Tensiuni in lume
Raspunsuri - Pagina 28
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mona40 Salve, Ma primiti si pe mine cu un comentariu? Meci... E interesant ce scrieti voi aici, contradictia e mama progresului ..se spune? Nu? Am multe de spus dar am sa ma abtin dotorita "sacalilor" care bantuie pe aici..( si yo sunt mic..nu stiu nimic ) ![]() E trist ca lumea se bazeaza doar pe "strigatele de disperare" activistilor de pe nava "Marmara". Banuiesc ca e complet neinteresant faptul ca Isr a incercat pe cale diplomatica sa opreasca acel convoi de nave sa intre in teritoriile maritime controlate de el? de ce controlate? Pai daca nu era asa ...era statul ras de pe fata pamantului...de mult... Ce voiam sa spun este ca Da S-A INCERCAT pe cale diplomatica ( nu am chef sa argumentez cu imagini si citate, scuze pt asta)...desi nu vad pe nimeni sa fi subliniat aici acest lucru. Oricum mai fratilor, ar trebui sa multumiti statului Isr ca ia bobarnacele in locul "restului lumii"... Ca altfel ne spuneam cu totii rugaciunea de mult si il aplaudam pe marel "iranian" cand apasa bomba atomica pt ca nu suntem cu totii ca el...ca sa nu zic altceva ![]() off topic: aici ma lupt cu unele persoane sa le explic ca Transilvania e teritoriu romanesc, ca este in inima Romaniei etc... Stiu nu are nici o legatura cu subiectul dar e doar o framantre de-a mea... O zi buna tuturor. Mona ![]() zuza ![]() |
in mod sigur mi-as pierde vremea daca ti-as raporta mesajul pentru insulte si off topic. dar cum traim intr-o lume libera, unii dintre noi, macar sa ne exercitam dreptul la replica. asa ca, uite, asta e dreptul meu la replica la mesajul tau:
![](icon_smile_8ball.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
AB_AC spune:
Asa, asa la spartul targului vin si io sa-mi dau cu parerea ca azi fu ca la nebuni pe la mine...
Voi cate chestii discutati deodata? Legitimitatea Israelului? Ca-i abuziva blocada? Conflictul de acum ...? Sau toate deodata?
Io nu-s parte neutra ca deh is cu rude pe la Ierusalim. Dar am stat si m-am gandit daca io as avea copilul in Gaza si as vrea sa-i trimit ajutoare ce as face?
M-as face frate cu dracu, n-as iesi din vorba israelienilor, m-as lasa controlata de arme, de teroristi, de orice asa ca as acosta in port. As cere sa merg impreuna cu camioanele ca sa fiu sigura ca ajung unde trebuie. Si as filma cat as putea as incerca sa-i prind pe picior gresit si sa urlu cat ma tine gura, dar dupa ce ar fi ajuns ajutoarele.
Acus daca eu as fi un politician care are in fata niste alegatori care nu vor nici bani, nici impozite ci vor Sharia si alte chestii traditionale ce as face ca sa-i castig?
M-as uita pe harta care ce-i mai amarati musulmani, as da sfoara in tara ca le arat eu ce-i drept alora de-i amarasc si m-as duce catre cu o incarcatura semi-dubioasa. Nu luptatori, ca-s doar politician nu am asa curaj. Dar ceva materiale de constructii in fine chestii pe care israelienii le interzic. Si tot asa. Vine unu sa controleze vasul? Atunci sar la bataie cat mai patetic. Ce voi cand va controla militia comunista pe drumurile patriei nu era adesea abuziv? Nu mai si aveau si arme, nu? Si, si? Deveneam agresivi numai pentru ca nu ne placeau?
Parerea mea e ca au vrut sa readuca pe tapet problema Gazei care era prea uitata de criza. Se tineau ceva reuniuni in ultima vreme asa pe tacutelea si trebuia cumva facut in mod public presiune.
Sincer mie mi se rupe sufletul de ambele parti. In Israel nu toata vrea razboi. Sunt convinsa ca si-n teritorii e la fel. La un moment dat dupa ce vor pierde cu totii suficient de mult vor realiza ca e cazul sa faca pace facand concesii de ambele parti ... pana atunci vorbesti cu surzii. Fiecare o tine pe a lui.
conchita spune:
citat din mesajul lui AB_AC Voi cate chestii discutati deodata? Legitimitatea Israelului? Ca-i abuziva blocada? Conflictul de acum ...? Sau toate deodata? |
"discutam" in limitele cenzurii, sa-ti explic noile reguli: daca esti anti-"arabeti" si ii consideri fiinte second hand care merita exterminate, iar pe israelieni dumnezei pe pamant, mesajul tau ramane la discutie needitat si necenzurat. daca zici un cuvant despre granita dintre egipt si gaza, esti editat. daca injuri islamul, nu esti editat. daca te exprimi la unison cu majoritatea reactiilor internationale la adresa raidului israelian, esti editat. daca anti-"arabetii" insulta, primesc flori oficiale si sunt rugati sa ramana "on topic". daca se exercita dreptul la replica, iar se cenzureaza, modereaza, dat in stamba.
deci despre asta discutam, despre ce anume si cum sa "discutam". vrei sa discuti in conditiile astea?
![](icon_smile_cool.gif)
iarina spune:
Mie mi se pare ca moderatorii au fost fair. De ex. nu au sters insulta "caini" a lui hannen la adresa sustinatorilor Israelului si nici pe a lui Ingrid de "idioti si arabeti".
Nici una dintre parti n-a ramas datoare
Eu mi-as fi dorit sa putem discuta fara atata indarjire...insa e un subiect sensibil, asa ca pana la un punct, pot intelege reactiile emotionale. Mai putin insultele de ambele parti.
![](images/user_man.png)
beren spune:
Mesajul lui Ingrid a fost editat. Cele care l-au citat (in mod critic) ar trebui sa elimine epitetele injurioase din propriile lor citate.
Folosirea de "caini" si (reciproc) "sacali" pare a fi legata de repere istorice din istoria imperiului otoman :(((. Personal, as prefera ca autoarele sa-si editeze singure mesajele.
Si sa nu mai fie nevoie de editari, deloc. Oh, well.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui hannen iaca ca eu in dezinformarea mea nu m-am prins ca ar trebui sa fac ceva matanii pt. bunatatea si eroismul Israelului(pe care ,fie vorba intre noi,il doare in dos de cainii care-l lauda pe aici) Habar nu aveti voi ce valoare aveti pt. ei ![]() ![]() |
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
Mai, si cand zisei ca le-am vazut pe toate, vine un user cu psihologia invatata pe genunchi si incearca, timid ce-i drept, sa trezeasca in userii DC indoiala: ´´Bai frate, da astia , israelitii, oare chiar nu ne fac statuie daca zicem de bine de ei??Poate ne chinuim draq degeaba!´´´´
![](radtare.gif)
Of of..metoda asta asa, dupa visini,
![](icon_smile_big.gif)
Uff..nu pot sa nu ma intreb acum, ce beneficii ofera islamistii radicali cand se perpelesc unii p-aici cu laude la adresa lor. A..poate un loc de cinste-n randu-ntai la lansat rachete??
ladyJ spune:
citat din mesajul lui iarina Am si eu o curiozitate: se pare ca exista palestinieni care traiesc in Israel, au si cetatenie...ma intrebam in schimb cum sunt priviti, cum si daca s-au integrat, cat de greu este pentru ei sa traiasca in Israel. |
Da, exista destui palestiniei care traiesc sau care vin doar la munca in Israel. Sunt priviti..ca orice alt cetatean, muncesc si-si vad de treaba lor.Au dreptul sa practice obiceiurile religioase, primesc slujbe, si atata timp cat n-au afinitati cu hamasul sau alte miscari extremiste nu are nimeni treaba cu ei.
Tot ce trebuie ei sa faca este sa se supuna legilor, ca oricare alt cetatean, sa se identifice cand il opreste patrula pe strada.
Am vorbit cu cativa palestinieni care muncesc in Israel. Faceau naveta.De la ei am aceste informatii.
Mi-au spus ca controalele la granita s-au intetit din cauza extremistilor care treceau in Israel si se aruncau in aer in piete, mall-uri, restaurante, discoteci...adica unde era mai multa populatie civila. Din acest motiv controleaza soldatii(femei) pana la piele doamnele din Palestina care vor sa treaca in Israel.Sigur ca este o masura umilitoare pentru multe femei, insa este o metoda de precautie vitala.
Dar nu e suficienta. In Mall-uri, cafenele, restaurante, discoteci, etc si etc, exista puncte de control, cam asa ca la aeroport, cu detector de metale, controlat in geanta.
NIMENI nu isi doreste mai mult razboi, mai mult sange, fie ei israeliti sau palestinieni, fie ei cu pasaport israelian sau congolez.Exceptiile bolnave se exclud, de ambele parti.
Si daca nu ar fi hamasul in zona plus influenta Iranului sau altor grupari extremiste, palestinienii si israelienii ar trai in pace.Nu e secret pentru nimeni faptul ca Israelul a ripostat de fiecare data dupa un atac cu semnatura araba.
AB_AC spune:
Conchita eu discut in orice conditii, daca mi se pare important. Detest cand oamenii sar cu injurii indiferent ce justificare au. Asta nu inseamna ca nu-mi poate scapa si mie, da tot jalnic ar fi.
Pe forumul asta injuriile rasiste sau antisemite se aud adesea. Acum au fost arabeti si caini, au existat si jidani si tigani borati... N-are sens sa continui nu?
Dupa mine violenta e ultimul refugiu al incompetentilor dupa cum cetii eu in adolescenta mea. Si violenta nu se opreste de nici o parte.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/hannen/hannen.jpg)
hannen spune:
Doar de dragul lui AB_AC am sa raspund pt. o ultima lamurire.
Eu n-am facut pe nimeni caine,dar daca citesti citeva declaratii ale fostilor prim ministri Israelieni sau citeva citate din legile religioase sau de razboi,vetzi gasi din plin asemenea afirmatii fata de restul lumii.
Acum tot eu v-am injuriat doar pt. ca am reprodus "ideea"?
Conchita, ai facut rezumatul corect al subiectului de fata.
Off-topic:
beren,vreau sa stii ca in privinta ta ma cenzurez singura de cind a inceput subiectul.Daca mi-as da drumul la taste la fel ca tabara a carui trena o duci,nu ti-ar cadea bine deloc.Dar n-am ce face,la tine-i puterea pe care o folosesti absolut abuziv.
Esti iute la manie si incapabil e impartialitate.Esti singurul moderator care atit de evident a cenzurat pe toti cei carora erau ca si idei,in tabara adversa.
Macar in ultimul ceas recunoaste,e ca la origine esti evreu??
edit:asa explicindu-se atitudinea ta ,pt ca esti implicat emotional,iar daca esti simpatizant al policitii sioniste,asa se explica atitudinea de bully pe fatza.(pina nu sar iar forumistii din motive de neintelegere)
Whatever happens don`t let go of my hand!