Viata in Germania (60)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns albertje spune:

Albertje-maicutica-desteapta-super-mega-intelijenta,nu cred ca ai avut timp de citit ca pe forumul asta functioneaza reguli de bun simt,nu stiu daca stii ce e ala.Atacu'la persoana de genul asta il raportez la moderator.
Totusi lasa carnetelu'cu parametrii mei sau ai ramas tot pionera?

Alina,mami de 2 copii minunati

[/quote]

cu toate ca am zis ca nu iti mai raspund atacurilor ,trebuie sa iti zic ca mi-ai smuls un zambet ...
daca eu sant pionera ,tu sigur esti utecista cu raportarile ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celesta spune:

Alina, multumesc

Albertje, sunt relativ noua pe forum, ca atare nu mi-am format o opinie despre nimeni, dar strict in cazul de fata, mi-e greu sa-ti inteleg agresivitatea... Fiecare dintre noi poate avea opinii personale, dar trebuie sa avem mare grija cum ni le exprimam pt a nu leza pe cei din jur...

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Salutare fetele,

Va mai cer si eu parerea sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedam, va spuneam ca ne-am mutat din primavara si avem problema cu antena de satelit in sensul ca ceilalti propietari nu ne lasa sa ne montam antena; la sedinta cu toti propietarii s-a discutat si au votat toti impotriva, prin urmare trebuie la sfarsitul lunii sa dam antena jos(ce se intampla daca n-o dam jos, ne dau amenda?poate asociatia sa dea amneda?).
Acum vin si va intreb cum procedam in continuare, pentru ca la antena nu vrem sa renuntam, deci:
- asteptam sa ne dea ei in judecata si apoi ne luam si noi un avocat?
- ne facem asigurare(nu stiu exact cum se numeste)dar am inteles ca intra in vigoare dupa 3 luni?
- sau luam noi legatura cu un avocat si ii dam noi in judecata?
Eu cred ca avem legea de partea noastra din ce am mai citit si mai mult ca sigur am castiga.
Aveti idee cat ar costa o prima intrevedere cu un avocat? Am auzit de 250 de euro la o avocata romanca din Munchen, dar nu stiu daca depinde de caz sau asta e tariful.

Ati avut de-a face cu avocati aici in Germania?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Christel,eu am mai scris,si noi am avut probleme cu antena cind locuiam la bloc,cu chirie.Scrisori peste scrisori de la firma care se ocupa cu fata blocului,de la firma care administra blocul.Noi am fost atunci la Mieterverein siam rezolvat-o pina la urma.
Acum nu stiu cum e daca asociatia de proprietari a votat impreuna.Voi sunteti la vreo Eigentümerverein?Ei au intotdeuana pe cineva care se ocupa de Beratung,sigur stie ce sa va spuna si cum sa va indrume.
Noi cu avocati nu am avut propriu-zis de-a face insa acum 2 ani cind am tot avut probleme cu Bauträgerul am vrut sa-l dam in judecata.Sotul gasise un avocat pt Baurechts si a avut un prim telefonische beratung gratis,a putut sa puna toate intrebarile si tot ce am dorit sa stium urmind ca daca ne hotarim,urmatorul beratung,fie telefonic sau acolo sa-l platim.Puteti incerca,sunati la avocata si intrebati.Cred ca tarifele depind mult de la caz la caz si la ce e de facut.
Sa stii insa ca eu am mai auzit de un caz in care proprietarul nu a putut sa-si monteze antena(nu mai stiu exact ce probleme au fost acolo,sunt multi ani de-atunci)si pt ca si noi avusesem probleme,printre primele intrebari pe care le-am pus cind ne-am apucat de casa e daca pot sa-mi pun antena,la noi scrise si in contract ca e voie.
Chiar,ai citit contractul vostru,scrie acolo ceva?Sau in contractul pe care il aveti cu Hausverwaltung-ul?
Succes si tine-ne la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Alina, in contractul de vanzare-cumparare nu este precizat nimic despre antena(si imi pare rau ca nu ne-am gandit sa specificam asta in contract), nu ne-am gandit ca or sa fie probleme atata timp cat si fosta chiriasa care a locuit aici timp de 10 ani a avut antena si maklerul la fel era si el de parere ca nici noi nu o sa avem probleme.
Si cel de la administratie le-a spus celorlalti propietari ca avem dreptul sa montam antena, el are in administratie mai multe blocuri si spunea ca la alte blocuri nu sunt probleme in acest sens.
Sper sa rezolvam cu bine, va tin la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Christel pretul unui avocat depinde de ''obraz''.
Asigurarea iti acopera doar costul consultatiei avocatului intr-o oarecare masura: noi de ex. primim de la asig. 175€/ora pt avocat iar restul pana la 220€/ora il acoperim noi.
Revenind la conflictul cu Hausverwaltung, daca ii dai tu in judecata si castigi, trebuie doar sa acoperi o oarecare posibila diferenta intre ce plateste asigurarea si tariful avocatului tau. Daca pierzi, trebuie sa platesti cheltuielile de judeata pt partea adversa din buzunarul tau pt ca asigurarea nu iti acopera decat avocatul tau (dupa cum am spus, pana la o anumita suma pe ora, depinde de asigurare).
Stiu ca era o chestie ca, Hausvrwaltung se poate impotrivi la montarea unei antene satelit daca antena strica aspectul estetic al blocului sau reprezinta o leziune a spatiului altor locatari.
Cel mai simplu e sa incerci repede sa te lamuresti repede. Exista multi avocati care au ''kostenlose 1. Beratungsstunde''.
Daca te decurci bine cu germana, iti scriu mai tarziu in ce lege scrie si poate te lamuresti asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Christel am gasit ceva, se refera la chirias insa cred ca poate fi folosit si impotriva celorlalti proprietari:

SAT-Schüssel auf dem Balkon ist erlaubt

MÜNCHEN (dpa). Mieter dürfen auf dem Balkon ihrer Wohnung eine Satelliten-Schüssel aufstellen, sofern sie auf einem Ständer steht und nicht am Mauerwerk befestigt ist. Das hat das Landgericht München I in einem Urteil entschieden.

Die Vermieterin hatte argumentiert, durch die Satelliten-Antenne sei der optische Gesamteindruck des Anwesens beeinträchtigt. Damit seien ihre Eigentümerrechte berührt und eine Genehmigung für die Parabolantenne nötig.

Die Mieter hielten dem entgegen, die Schüssel sei in Größe und Aussehen einem Sonnenschirm vergleichbar. Die Bausubstanz sei nicht verletzt, so daß die Vermieterin nicht auf ihre Eigentumsrechte pochen könne.

Dem folgte das Landgericht und wies die Berufung der Vermieterin gegen ein gleich lautendes Urteil des Amtsgerichts München ab. Die Richter sahen keine optische Beeinträchtigung, da die Antenne hinter der Brüstung des Balkons kaum zu erkennen sei.

Landgericht München I, Aktenzeichen: 31 S 7699/03

pe de alta parte in Wohnungseigentumsgesetz (http://www.gesetze-im-internet.de/woeigg/BJNR001750951.html)zice ca daca toti proprietarii se declara impotriva nu prea ai ce sa faci.

Intrebarea e unde e montata antena si daca exista posibilitatea sa o montati pe balcon.
Si inca un argument pe care il poti folosi e acela ca esti cetatean strain si doresti sa urmaresti posturile de televiziune din tara natala. Da mai multe detalii si poate gasim o solutie (adica sa te duci la Asociatia de locatari cu legea in mana si sa le dai cu ea peste nas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui celesta

Alina, multumesc

Albertje, sunt relativ noua pe forum, ca atare nu mi-am format o opinie despre nimeni, dar strict in cazul de fata, mi-e greu sa-ti inteleg agresivitatea... Fiecare dintre noi poate avea opinii personale, dar trebuie sa avem mare grija cum ni le exprimam pt a nu leza pe cei din jur...

20+

+1

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput

Citat:

Alina, multumesc

20+

nici eu nu inteleg de ce m-i te adresezi doar mie? fara foc nu iese fum ...e clar ca aici sant 2 parti sau etichetezi in functie de cata conversatie a facut x sau y cu tine?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yasmine

Citat:

Alina, multumesc

20+

+1

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

uite alta care subscrie ...aici e vreo biserica gen martorii lui iehova ...va tineti card

Mergi la inceput