Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ma cam mir de discursul tau oarecum populist si nerealist. Si aci dau afara invatatoarele pe capete, tu poate nu ai aflat, neavand legatura cu scolile publice. La fetita prietenilor mei unesc cate doua clase sa faca una. Au dat afara profesoara de arte si s-au intalnit saptamana trecuta copiii cu ea pt. ultima data, plangea. La noi in district am avut referendum sa platim o taxa extra sa sustinem noi scolile din buzunare, pt. ca statul a taiat fondul pt. scoli cu 50%. Vecina mea, bibliotecara la o scoala, a fost data afara. Salariile la mine sunt inghetate in al treilea an la rand. Ni se reduc semnificativ beneficiile de pensie si sanatate. In alte parti au avut loc reduceri de salarii inca de anul trecut. Oamenii isi pierd joburile prin multe companii Samd samd samd. Problema nu are neaparata legatura (doar) cu Romania, asta incerc sa spun.

Cu pensiile e totusi discutabil, ar fi tb sa le lase in pace, sa fi scazut salariile, dar ce stiu eu, cand e razboi, e razboi. Ajutati-va parintii. Barbatii sa mai ia un job extra. Si fiecare sa faca ce poate pana trece criza. Aratatul cu degetul catre o categorie sau alta nu duce la nimic. Sa scada de la aia care au sau care fura, nu e o solutie fezabila, stiti si voi, vorbiti doar asa la nervi, asa ceva nu se face nicaieri, drept sau nedrept, hoti sau nehoti, ca de fapt hoti sunt in toate guvernele, la unii mai mari, la altii mai mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

ruxij, tu in principiu ai dreptate, dar ce e disperant in Romania e arbitrariul, lipsa de coerenta si consecventa si common sense la urma urmei, banii nu merg unde e mai mare nevoie de ei, ci unde-i duce pixul unuia care peste o luna poate nu mai e in scaunul ala si care azi-noapte poate a tras un chef si e cam mahmur.
Pana la urma problema e ca nu sunt elite romanesti in politica.
Parerea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

N-o fi peste tot la fel, aici n-au dat teachers afara. Ba chiar m-am enervat ca au infiintat clasa noua si mi-au mutat copilul acolo(sigur iti amintesti cit m-am vaicarit), ca erau cica peste 20 in clasa si nu-i bine.
Mai in toamna am auzit de mai multi care si-au pierdut serviciul, in timp cam toti si-au gasit de lucru. Altii nu mai cistiga la fel de mult si suplimenteaza cu ceva part-time, dar cunosc si oameni care au primit marire de salariu. In general pe aici e OK. Casele au scazut nu mai mult de 5-10% (variaza de la o zona la alta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Ruxij se dau afara nu zic ba. Nu, in districtul nostru pentru ca noi ne-am mentinut taxele. Nu am copila in scoala publica, dar pentru bugetul scolii publice tot trebuie sa votez bugetul, sa dau banul si vad si eu ce se face. In plus nu am acum copiii in sistemul public, dar cum n-am mostenit milioane si joburile nu ni le garanteaza nimeni e bine ca scoala publica sa fie buna.

Eu nu zic sa nu dea lumea afara. Daca-s inutili sa-i dea. Asta e. Dar sa stii ca scolile au fost reduse de niste ani pentru ca acum vreo cinci ani a fost un mare gol de copii in scoala care acum se umple cat de cat. Fata de alte tari europene Romania si-a umflat ministerele si nu personalul didactic sau sanitar. Asa ca discursul nu-i populist ci drept. Sa se dea afara de acolo de unde-i supradimensionat.

In plus ce m-a facut sa intervin este maniera in care sunt dati afara oamenii. Victimizandu-i inainte: asistatii, bugetari care n-au facut alta alegere mai buna. Sau pensionarii care merita ce li se-ntampla.
Nu merita nimeni sa pateasca asa ceva, iar escrocii care au vandut pielea ursului din padure si desteptii care au crezut ca totul se face peste noapte sunt de neatins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Totusi eu nu pot sa inteleg un lucru: daca e clar ca nu sunt bani, bugetul este mai mic si nu trebuie cheltuit aiurea, de ce nu se organizeaza pensionarii, somerii si alte categorii sa se asigure ca "onor" guvernul incepe sa-si faca treaba? Plus primariile si consiliile locale?

Ca de dat din taste pe forum e simplu, dar asta nu genereaza venituri.

N-or fi toti in baston si peste 70 de ani, mai sunt si oameni in putere, de ce nu fac ceva?

Bugetarii...unde's cate 10 in birou de se calca pe picioare, 3 muncesc iar pilele freaca menta... oamenii aia de ce tac? de ce nu incearca macar sa schimbe ceva?

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns d_melli spune:

Andries iti spun eu de ce acei oameni tac si nu fac nimic...pentru ca in secunda in care li se pare ca te uiti altfel , ce sa mai spui ceva, iti "fabrica" ceva si zbori de nu ai timp nici sa vezi pe unde.Si asa lucrezi in stres, pe salarii mizere si cu frica ca poti zbura oricand.Nimeni nu analizeaza la bugetari statele de plata pe ultimele 6 luni sa vada ce diferente de salarii sunt.Sa vada cum prostii care lucreaza iau 7 mil si sefii 60 mil, nimeni nu se sesizeaza cum pe aceeasi functie , acelasi grad, aceeasi treapta unul ia 7 altul 25.Crezi ca se poate spune ceva? Nu stii ce inseamna sa lucrezi la stat unde nu stii dc cel de langa tine nu e fratele, cumnatul , finul , bunicul...sefului.

Irina 38+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Yo cred ca "statu" nu inseamna doar profesori si medici...ci inseamana si posta romana ...35 000 angajati.
Daca napoleon avea atitia soldati cucerea clar toata europa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

asa

acuma mai definteaza si 150 de spitale

cand pensionarul cardiac isi primeste pensia micsorata nu mai are nici macar spital sa il trateze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

asa

acuma mai definteaza si 150 de spitale

cand pensionarul cardiac isi primeste pensia micsorata nu mai are nici macar spital sa il trateze.

pai decit 100 de bombe numite spitale mai bine faci 50 bune...nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

siguuur cele 50 ramase vor fi bune guestus, exact ca in filme, nu? il angajeaza ei si pe dr house...

Mergi la inceput