cum negociati chiria?
Raspunsuri - Pagina 15
Christel spune:
Ale121xa,am o intrebare te rog:cum face propietarul vine el lunar si ia factura de curent, cablu(internet) si merge la administratie de plateste intretinerea pentru voi, deci toate astea le face el personal, inteleg bine?
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Christel Ale121xa,am o intrebare te rog:cum face propietarul vine el lunar si ia factura de curent, cablu(internet) si merge la administratie de plateste intretinerea pentru voi, deci toate astea le face el personal, inteleg bine? |
de exemplu noi avem plata facturilor direct din contul in banca
si la finalul lunii ii dam chiriasei socoteala, ea oricum primeste si facturile prin posta si poate verifica ca noi nu umflam cifrele
Christel spune:
citat din mesajul lui pearljam Salut, Daca se strica ceva din interior platim noi costurile, iar daca este din exterior platesc ei, ceea ce mie mi se pare corect. Cei salbi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici. - Mohandas Gandhi |
Poti detalia putin? ce inseamna daca se strica ceva la interior? Daca se strica de ex.vreo baterie sau curge vreo teava la bucatarie sau baie reparati voi? Cu zugravitul apartamentului cum faceti?
La exterior ce lucrari sunt in sarcina lui?
Fondul de reparatii care este cerut de administratie cine il plateste propietarul sau chiriasul?
carmaw spune:
christel fondu de reparatiie al proprietarului si normal
ce se strica inauntru e pt chirias
si
alte lucrari ext pt proprietar ca de exemplu(izolare fatada etc)
Cristina_C spune:
Chirstel, la noi parca era regula: daca reparatia la ceva din interior depaseste o anumita suma, nu mai stiu cat, plateste proprietarul, daca nu, chiriasul.
Christel spune:
Da, pai as vrea sa stiu si eu cum e la noi in Romania, aici in Germania cheltuielile pana-n 70 euro le suporta chiriasul, cele peste propietarul.
La noi in tara nu stiu care e situatia, probabil la mica intelegere, eu de ex n-am luat in calcul sa trec in contract lucrurile astea si am reparat tot noi ce s-a mai defectat si in interior, de ex s-a spart un furtun la chiuveta la bucatarie si desi n-a fost o suma mare am platit-o eu, nu chiriasul. Acum, nu ca ar fi vorba de cateva sute de lei, dar e cam greu sa ma ocup eu de aici sa caut instalator, ba zugrav cand e cazul si de aceea voiam sa stiu altii cum procedeaza.
La fel cum am mai povestit cu zugraveala din interior(dupa 4 ani de locuit chiriasul acolo)am hotarat de comun acord sa impartim 50-50%cheltuiala cu zugraveala,iar mai apoi cand a plecat si-a cerut banii inapoi, desi dupa cum spuneti voi, fiind treaba de interior trebuia sa se ocupe singur chiriasul.
Iar cu fondul de reparatii, la mine unii chiriasi au fost de acord sa plateasca fondul de reparatii(sunt cam 10-15roni /luna)in alte cazuri am platit noi ca si propietari. Deci cred ca si aici depinde de intelegerea partilor.
Fondul de rulment stiu ca trebuie platit exclusiv de propietar pentru ca acesta se restituie propietarului in caz ca vinde apartamentul.
pearljam spune:
Daca trebuie schimbata o teava sau chiar si bateria e in sarcina proprietarului sa o inlocuiasca. Pentru varuit are am platit un depozit pe care o sa il foloseasca el atunci cand plecam.
Cei salbi nu vor putea niciodata sa ierte. Iertarea este calitatea celor puternici. - Mohandas Gandhi
alex_andra spune:
citat din mesajul lui paulina85 Am inchiriat apartamentul pe care l-am primit de la parintii mei si am deja probleme cu chiriasii. Am incercat sa fiu atenta pe cine primesc in casa dar totusi am probleme cu acestia. Au intarziat deja cu chiria si mi-au mutat mobila prin casa, cand am fost acolo aproape nu mai recunosteam nimic, se feresc sa imi raspunda la telefon si ma enerveaza foarte tare. Aveti chiriasi? Cum va intelegeti cu ei? |
Paulina, revenind la intrebarea ta initiala, parerea mea personala, e drept, e posibil sa gresesc, este ca, asa cum incepi, asa va continua.
daca de la inceput sunt neseriosi, probabil ca nu se vor schimba mai tarziu.
asa ca, mai bine incearca sa mai cauti alti chiriasi. Este greu, stiu, cum spuneam in posturile anterioare, eu am ramas in aer cu 2 zile inainte sa nasc, numai de asta nu aveam nevoie.
e o loterie curata. eu nu mai dormeam noaptea de grija. cand se apropia termenul platii ma lua groaza.
Nu ai specificat daca sunt familie sau nu.
Incearca sa te impui, sa le explici clar, ca daca nu respect niste reguli simple, sa-si caute in alta parte.
Cum e pozitionat apartamentul? La ce etaj? E stradal? Merge sa-l inchiriezi unei firme?
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Poti ajuta si tu!
paulina85 spune:
Apartamentul este intr-un cartier de blocuri, la ultimul etaj.
Dar sa va zic una buna. In seara asta m-a sunat chiriasa si imi spune ca au primit o hartie de la Judecatorie pe numele X, in care scrie ca X este condamnat la inchisoare. Nu-mi vine sa cred, X este fostul chirias. Si acum chiriasa zice ca trebuie sa renegociem ca ei stau cu risc ca daca vine Politia sa-l caute pe X ii streseaza pe ei si trebuia sa le spun ca aici au locuit delincventi.
Stie cineva cum actioneaza Politia cand merg sa-i ridice pe cei condamnati?
alex_andra spune:
pai, cred ca depinde de ce este acuzat, ce grad de periculozitate prezinta.
Incearca sa faci rost de un telefon de la cei care au emis citatia si sa le spui ca X nu mai locuieste.
Iar cu chiriasii...sa le spui ca tu nu stiai de infractionalitatea lui X si negocierea nu-si are relevanta.
Si-mi mentin parerea sa-ti cauti alti chiriasi.
Mai bine mai cedezi un pic la chirie, dar sa fie mai sigura, cu oameni mai corecti.
Eu la tura 3 de chiriasi, am cedat un pic la chirie, dar nu-mi pare rau, pt ca, pana acum, au fost f ok.
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Poti ajuta si tu!