Viata in Germania (60)
Raspunsuri - Pagina 18
tumpi spune:
Christel, s-ar putea sa aveti de pierdut.Da lg este de partea ta intr-un fel, conform lg ai avea voie sa pui antenta fiind ausländer,dar daca majoritatea proprietarilor vor fi impotriva nu prea vei avea ce face mai ales daca antena este pusa "la vedere" si deranzeaza imaginea blocului/casei.
Iti spun din cazuri auzite, unde am sta ultima data un vecin croat a ob dreptul de a-si pune antena pe terasa(si nu se vedea antena fiinca terasa era inchisa cu brazi,dar un fost coleg care isi cumparase ap tot la noi in Anlage mai nou am intles ca nu mai poate sa.si puna antena afara.Si asta datorita consiliului de propietari(predominant nemti) care au facut plangere.Asa ca ei au castigat in fata lg.
Miriluta, te contrazic la faza cu avocatii.Depinde de felul de asigurare pe care il ai.Noi n-am platit niciodata o parte din costuri.Singura chestie e ca urmatorul an ne-a marit asigurarea parca pana in 50 e.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
tumpi spune:
Urasc discutiile in contradictoriu, asa ca v-as ruga pe fiecare in parte, sa va abtineti de la astfel de comentarii.
Nu tin partea nimanui, suntem aici pt a ne ajuta intre noi nu pt a purta astfel de discutii care sincer nu-si au rostul.
Va deranjeaza ceva, esxista PM-ul.
O zi buna tututror.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
Yasmine spune:
Imi cer iertare ca am indraznit sa scriu ceva, data viitoare cind vreau sa scriu ceva, imi voi cere permisiunea.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
Christel spune:
Miriluta, antena este montata in dreptul unui geam pe o mica balustrada, ca nu avem balcon, dar zic eu ca nu se vede urat mai ales ca blocul este asezat intr-o curte interioara si nu stadal,nu stiu daca trec 10 oameni pe zi pe aleea asta ca sa zici ca ar deranja sau strica imaginea. Am o poza dar nu stiu cum fac s-o pun aici?
Uff, chiar mi-ai dat vesti proaste, noi eram siguri aproape 100% ca vom castiga, o sa mergem la un avocat totusi sa vedem ce spune.
Iar cu asigurarea(Rechtsschutzversicherung)maiputem sa o facem acum sau e pre tarziu? Noi am fost anuntati sa dam antena jos acum o luna cand a avut loc adunarea propietarilor, si efectiv sa o dam jos acum la sfarsitul lunii iunie.
Alina spune:
Celesta si Yasmine,.
Christel,cred ca si cum interpreteaza ei vizibilitatea antenei conteaza.A noastra era in balcon,era pe picior,nu a fost gaurit sau atins nimic din balustrada,geam,etc,am si am acperit-o cu braduti si totusi s-au legat de ea.La noi ne-a ajutat legea ca imi trebuia televiziune in limba materna insa aveam noroc ca la televiziunea lor prin cablu nu imi ofereau programe romanesti.Erau poloneze,unguresti,croate,numai de-ale nostre nu.
Tu ai la tev-ul prin cablu programe romanesti?
Maraki,ne mai citesti?Parca si tu ai scris la un moment dat ca ai avut probleme cu antena.Cum ai rezolvat?
Fetele,voi ce buggy ati cumparat la copii si ati fost multumite?Eu vreau ceva usor,cu spatar rabatabil pt somn,vreau sa-l iau in concediu,pe avion deci.Vreau sa dau cam pina in 150 euro,vreau totusi calitate buna.La Marie am avut unul Hauck,dadusem vreo 60 euro insa mi-a papat nerfii,mergea greu,impiedicat,se bloca,scritia,era prost de tot asa ca acum vreau ceva mai bun.Am vazut pe net McLaren si am citit numai de bine de ele dar mi se par scumpe,peste 200.
Multumesc!
albertje spune:
Citat: |
citat din mesajul lui tumpi Urasc discutiile in contradictoriu, asa ca v-as ruga pe fiecare in parte, sa va abtineti de la astfel de comentarii. Nu tin partea nimanui, suntem aici pt a ne ajuta intre noi nu pt a purta astfel de discutii care sincer nu-si au rostul. Va deranjeaza ceva, esxista PM-ul. O zi buna tututror. "Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger) |
exact .ai dreptate .
blackpanterro spune:
La McLaren au avut recall ca si-au pierdut copilasii degete in mecanismul de inchidere al carutului, nu o sa mai am incredere in ei in veci...
http://www.csmonitor.com/Money/new-economy/2009/1109/maclaren-stroller-recall-what-to-do-if-you-have-one
Adriana 29+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
albertje spune:
citat din mesajul lui Alina Celesta si Yasmine,. Christel,cred ca si cum interpreteaza ei vizibilitatea antenei conteaza.A noastra era in balcon,era pe picior,nu a fost gaurit sau atins nimic din balustrada,geam,etc,am si am acperit-o cu braduti si totusi s-au legat de ea.La noi ne-a ajutat legea ca imi trebuia televiziune in limba materna insa aveam noroc ca la televiziunea lor prin cablu nu imi ofereau programe romanesti.Erau poloneze,unguresti,croate,numai de-ale nostre nu. Tu ai la tev-ul prin cablu programe romanesti? Maraki,ne mai citesti?Parca si tu ai scris la un moment dat ca ai avut probleme cu antena.Cum ai rezolvat? Fetele,voi ce buggy ati cumparat la copii si ati fost multumite?Eu vreau ceva usor,cu spatar rabatabil pt somn,vreau sa-l iau in concediu,pe avion deci.Vreau sa dau cam pina in 150 euro,vreau totusi calitate buna.La Marie am avut unul Hauck,dadusem vreo 60 euro insa mi-a papat nerfii,mergea greu,impiedicat,se bloca,scritia,era prost de tot asa ca acum vreau ceva mai bun.Am vazut pe net McLaren si am citit numai de bine de ele dar mi se par scumpe,peste 200. Multumesc! Alina,mami de 2 copii minunati |
calitatea costa ! ti-l recomand ! decat sa iti mananci nerfii...
Alina spune:
citat din mesajul lui blackpanterro La McLaren au avut recall ca si-au pierdut copilasii degete in mecanismul de inchidere al carutului, nu o sa mai am incredere in ei in veci... http://www.csmonitor.com/Money/new-economy/2009/1109/maclaren-stroller-recall-what-to-do-if-you-have-one Adriana 29+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani A ticket to hell has never been funnier |
Oh,Adriana,mersi mult de link,eu citisem bewertung in germana si chiar era singurul la care mamicile ziceau ca nu sunt probleme .
Deja ai 29 sapt?Vai ce trece vremea!
Cum ai rezolvat pina la urma cu cel stem?
Miriluta spune:
citat din mesajul lui tumpi Miriluta, te contrazic la faza cu avocatii.Depinde de felul de asigurare pe care il ai.Noi n-am platit niciodata o parte din costuri.Singura chestie e ca urmatorul an ne-a marit asigurarea parca pana in 50 e. |
Tumpi ai dreptate ca nu e obligatoriu sa platesti in plus. Stiu insa ca mai toate asigurarile au o suma plafon pe care o platesc pt consultanta, la unele e mai mare, la altele e mai mica...dar plafonul exista. LA noi de ex e de 175€/ora. Daca avocatul imi cere mai mult de suma asta, diferenta trebuie sa o acopar eu. Sigur ca plafonul asta poate fi ma mare la voi si din cauza asta nu ati platit in plus.
Christel un Rechtschutz e bun in orice situatie, desi in chestia cu antena nu te ajuta pt ca, din cate stiu, intra in vigoare la 3 luni de la data incheierii.
Incearca chestia cu ''programul in limba materna'' ''programul in limba materna''...insa in rest cred ca nu aveti sanse mari de succes.