helppp...capusa
Raspunsuri - Pagina 2
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Deus spune:
si pe al meu am gasit anul trecut o capusa si la fel am facut tratament cu antibiotic...acuma cand ne pregatim de iesiri in natura (daca ne lasa ploaia asta) m-am inarmat cu spray.
L-am comandat de cateva zile si in 2 a fost la Cluj.
Sper sa va foloseasca si sa nu mai aveti problme
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
Nerantula spune:
Dupa ce am gasit a doua oara capusa, cea mica, nimfa, i-am scris dr. Bozsik, iata raspunsul lui:
"This small forma of ticks that is larva has very low infectivity rate, so small is the danger.
Please check the place of biting for some weeks after the bathing when any dermatitis can be very easily detected.
Now, some antiinfective and small drop should put there."
Marius, cat am citit eu (nu prea mult, e drept, ca nu vreau sa dezvolt o si mai mare paranoia pe tema asta), am inteles ca nimfele nu pot fi infectate prin transmitere de la mama, numai de la animalele infectate .. atunci nu inteleg cum pot ele infecta la prima muscatura ..
Citind acum ce ati scris voi, mi-a intrat un ghimpe imens in suflet ca si nimfa aceea l-ar fi putut infecta, ma gandesc, totusi, ca a stat prea putin si am reusit sa o scot foarte repede .. copilul era uns cu lotiune anticapuse, dar nu si la locul muscaturii
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si Cezara
Nicoleta spune:
De cand ne-am mutat aici si am iesit in natura m-a apucat frica. Am fost sfatuita sa dau copiilor haine deschise la culoare, sa ii dau cu solutie anti-capuse pe picioare pana la genunchi... eu, sotul si Stefan ne-am vaccinat, Matei urmeaza (medical nu era apt cand am facut noi vaccinul), vom face rapel dupa o luna, dar asta nu ne acopera si de Lyme...
Mi s-a spus sa nu ma panichez, cel mai bine sa merg la medic, ei stiu cum sa le scoata (in farmacii sunt pensete speciale) si au si dezinfectant. Brrr, ma ingrozesc.
Eu am fost muscata de o capusa cand aveam cam 20 de ani, imi amintesc acum ca am mers la medic fiindca ramasese acolo capul si se inrosise zona... parca am primit si tratament cu antibiotic, asta nu mai stiu exact... In 12 ani ar fi trebuit sa-mi apara vreun semn ca as avea vreo boala, nu?
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Nu e obligatoriu. Poate sa apara oricand si dupa 15 - 20 de ani pe fond de stress sau asociat cu alte afectiuni. Partea cea mai dramatica este in momentul in care cel infectat nestiind ce si cum, ajunge sa aiba afectiuni neurologice progresive de multe ori ajung sa fie in timp severe si partea aiurea este ca sunt asociate cu n+1 alte afectiuni unele dintre cele mai frecvente fiind reumatismul, scleroza multipla, cardiopatia ischemica samd. Nenorocirea este insa ca afectiunea (neuroboreliosa) este invalidanta, omul ajunge sa fie prastie cum se zice, nu mai poate face mai nimic, il dor toate, isi pierde echilibrul in mers, nu poate depune de cele mai multe ori nici cel mai mic efort fizic, parcurge cu mari eforturi distante de multe ori de pana la 25-50 de metri pe jos, apar afectiuni severe ale sistemului excretor (urinar) si ale sistemului reproducator precum si cardiac. In fine - este una dintre cele mai crunte afectiuni si asa cum spuneam una dintre cele mai meschine.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
Nicoleta spune:
Hmmm, Marius, ma sperie ce scrii! Acum am si boala asta...
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
mihuta spune:
Noi am fost acum 4 zile la plimbare cu masina si am avut proasta inspiratie sa intram si in padure. Eram imbrcati toti trei cu antaloni lungi si maneca lunga, avem acasa spray anticapusa dar am uitat complet de el. Peste o ora, in masina am gasit o nimfa pe mana , inca 2 pe picior (toate trei incercau sa se prinda) si inca 2 care se plimbau pe pantaloni.
Am oprit ne-am dezbrcat, am verificat-o pe Sophia din cap pana in picioare, n-am mai gasit nimic, ne-am dus glont acasa si ne-am spalat. De doua zile Sophia a inceput sa se scarpine pe spate, e posibil sa fi fost vreo nimfa pe care n-am vazut-o?
PS : nimfele sunt mici mici si au sase picioare, nu ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/makydenis/makydenis.jpg)
makydenis spune:
Antibioticul profilactic nu previne decat prima forma a Lyme: eritema migranta (si nici asta nu apare in toate cazurile, doar 80%).
ralucutza77 spune:
Marius, mi s-a facut pielea de gaina citind asta. Si, in cazul in care simptomele apar cum spui tu, peste 15-20 de ani, mai exista vreun fel de tratament?Poze:
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/ConcediuLaVienaSiBudapesta#
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#
Deus spune:
am gasit in magazinul DM spray pt capuse, are aceasi cantitate, aceasi substanta activa si costa mai putin:-)
tot acolo am gasit si spary pt viespi care este identic ca si compozitie doar eticheta difera...
Care nu ati apucat sa comandati de pe net si aveti in zona magazine DM va recomand, ca iesiti mai ieftin
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.