Mama este f. suparata!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellej
Si nu consider ca pensionarii au pensii mari, cu exceptiile bine cunoscute (o cunostinta imi povestea revoltat ca mamei lui i-au redus de curand pensia de la 2000 ! de euro la niste amarati de 500 :))

chiar asa, au redus pensiile astea astronomice, calculate evident pe alta baza? Esti sigura?

Ca toata lumea ii considera exceptii, pai daca le uniformizezi frumos pensiile cu modul de calcul clasic se castiga de la un asemenea individ 1500 euro, adica cam cat se castiga de la 50 altii cu reducerea aia de 10%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui sdcristian

ruxij bani sunt, dr sunt dati pe tampenii. gen serbare de ziua europei....

Bai voi n-ati auzit ca peste tot e rau? Peste tot. Serbari sau neserbari, e o criza f. mare. Si eu una cred ca e de la globalizare, nu de la serbarea pt. Europa. Voi chiar aveti vreo speranta ca in Romania va fi bine si in tot restul lumii rau? Nu va inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:

ruxij bani sunt, dr sunt dati pe tampenii. gen serbare de ziua europei....

Bai voi n-ati auzit ca peste tot e rau? Peste tot. Serbari sau neserbari, e o criza f. mare. Si eu una cred ca e de la globalizare, nu de la serbarea pt. Europa. Voi chiar aveti vreo speranta ca in Romania va fi bine si in tot restul lumii rau? Nu va inteleg.

si tu ai auzit ca in unele locuri unde e rau se iau masuri bune? adica nu se prada banii ca apoi sa ii recuperezi de la cei mai necajiti dintre necajiti? nu se dau sute de mii si milioane de euro pe serbari si hartie igienica ca apoi sa scazi pensiile?

nu te inteleg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

salariul, ca salariul, poa sa-l scada, nu inseamna ca sint de acord, dar asta e. adica ei vor da un contract sa-l semnezi pe salariul nou si mic, daca nu-ti convine, nu semnezi si gata. te duci in alta parte si te angajezi.

insa la pensii mi se pare o magarie. pt ca pensia e ca un contract pe termen lung cu statul. tu, salariat, platesti o suma (procent) toata perioada cit lucrezi si, din aia, esti platit dupa ce nu mai lucrezi. in cazul asta e ca un meci in care se schimba regulile in timpul jocului (nu c-ar fi prima oara cind s-a intimplat - vezi, de ex. modificarea legii pensiilor pt perioade scurte de timp, reveniri, modificari, de au ajuns oameni care lucrau in acelasi loc, cu acelasi salariu sa aiba pensii diferite pt ca au s-au pensionat la distanta de citeva luni).

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

si mai cred ca daca marile companii si-ar plati datoriile catre stat, atunci treburile ar sta mult mai bine.
dar cind se fac profituri de miliarde de euro si impozitul platit e ciu-ciu, de unde sa se adune bani la stat?
si patriciu era de parere sa se stearga datoriile - hahaha, cred si eu.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

si ce e disperant e ca doar taie

inca nu zic nimic de ceva pozitiv. adica tai din tot, de la toti, dar iata... banii aia ii folosesc aici si fac locuri de munca si bani si ...

doar taie

stiti aia cu magarul lui buridan?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea1002

Cum de nimeni nu a citat-o pe diana11 de la pagina 15 "sa-i dea peste nas"? hmm

De ce sa ii dea peste nas?
Eventual i-as fi spus ca eu cu 2300/ luna si copil si in chirie nu m-as fi inhamat la rata de 500/ luna. Dar e chestie personala.

Eu cu specializarea mea de dupa facultate eram sortita muncii ca bugetar, dar perspectiva nu mi-a placut. In consecinta, m-am reorientat, am invatat altceva si acum imi e bine. Fiecare face niste alegeri in viata pe care mai apoi si le asuma cu bune sau rele.

Despre pensionari, la modul general nu vreau sa ma pronunt. Despre cei din familia mea am spus deja. Dar nu pot sa nu ma gandesc ca ai mei parinti la revolutie aveau 38 de ani!!!! Deci suficient de in putere si copti la minte cat sa aiba sansa sa se pregateasca pentru pensie. Nu au facut-o.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

si ce e disperant e ca doar taie

inca nu zic nimic de ceva pozitiv. adica tai din tot, de la toti, dar iata... banii aia ii folosesc aici si fac locuri de munca si bani si ...

doar taie

stiti aia cu magarul lui buridan?

Partea proasta este ca ei taie banii pe care nu ii au, ca nici n-ar fi rau sa ii taie si sa ii reorienteze.
Problema magarului este chiar mai mare decat in poveste ca nu va mai exista nimeni ca sa il ingroape, pentru ca atunci cand ne-a mers bine nu am facut nimic ca sa nu ne mearga atat de prost acum...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

E dincolo de puterea mea de intelegere de ce va certati in legatura cu cine merita mai mult si cine mai putin. Nu are nici o importanta cine ce merita. Toata lumea merita. Nu's bani, ce e de facut in aceste conditii?

pai ar fi destule si in orice caz de la indiferent cine ai lua nu-l iei peste picior daca tot ii iei banii. Una era sa taie din pensiile unora care sunt mai mari decat salariul mediu si alta e sa taie amaratilor. Una e sa reduca posturi in minister platite cu jdemii si alta sa regrupeze o invatatoare la trei sate dand afara doua.

Mergi la inceput