Spania sau España
Raspunsuri - Pagina 7
diplodocus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANDREEA11 Socrii mei sunt plecati de 6 ani insa nu au acte. |
Poi ce acte ar trebui sa aiba si nu au?
diplodocus spune:
ANDREEA-Ah, inteleg situatia socrilor tai.
E greu, mai ales in aceste timpuri sa gasesti un contract de munca :(
Ca si kinetoterapeut cred ca ai avea sanse pe la saloane de masaj, pentru inceput...Iar daca iti echivalezi studiile ( ceea ce din pacate dureaza mai mult de un an) sansele sa lucrezi in meseria ta, cresc substantial...
Sau poti sa faci si aici unele cursuri in domeniu
OLIM- hehe, pe vremuri eram eu in Romania si tu in Spania
La noi este o saptamana ploioasa :( asa ca stam mai mult pe langa casa...
Olimpia_B spune:
Ma bucur ca se mai discuta despre Spania. Odata visam si eu sa imi iau zborul pe acolo, odata ce am terminat facultatea, insa cu criza asta care este si in Spania, tot am ezitari.
Ma intreb cat o sa mai dureze impasul economic al Sp, pentru ca nici nu aveam in vedere sa ma duc intr-un oras metropola (puternic industrializata) , gen Madrid sau Barcelona. Ma gandeam la ceva de genul Insulelor Canare.
Spania are o economie matura, ar trebui sa se redreseza repede. Voi ce ziceti? Care sunt pronosticurile economice pe acolo, pe termen scurt si mediu?
brazuca25 spune:
Olimpia, criza din Spania ma cam sperie si pe mine si ma tine pe loc. Inca nu ma pot hotara, mai ales ca nu avem deloc bani pusi deoparte, sa putem rezista acolo ceva timp pana gasim de munca.
Totusi eu as vrea sa riscam si sa plecam luna viitoare in Madrid. Daca e cineva care poate sa ma ajute cu sfaturi de orice fel legate de mutatul acolo, as fi foarte recunoscatoare! Noi ne gandeam sa gasim o camera la cineva sa inchiriem dar nu stiu daca ne accepta cu copilul dupa noi si fara ea nu plecam.
mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit
diplodocus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui brazuca25 Totusi eu as vrea sa riscam si sa plecam luna viitoare in Madrid. Noi ne gandeam sa gasim o camera la cineva sa inchiriem dar nu stiu daca ne accepta cu copilul dupa noi si fara ea nu plecam. |
Mai ales daca ai un copil o sa fie foarte dificil sa poti munci si tu 8 ore...Din septembrie o poti inscrie la camin pe fetita, si atunci iti poti face altfel programul.
Daca nu ai deloc rezerve, cum planuiesti sa platesti chiria pe primele luni? ( plus avansul obligatoriu= minim o chirie)
Unde stai pana gasesti chirie, daca nu vii la sigur?
Daca vrei doar o camera intr-un apartament, pregateste-te sa locuiesti cu tot felul de oameni, care au cele mai ciudata orare de viata: nu e sigur ca va fi liniste cand fetita ta trebuie sa doarma, de exemplu...
Eu nu vreau sa te descurajez, doar iti atrag atentia ca un astfel de pas, cand ai un copil, trebuie mult mai mai mult gandit decat riscat
karmenutza spune:
Da, eu acum stau cu chirie, o camera. Intr-un oras mare, greu am gasit pe cineva sa accepte sa vina si sotul. Toate camerele de inchiriat sunt de obicei pentru o persoana, ca sa nu fie inghesuiala. Dar am gasit in vreo 2 saptamani. Bineinteles - o familie de romani. Oameni foarte cumsecade, care sunt de acord ca peste o luna, doua, sa vina si sotul si copilul. Pana am gasit camera, am stat la altcineva, in regim hotelier, cu 20 euro pe noapte, de persoana. Ca sa plecati toti odata, cu copil cu tot, trebuie sa aveti bani ca sa platiti chirie pt un apartament (singuri), garantie bancara pe vreo 2 luni, comisionul agentiei - care mai e inca o chirie. Adica din start bani pentru 4 chirii, bashca banii de mancare, supravietuire, chiriile urmatoare pentru o perioada in care, de exemplu, nu gasiti de lucru. Cred ca e cam riscant sa plecati cu totii, parerea mea de nou venita pe aici. Aa...inca nu am gasit de lucru. Mai stau, mai caut, mai astept.
ang_21_costi spune:
neatza fetelor
am ajuns si noi in Romania
venim in toata Spania si mergem in toata Ro
pe cine intereseaza sa-mi trimita PM
Carmen sper sa-ti gasesti cat mai repede de munca
Andreea11 acum e f simplu sa-ti faci acte (ai nevoie de "certificado de empadronamiento" si nu mai ai nevoie de oferta de munca)
brazuca25 si eu sunt de parere (cu toate ca e greu fara familie) ca mai bine veniti doar unul dintre voi pana va gasiti de munca
Olimpia speram sa se schimbe lucrurile cat mai devreme
Olim am vizitat o zona din Franta (cand am venit in Ro cursa asta) Selestat-Strasbourg am vazut niste castele ... o rezervatie de maimutzele
apsara tu ce mai faci draga?
muchos para todas
angi
Doamne ajuta-ne sa gasim comoara mult cautata.
Aspiranta optimista, cu ajutorul Tau Doamne: Viitoare
apsara spune:
Uhhh, eu sunt bine, in fine, ma lupt de vreo 2 luni c-o nesuferita de alergie, in rest treaaaaaaaaaaba multa :)).
Eu nu pot sa dau sfaturi nimanui, insa economistii spun ca anul viitor si peste 2 ani, criza se va resimti mai tare. Pe perioada verii se cauta personal in "hosteleria", ospatari, barmani, etc, mai ales in zonele turistice. Banuiesc ca in orasele mari sunt oferte mai multe, insa si chiriile sunt mai mari.Multe primarii, ofereau casa si serviciu in localitati mici, intr-un program de revigorizare a lumii rurale. Familiile cu copii erau avantajate. Poate fi o solutie buna.
karmenutza spune:
Buna dimineata!
Apsara, suna foarte interesant ce spui tu de programul acela de revigorare a lumii urbane. Stii ceva detalii? Sau unde as putea gasi ceva detalii? In ce provincie? comunitate? Un link, ceva? Eu nu am gasit nimic dar poate nu stiu sa caut