Crestinismul si evolutia spirituala 11
Raspunsuri - Pagina 7
mamabear spune:
Iasmin, iubito, La multi ani fericiti pt sotiorul tau!
Daca stateam eu mai aproape , te ajutam cu tortul, ca mie tare-mi place sa fac dulciuri (din pacate imi place si sa le mananc). Apropo, si eu dau zilnic cu aspiratorul, cel putin la parter ca am 4 teroristi care fac numai firmituri si scame; si mai nou , Stefanel culege tot ce poate cu degetelele lui mici si baga in gurita. Nici nu vreti sa stiti ce-am gasit in gura lui.
Katya, cum adica sa profit cand pleaca sotul? Pai fara el acasa nu mai are cine sta cu juniorul din cand in cand, sa-mi fac si eu treburile in liniste si trebuie sa fac o gramada de lucruri noaptea. Unde mai pui ca acum , asta mic nu mai sta desprins de mine nici sa merg la baie, cred ca se teme sa nu ma piarda si pe mine . N-au trecut decat doua zile jumatate si eu pic de oboseala (nu ca nu eram obosita si inainte, dar acum ma apasa si dorul...).
Si nu, iubita, nu port batic tot timpul, numai la biserica, dar ma enerveaza ca mai aluneca si nu pot cu bebe in brate sa-l aranjez. Noi mergem des, aproape saptamanal, pe la manastirile din zona (e "hobby-ul" intregii familii), asa ca port destul de des esarfa sau batic (si acasa ma rog tot acoperita, asa m-am obisnuit si nu pot fara).
Iasmin08 spune:
Crinuta, mi-am tinut promisiunea, ti-am trimis email cu detaliile ''tehnice''
Stai linistita n-ai pierdut chiar cine stie ce
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
mamabear spune:
Bey, despre ce film vorbiti voi, ca ma faceti curioasa?
Eu nu mai am la ce sa ma uit la tv. Urmaream "Frends", dar acum am toata colectia pe dvd si-mi pun ce episod am chef si mai urmaream "Neveste disperate", dar n-au mai continuat de pe la seria 3, acum vad c-au luat-o de la inceput.
Deci, voi la ce va uitati?
Iasmin08 spune:
Ehehe, daca ai sti, ne-ai trage o mama de bataieeeeeeee.
Se cheama Triunghiul iubirii. E o poveste pe cat de complicata, pe atat de neverosimila. E atat de complicata ca mai bine as face 5 torturi si 10 checuri decat sa o povestesc (dar tine cont- mie niciodata nu mi-ai iesit checurile)
Crede-ma ca de multe ori parca e pierdere de vreme (mai ales ultimele episoade). Dar este acolo a joanghina de baba (aoleu, sa vezi ce ma bate Katya), asa de rea, cum nu mai este.
O iubire super, ca-n povestile arabe. Eu mai sar cate un episod din cand in cand ca ma plictiseste.
Daca imi zicea cineva ca o sa ajung sa ma uit la soap opera, cred ca faceam spume de cate suparari imi ieseau pe gura. Dar se vede treaba ca mi-au murit cam multi neuroni de la sarcina incoace
crinuta spune:
Iasmin, da sa te pup ca m-ai salvat azi. Super rezumat mi-ai facut.
Deci, sa va spunem noi faza tare: era Iasmin la mine, eu imi amintesc de film, zic" aoleu, incepe filmul meu indian", la care Iasmin zice " nu cumva e pe National"? Si asa aflam amandoua ca suntem fane acest film, dar niciuna nu zicea nimic de frica sa nu creada cealalta ca uite frate la ce ne uitam.
Eu acum am descoperit filmele indiene, povestea e faina, e mult de explicat, invatam multe despre cultura lor, dar ne si place Dev. No acum ce sa facem si noi?
La multi ani pt sotul tau. Daca stiam iti faceam eu un tort. Doar dulciuri imi place sa gatesc.
Vezi ca Rayan vrea la ziua lui tort de nunta cu multe etaje. A innebunti cu nuntile astea, e fascinat. I-am spus ca pt mine faptul ca sunt mama, mama lui, e cel mai minunat lucru din viata mea.
Da, e frumos sa fii mireasa, dar sa fii mama nu se compara cu nimic. Da oricum el nu intelege ce spun, o da mai departe cu rochia de mireasa, cu tort de nunta :))))
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
columbiana spune:
eu va citesc cu drag, dar nu am mare lucru de spus, ma bucur doar ca existati ; mamabear, sa ajungi la Locurile Sfinte mi se pare cea mai frumoasa calatorie posibila pe pamint;ca nu cistig eu la loto (-unde oricum nu joc:)) sa ma plimb prin lume,cine stie...
Iasmine, La Multi Ani sotului tau ;
am vazut poze frumoase cu puii Macrinei si a lui Nikole!
Katya, si eu ma gindesc la viitorul copilului meu aici, uneori ma gindesc ca pina la urma orice casnicie e buna cu...o fata, si daca vorbim de ortodoxie as prefera sa fie din comunitatea greaca mai degraba ;
Doamne fereste de mai rau ; din pacate printre adultii afectati de autism sunt frecventa cazurile de homosexualitate, asa ca nu pot decit sa ma rog;
eu tinjesc dupa Rimet (daca ajungeti vreodata pe acolo sa-mi spuneti, va trimit la maicile mele dragi din partea mea, am o prietena din tinerete care e acolo :)), ma gindesc ca duminica sunt Rusaliile si cit mi-ar fi placut sa avem aici o manastire in munti undeva (mai mergem la una greceasca uneori, dar nu e la fel);
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Ica 1975 spune:
Iasmin, La multi ani sotului tau, sa-i dea Dumnezeu cele de trebuinta spre mantuire.
Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!
Iasmin08 spune:
Hristos S-a Inaltat!
Neata fetele mele dragi
Hey ce bucurie, a mai venit Ana pe la noi. Pai sa stii ca daca ajung pa la Rimet o sa apelez la tine sa imi spui de maicile cu pricina.. Si mie mi-e dor sa merg la manastiri (doar n-am mai mers demuullttttt, adica de la Inaltare). Nu ma simt mai fericita niciunde altundeva.
Mie asa mult mi-a placut acolo, felul monahilor si al monahiilor de a fi, incat asa mi se parea firesc sa fie croita lumea.
Zilele trecute mi-a trimis un scump parinte un raspuns si printre altele mi-a atras atentia cu duiosie:
"Pastreaza-ti calea curata si dreapta, tine calea de mijloc. Ai ales viata in lume, deci fa-ti datoria de crestin traitor in lume, fii sotie si mama crestina , tine-ti casa cu cinste si fa-o CASA CRESTINA , nu incerca sa o transformi in sihastrie cu de-a sila !"
Pasamite vazuse scumpul parinte ceva fanatism la mine. Si mi-a fost atat de drag, de nu va puteti inchipui cu cata blandete mi-a atras atentia.
Ica iti foarte multumesc de urare
Azi am atata treaba de nu vad, si iarasi ploua.Crinuta eu tocmai speram aseara cand mi-ai zis ca la tine ploua ca o sa se indrepte frontul atmosferic in alta parte... Acuma beau si eu cafeluta de dimineata cu voi, ca tare mi-ati intrat la suflet, ma tot uit si ca voi nu gasesc. Ma tot gandesc cum ar fi sa fim mai aproape unele de altele. Ca asa cum e mamabear si Crinuta, apoi daca am fi vecine cred ca am fi ca surorile. As fi nedespartita de ele. Si cred ca desi nu v-am vazut, e valabil si pentru restul fetelor.
De multe ori se spune ca omul pe internet isi ascunde adevarata fata, ca isi creaza o identitate falsa. Nu stiu cum o fi, dar fetele pe care am avut sansa sa le intalnesc si in realitate sunt exact ca aici, ba indraznesc sa cred ca de fapt isi ascund calitatile cand vin aici, si sunt oameni buni ca painea calda.
(Pe sotul meu cel drag, caruia ii zic si eu "La multi ani!", oricum fetele l-au facut sa se mire teribil: "mey, dar ce oameni buni ai intalnit tu acolo in grupul tau". Altfel m-ar fi sfatuit sa nu mai intru..)
Macrina spune:
Salute fetele..
Am citit tot, am retinut baticul lui mamabear..
Vreau si eu o poza ca nu stiu despre ce vorbiti
Va rog sa ne pomeniti si pe noi, mi s-au imbolnavit fetele si daca ii dau si astuia mic cred ca dau in depresie.. si asa fac pe wonderwoman.
mamabear spune:
Adevarat S-a inaltat!
Iasmin, la multi ani sotului tau drag si toate cele de folos pentru mantuire! Imbratiseaza-l din partea mea.
Tie iti urez spor la treaba si putere, ca sa te poti bucura si tu de asa zi frumoasa.
Ana, iubita, ai nadejde , ca va fi bine si pt baiatul tau.
Noi, ca mame, facem ce putem pt copiii nostri, ii ducem la biserica, la impartasit , ii invatam despre Hristos, despre Maica Domnului , despre sfinti; in rest nu putem decat sa ne rugam pt ei.
Eu una nu mi-am facut prieteni de dragul prieteniei, ci in vederea casatoriei. De fapt, inainte de sotul meu, nu am iesit decat de doua ori cu un baiat, la 18 ani (n-as mai fi iesit eu nici a doua oara, dar toti imi spuneau ca e absurd sa zic ca-mi dau seama daca e cel potrivit dupa o singura intalnire). Pe sotul meu l-am cunoscut in biserica , pentru ca in biserica l-am cautat. Asa ii invat si pe copiii mei si nadajduiesc in mila Bunului Dumnezeu.
Si, Ana, daca e voia lui Dumnezeu , ajungi si la Locurile Sfinte, nici nu stii cum vin banii, asa special pt asta. La sotul meu asa a fost cu toate pelerinajele, au venit efectiv din mila lui Dumnezeu, fara sa dea el nici un ban (nici nu ne-am fi permis).
Macrina, draga mea, sper din tot sufletul sa nu se imbolnaveasca cel mic. Sotul v-a pus si pe voi pe pomelnic la Ierihon . Si la mine a racit Alex (daca tot se baga sub burlan sa-l ude) si ma rog sa nu mai ia si altii ca nu stiu cum o scot la capat.
Va pup pe toate si va doresc o zi frumoasa, chiar daca afara ploua!