Viata in Germania (60)
Raspunsuri - Pagina 6
liutzica spune:
Salutari tuturor fetelor de aici!
Nu am mai intrat de multa vreme pe aici, dar vad ca forumul nu si-a pierdut vigoarea. Ma bucur.
Despre gradinita pot sa va impartasesc din experienta noastra.
Am inscris fetita acum 1 an si ceva la 3 gradinite din apropiere. Dupa 1 an de asteptare ne-au raspuns doua dintre ele spunandu-ne ca ne ofera loc. Am optat totusi pentru Kita, mi s-a parut mai moderna. Ne-au zis ca "avantajul" nostru in fata multor copii inscrisi a fost faptul ca fetita noastra nu vorbeste inca germana si ca este mai bien pentru ea sa inceapa la gradinita decat pentru unul vorbitor, de aceeasi varsta.
Costurile sunt in functie de venituri, noi platim 110euro/luna, program de la 7.30 la 12.00.
Are cineva informatii despre kita in general? Multumiri, dezamagiri?
helbi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui blackpanterro titlul zice asa Zuteilung der Identifikationnummer nach 139b der Abgabenordnung(AO) Apoi scrie ceva si spune numarul Adriana 23+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani A ticket to hell has never been funnier |
Sincer Adriana, eu nu sti la ce se refera. POate itzi raspund alte fete.
Amonar spune:
Andreia si noi avem aceleasi hartii. Sotul, copilul si eu avem fiecare cate un numar. Este personliche identifikationsnummer. In scrisoare scrie ca este o hartie pe care trebuie sa o pastrezi CHIAR DACA NU PLATESTI TAXE in Germania. Este un fel de ID numar. Undeva pe spate scrie:
Zuteilung an Kinder
Bitte haben sie verstandnis, dass die identifikationsnummer auch kindern zugeteilt wird. Dies ist erforderlich, weil schon ab gebeurt eine steuerpflicht begrudet sein kann.
Din ce inteleg eu este sa avem intelegere pt faptul ca si copiii primesc un astfel de numar. Pt ca inca de la nastere poate exista o obligatie de plata la taxe.
Fetele care stiti Germana, poate traduceti mai corect.
Documentul asta este standard pt cetatenii care vor sa plateasca sau sa primeasca banii la sau de la stat. Nu implica o obligatie de plata.Este un fel de numar de corespondenta.
Dupa cum ti-am spus nici noi nu platim taxe in germania, le platim in Olanda. In Olanda am declarat la fisc ca vrem sa platim taxele Olandeze. Prin aceasta alegere, Germania nu are cum sa ne impoziteze. Ar fi ilegal si am primi toti bani inapoi.
blackpanterro spune:
Exact asa apare si la noi pe spatele foii la amandoi. Deci sa nu ma sperii nu? Sunt curioasa ce mai vine :)
Adriana 23+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
helbi spune:
Ramona, Bianca mea nu are acest numar, iar eu am primit prin 2002 parca numai Sozial/Renteversicherungsnummer. Asa ca nu stiu ce sa zic.............
blackpanterro spune:
Am fost la vecina mea, nemtoaica, ca nu am mai putut sa astept sa vina prietena mea la noi sa ma ajute.
Mi s-a spus ca e un numar, valabil intreaga viata, pe care l-as folosi in caz ca sotul sau Aidan ar avea un job, vreodata, in Germania.
Asa am avut si in Italia, se numea codice fiscale pe care toata lumea il are si cu care te identifici in chestii legale(la fel si codice fiscale e bun pe viata), un fel de SSN american cu care te identifici.
Mi-a spus si sa tin hartiile si ca nu trebuie sa dau nimic inapoi asa ca astept sa vad ce urmeaza.
Adriana 23+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Amonar spune:
Da, asa-i Adriana. Si in Olanda avem unul si se numeste Sofi numar adica social-fiscal numar. In fiecare tara exista asta.
Helbi, s-o fi schimbat numele din 2002 incoace, nu stiu ce sa zic. Sau poate difera pe land.
zuzi.simona spune:
si noi avem acel identification nr., adica si fata, numai mamei nu i-au dat ca-i pensionara presupun
poza cu noi
poze diverse
2009-2010
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)