cum negociati chiria?

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Ehe...ar fi bine sa fie si la noi asa. Din pacate nu e.
a 2-a tura de chiriasi pe care am avut-o m-au anuntat cu 2 zile inainte sa nasc ca ei pleaca. Fara preaviz, fara plati la intretinere platite.
Am ranit dupa ei. Am strans saci intregi de gunoi. Inclusiv chiloti murdari.

Deci, sa fiu scutita de expresii de genul"proprietarii traiesc pe spatele chiriasilor".

Pe mine, una, nu m-ar deranja sa primesc 3 chirii in avans cu care sa platesc la final inclusiv pe cineva sa stanga jegul pe care-l lasa in urma unii chiriasi.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

iar eu, cllaudia, in calitate de proprietar, nu castig bani pe spatele chiriasului, ca nu-l pun la jug, nu e sclavul meu, castig bani de pe urma muncii mele, ca nu am castigat apartamentul la loto.
Este un contract de pe urma caruia, ambii contractantii au niste beneficii. schimb de beneficii. eu ofer o casa si primesc bani. chiriasul ofera bani si primeste o casa

Asa ca,da, o iau personal si te rog in continuare sa-ti masori cuvintele.

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Alexandra,intrebarea nu e tendentzioasa,dar...tu platesti impozit pe venitul din chirie?

Daca da,mi se pare normal sa existe un contract standard pentru totzi proprietarii/chiriasii,in care se stipuleaza clar drepturile dar si obligatziile proprietarilor respectiv chiriasilor!

Exista cineva care plateste impozit de pe urma chiriilor?Cum arata un contract de inchiriere?Vorbesc d eRomania aici!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Alexandra,intrebarea nu e tendentzioasa,dar...tu platesti impozit pe venitul din chirie?

Daca da,mi se pare normal sa existe un contract standard pentru totzi proprietarii/chiriasii,in care se stipuleaza clar drepturile dar si obligatziile proprietarilor respectiv chiriasilor!

Exista cineva care plateste impozit de pe urma chiriilor?Cum arata un contract de inchiriere?Vorbesc d eRomania aici!

Dana

Normal ca se plateste impozit de pe urma chiriilor. Este 16 % din venit, din care se deduce 25%. Adica,daca chiria e 100 de lei, se deduc 25 de lei cheltuieli si se plateste impozit 16% din 75 de lei.

Exista la Administratia financiara contracte cadru de inchiriere, dar daca nu prea au clauze,decat generale, dar eu am conceput un contract cu diverse clauze, obligatii si drepturi, atat ale proprietarului, cat si ale chiriasului.

In primele 2 ture de chiriasi am facut contract la administratie si am platit impozit, aceste contracte le dau dreptul chirisilor sa aiba mutatia facuta la locatia respectiva si le dau astfel, drepturi egale cu toti ceilalti colocatari din imobil.

Pe de alta parte, daca chiriasii stau in apartamentul inchiriat fara forme legale si daca cineva, oricine face o sesizare la politie, ata proprietarul cat si chiriasul pot plati amenda. e o lege in sensul asta care spune ca nu poate locui cineva in casa ta mai mult de 15 zile fara sa-i faci mutatie.

Mutatia se poate face si fara sa faci un contract cu bani.Ci doar un contract in care sa stipulezi ca l-ai luat pe x in mutatie.

Si ca sa-ti raspund la intrebare, nu, la a 3-a tura de chiriasi nu am mai facut contract de chirie cu bani,inregistrat la Administratie, dar nu pt ca as fi vrut sa fur statul roman, ci pt simplul fapt ca cei 2 tineri care stau acum la noi au spus ca pe ei nu-i intereseaza.
De 1 an si ceva de cand avem aceasta intelegere nu au fost probleme si ne-am inteles f bine.

Asa ca, da, de data asta, nu platesc impozit la stat, dar nici nu ma simt vinovata

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikol24

unde sa cauti ca in ziare e cel putin 300 de euro chiria,chiar am cautat,as da si 200 euro,e un sacrificiu pt noi da sa avem deaface cu niste oamneni cu bun simt care se intereseaza de casa,nu cineva care vine si i a banii si il doare undeva de situatia in care se afla locuinta care de fapt este a lor,era in interesul lor sa aducem imbunatatiri nu?ca nu plecam cu spoturile si bolat in spinare...mai ales ca e munca noasta pana la urma,scutea si mana de lucru...
asta e ,din pacate dam o caruta de bani pt nimic

,,IDEALUL ESTE INVIZIBIL OCHILOR''

Eu zic sa cauti pentru ca sunt.Eu de ex am inchiriat apartamentul meu cu 2 camere, mobilat si super facut cu 230e in Bucuresti intr-un cartier dragut.Au mai scazut preturile la chirii destul de mult.

Cait
http://biomonde.ecosapiens.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu zic ca trebuie sa existe respect reciproc. Un depozit de 500E ar trebui sa existe astfel incat proprietarul sa poata plati eventualele pagube. Eu am inchiriat o garsoniera unui prieten al sotului. Nu am avut probleme de nici un fel. Desi am mobilat-o si utilat-o cu ce e necesar nu m-a deranjat ca a mutat si si-a mai cumparat si alte corpuri. Nu am fost insa de acord sa-si aduca o pisica decat in cazul in care era dispus sa zugraveasca si sa plateasca 20% din pretul canapelei.

Mergi la inceput

Citat:

Asa ca, da, de data asta, nu platesc impozit la stat, dar nici nu ma simt vinovata

Poti ajuta si tu!

Mdaa,deci exista baza legala dar...ca de fiecare data,asa cum spunea cineva la un alt subiect,romanul e descurcaretz si gaseste solutzii!

Da' ia sa vina fiscul sa platesca romanul descurcaretz si smecheramenzi de citeva zeci d emii de euro sa vezi cum incepe legea sa fie respectata!

Cu riscul de a supara si mai departe,atita timp cit nu exista contracte legale de inchiriere,nici nu avetzi cum sa va impunetzi in fatza chirirasilor sau a legii pentru a va recupera daunele!

Dana

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Poti ajuta si tu!

Mdaa,deci exista baza legala dar...ca de fiecare data,asa cum spunea cineva la un alt subiect,romanul e descurcaretz si gaseste solutzii!

Da' ia sa vina fiscul sa platesca romanul descurcaretz si smecheramenzi de citeva zeci d emii de euro sa vezi cum incepe legea sa fie respectata!

Cu riscul de a supara si mai departe,atita timp cit nu exista contracte legale de inchiriere,nici nu avetzi cum sa va impunetzi in fatza chirirasilor sau a legii pentru a va recupera daunele!

Dana

pe mine nu ma superi, dar ai scos din context.
eu am zis ca nu am probleme cu acesti chiriasi.
probleme am avut cu cei cu care am avut contract.

si crede-ma chiar ma simt bine ca nu platesc impozit pe chirie, tinand cont de multe alte taxe si impozite pe care le platesc.

Edit: la primele 2 contracte am platit zeci de milioane impozit si pt ce? contractele pe care le ai de la stat sunt de kko si nu faci nimic cu ele.
Si nu m-a despagubit nimeni pt banii pe care i-am bagat dup-aia in apartament ca sa-l scot la lumina. Noroc ca ma luminasem si eu la tura 2 si am cerut la inceput o garantie.

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Alexandra,cred ca itzi dai seama ca nu m-am referit numai la tine(si zau ca n-am scos nimic din context),iar faptul ca tu incerci sa demonstrezi ca ai probleme doar cu cei cu contract...e ...de domeniul fantasticului romanesc!

Ma rog,in momentul in care se va schimba mentalitatea asta cu "de ce sa mai platesc asta ca si asa platesc destule alte taxe..."se va schimba ceva ,pina atunci...!!!!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:

Citat:

Poti ajuta si tu!

Dana

Daca acest contract ar proteja intradevar atat proprietarul cat si chiriasul poate ar fi mai multi care l-ar face dar atata timp cat el nu serveste decat de taxat nu-l face nimeni.
Si pe aici sunt o gramada de cazuri de chirii fara contract, pentru ca oricum daca ai un contract saracului proprietar ii trebuiesc ani buni sa-l scoata pe chirias din imobil.

Cait
http://biomonde.ecosapiens.ro/

Mergi la inceput