HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadnabr

ariadna33 multumesc F buna demonstratia. Acum alta intrebare. Contributia aia e si catre pensie nu? sau e separata cea catre pensie...?

Madalina , mami de 2 spiriduse

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-)

pai tocmai ti-am demontsrat ca numai din contributia retinuta mamei, cea de 10,5% si-a acoperit indemnizatia, ceilalti 20,5% se duc tot catre cas, dar ii plateste angajatorul! ambele sunt pentru pensie! caci mai avem o gramada de alte taxe care se ridica in total la 45% fara impozitul pe venit de 16% in prezent!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

mamy de gemenasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

camy nu e o problema sa raspundem unor fete din alte tari, atata timp cat discutam civilizat. ca ariadna pana acuma a pus intrebari de bun simt si pe un ton foarte ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Citat:

ariadna33 multumesc F buna demonstratia. Acum alta intrebare. Contributia aia e si catre pensie nu? sau e separata cea catre pensie...?

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-)

pai tocmai ti-am demontsrat ca numai din contributia retinuta mamei, cea de 10,5% si-a acoperit indemnizatia, ceilalti 20,5% se duc tot catre cas, dar ii plateste angajatorul! ambele sunt pentru pensie! caci mai avem o gramada de alte taxe care se ridica in total la 45% fara impozitul pe venit de 16% in prezent!

***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************

nu, cas si fonul de pensii sunt retineri diferite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vias spune:

si inca ceva
am vb cu cei de la antena1
le-am explicat cam ce fac primariile, le-am spus ca noi de miercuri avem depuse cereri si inca nu avem raspunsuri si cred ca la cererea guvernului nu vor sa ne dea vreun raspuns...ce facem?????

miting spontan si daca vin jandarmii la noi pt amenda, NU AVEM BULETINELE LA NOI!!!!!! ce poate sa ne faca? sa ne ia copilul din brate???????

Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------

ingerasul Darius-Andrei

Poveste si POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dienutza spune:

Uite mai jos un link cu ce se oferat in alte tari ca si indemnizatie pentru cresterea copilului.
Nu stiu daca sunt actualizate sau care este situatia, dar de obicei pe wikipedia informatiile sunt OK.

http://en.wikipedia.org/wiki/Parental_leave#Benefits_in_a_selection_of_countries

Diana, 38+ cu Eva Alessia

Mergi la inceput

eu de exemplu am 19 ani vechime pe cartea de munca, ca am reusit sa am copiii astia tarziu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Citat:
Nu e obligatia statului (si aici vorbesc clar din punctul de vedere al diasporei). In schimb statul ofera alocatia care are un nivel acceptabil.

Dar, nu sunt de acord ca statul ar trebui sa sustina prin acei 85% o mama timp de doi ani. Faceti si voi un calcul. O mama de 30 de ani munceste de la 18 ani sa zic, deci 12 ani. A platit taxe la stat si e asigurata. Ia 1200 Ron*24= 28800 Ron in doi ani de stat acasa. Oare contributia ei personala acopera aceasta suma? Si nu spuneti ca nu va intereseaza, pentru ca la astfel de intrebari va trebui sa raspundeti.

Daca statul are un program pe termen lung de crestere a natalitatii, atunci trebuie sa-si asume niste obligatii.

Referitor la calcul, intr-adevar, o mama care a muncit de la 18 la 30 de ani nu a cotizat INCA suficienti bani care sa acopere aceste cheltuieli. Insa, de la 32 de ani, cati va avea de cand reincepe serviciul si pana la 65 ani cati va avea la iesirea la pensie, ae timp suficient sa cotizeze si sa acopere aceasta suma. Care nu este un ajutor social, ci este o ASIGURARE.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

Varsta Raul

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

Citat:
citat din mesajul lui ariadna33

Citat:

nu, cas si fonul de pensii sunt retineri diferite

cas= contributia la asigurarile sociale de stat (fond de pensii)
cass= contributia la asigurarile sociale de sanatate

vezi sa nu faci confuzie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui summertime

Citat:

summertime eu nu zic ca statul va face o favoare. Statul va zice asta acum. Legea cu 85% a fost f clar cu tenta electorala si nu a avut baza financiara. SAU s-a furat atat de mult incat acum s-a ajuns la fundul sacului asa cum imi zicea mama aseara. Ideea e toate celelalte state obliga firmele la care s-a lucrat sa plateasca acesti bani sau e o colaborare intre stat si firma pentru a oferi mamei acel an de crestere. Nu e obligatia statului (si aici vorbesc clar din punctul de vedere al diasporei). In schimb statul ofera alocatia care are un nivel acceptabil. Probabil de aceea au discutiile de la topicul trecut. Pentru ca invariabil, traind aici, voi compara metoda de acolo cu cea de aici. Repet, eu una sustin aceasta actiune, pentru simplul motiv ca din punct de vedere economic, nu poti compara diaspora cu ce e acum acasa. Dar, nu sunt de acord ca statul ar trebui sa sustina prin acei 85% o mama timp de doi ani. Faceti si voi un calcul. O mama de 30 de ani munceste de la 18 ani sa zic, deci 12 ani. A platit taxe la stat si e asigurata. Ia 1200 Ron*24= 28800 Ron in doi ani de stat acasa. Oare contributia ei personala acopera aceasta suma? Si nu spuneti ca nu va intereseaza, pentru ca la astfel de intrebari va trebui sa raspundeti.

Discutiile astea sunt extrem de productive zic eu, pentru ca explica, clarifica si ofera argumente catre sustinerea actiunii voastre. Chiar daca la sf acestei discutii ies eu "mai putin informata - indoctrinata- diasporata" iar voi aveti un raspuns pregatit care va va intari pozitia, eu is happy

Draga mea, iti raspund chiar foarte concret. Am 32 de ani, muncesc cu carte de munca de la 18 ani, am avut diverse salarii pe cm, iar din 207 pana in prezent platesc LUNAR taxe la stat de 3600 lei (pe luna, 3600 lei taxe!!!!). Ce zici, imi acopera indemnizatia??????

-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 21 saptamani

felicitari ptr sarcina!

scuzati, am facut o confuzie.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ade24 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinuk

fetelor, tin legatura cu miresicile si am aflat ca Primaria incearca sa amane aprobarea cererii pt protest
cum ca ...sunt in nu stiu ce sedinte importante, ca nu se stie cand se intruneste comisia... vrajeli

am vb cu fata de la Adevarul si a zis ca preseaza si ea

am rugat-o sa le transmita ca suntem rele rau, ca muscam si ca ne mutam cu pampersiii la ei in tarla...
si miroaseeeeeeee...(just joke!)

a zis ca spera sa se miste pana in ora 16

atunci o sa stim despre ce e vorba

DACA NU, protestul va avea oricum loc...
vom merge acolo, ne vom organiza in grupuletze mici la distante regulamentare...asa incat sa nu poata zice ca suntem grup organizat...sa nu se ia jandarmii de noi (asta e propunerea mea, nu as da inapoi nicicum)

in timp ce va scriu socrela imi pune vopseaua pe par...sper sa nu ajunga si in ochi

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Offf de ce nu stau eu in Bucuresti! Ar fi aflat ce rau musca o olteano-banateanca!!!
Au uitat ca sunt bugetari si ca si ei sunt afectati? Cum indraznesc sa puna bete in roate.
Cineva avea parca relatii la Realitatea - rugati-i sa dea pe post ca se incearca blocarea protestului inca din fasa (daca tot e vorba de copilasi).
Nu prea ma pricep la scrieri pompoase dar daca face cineva un text eu ma ocup sa-l trimit la toate tv-urile, radio, ziare, etc. Si din toti tot se va lipi cineva de el si va vorbi despre asta.

Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun

Mergi la inceput