Viata in Germania (60)
Raspunsuri - Pagina 20
Alina spune:
Seara fetele!
Am fost azi in oras,au inceput reducerile .Sunt bucuroasa ca i-am gasit la bebele meu haine frumoase,tare greu gasesc ceva sa-mi placa dar azi i-am facut plinul .
Black,da,cel putin la asigurarea germana(tu parca ai zis ca ai americana dar poti intreba)ai dreptul la moasa care vine inainte de nastere sa-ti arate/invete una alta,cred ca pt nasterea naturala e super.Eu am nascut de 2 ori cu cezariana,nu am avut ce invata inainte insa dupa aceea a fost bine.Cred ca gasesti vorbitoare de engleza(cel putin,la unele pe site scrie daca vorbesc si alte limbi),prima moasa a fost romanca deci si mai simplu.
Cristina30,e f fain Buggster-ul,m-am uitat si eu acum putin si arata bine,daca zici ca e si bun,e si mai bine.Mai am citeva sapt sa ma gindesc si apoi trebuie sa comand ceva cu mare simt de raspundere,am promis sotului ca iau ceva bun sa nu se mai chinuie in conced cu impinsul unui carucior prost .Vreau sa te intreb,am vazut ca la el se monteaza si maxi cosi si landou.Tu l-ai purtat continuu sau numai vara?Eu am un carucior,bun,nou,de care sunt multumita si bebe la fel insa e greu si mare pt concedii si scurte iesiri de weekend in decor asa ca il iau exclusiv pt asta.Si mai am un buggy in batatura,e de la abc design insa nu se rabateaza spatarul,e pt copilasi mai mari.
Amar,bine ai venit ,concediu frumos la Rimini!
Seara faina tuturor!
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui amar Hallo Deutschland..salut toate mamicile din Germania si nu numai..am picat si eu aici cautand de fapt altceva... sunt o mai veche forumista , mama de Oana Isabella( 2 ani si 9 luni) care merge im Kindergarten din September,dar care prinsa cu viata nu a mai scris de mult tare.....locuiesc in Karlsruhe de vreun an si aici voi ramane....doresc sa va cunosC si personal pe cele care stati mai aproape si virtual pe cele de mai departe ,ca de vorbit sigur avem ce... multe salutari si daca nu mai scriu o saptamana sunt in concediu nach Rimini sa duc copila la mare, dar ma intorc repede.. Carmen mami de Oana Isabella 16.09.2007 |
Bun venit amar, si cind oi fi prin Karlsruhe iti dau de stire.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
Amonar spune:
Mie imi place caldura asta! Noi locuim la 500 metri la cucurigu si la noi intotdeauna este mai rece decat in Aachen si chiar in Frankfurt si sudul Germanaiei. Si bate vantul mereu....Pt noi e o binecuvantare caldura asta
Am intrat pe site sa intreb fetele care locuiesc in NRW daca stiti urmatorul lucru: am fost o data la un magazin de marmura si piatra naturala in Aachen si vanzatorul de acolo mi-a dat un pont, si anume ca exista undeva (nu mai stiu unde, langa Koln parca) un grosshandel mare de tot care are sute de mostre de marmura. Am cautat pe net de mi-au iesit ochii dar nu gasesc nimic. Stiti voi cumva de magazinul sau depozitul sau cum sa-l numesc? Mi-a dat tipul atunci o brosurica dar am pierdut-o..era cam acum 2 ani in urma.....
Si inca ceva, ati avut de-a face cumva in trecutul nu prea indepartat cu taxatie de casa? M-ar interesa cat costa si daca aveti nume si adresa de taxator bun si ieftin.
Miriluta spune:
Salut fetelor. LA noi e o caldura de mori..Ieri am facut si o insolatie...ma durea aseara capul de parca ma batuse cineva. Pe de alta parte ma bucur de soare, decat ploile alea interminabile.
Christel spune:
La noi e cald de cateva zile, 27-28 grade, iar seara e o placere sa te plimbi, avem o multime de tei, soc si iasomie pe aici si miros feeric!
Alina, voi nu ati avut posibilitate s-o montati in alta parte, stiu ca voi stati la casa, sau si aici se impum anumite reguli sau asa ati vrut voi s-o montati pe casa?
Intr-adevar cam scump 350 euro montatul si cum v-au cerut bani separat pentru cautarea satelitului, pai nu era totul inclus intr-un pret ca altfel cum montezi antena si cum vezi la tv daca nu-ti cauta si satelitul?
Simona, la tine zici ca a montat-o sotul, stati la casa? La noi are voie oare sotul s-o monteze daca stam la bloc, trebuie neaparat chemata firma s-o monteze, o fi vreo lege si in acest sens? De fapt nu e chiar bloc e un fel de vila mai mare, e un P+2 +mansarda, deci avand mansarda are acoperisul mai inclinat si de aceea ne gandeam ca e mai complicat de montat de unul singur si s-ar impune firma.
DidiAlex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingres Buna ziua! Este pentru prima data cand intru pe acest topic si vin cu rugamintea de-a ma ajuta sa iau o decizie foarte importanta. Sotul meu lucreaza de 3 ani in Mannheim, are contract de munca pe perioada nedeterminata, el este tehnician veterinar dar lucreaza ca si mecanic auto. Eu am implinit deja un an de somaj si nu intrevad nici o sansa de-a ma incadra din nou in munca aici in Craiova. Am lucrat 20 de ani in telecomunicatii, am 40 de ani, am terminat Facultatea de Automatica si Informatica aplicata dar am si Postliceala de asistent medical generalist si sper sa imi gasesc de lucru acolo intr-unul din domenii. Ne este foarte greu despartiti si imi doresc foarte mult sa vin si eu la el. Avem o fetita de 17 ani care a trecut in clasa a XI-a si nici nu vrea sa auda de Germania. Nu stiu cum este invatamantul din Germania si de aceea vin si va intreb pe cele care v-ati confruntat cu o situatie asemanatoare cu a mea, cum este cu transferul, va trebui sa dea diferente? Ea nu stie germana deloc, de altfel nici eu...dar traiesc cu speranta ca vom invata... Considerati ca ar fi mai bine sa mai stau doi ani sa isi termine liceul in Romania? Nu stiu ce decizie sa iau. In primul rand ma gandesc la binele ei si de aceea nu as vrea sa fac o alegere gresita. Va multumesc! http://www.slide.com/r/YC8IN8nb6j8bUv90TrY92mxfF14-zaxG?view=large |
Ingres,
imi pare rau ca abia acu ti-am citit mesajul tau.
Noi locuim in Mannheim- Seckenheim. Te ajut cu multa placere, noi suntem mai multi rom in MA. as putea sa iti las numarul meu de tel pe PM, ar fi mai usor sa luam legatura. in perioada 21.07-18.08 sunt in ro.
Amonar &albertje, io ma bucur ca ati impartasit din experienta voastra vis-a vis de olandezi vs nemtii. Io am ajuns sa ii indragesc pe nemtii, nu credeam asta in veci, dar nu inseamna ca nu-s curioasa cum sunt altii, asa pt info, ca-s doar si io open mind.
Chiar ma intrebam cum sunt, pt ca-s singurii europeni care au legalizat comertul cu drogurile usoare.
Amonar, io nu cred ca mi-as inscrie copilul, nici nu pot, asta e alt aspect, la alta scoala decat aia de cartier. pe langa info, copilul mai are nevoie de socializarea aia informala, de a avea pretenii de "dupaamiaza", de drum..
Cum ati stabilit pan la urma?
Alina, io am avut un caurutz de la Chicco, este bun si intruneste condiile de confort, spre deosebire de hauck, care l-am aruncat la sperrmüll. Dar, am vazut la o pretena ca si-a luat un Safety sport, gen umbrela cam in jur de 100 si e foarte usor de manevrat.
Acu ceva timp, am citit pe undeva pe aici pe DC ca o mamica si-a prins degetele ca i s-a inchis carutzul cand il cobora in masina si a tras de deget si si-a rupt ligamentele..ceva de groaza. si, nu era un cautz prost, chiar unul bine cotat..
Voi ati urmarit ieri alegerea presedintelui..de mult timp nu am mai fost asa in priza.
si, ceva pronosticuri pt meciul de sambata? Copii mei au cerut stegulet la bicicleta..si au primit
Yasmine spune:
Tare-s curioasa pt. sambata, ai mei copii vor neaparat sa-mi pun stegulete la masina (Multivan T5), pana acum m-am fofilat, dar am promis ca daca castiga nemtii sambata imi pun. Vezi tre sa le fac propunerea sa le iau lor la biciclete, poate scap eu.
Noi zburam pe 20.08 cu Mara la Mare, am luat un zbor cu Carpatair Stuttgart-Constanta, apoi Constanta-Timisoara si Timisoara-Stuttgart.
Aveti ceva experiente cu Carpatair?
Despre carucioare, eu am un Quinny Buzz 3, cu tot cu Dreamy (deja cam mic) si cu Buggy, si cu MaxiCosi, sunt foarte multumita de el, cu atit mai mult cu cit a fost la juma de pret - l-am luat pe ebay.
Si noi murim de caldura, colac peste pupaza mi s-a diagnosticat litiaza biliara, azi am programare la control, si vom face programarea pt. operatie, vreau neaparat sa fie inainte de concediu, sa nu fac vreo colica biliara in Romania.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
Amonar spune:
DidiAlex
Ma bucur ca esti open-mind Faptul ca ei au legalizat drogurile usoare spune 2 lucruri: 1. ca sunt open-mind 2. ca au gandit bie chestiainainte de a o face. Nici eu nu am putut sa pricep logica acestui fapt. Scopul este de fapt de a scoate drogurile usoare din sfera criminalitatii prin legalizare (s-a dovedit stiintific ca fumatul este mai nociv decat unele droguri usoare). Totul este accesibil fara sa ne omoram, furam sau marim preturile de 10 ori. Ce obtinem: preturi legale, taxe care merg la stat, oameni care fumeaza in cafe, nu inchisi acasa (oricum ar face-o). Plus ca in paralel sunt organizate campanii de educare a tineretului in legatura cu efectele nocive ale drogurilor. Olandezul stie, daca omul vrea s-o faca tot o face, poate statul sa infiinteze milioane de anti-narcotica (a la America). Alea costa numai bani si se creeaza o lume 'subterana' care nu se mai poate dirija si mai rau face.
Cu scoala deocamdata nu stim. Scoala din Aachen, costa cel putin 10000 euro pe an. Nu ne permitem acum....Sotul zice ca nu-l intereseaza faptul ca nu merge cu copiii de pe strada la scoala ci il intereseaza cum se formeaza copilul. El zice ca prietenii din copilarie trec, se uita dar viitorul de acum ti-l faci. Eu sunt mai mult pt integrare, contact social samd...Adevarul e ca inca nu stim care este 'cultura' si atmosfera din scolile nemtesti. Poate poti sa-mi explici tu ce si cum. Pe noi ne intereseaza daca copiii sunt educati in spirit 'debat', comunicatie de la egal la egal cu profesorul, stimularea culturii de negociere (foarte important pt un Olandez). Adica punerea in discutie a unor lucruri care sunt depasite sau neeficiente. Asta e valabil si pt parinti. Cum reactioneaza scolile la parintii care aduc sugestii pt schimbari, prefectionari samd? M-ai ajuta mult cu ceva informatii