cum negociati chiria?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lady,un contract incheiat in care nu scrie exact drepturile si indatoririle proprietarilor respectiv chirirasilor,da mina libera si de -o parte si de alta!

Alexandra,era stipulat in contractul d einchiriere ca e doar exclusiv intre tine si ei,fara drept de subinchiriere?

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

O tot dati cu proprietarul care vrea sa smulga cat mai multi bani de la chirias.....bla,bla,bla.

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

O tot dati cu proprietarul care vrea sa smulga cat mai multi bani de la chirias.....bla,bla,bla.

Poti ajuta si tu!

Alexandra,tu intzelegi total gresit!

Inainte de-a pleca, mai spun ca si prorprietarul are obligatzii, nu numai drepturi!

Una si cea mai esentziala e sa plateasca impozit pe venitul obtzinut!

Daca tzi s epare atit d eingrozitor sa inchiriezi,de ce o faci?

De ce nu faci un contract d einchiriere asa,ca la carte,unde sa stipulezi ca inchiriezi doar in an umite conditzii,una adintre ele fiind plata anticipata a 3 chirii,chiriasul trebuie s ate anuntze cu cel putzin 3 luni inainte d eparasirea locuintzei,etc,etc,etc!

Si atunci cine accepta conditziile puse de tine,respectiv intra in acest contract,raspunde efectiv pentru ce semneaza!

Punct si gata!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Lady,un contract incheiat in care nu scrie exact drepturile si indatoririle proprietarilor respectiv chirirasilor,da mina libera si de -o parte si de alta!

Alexandra,era stipulat in contractul d einchiriere ca e doar exclusiv intre tine si ei,fara drept de subinchiriere?

Dana

Chiar nu stiam, multumesc pentru lamurire.

In cazul meu, toate contractele de inchiriere pe care le-am semnat, pentru firma, contineau si clauza asta.

Mergi la inceput

Pai da Lady,ca erau legale,intzelegi?

Pe urma lor s eplatesc taxe,impozite si tot ce trebuie!Asta le d alegalitate!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Intr-adevar, conform legii 114/1996, art. 26.
Chiriasul poate subinchiria, modifica sau imbunatati locuinta detinuta, numai cu acordul prealabil scris si in conditiile stabilite de proprietar, daca acestea nu sunt interzise prin contractul de inchiriere principal.

In concluzie, numai un contract legal va fereste de necazuri, cu chiriasii sau cu proprietarii. Si, ca la orice alt contract, aveti grija ce scrie in el ca sa stiti ce semnati!

Mergi la inceput

Citat:

Dana

ei, uite ca nu mai tin minte. dar nu limitele legalitatii contractuale conteaza acum.
La un moment dat s-a dus sotul meu sa ia chiria si a dat peste unul din subchiriasi, care era clar ca nu era acolo in vizita, statea in bucatarie si-si facea de mancare si a intrebat cine e si i s-a raspuns ca e unchiul unuia dintre ei. a intrebat: "locuieste cu voi, aici?"
i s-a raspuns: "a, nuuuuu....."

E vorba de minciuna si bun simt.

Cand am vorbit cu ei la inceput am stabilit ca vor fi 3. Am zis ok. DUp-aia m-au sunat si m-au intrebat daca pot sta 4. Am zis, ok.
Cand au venit la apartament sa se mute, erau 5!!!
Si am ramas un pic mirata si i-am intrebat: pai nu trenuia sa fiti 4?
Si mi-au zis: a, ba da, dar nu are unde sa stea si am zis sa vina si el si o sa ne fie si noua mai usor cu chiria si cheltuielile.
Fara sa ma intrebe.
Am zis ok. Facem contract cu toti 5.
Si i-am rugat atat: nu vreau restante la utilitati si nu vreau sa aud, cand vine termenul de chirie, ca nu v-ati intalnit intre voi sa strangeti banii, etc. Sunteti 5, dar vreau sa aveti un reprezentant care sa stranga banii si sa mi-i dea pe toti odata, nu sa alerg dupa fiecare in parte sa-mi dea cate 100 de euro.(era 500 de euro chiria).

Din prima luna au inceput cu aceasta problema: stai ca am doar 400 de euro, ca celalat era la munca, stai ca iti dau acum 300 si peste 2 zile alti 200, etc.

Nesimtire. Punct.

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Citat:

Pai da Lady,ca erau legale,intzelegi?

Pe urma lor s eplatesc taxe,impozite si tot ce trebuie!Asta le d alegalitate!

Dana

Dana, citeste bine ce-am scris. Contractul era inregistrat. N-o mai da cu neplatitul impozitelor.

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Eu fac parte din proprietarii care am fost mai mult decat intelegatoare cu chiriasii.
Nu am zis ca mi se pare groaznic ca inchiriezi.
E doar o loterie peste ce oameni dai.

Asa ca, Dana, tu poti sa scoti din context cat vrei si sa ma vezi romanul "descurcaret si smecher", ca nu ma impresioneaza.
Eu stiu ce stiu si ce fac si mi-e deajuns.

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

ei, uite ca nu mai tin minte. dar nu limitele legalitatii contractuale conteaza acum.

Poti ajuta si tu!

Alexandra,imi pare rau ca te contrazic, dar chiar asta conteaza!

Din pacate tu(care spui ca ai avut si 2 contracte declarate)o iei extrem d epersonal,ceea ce zau nu e cazul!

Insa TREBUIE sa-mi dai dreptate cu privire la declararea contractelor d einchiriere in Romania!

Este un lantz al slabiciunilor,un cerc vicios,insa din pacate nu s eintzelege asta!

Si da,pe mine ma deranjeaza din ce in ce mai mult ca si cetazean european,faptul ca multzi dintre voi nu va platitzi taxe,impozite,etc,ceea ce pune asupra mea(da...atzi citit bine)presiune,frustrare si multe altele,pentru ca eu (si nu numai bineintzeles)imi platesc toate taxele si impozitele!Si nu asa o suma modica,cine traieste in Germania stie ce inseamna clasa de impozitare 5!

Apartenentza la EU inseamna-ca si in cazul unui simplu contract de inchiriere,drepturi dar si obligatzii!

Ma duc sa ma uit la Transformers!

Dana

Mergi la inceput