cum negociati chiria?
Raspunsuri - Pagina 17
paulina85 spune:
Este de fapt o hotarare judecatoreasca. Deci a fost un proces si acum a venit hotararea.
Eu nu comentez ce om este fostul chirias, eu comentez ca datorita acestui eveniment trebuie sa renegociez iarasi chiria. Pai deja inchiriez cu bani mai putini decat a fost rata.
Nu sustin nici o baricada. Hai ca incerc sa schimb titlul.
alex_andra spune:
Negocierea chirie....spinoasa treaba
Eu, atunci cand imi cautam chiriasi, ma uitam pe anunturile de chirii si faceam o medie. Nici minim, nici maxim.
Ma deranjau f tare cei care veneau si nici nu vedeau bine apartamentul ca ziceau: mai umblam putin la chirie?
Chiria nu am marit-o niciodata in timpul unui contract.
Dar de scazut, da , am scazut-o, in momentul in care, normal, mi s-a cerut de catre chirias si cu motive intemeiate.
Uite, de exemplu, acum un an si 2 luni cand am inchiriat ultima data apartamentul, am cerut 500 de euro, cat era atunci piata pentru tipul de apartament si zona.
Tinerii care au inchiriat au zis 2000 de lei. Asta facea mai putin de 500 de euro, dar am zis ok, pt ca mi-a placut de ei.
Intre timp, chiriile au scazut destul de mult. la tipul meu de apartament, acum sunt in jur de 350 de euro, ca o medie. Pot fi 300, pot fi 400.
Dupa cateva luni dupa ce-au scazut chiriile, acum 2 sau 3 luni, ne-au zis ca ar vrea sa discutam pe tema chiriei, ca au scazut in piata f mult.
Am acceptat, pt ca, daca ei plecau, oricum nu mai inchiriam pe acceasi bani, adica 2000 de lei. Normal ca mi-a afectat bugetul, dar, asta e.
Oricum, nici ei nu au mers pe maxim de negociere, a fost ceva de genul,ne-am intalnit la mijloc.
Deci, negocierea mi se pare ok, atunci cand sunt motive intemeiate.
Dar nu mi se pare ok, ca, dupa ce ca intarzie cu chiria, dupa o luna sa vina si sa ceara "negociere".
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Poti ajuta si tu!
carmaw spune:
Buna paulina85
Am si eu o intrebare de pus la prop
lefurile vor fi f mici deci inchirieri pe nimic....
-daca imobilul nu si va plati apa si gazele ele vor fi oprite....ce vor face locatarii?
Dupa mine..vad dezastru
alex_andra spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmaw Buna paulina85 Am si eu o intrebare de pus la prop lefurile vor fi f mici deci inchirieri pe nimic.... -daca imobilul nu si va plati apa si gazele ele vor fi oprite....ce vor face locatarii? Dupa mine..vad dezastru |
Nu prea inteleg ce vrei sa intrebi, de fapt.Ce vom face daca locatarii unui imobil nu-si platesc cheltuielile cu intretinerea?
Pai...vom vedea atunci. Dar tot nu inteleg ce legatura are asta cu proprietari sau chiriasi.
Cheltuielile cu intretinerea le plateste cine sts in apartament , adica chiriasii....chiar nu inteleg, poate vrei sa detaliezi?
Poti ajuta si tu!
alex_andra spune:
paulina, ce se mai aude de "X"?
Poti ajuta si tu!
carmaw spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alex_andra
Nu prea inteleg ce vrei sa intrebi, de fapt.Ce vom face daca locatarii unui imobil nu-si platesc cheltuielile cu intretinerea? Pai...vom vedea atunci. Dar tot nu inteleg ce legatura are asta cu proprietari sau chiriasi. Cheltuielile cu intretinerea le plateste cine sts in apartament , adica chiriasii....chiar nu inteleg, poate vrei sa detaliezi? Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) Poti ajuta si tu! |
M a gindeam ca ne vom putea confrunta cu:
-chiriasi care nu prea au bani si care nu stiu dacą vor dorii są locuiasca in imobile ce au apa,gaze,caldura taiate pt ca ceilalti locatari(pensionari) nu or s aiba bani pt platitul intretinerii
-VIZIUNE IN CEEACE MA PRIVESTE APOCALIPTICA
paulina85 spune:
Carmaw, nu stii ce aproape de adevar esti. Chiriasii au verificat daca am centrala, apometre, mi-au cerut ultimile facturi ca sa vada ce cheltuieli are apartamentul
Cu X nu se aude nimic, nu am sunat la Politie.
alex_andra spune:
Pai daca se ajunge aici, desi nu cred ca va fi totusi chiar asa, problemele cred ca vor fi mult mai mari decat faptul ca imi pleaca chiriasii.
Si daca va fi asa, eu chiar nu o sa am nicio vina, chiriasii nu-mi pot imputa faptul ca celelalte cateva zeci de apartamente din imobil au restante atat de mari, incat sa se taie tot in bloc.
Da, intr-adevar pot pleca, nu-i pot obliga sa ramana, dar oriunde ar pleca in alta parte, situatia va fi aceeasi.
Ca nu pot sa fac asemenea scenariu si sa ma gandesc ca numai in blocul in care am inchiriat eu, nu se vor plati facturile.
Poti ajuta si tu!
carmaw spune:
Da fetele asa-i situatia poate fi generala
iN fine sa speram ca vom iesii cit de cit la lumina pt ca aici unde sejournez eu acum " ą la long' grecii nu vad capatul tunelului