cum negociati chiria?
Raspunsuri - Pagina 9
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nikol24 noi suntem chiriasi...si unii patiti rau.din pacate noi chiar nu avem unde sa stam si chiria este singura optiune... de aproape un an stam intr o garsoniera confort 3 ,fara gaze,mobilata modest,am gasit doar o combina frigorifica,un sifonier f vechi si un dulap de bucatarie la fel de vechi,noi am venit cu canapeaua biroul masina de spalat,aragazul etc probela este ca atunci cand ne am mutat casa era groazanic de muradra,plina de gandaci..am zugravit si dezinfectat tot ca doar avem si o fetita mica si era inuman acolo ,colcaiau gandacii peste tot,intra timp ne au pus geam termopan si usa la baie.Noi am vb sa punem noi usa metalica si sa oprim din chirie ,sa facem unele imbunatatiri gen bolta la bucatarie ,spoturi sa fie frumos,facea sotul si ei palteau doar materialul ,au spus ca se mai gandescd ar nu au mai dat nici un semn acum s a apart o teava in baie si mi a inundat pertele pana la jumatate ,a facut mucegai,am inteles ca o sa coste in jur de 300 ron si ea initial a spus ca cat timp a sta acolo nu s a intamplat si acum ca am venit noi ,vezi doamne am stricat noi.Pai ce am spart noi teava???si stam asa de 3 luni si nu face nimic noi nu am intarziat niciodata cu chiria(platesc 150 euro la garsoniera confort 3 ,fara gaze,fata cada ..cu dus)intrtinerea platita la timp,totul ok pai atunci e normal sa se comporte asa??pana la urma ea a inchirita casa si ura..nu ma intereseaza daca or sa cada peretii,daca se sparge teava,eu vin iau banii si i las pe amaratii aia sa se descurec cum pot..aa si dau vina pe ei daca se sparge sau strica ceva mi am varsat si eu oful,sper ca nu v am plictisit ,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR'' |
Si tu de ce nu cauti in alta parte? Am cunostinte care platesc 800 de lei pe garsoniera comfort 1 si 1000 de lei pe doua camere. Eu zic sa mai cauti ca e enorm cit dai pe o asemenea mizerie.
anaemi spune:
si noi tot cu chirie stam pt ca nu avem alta optiune...
stam intr-un ap al unor batrani...de zugravit am zugravit noi anul trecut pe banii si munca noastra(stam de 5 ani si pur si simplu nu am mai suportat peretii plini de praf si nezugraviti de 27 de ani-nu am indraznit sa zugravim mai devreme din cauza sa nu suparam proprietarii;si acum la drept vorbind ar fi fost si culmea sa se supere, la ce frumos este acum si ce aer respirabil)
de mutat mobila am mutat-o , si iar ar fi fost culmea sa se supere din moment ce avem toate vechiturile lor in casa (mobila de 40 de ani) si incercam sa ne mai facem loc sa ne mai punem si noi din lucruri
ne-am schimbat si aragazul...adica ne-am cumparat si noi unul mai de Doamne ajuta pt ca aveau unul de la strabunica (cred ca are 50 dde ani aragazul ala )...
drept sa spun au cam strambat din nas la asta, dar nu mai puteam gati pt patru persoane caten feluri de mancare la un aragaz cu 2 ochiuri , dintre care doar unul mergea, care scapa gaze (de ma usturau ochii cand gateam), care era "mesteit" la duze si care avea vata de sticla (sau ce o fi avut el ca strat izolant) scoasa ca sa degaje mai multa caldura...un fel de soba ...
am mai scos si mochetele...pt ca aveau trei straturi "izolante" (linoleu, mochete, covoare prin toate colturile si coltisoarele, inclusiv la baie si la bucatarie ), am lasat doar linoleul si covoarele (cu toate ca le-as fi schjimbat si pe alea) iar la baie si bucatarie nimic
tot ce s-a stricat am reparat pe cheltuiala noastra....A! am uitat sa spun ac dupa ce am zugravit am dat toate tablourile si tabloasele lor jos si am pus doar icoane.
Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
Doamne fa-i nemuritori pe parintii care mor (14.03.1956-20.03.2010)
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cllaudia Pai cum frate sa vrea proprietarul sa negocieze chiria. Cum adica ?? sa-si ia singur painea de la gura??? Cred ca stiti ca majoritatea proprietarilor traiesc din banii aia.Este singura lor sursa de venit, sau hai sa zicem principala. Deci cum s-o negocieze. Nuuu, el vrea sa traiasca boiereste de pe urma amaratului de apartament luat pe vremea comunismului, si caruia nu i-a mai adus imbunatatiri tot de pe vremea aia. Totusi ii merge treaba, cum necum tot ia cateva sute bune de euro. Dar nu e multumit, ar vrea mii de euro, ca de , in tari straine asa e. Dar uita ca in tari straine apartamentele sunt altfel, nu cutii de chibirituri construite acum 3-4 decenii, cu calciu pe pereti, eventual si cu sclipici, si sa nu uitam , cu bucataria burdusita pana-n tavan cu faianta. Asta in cazuri fericite. Deci proprietarul roman sa ma scuze, dar vrea sa profite de orice ca sa traiasca bine, pe spatele chiriasului. |
Draga mea, te rog frumos sa-ti masori cuvintele si sa nu generalizezi.
Eu tocmai ce spusesem ca am predat apartamentul proaspat zugravit. Nu am mai intrat in detalii sa spun ca era cu imbunatatiri, parchet, aer conditionat, termopan, frigider, tv, masina de spalat, etc, ca nu mis-a parut relevant.
Si in plus am mentionat ca am fost de acord cu chiria pe care au spus chiriasii ca o pot plati.
Asa ca, repet, nu generaliza, masoara-ti cuvintele si nu jigni fara rost.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Poti ajuta si tu!
cllaudia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
Draga mea, te rog frumos sa-ti masori cuvintele si sa nu generalizezi. Eu tocmai ce spusesem ca am predat apartamentul proaspat zugravit. Nu am mai intrat in detalii sa spun ca era cu imbunatatiri, parchet, aer conditionat, termopan, frigider, tv, masina de spalat, etc, ca nu mis-a parut relevant. Si in plus am mentionat ca am fost de acord cu chiria pe care au spus chiriasii ca o pot plati. Asa ca, repet, nu generaliza, masoara-ti cuvintele si nu jigni fara rost. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) Poti ajuta si tu! |
Alex_andra, mesajul nu facea referire la ce ai scris tu.
Scuza-ma dar generalizez, pt ca , hai sa recunoastem, daca proprietarii nu s-ar baza pe banii de chirie, atunci nu ar mai inchiria. Ar lasa casa goala sau ar da-o rudelor pt a locui acolo cat ei sunt plecati. Evident fara bani. Dar odata ce ei inchiriaza unor straini, in schimbul unei sume mari de bani atunci e clar ca asta le-a fost interesul. Sa castige bani de pe urma chiriasilor.
nikol24 spune:
unde sa cauti ca in ziare e cel putin 300 de euro chiria,chiar am cautat,as da si 200 euro,e un sacrificiu pt noi da sa avem deaface cu niste oamneni cu bun simt care se intereseaza de casa,nu cineva care vine si i a banii si il doare undeva de situatia in care se afla locuinta care de fapt este a lor,era in interesul lor sa aducem imbunatatiri nu?ca nu plecam cu spoturile si bolat in spinare...mai ales ca e munca noasta pana la urma,scutea si mana de lucru...
asta e ,din pacate dam o caruta de bani pt nimic
alex_andra spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cllaudia
Alex_andra, mesajul nu facea referire la ce ai scris tu. Scuza-ma dar generalizez, pt ca , hai sa recunoastem, daca proprietarii nu s-ar baza pe banii de chirie, atunci nu ar mai inchiria. Ar lasa casa goala sau ar da-o rudelor pt a locui acolo cat ei sunt plecati. Evident fara bani. Dar odata ce ei inchiriaza unor straini, in schimbul unei sume mari de bani atunci e clar ca asta le-a fost interesul. Sa castige bani de pe urma chiriasilor. |
Pai daca e pe-asa si eu pot sa ma plabg de chiriasi si sa-i fac cu ou si cu otet pt ca am avut parte de 2 ture de chiriasi absolut infioratori, imputiti, mizerabili si restantieri.
dar eu nu am generalizat pentru ca stiu ca-s oameni si oameni.
Da, proprietarii castiga bani iar chiriasii un loc unde sa stea.
Este bilateral
Poti ajuta si tu!
alex_andra spune:
iar eu, cllaudia, in calitate de proprietar, nu castig bani pe spatele chiriasului, ca nu-l pun la jug, nu e sclavul meu, castig bani de pe urma muncii mele, ca nu am castigat apartamentul la loto.
Este un contract de pe urma caruia, ambii contractantii au niste beneficii. schimb de beneficii. eu ofer o casa si primesc bani. chiriasul ofera bani si primeste o casa
Asa ca,da, o iau personal si te rog in continuare sa-ti masori cuvintele.
Poti ajuta si tu!
Glicina spune:
Citat: | ||||||||
citat din mesajul lui capcaunul
Tema de casa. Daca proprietarului i se micsoreaza pensia cu 15% iar chiriasului i se taie salariul cu 25% sa se calculeze cu cate procente se reduce chiria. |
Mdea, cand nu platesti o gramada de bani pe chiria intr-o cotineata insalubra (ca si chirias), cand nu-si bat altii joc de munca ta (ca si proprietar), iti da mana sa te joci de-a aritmetica. Ce faci cu cei care gresesc la calcule? Ii pui la colt pe coji de nuca, le dai cu nuielusa de alun la palma sau ii umilesti in careu?
paulina85 spune:
Eu am scazut chiria cu 100 de euro pentru ca asa merg imobiliarele acum. Ma ingrijoreaza zvonul ca la vara va fi si mai rau in sensul ca chiriile vor scadea si mai mult.
Cu firmele de imobiliare nu se poate colabora ca in alte tari, aici claborarea se opreste dupa ce mi-au adus clientul, ei nu isi asuma nici o responsabilitate. Pur si simplu daca am avut probleme cu chiriasii a trebuit sa ma descurc singura. Si au comisioane foarte mari.
Cristina_C spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
Pai hai sa-ti zic, pe mine, in calitate de proprietar, care am zugravit toata casa inainte sa se mute chiriasii, m-ar deranja ca in cateva luni sa vad peretii facuti varza.(lucru intamplat). Si eu personal nu as accepta sa mi se schimbe cheia de la intrare. Eu consider ca am tot dreptul sa am o cheie de rezerva pt situatii de urgenta. E adevarat, cum spuneam si mai devreme ca eu sunt un proprietar de bun simt, care nu mi-am deranjat niciodata chiriasii. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) Poti ajuta si tu! |
In Germania, proprietarii sunt obligati prin contract sa predea toate cheile chiriasilor! Nu exista sa aiba altul cheie de la locuinta ta, nici macar proprietarul. Si da, chiriasii au dreptul sa schimbe cheia! Prudent este, ca proprietar, sa-ti asiguri casa. Tot in contract scrie ca, la anumite intervale, chiriasii trebuie sa varuiasca - aici cam la 2 ani. Proprietarul nu face vizite surpriza, intotdeauna da telefon si programeaza o eventuala intalnire, asta-i legea, nu tine de bun-simtul nimanui.
La inchiriere se plateste o suma (vreo 3 chirii) care ramane la proprietar si, la sfarsit, in cazul in care chiriasii devasteaza casa sau nu fac renovarile necesare, nu mai primesc inapoi banii astia.
Vorbesc si din punctul de vedere al chiriasului, si al proprietarului, pentru ca am fost/sunt si una, si alta.