HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)
Raspunsuri - Pagina 23
![](images/user_woman.png)
ane2200 spune:
[/quote]
ba da, o mama de 30 ani care lucreaza de la 18 si-a acoperit indemnizatia numai din contributia ei la contributia asigurarilor de stat (din care se suporta atat pensiile, cand si indemnizatiile de crestere a copilului)-am demonstrat mai devreme... mai este si contributia angajatorului la salariul ei care se duce tot in fondul de pensii si indemnizatii.
[/quote] Cand am dat raspunsul, inca nu citisem demonstratiile concrete pe cifre. Raspunsul meu se adresa direct afirmatiei ca pana la momenul nasterii nu s-a contribuit suficient. Poate ca nu - in unele cazuri - dar mai sunt 30 de ani la dispozitie.
Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul
Varsta Raul
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ariadna33/ariadna33.jpg)
ariadna33 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camy_pus da??????????? si cum a fost????? ![]() ![]() Cami, ![]() ![]() ![]() ------------------------------------------------------------- ingerasul Darius-Andrei Poveste si POZE |
super!
![](punk.gif)
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
![](mamica.gif)
![](buggy.gif)
![](buggy.gif)
ariadnabr spune:
Ane statul nu are nici o garantie ca dupa cei doi ani de stat acasa mama nu va hotari sa iasa pur si simplu din sfera muncii. Poate avea un accident si devine pensionata de boala. Poate nu mai vrea sa munceasca. De aia am pus intrebarea. Pentru ca, explicatiile camy nu conteaza pentru mine. Insa conteaza pentru contracararea emisiunilor de genul celei de ieri. Exemplele si situatiile pe care le-am expus sunt directionate sa ajute, in astfel de situatii cei care conduc acum va vor pune.
Gata, m-am retras. Bafta!!
ade24 spune:
Camy ai fost super! Mi-a placut!
Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008
Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
citat din mesajul lui ariadnabr Ane statul nu are nici o garantie ca dupa cei doi ani de stat acasa mama nu va hotari sa iasa pur si simplu din sfera muncii. Poate avea un accident si devine pensionata de boala. Poate nu mai vrea sa munceasca. De aia am pus intrebarea. Pentru ca, explicatiile camy nu conteaza pentru mine. Insa conteaza pentru contracararea emisiunilor de genul celei de ieri. Exemplele si situatiile pe care le-am expus sunt directionate sa ajute, in astfel de situatii cei care conduc acum va vor pune. ![]() Gata, m-am retras. Bafta!! Madalina , mami de 2 spiriduse ![]() ----------------------------------------------------------------------------------------------- Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-) ![]() |
pai nimeni nu are garantii in viata
nici eu cand ies pe usa nu am garantia ca nu cad pe scari sau ma loveste o masina
si acum ii dau statului bani pt o pensie pe care o voi lua peste 31 de ani de exemplu. si nu am nici o garantie ca traiesc pana atunci, sau ca nu ne loveste un meteorit. e un sistem de incredere reciproca.
dar in principiu e mai sigur ca mama va lucra - pentru ca rar sunt la noi cazuri cand te poti descurca doar cu venitul sotului. statistic vorbind gradul de nesiguranta cred ca e extrem de redus.
simonette spune:
Salutare tuturor!
Bravo!!! Chiar ma gandeam nu demult, de cand cu criza asta...."oare cand vor ataca mamicile???" Se pare ca n-a durat mult...
In fine...n-am citit tot ca si eu am 3 copii si de varste diferite.
Ideea e ca va sustin din suflet si sper ca lupta asta a voastra sa fie incununata de succes!
O parte din voi stiti ca locuiesc de 2 ani in Belgia si se face ca am nascut acum cinci luni fix, un baietel! Tare as fi vrut sa fiu in Romania primii doi ani, dar atat!!! Din pacate aici concediul acordat ptr crestere copil este de 8 saptamani in cazul meu (noi lucrand ca independenti) iar in cazul in care as fi fost angajata ar fi fost de 15 sapt. Bataie de joc! Cei doi ani acordati in Ro sunt exact ceea ce are nevoie copilul..... Dar asta stiti!
De ce oare nu s-au gandit la alocatia de doi lei pe care o acorda statul Roman dupa cei doi ani.....? Cea de 40 roni sau cat o mai fi Bani acordati pana la 18 ani.....ma bufneste rasul si plansul in acelasi timp. Asta nu li se pare prea mult? Rusine!!! Macar aici alocatia ramane la fel pana la majorat! 40 roni!!!!!!!
Sunt mandra de voi, ca ati luat atitudine!!! Doamne Ajuta!!!Va imbratisez virtual si sunt cu gandul la voi!!!
Multumesc Gabriela Bicade
Luca Anthony , de
Yannis-Cristian si de
Nicholas Ellan
www.flickr.com/photos/12117325@N08/" target="_blank">Poze cu baietii mei!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/unboticutz/unboticutz.jpg)
unboticutz spune:
mamicilor, va multumesc tuturor si va felicit pentru organizare si implicare!
simonette, esti singura persoana din afara tarii, in afara de admin, care recunoaste ca sistemele mult laudate de "afara" nu sunt ok pentru copil si ca legea in vigoare e unul din putinele lucruri bune de la noi. in plus,eu una nu am vazut nicaieri ce mare economie vor sa faca pe spinarea mamicilor. se vehiculeaza doar suma totala a indemnizatiilor dar eu cred ca o mare parte din ea se duce din pacate oricum in indemnizatia minima.
mami de strengarel dulce Rares Mihai
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma...
IRA_LIZA spune:
Well, daca tot vb de garantii, nici eu nu mai garantez k, dupa ce se termina CIC - cand si cum s-o termina... - mai sunt dispusa sa cotizez la stat cat am cotizat pana acum. Pt ce? pt bordurile lu' ala?? pt vuitoanele lu' aia? pt succesurile lu' ailalta??
Poate ma apuc sa muncesc la negru sau la gri si sa-mi fac pensie privata or smth. De ce as mai avea incredere in stat k in loc sa-mi plateasca pensia n-o sa imi puna stigmatul de asistat social (auzi tu! asistat social!! cati stiu diferentza???) si-o sa-mi taie cum si cat o sa vrea...De ce as mai avea incredere in fortza legii cand se intampla ACUM, in timpul vietii mele, nu in alt secol, toate aberatiile astea???
Reflectez la acest aspect...
Ira, mamica Elizei
cristies spune:
citat din mesajul lui IRA_LIZA Well, daca tot vb de garantii, nici eu nu mai garantez k, dupa ce se termina CIC - cand si cum s-o termina... - mai sunt dispusa sa cotizez la stat cat am cotizat pana acum. Pt ce? pt bordurile lu' ala?? pt vuitoanele lu' aia? pt succesurile lu' ailalta?? Poate ma apuc sa muncesc la negru sau la gri si sa-mi fac pensie privata or smth. De ce as mai avea incredere in stat k in loc sa-mi plateasca pensia n-o sa imi puna stigmatul de asistat social (auzi tu! asistat social!! cati stiu diferentza???) si-o sa-mi taie cum si cat o sa vrea...De ce as mai avea incredere in fortza legii cand se intampla ACUM, in timpul vietii mele, nu in alt secol, toate aberatiile astea??? Reflectez la acest aspect... Ira, mamica Elizei |
Daca nu emigrez exact asta voi face si eu... dar inca mai sper sa emigrez!
Pacat ca parintii si bunicii nostri nu au optiunile astea!
_
Cristina,
![](mamica.gif)
Povestea zilei de 6.01.2010
Cresc
www.cordcenter.ro/gallery/image/432.html" target="_blank"> VRETI SA VOTATI O
![](bubumica.gif)
IRA_LIZA spune:
citat din mesajul lui elara tocmai de asta voi incerca sa inserez acest mesaj pe prima pagina ca sa stim clar pe ce ne focusam: - continuarea (respectarea) politicii de crestere a natalitatii - stop discriminarii: am contribuit diferit. - economia ce se face la buget cu banii de trusou pt nou nascut, alocatii si indemnizatii taiate (asa cum taie cu cinism si fara compasiune pensii, alocatii pt vaduvele de razboi, etc.), econimia aceasta E NESEMNIFICATIVA! |
EXACT asta este esenta protestului!
Restul, desigur importante la nivel strict individual si/sau de grup mai mic sau mai mare, pot fi nuantate, pot fi combatute mai mult sau mai putin inept/argumentat cu sau fara buna/rea vointa de cei care vor sau sunt platiti sa o faca.
De asta discursul celui/celei care va vorbi luni atat cu cine-stie ce autoritati, ziaristi, televiziuni ar fi bine sa fie ales astfel incat sa puncteze cele de mai sus. Suna oarecum tehnic, insa pe orice argument de o alta natura - oricat de adevarat - se vor gasi N indivizi care sa ne contrazica. Nu tine sa fim sentimentale pe o chestiune care tine strict de lege. In plus, cred k ne-ar ajuta si nota de fundamentare a actualului act normativ ref la 85%, incer sa o caut - k doar argumentele din acea nota de fundamentare nu au disparut in doar 1 an si 4 luni!
Ira, mamica Elizei