Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Lasa mai, ca esti norocoasa! Ce, alea-s taxe? Ale noastre sint de citeva ori mai mari.

Lume multa, oameni putini

De aia statul vostru are mai multi bani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

N-au de ales, stii ca n-avem state income tax. Ne ard cu taxele de proprietate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

RuxiJ are perfecta drepatate. Fenomenul trebuie privit global pentru ca se propaga global. Toata lumea isi va micsora nivelul de trai de la cei bogati pana la cei saraci.

Totusi si eu cred ca pensionarii Romaniei ar fi trebuit protejati din doua motive :
- unul pentru ca ei au participat la fondul de pensii intr-o structura sociala/economica si primesc pensie intro societate care functioneaza dupa reguli financiare total diferite. Numai datorita acestui fapt, pierd ..
- al doilea, pentru ca eu nu au posibilitatea sa munceasca ca sa-si completeze veniturile - sunt 100% dependenti de aceasta pansie.

De salariati nu imi fac griji ... cui nu-i convine, sa caute la privat, sa isi mai ia un job, sa se miste intr-o directie ... oamenii cu putere de munca vor fi nevoiti sa munceasca mai mult ca sa-si mentina acelasi nivel de trai. Nimic irealizabil in asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Sunt convinsa ca sunt persoane pe acest Forum,cu pregatire de specialitate(presupun in Drept Comercial),care sa o lamureasca pe mama de ce v-a avea diminuata pensia!
Mama sustine ca ea timp de 34 de ani cat a cotizat nu a negociat print-un contract cu Statul,a dat din salariu cat i s-a cerut si acum nu intelege de ce Statul dispune cata pensie sa i se dea,dar mai rau, cat sa i se ia.
Este lamurita ca Statul este falimentar dar nu este lamurita de ce Statul nu mai prezinta o garantie!
Daca Statul nu mai prezinta garantii atunci de ce il mai platim prin taxe?

Poate cineva sa-i dea mamei niste raspunsuri?

la 55 de ani esti in floarea varstei si a puterii, nu in pragul pensionarii.
asta a acordat legea pensiilor in romania: posibilitatea ca la 55 de ani sa primesti pensie in loc sa muncesti si sa aduci un aport statului.

asta e raspunsul meu pentru mama ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mathilda spune:

alinta
nu siu ce frustari sau pb ai de nu vezi situatia reala, ca si cu mamele. in toata europa de vest se poate legal sa iesi la pensie cu 10 ani m devreme- la 55 ani. intr-adevar pensia e m mica dar e total legal sa iesi la 55 ani.intra-devar in america babele ies la 65 si pt ca pensia e (Foarte) mica m freaca menta in wall mart, sears etc.

Mergi la inceput

mathilda , tu nu vezi situatia reala.
scuze , dar la 65 de ani nu esti baba, esti o doamna.
eu vorbesc de posibilitatea statului, tu vorbesti de frustari. fiecare vorbeste de ce-l doare.

Mergi la inceput

si inca ceva alinta- in canada, daca stai 10 ani, poti sa nu lucrezi o zi in viata ta ai pensie garantata de stat e pe undeva in jur de 900 dolari , apoi vine pensia normala care e cam mica si apoi daca ai pensie privata.

Mergi la inceput

eu vorbesc despre romania. despre bugetul romaniei, despre legile din romania.
despre canada poti discuta in topicul respectiv.

Mergi la inceput

alinta asta iti scriam eu la subiectul cu indemnizatiile si m-ai contrazis. pb e bugetul romaniei. solutiile pot fi altele-le-am enumerat acolo . nu neaparat reducerea pensiilor, indemnizatiilor, salariilor. oamenii tb sa aiba venituri decente si nu sa stea pe spinarea rudelor, familiei care lucreaza afara

Mergi la inceput

scrie si aici solutiile: eu nu imi aduc aminte sa te fi contrazis si nu imi aduc aminte nici de solutiile propuse de tine .
dar poate mi-a scapat mie.

Mergi la inceput