helppp...capusa

helppp...capusa | Autor: Ralukutzza

Link direct la acest mesaj

Astazi in jurul pranzului, in parc,i-am gasit fetitei mele de 1an si 5 luni, in cap...o capusa...micaaa micaaa...la inceput am crezut ca este un graunte de nisip.Am scos cu grija capusa, nu i-a ramas nici semn, nu s-a inrosit sau umflat.Am fost la medic si ne-a dat tratament profilactic cu Ospamox 7 zile....in rest nu ne-a mai spus nimic decat sa urmarim daca se inflameaza zona sau apar manifestari ca de gripa....
Nu ar trebui sa facem ceva analize de sange??? si cam la cat timp dupa administrarea antibioticului se fac analizele??? exista o analiza speciala pe care trebuie sa o cer...ca cea de Borelioza sau Lyme ?
Rog mult mamicile care au trecut prin asta sa ne indrume cu ceva raspunsuri.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

In primul rand, daca era atat de mica, sunt foarte, foarte mici sansele sa fi fost infectata, inca nu apucase sa se hraneasca din sangele altui animal. Ideal ar fi sa nu fi stat prea mult infipta acolo, ceea ce nu cred, daca spui ca a iesit usor si fara urme. Da, zona trebuie urmarita cu atentie in urmatoarele saptamani, daca apar orice fel de semne, trebuie inceput un alt fel de tratament cu antibiotic, dar nu are rost sa iti faci griji de acum. Nu numai zona aceea trebuie urmarita, ci intreg corpusorul, la fel, orice semn apare trebuie sa intrebi medicul (infectionist).
Capusele pot produce numeroase infectii, cea mai raspandita este borelioza (Lyme), pentru care nici un test de sange care se face la noi in tara nu este 100% relevant, exista un procent imens (min 30%) de rezultate fals negative. Singurul test care poate indica prezenta acestei bacterii se efectueaza la Budapesta, se numeste microscopie in camp intunecat.

Inca o data, daca spui ca era atat de mica, sansele de infectare sunt minime.
A patit-o si baietelul meu, de 2 ori, o data la 9 luni, din pacate capusa era marisoara si nu stiu cat statuse in scalpul lui , am facut tratament preventiv cu antibiotic 24 zile atunci si sper ca asta a fost de ajuns, si i s-a intamplat din nou acum vreo 3-4 saptamani, la padure, cu o nimfa, la fel ca la voi, insa am vazut-o si scos-o repede, nu am mai facut nici un fel de tratament.

Multa sanatate si liniste!

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai tratamentul cu antibiotic il iei tocmai pt. a preveni Borelioza.

***Fur is for petting**
"- Oamenii se nasc pentru a invata cum sa traiasca o viata mai buna – cum e sa iubesti pe toata lumea mereu si sa fii bun, nu-i asa?
- Ei bine, cateii stiu deja cum sa faca toate lucrurile astea, deci nu trebuie sa traiasca la fel de mult…"

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Nerantula, Xio multumesc mult de raspunsuri.
intr-adevar era foarte mica si a stat destul de putin presupun eu, cand am plecat in parc am pieptanat-o pe Bianca si nu o avea in cap iar cam la o ora jum am gasit-o in parc, deci a putut sta maxim o ora jum in cap...si da era fff mica caci la inceput am crezut ca este un graunte de nisip, Bianca tocmai se jucase in nisip.
Oricum inca nu i-a aparut nimic acolo unde a fost capusa si nici pe restul corpului insa o urmaresc cu atentie.

Inca o data va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xxxwoman spune:

Am patit-o si noi pe la 7 - 8 luni, la iarba verde... Citit pe net, panicat... am ajus a doua zi la Victor Babes la DR. Branzan... nu imi mai amintesc daca am luat antibiotic, stiu sigur ca am facut analizele la sange la insistentele mele.. Doctorita incerca sa ma convinga ca nu are cum sa fie vreo problema si nu are rost sa intepam un bebelus atat de mic...
Cert e ca se face o analiza specifica, rezultatul l-am primit in vreo saptamana, totul OK.

Daca mi s-ar intampla din nou probabil ca nu as mai urma acelasi procedeu, as scoate-o si basta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui xxxwoman

Am patit-o si noi pe la 7 - 8 luni, la iarba verde... Citit pe net, panicat... am ajus a doua zi la Victor Babes la DR. Branzan... nu imi mai amintesc daca am luat antibiotic, stiu sigur ca am facut analizele la sange la insistentele mele.. Doctorita incerca sa ma convinga ca nu are cum sa fie vreo problema si nu are rost sa intepam un bebelus atat de mic...
Cert e ca se face o analiza specifica, rezultatul l-am primit in vreo saptamana, totul OK.

Daca mi s-ar intampla din nou probabil ca nu as mai urma acelasi procedeu, as scoate-o si basta...

Infectarea cu boreliosa poate sa apara la orice muscatura. Si la prima si la a cincea si la a miia. Nu este deloc recomandabila ignorarea acestor infectii potentiale nu de alta dar la inceput sunt relativ usor de tratat insa netratate duc la adevarate ravagii.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

pe viitor va recomand sa folositi spray anti capuse, gasiti sa comandati pe internet

Marius este ok pot sa pun link-ul de unde am comandat eu?

capusele traiesc in orice zone de foioase deci cam peste tot:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Si nimfele transmit Borrelia.

"Se stie cu siguranta ca transmiterea bacteriei Borrelia este asigurata de femele si de pui de capusa (nimfele)".
Poti citi mai multe si aici:
http://lyme.ro/ce_este_lyme.html

Dar nu toate capusele transmit aceasta boala. Depinde si de zona tarii. Stiu totusi ca in Bucuresti sunt cazuri de Borrelia. Nu vreau sa te sperii, probabil nu va fi nimic, dar e mai bine sa fii informata.

Si fetita mea a fost muscata de o nimfa care probabil a stat cateva ore in picior.
Eu am vorbit la telefon cu medicul din Budapesta, Bózsik Béla, si pe langa altele mi-a zis ca, pentru a vedea daca s-a infectat fetita mea, la baie, sa tin dusul cu apa calda-fierbinte mai mult timp, in acea zona, si apoi sa observ imediat daca se inroseste diferit locul acela, al intepaturii. Mai greu insa asta cred, daca a fost muscata de cap.

Noi nu am facut tratament profilactic atunci, a trecut 1 an si pana acum suntem ok.

Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

pe viitor va recomand sa folositi spray anti capuse, gasiti sa comandati pe internet

Marius este ok pot sa pun link-ul de unde am comandat eu?

capusele traiesc in orice zone de foioase deci cam peste tot:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Da, este Ok - problemele cauzate de Borellia sunt mult prea grave si din nefericire mult prea ignorate sau chiar necunoscute de extrem de multi oameni si mai rau - chiar de medici.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Multumesc Marius

eu mi-am comandat spray de aici:

http://soricel.ro/subcategorie/Spray_protectie/Anti-capuse-0.html

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralukutzza spune:

Multumesc frumos de raspunsuri si informatii tuturor...m-am apucat si am tot citit pe net despre Lyme si capuse de tot felul si reactii.
Urmarim in continuare reactiile micutei, sigur continuam tratamentul profilactic si sigur sigur vom face analizele de sange si analiza specifica.Cred ca pentru cea specifica vom merge in Ungaria ca sa fim siguri ca este un rezultat real si nu vreunul eronat cum am inteles ca sunt zeci de cazuri pe la noi.
Deus m-ar ajuta fff mult daca ai pune link-ul cu spray-ul acela, ne-ar ajuta caci noi stam si la curte si e posibil sa se mai intample...cu toate ca am dat cu solutie speciala in curte impotriva capuselor.
Marius...ai dreptate, multi ignora sau trateaza cu superficialitate aceste muscaturi...aseara si ai mei parinti se uitau la mine de parca as fi fost nebuna pentru ca am dus copilul la medic pentru o capusa

Mergi la inceput