Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danasonia spune:

din nefericire in Romania sistemul de pensii e ca un fel de Caritas.Fiecare atunci cand munceste prin ceea ce i se retine sustine pensionarii si cheltuielile bugetare din acea perioada(ceea ce i s-a retinut conteaza pentru viitor doar ca baza de calcul pt. punctul de pensie,nu i se depune undeva cu dobanda da sa poti beneficia la batranete)In aceste conditii,chiar daca cineva a sustinut 40 de ani sa zicem bugetul si pensionarii din perioada respectiva,acum fiind la pensie se incadreaza in masa celor 6 milioane de pensionari care sunt sustinuti de 3 milioane de lucratori activi,iar banii colectati de aici nu mai ajung pentru pensii,salarii la buget ,cheltuieli extravagante bugatare etc.Cum tot ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani se razbuna acum,exista intradevar riscul nu numai de diminuare a pensiilor si salariilor,dar chiar de neplata totala a acestora in viitorul apropiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Ma uitam acum la tv...In momentul asta mi-e rusine ca traiesc in Romania, tara in care pensionarii ies in strada de foame!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui danasonia

din nefericire in Romania sistemul de pensii e ca un fel de Caritas.Fiecare atunci cand munceste prin ceea ce i se retine sustine pensionarii si cheltuielile bugetare din acea perioada(ceea ce i s-a retinut conteaza pentru viitor doar ca baza de calcul pt. punctul de pensie,nu i se depune undeva cu dobanda da sa poti beneficia la batranete)In aceste conditii,chiar daca cineva a sustinut 40 de ani sa zicem bugetul si pensionarii din perioada respectiva,acum fiind la pensie se incadreaza in masa celor 6 milioane de pensionari care sunt sustinuti de 3 milioane de lucratori activi,iar banii colectati de aici nu mai ajung pentru pensii,salarii la buget ,cheltuieli extravagante bugatare etc.Cum tot ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani se razbuna acum,exista intradevar riscul nu numai de diminuare a pensiilor si salariilor,dar chiar de neplata totala a acestora in viitorul apropiat.

Exact asta e raspunsul la intrebarea a-alintei si nu este deloc o hotie. Asa functioneaza sistemul de pensii peste tot in lume si peste tot in lume sistemul de pensii este aproape falimentar pentru ca functioneaza pe niste estimari pe termen lung care au o marja mare de eroare. Si aici in America se incearca de ceva vreme sa se gaseasca niste solutii mai viabile ... Pana una alta, solutia este contributia la o pensie privata care sa suplimenteze pensia de la stat. Si iar ne lovim de ceea ce spuneam mai sus - din pacate generatia pensionarilor de azi nu au avut la dispozitie in sistemul comunist un sistem de pensii private, deci sunt perfect descoperiti si dependenti 100% de ceea ce le da statul.

Mai sunt si alte anomalii in ecuatie - in perioada '90 au fost pensionati foarte multi salariati la varste foarte mici ... se numea ddisponibilizare / restructurare si ca sa scape de ei ii scotea la pensie ...eu stiu ofiteri ai armatei romane care au fost pensionati la 45 de ani ...ar fi interesat de facut o statistica pe varsta a pensionarilor din Romania si de ce nu, aplicata legea in functie de varsta ... ceva de genul, pensionarii mai tineri de 65-67 de ani primesc reducere de pensie, pentru ca ei inca mai pot munci ca sa-si completeze veniturile ...

Sunt convinsa ca legea o sa ia in considerare multe aspecte - nu cred ca o sa scada brusc si global toate pensiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Sunt convinsa ca legea o sa ia in considerare multe aspecte - nu cred ca o sa scada brusc si global toate pensiile.

Din pacate cred ca exact asta nu mai au timp sa faca...
Putea sa o faca acum un an, acum 6 luni dar nu au facut nimic din ce au promis, FMI-ul i-a prins cu mata in sac si acum e totul sau nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Sa vedeti,treceam zilele trecute spre casa unor prieteni in comuna Rosu,este interesant cu aceasta comuna(suburbie!), este mai aproape de centru decat ...sa zic Pipera!
Am ramas interzisa de inghesuiala de case de acolo!
In nebunia imobiliara din anii trecuti s-a construit in asa masura ca in curtile acelor case(f. frumoase unele!) nu poti sa arunci o piatra,asa de inghesuite sunt!
Stau si ma gandesc:ori eu am o marota cu gradina din fata casei(flori) si din spatele casei(zarzavaturi si alte alea bune la gatit),ori acei oameni nu au nici simtul frumosului si nici simt practic!
Daca investesti intr-o casa nu te gandesti ca iti sunt ff. folositoare si gradina din fata casei si cea din spatele casei,asta,ultima,te ajuta f. mult la pensie cand iti dau intermediarii din Piata Floreasca ridichiile si salata la pret triplu fata de cei din Obor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Buflea ce bine ar fi sa se cearna logic prin sita si sa se reduca veniturile/ creasca taxele unde trebuie. Nu doar la pensii ci si la bugetari si la tva si tot asa .... dar eu n-am vazut pana acum in .ro vointa politica de a face ceva precis si corect. Iar FMI nu-ti face politica interna, el vrea atata reducere globala si gata si repede. Acum nu ca alte tari ar fi perfecte... dar inca nu s-a ajuns la tupeul de a-i invinovati pentru falimentul tarii pe pensionari sau bugetarii normali din infrastructura de baza. Ii urecheaza pe alde Goldman si AIG macar formal.

Ruxij noi avem taxe mari locale de ordinul zecilor de mii pentru case medii. NY ca stat federal da uniunii si nu primeste. Pentru fiecare dolar castigat in NY se primeste back 0.8 sau cam asa ceva. Deci deocamdata nu le-am marit. A mai scazut investitia per elev, s-au amanat reinoirile sau noile dotari, s-au facut autobuzele scolare mai mari dar cum se acoperea local mai mult decat minimul necesar cu toata criza se acopera si acum necesarul. In plus spre deosebire de alte state care au investit enorm in scoli publice mai cu mot : honor classes, charter schools in NY politica sindicala (sac!) a fost o scoala publica buna pentru toti. In fine asta a fost asa cam off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monabella spune:

va citesc de 22 pagini si sint consternata de rautatea unora. Cum sa spui ca unii sint mai importanti decit altii intr-o societate? Oh doamne, unde s-a ajuns!

nimeni nu a spus ceea ce eu am citit in nu stiu ce ziar zilele trecute: si anume ca reprezentantul FMI a spus ca reducerea pensiilor nu ar fi necesara daca nu AR FI ATITA EVAZIUNE FISCALA.

Adica unii fura pe fata cu camionul si plateste tot boborul, chiar si paturile cele mai sarace? La fel, impozitul unic pe venit mi se pare o timpenie.

De ce nu ia onor guvernul masuri ca sa elimine evaziunea fiscala?

Este oribil la ce s-a ajuns. parintii mei sint acum la mine. cred ca nici nu le spun ce se intimpla in tara... Poate ar trebui sa ii opresc de tot aici.

si totusi intru sa editez pt ca mie personalmi se pare strigator la cer: e genocid curat ce vor sa faca cu pensionarii. Nu e clar nimanui, fie numai si din cele expuse aici, ca cei cu pensii mici in imposibiliatea de a-si cumpara medicamentele vor muri?

ce tribunal va judeca conducerea actuala? ce tara in lumea asta a mai procedat asa cu propriul popor?

Sint consternata. Prin anii 90 tin minte ca am venit o data in tara si proaspat sosita de la aeroport, nimeresc acasa la stiri: niste pensionari se aruncasera de la etajul 8 lasind in urma o scrisoare ca nu au cu ce sa isi plateasca chiria, caldura etc... Vor reveni acele vremuri. E nedrept si inuman.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Desi la un alt subiect m-m certat cu alinta,acum revin sa spun ca ii dau dreptate...eu sunt si contabila si tin cateva societati.....astia sunt cei la care trebuie sa-si caute de munca cei tineri?Se vede ca nu traiesti in Romania.....astia ragaie debani dar au datorii la stat si astept banii ce mi se cuvin pe munca....cine stie despre ce vorbesc intelege.....la noi privatii sunt de tot rahatul vor sclavi ieftini si buni...si stiu asta pentru ca lucrez in sistem...de aia...asa ca invit pe cei care stau in america si dau lectii sa se angajeze la patronii din romania unde sa fie umiliti si amenintati tot timpul ca sunt dati afara daca nu...unde patronul zice ca nu are bani dar scoate din cont zeci de milioane,..ASTA O STIU CU DOCUMENTE DECI NU ARE CUM sa ma contrazica cineva,iar salariile nu sunt platite "ca nu are"..la noi la controale se merge pe celebrele pile,deci..........lasati romania romanilor.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Desi la un alt subiect m-m certat cu alinta,acum revin sa spun ca ii dau dreptate...eu sunt si contabila si tin cateva societati.....astia sunt cei la care trebuie sa-si caute de munca cei tineri?Se vede ca nu traiesti in Romania.....astia ragaie debani dar au datorii la stat si astept banii ce mi se cuvin pe munca....cine stie despre ce vorbesc intelege.....la noi privatii sunt de tot rahatul vor sclavi ieftini si buni...si stiu asta pentru ca lucrez in sistem...de aia...asa ca invit pe cei care stau in america si dau lectii sa se angajeze la patronii din romania unde sa fie umiliti si amenintati tot timpul ca sunt dati afara daca nu...unde patronul zice ca nu are bani dar scoate din cont zeci de milioane,..ASTA O STIU CU DOCUMENTE DECI NU ARE CUM sa ma contrazica cineva,iar salariile nu sunt platite "ca nu are"..la noi la controale se merge pe celebrele pile,deci..........lasati romania romanilor.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009

Nu te contrazic dar iti spun ca este foarte, foarte urat sa generalizezi in asemenea hal. Mai exista si patroni care platesc enorm de multe impozite si taxe din care se platesc servicii sociale, pensii, salarii de bugetari sau se fura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

Sunt convinsa ca sunt persoane pe acest Forum,cu pregatire de specialitate(presupun in Drept Comercial),care sa o lamureasca pe mama de ce v-a avea diminuata pensia!
Mama sustine ca ea timp de 34 de ani cat a cotizat nu a negociat print-un contract cu Statul,a dat din salariu cat i s-a cerut si acum nu intelege de ce Statul dispune cata pensie sa i se dea,dar mai rau, cat sa i se ia.
Este lamurita ca Statul este falimentar dar nu este lamurita de ce Statul nu mai prezinta o garantie!
Daca Statul nu mai prezinta garantii atunci de ce il mai platim prin taxe?

Poate cineva sa-i dea mamei niste raspunsuri?

la 55 de ani esti in floarea varstei si a puterii, nu in pragul pensionarii.
asta a acordat legea pensiilor in romania: posibilitatea ca la 55 de ani sa primesti pensie in loc sa muncesti si sa aduci un aport statului.

asta e raspunsul meu pentru mama ta.

alina

Alina, asta poate in Vest..nu in Romania! In Romania dupa 45 de ani esti considerat depasit, batran, nu te mai angajeaza nimeni! Femeile isi mai pot gasi poate la curatenie iar barbatii la paza! Nu zic ca ar fi ceva rau in asta...dar daca te uiti la ce salarii primesc...
Exceptie desigur fac cei cu profesii cautate si cariere deosebite! Insa acestia sunt mult mai putini decat marea majoritate.
Iar la 55 de ani...hm! Sa ma contrazica cineva din Romania, daca poate!

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput