cum negociati chiria?
Raspunsuri - Pagina 13
cait spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Cait,tu n-ai cum sa ma convingi pe mine ca in Frantza numarul celor care inchiriaza fara contract este echivalent cu cel din Romania! Astia care-s ilegali in materie de inchirieri sunt cazuri rare si tu o stii destul de bine! Voiam doar sa mai spun ca in Germania exista asociatzii legale atit pentru proprietari cit si pentru chirirasi,unde platesti anual o suma si apoi ei itzti rezolva toate litigiile care apar!Asta spus asa grob ,fara multe detalii si amanunte despre respectivele institutzii! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Numarul de aici nu este ca cel din RO dar nici cazuri rare.Iar de asociatiile care te protejeaza sincer asta e uneori egal cu 0.Chiar aratau aici reportaje de cati ANI au nevoie unii proprietari pentru a scoate din casa lor chiriasii care nu platesc.
Iar in RO multe contracte nu sunt inregistrate pentru ca proprietarul impozitul pe care trebuie sa-l platesca il include in chirie si tot chiriasul il plateste asa cc ca fiecare isi vede interesul.
Am inteles cc ca te intriga faptul ca romanul nu vrea sa platesca impozite si tu compari cu Germania si cu ce impozite platesti.Dar repartitia impozitelor in RO se face la fel ca in Germania?
Eu iti pot raspunde cc ca in Franta cel putin nu?Platesti impozite dar ai sanatatea gratuita sau aproape, ai autostrazi, ai mijloace de transport in toate comunele, si multe altele.
Cait
http://biomonde.ecosapiens.ro/
andacos spune:
Cait n-ai intzeles nimic din ce-am spus eu din pacate!
Sa intzeleg ca pe tine nu te intriga ,ba din contra vad ca gasesti si scuze la faptul ca unii se sustrag de la plata impozitelor si a taxelor cuvenite!
Si da ma intereseazta in calitate de cetatzean european,ca Germania(doar Germania) a dat 9 miliarde Greciei,dar...urmeaza Portugalia,Spania,Italia,Bulgaria,Romania etc!
Iar parte din banii aia care s-au dus la greci(care nu-s departe ca si evaziune fiscala de Romania)imi apartzin si mie!Deci...ma interseaza!
Dar hai sa nu ducem discutzia spre alte lucruri,aici vorbim de contracte de inchiriere!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
alex_andra spune:
ok, dana, atunci, ai putea sa fii frustrata si de urmatoarele clase de oameni care nu-si platesc impozite pe venituri nedeclarate:
1. Medici (spagi la greu, daca nu le dai te lasa sa mori si mai au si constiinta impacata)
2. profesori (meditatii la greu, spagi ca sa treaca elevii, sa nu-i lase corijenti)
3. Cosmeticiene, manichiuriste, coafeze (daca nu le dai, a doua oara nu prea mai ai curajul sa treci pe la ele)
4. Ospatari (daca nu le dai, astia chiar ca te tin minte)
5. Taximetriti (daca nu le dai, pe langa ca te blesteama, a doua oara nu mai vin la comanda, sau daca vin, iti umfla aparatul)
etc
etc
Asta e, noi astia din Romania.
Ca sa nu mai zic ca ma mai trezesc din cand in cand cu cate un impozit nou si obligatoriu de primit, gen taxa radio pe firma!!!
Dar, ca deobicei in dialogul meu cu tine la acest topic, scoti din context. Limitele contractuale legale la care ai facut referire erau intr-un context de contract incheiat la Administratia financiara, contract pt care am platit impozite de mi s-a facut rau, dar tu o tooot dai inainte cu neplatitul taxelor. Te-ai blocat pe asta.
Topicul era: cum va intelegeti cu chiriasii, nu :"va platiti impozitele la stat?"
Te las sa mai polemizezi si cu altii.
Noapte buna
Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)
Poti ajuta si tu!
cait spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andacos Cait n-ai intzeles nimic din ce-am spus eu din pacate! Sa intzeleg ca pe tine nu te intriga ,ba din contra vad ca gasesti si scuze la faptul ca unii se sustrag de la plata impozitelor si a taxelor cuvenite! Si da ma intereseazta in calitate de cetatzean european,ca Germania(doar Germania) a dat 9 miliarde Greciei,dar...urmeaza Portugalia,Spania,Italia,Bulgaria,Romania etc! Iar parte din banii aia care s-au dus la greci(care nu-s departe ca si evaziune fiscala de Romania)imi apartzin si mie!Deci...ma interseaza! Dar hai sa nu ducem discutzia spre alte lucruri,aici vorbim de contracte de inchiriere! Dana www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit |
Am inteles f bine ce vrei sa spui tu:de ce nu sunt declarate toate contractele de inchiriere si de ce nu se platesc impozite.
Si da recunosc cc ca nu ma intriga deloc de ce nu platesc unii impozite, mai ales la nivel de inchiriere a unui apartament..Cand vad cum se cheltuiesc acesti bani nu ma intrig deloc.Am lucrat ani buni prin administratie si imi era mie mila de banii care se aruncau aiurea..
Iar de taxe cuvenite..da statului i se cuvin taxe dar si cetateanului i se cuvin multe dar din pacate nu primeste mai nimic.
Cait
http://biomonde.ecosapiens.ro/
andacos spune:
citat din mesajul lui alex_andra ok, dana, atunci, ai putea sa fii frustrata si de urmatoarele clase de oameni care nu-si platesc impozite pe venituri nedeclarate: 1. Medici (spagi la greu, daca nu le dai te lasa sa mori si mai au si constiinta impacata) 2. profesori (meditatii la greu, spagi ca sa treaca elevii, sa nu-i lase corijenti) 3. Cosmeticiene, manichiuriste, coafeze (daca nu le dai, a doua oara nu prea mai ai curajul sa treci pe la ele) 4. Ospatari (daca nu le dai, astia chiar ca te tin minte) 5. Taximetriti (daca nu le dai, pe langa ca te blesteama, a doua oara nu mai vin la comanda, sau daca vin, iti umfla aparatul) etc etc Asta e, noi astia din Romania. Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009) Poti ajuta si tu! |
Alexandra ,bineintzeles ca si categoriile mentzionate d etine intra la cei care nu-si platesc taxe si impozite,si da,bineintzeles ca m-am referit si la ei,dar asa cum tzi-am mai spus ,tu ai luat-o extrem de personal si de asta te-ai oprit la o anumita categorie sociala!
Nu polemizez cu tine,tu esti foarte prezenta la subiect,si de asta raspunsurile mele tzi se adreseaza uneori!Insa felul cum vezi tu problema,reprezinta chintesentza gindirii romanesti!
Dana
paulina85 spune:
Eu stiu ca daca nu ai contract de inchiriere/vanzare pe o proprietate, nu poti ocupa acea proprietate si proprietarul poate veni cu Politia sa te scoata afara. Daca chiriasii nu au contract de inchiriere e mai rau pentru ei decat pentru prorietar.
andacos, vad ca esti din Germania. Ai trimis vreodata bani in Romania? Respectivii si-au platit taxele pe acei bani? Zi sincer!
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui paulina85 andacos, vad ca esti din Germania. Ai trimis vreodata bani in Romania? Respectivii si-au platit taxele pe acei bani? Zi sincer! |
Banii respectivi sunt deja impozitati (adica andacos plateste impozit pt ei in Germania)
andacos spune:
citat din mesajul lui paulina85 andacos, vad ca esti din Germania. Ai trimis vreodata bani in Romania? Respectivii si-au platit taxele pe acei bani? Zi sincer! |
Daca ii trimit tatei de 2-3 ori pe an,suma nu e atit de mare incit sa fie considerat venit din afara!la 200 de euro cit are tata pensie...fa si tu socoteala!
Iar daca tu si altzii ca tine si-ar plati impozitele si taxele aferente.poate nici n-as fi nevoita sa-i trimit tatei ceva!
Ps.eu trimit prin banca atunci cind trimit,deci e totul la vedere,nu ca cei ce incaseaza in mina veniturile necuvenite!
Dana
gabidaniela spune:
Spaga pe care o pretind medicii sunt contra serviciului (activitate care este impozitata cf codului fiscal). Daca cineva din strainatate trimite bani familiei acestia nu sunt pt prestarea unui serviciu, sunt un "gift" care la origine a fost impozitat.