Sezatoarea canadiana (180)
Raspunsuri - Pagina 12
Simonna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui zavalita am nevoie de ajutor...poate asa mai dezmortesc si sezatoare. am inceput sa-mi caut chirie si e tare greu...nu m-am lamurit unde ar fi bine , am nevoie plz de sfaturi.. daca ati sosi acum si nu ati avea copii, pana in 650 unde ati cauta chirie? am fost pe decarie cu horne si nu mi-a placut..m-am plimbat mult si inutil...e tare greu fara masina.am mai fost si pe langa sauve, am vazut cateva triplexuri atre dragute dar basement-ul de 3 si 1/2 nu-mi place. de NDG ce parere aveti? sau bois de bouloigne? maine vreau sa caut pe acolo chirie. |
NDG e corect daca nu esti pe Walkley sau f. aproape de strada aia. Pitilache iti poate spune ma multe. SI In COte St. Luc, in zona de linga Mall CSL e fain, sint niste blocuri in spatele bibliotecii CSL, de beton, calm si frumos. Dar cam afara din ruta autobuzelor.
Cauta in Jurnal de Mtl, umbla, viziteaza, nu te lasa, e greu, da, fara masina, da' e si mai greu sa nu iti placa unde esti. Vrei la scoala? Cauta CDNeige, evenrtual la periferia cartierului, sa ajungi rapid la scoala pe care ti-o alegi. Samd.
Incearca sa gasesti o chirie scurta, citeva luni, poate mai bine dai o suta - doua acum in plus pt. 3 luni, sa zicem, si iti iei mai mult timp sa gasesti si sa decizi...Nu stiu cum e, dar poate nu tre sa platesti Hydro si instalare de tel la apartamentele care se inchiriaza pe termen scurt.
Pup acum,
Simonna
pitilache spune:
Da, noi am stat 2 ani in capatul NDG-ului (la granita cu Montreal Ouest), Fielding cu Doherty. Chiria nu era chiar mica, plateam $750+50 garaj pentru un apt cu 2 dormitoare. Asta la inceput ca apoi a mai crescut putin. Probabil cu un dormitor cum ati vrea voi, banuiesc ca-i mai putin dar nu cred ca sub $650. Ne-am mutat de acolo acum 4 ani, deci nu mai stiu preturile. Era convenabil, aveam statia autobuzului 51 in fata blocului care ne lasa la metro Snowdon. Parcul Loyola in fata blocului, de asemenea.
Dar de ce sa umbli pe jos, neaparat??? Aveti internet, de ce nu "vizitezi" orasul cu google maps. Ai optiunea sa te "plimbi" pe strazi, asa ca profita!!!
Donia spune:
Buna ziua la sezatoare!
In primul rand, bine ai venit zavalita! Vad ca iti cauti locuinta, n-ai luat in considerare si Toronto?
N-am vazut eu, sau n-ai scris tu, dar care sunt primele impresii?
Eu am disparut pentru ca ne-au venit si noua finii si au stat la noi o perioada, in care cam rezolvat multe, finuta a mers la scoala din a doua saptamana si s-a integrat foarte bine, finii au inceput si ei scoala de engleza, am luat mobila, am facut acte, cont etc si de cateva zile s-au mutat la ei si sunt pe cont propriu. Eu, precum closca, cat p'aci sa nu-i mai las sa plece, mi-era frica sa las puii sa zboare din cuib Noroc ca locuiesc la cateva minute de mers pe jos.
Si am mai fost si la Disney, multumesc din nou Dana P si mimitete pentru info! A fost obositor, dar frumos, m-as mai duce o data! Altfel cand mai apuc eu sa zbor pe Marte??? Cred ca cel mai mult mi-a placut la Epcot, am avut acolo cele mai mici asteptari, dar ce surpriza frumoasa mi-a oferit!
Unde mai pui ca am fost si la plaja intr-o zi, la Daytona Beach, si am vazut o multime de stingrays la mal, o nebunie, si plimbarea cu masina pe strazile alea largi marginite de palmieri, cu soarele apunand la capatul strazii... tare frumos!
Pana la urma am ales sa mergem cu masina, mi-a placut si drumul, muntii, si toate schimbarile pe care le vezi de la nord la sud, clima, vegetatie, oameni, limba... a meritat.
nasuc, aruncand un ochi pe aici am vazut ca ai pus poze, tare mult mi-au placut, ma bucur ca v-ati simtit bine!
mamaana, da, si voi incepeti scoala la toamna! Macar fetele s-au jucat cu bunica dupa doua saptamani, al meu si dupa o luna inca o mai batea Eu nu mai am emotii cu scoala, o sa fie bine.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
zavalita spune:
ieri am vizitat niste hrube si aveam asa o stare nasoala ca bine am facut ca nu mi-am spus primele impresii.
dar pe total nu sunt in honeymoon, din pacate.
am venit rupta de obosita, asta in primul rand si cu ceva sentimente de vinovatie fata de ai mei, auspicii naspa cum s-ar zice.
in primele 2 zile mi-am facut actele si m-am plimbat mai mult prin laval...am fost si pe catherine ouest(parca asa ii zice), mont-royal, carrefour laval. mi-a placut dar sa fiu sincera nu m-a dat pe spate, mai mult am ramas impresionata de magazine, nu stiu de ce imi formasem parerea ca pe aici nu sunt lucruri trendy.
a treia zi am fost numai si numai prin magazine, mi-a placut mult. mai ales daca ma gandesc la c-ta...wow, titan ice!
in week-end am cautat chirii pe net si am vegetat. ne-am plimbat putin dar mai mult prin casa. cumnatii sunt mult mai ok decat m-am asteptat si au si o fetita tare cuminte si dragalasa.
ieri cum am spus am vizitat hrube, am inghetat prin oras cu orele, ne-am plimbat intens cu metroul pe linia orange de la un capat la altul...am venit rupti de oboseala pe la 9 seara, tare dezamagiti de ce-am vazut.azi am vizitat ceva mai ok, mi-a mai venit culoarea in obraji.
nu sunt entuziasmata de oras,nu pot sa fiu ipocrita si sa zic asta doar ca sa dea bine...dar azi lucrurile au fost mai roz...daca imi aduc aminte de reactia din EU cand spui ca esti din Ro si cea de aici, cand vad cum s-au descurcat cumnatii mei aici, ma uit pe strazi si compar cu c-ta...va fi bine , sunt convinsa.
dar tot nu sunt in honeymoon, dar eu ma stiu pe mine...ma aprind mai greu, dar apoi sa te tii.
delphin spune:
Hai mai ZAVA, pozitiveaza putin, sigur vei gasi cuibul vostru care sa-ti placa... nu se poate altfel!
Mai plimbati-va si prin alte cartere unde nu e chiar foarte aproape linia de metrou...10 min de autobuz pana la statie...mareste zonele de cautare.
E important sa-ti placa zona in care stai!
Ce n-as da eu sa fiu in locul vostru acum...mergeti si la Quebec Ville, cine stie?
Exemple chirie:
http://location.duproprio.com/3-et-demi-a-louer-rosemont-petite-patrie-quebec-province-55411
http://location.duproprio.com/3-et-demi-a-louer-ahuntsic-cartierville-quebec-province-55399
ankalaura spune:
ZAVALITA - mica mea experienta a variat serios, de la senzatii cum ca as fi intr-o zona industriala, pana la WOW ce casute cochete.... Impresia de prima zi e cumva stranie, toata intinderea asta, totul pe largime, si aproape nimic pe inaltime...
Pe kijiji te-ai uitat? Macar acolo ai poze, iti mai faci o parere cat de cat, si alegi zona, plus ca alegi pretul si ma vezi si daca e disponibil... M-am uitat acum si mi-au cazut ochii pe un 3 1/2 la 670$, liber la 1 iunie, in CDN dar situat bine, intre Edouard Monpetit si Ste Catherine, si e la parter, aproape de metrou, centru comercial, metrou, parcuri si chiar si un magazin romanesc, pe Victoria...
Eu zic sa cauti pe kijiji, mai degraba decat pe site-uri imobiliare, unde preturile sunt mult mai mari. In afara de asta, eu zic sa iei in calcul si costul cu deplasarile, ca daca dai lunar 200 pe transport, degeaba e chiria mai mica. VanHorn-ul spre Decarie unde spui tu, e cam deprimant. Urca in sus spre Outremont, si o sa vezi ca peisajul se schimba. Apoi, mergi cu o strada mai la dreapta, una mai la stanga. E mult mai liniste, verdeata mai multa...
Ieri a fost super frig, noi am iesit doar vreo doua ore, dar fetelor le-au inghetat mainile.
Noi am cautat boite a lunch. S-a dovedit mai greu decat parea la prima vedere. Nu am gasit nici o boite a lunch, si tot angajatii aia pe care ii intrebam, ma trimiteau la cutiile de frigider! Domne, le zic, eu vreau de-aia de scoala, pricepeti? Pentru copil. Una imi zice chiar... "ati terminat acuma de vorbit? E pe randu' doi" Pff, ce tampita sunt imi zic, uite ca a priceput. Si eu trancaneam explicatii despre scoala si copii...
Dau fuga pe randul 2... vax! Cutii de frigider!
Bai ce fraiera, imi venea sa ma intorc sa ii zic, tanti, eu am vorbit mult explicand, dar matale n-ai priceput o iota!
Asa ca pana la urma am luat o caterinca de cutie de plastic, de la Dollarama, care se mai si inchide cam prost, dar am mai luat inca doua caterinci cu Elmo tot de la Dollarama, care se inchid relativ ok si incap in cutia numarul 1, care macar e cu Princess,....
Atata agitatie, ca puteam sa ma duc din prima la Dollarama, aci langa domitziliu, si sa nu mai bat juma' de cartier cu amandoi copiii dupa mine, tot Canadian tire-ul si zellersu' si maxi si altele, ca m-am dus degeaba.
Si guess what?? Eu pic de oboseala si astea doua sunt brici nene!! Brici!
mikiion spune:
Zavalita, eu am locuit in estul insulei, care e foarte pur francofon si mult mai alb decat alte zone( nu neaparat quebecos, multi greci, italieni)
In zona Gradinii botanice e o zona super. Se cheama Rosemont cartierul.
Dar ca criterii din partea mea:
-incearca sa fii totusi aproape de prieteni sau rude, conteaza mult la inceput
- nu da prea mult pe chirie la inceput , mai ales daca nu aveti o meserie cautata si trebuie sa faceti scoala
- nu trebuie sa stai neaparat in zona aglomerata centrala, CdeN nu e singurul cartier din MontrealNdeG e cam scump dupa mine , dar in mare parte e bun. Mai ales cum veniti dintr-un oras mai mic , un cartier mai periferic poate se potriveste mai mult cu stilul vostru de viata. Noi am fost fericiti in Anjou, dar fara masina esti cam mort in zona aia. Si Ahuntic pe unde statea Monicutza era simpatic, dar cam prost cu transportul in comun. Si chiar Rive Nord- Laval, daca ai rudele pe acolo.
Multa bafta!!
cge spune:
Anka, ceva in genul asta sunt boite a lunch (mai degraba genti decat cutii):
http://www.canadiantire.ca/AST/browse/8/KitchenBath/DrinkStorage/LunchKits.jsp
Donia, sa va fie de bine excursia la Disney.
Zavalita, gandeste-te daca ramaneai in Ro cum era cu salarii reduse. Nu e mai frumos in Canada ?
Si de ce nu cautati chirie si in Laval ? Sunt preturi mai mici decat in Montreal + metrouri + tren.
Si parca cumnatii stau in Laval.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
pitilache spune:
Donia de-asta disparusei! Asteptam poze! Si bun venit finilor!
Ankalaura succes micutei in prima zi de scoala! Ai aflat in clasa va fi? La maternelle sau clasa intai?
Zavalita e normal sa fie asa la inceput! Esti coplesit de multe: informatii, lucruri si locuri noi, amestecul de oameni si culturi. Este de inteles sa nu fall in love imediat, ca doar nu esti in vacanta, ai alte responsabilitati si alt stres. O sa se mai cearna si incet-incet o sa se rezolve treburile! Si o sa ai timp sa descoperi si partile frumoase ale orasului!!! Mult succes!
laurajr spune:
Tocmai cand ma pregateam sa zic ca e conspiratie curata cu fetele din Ontario, ca sigur s-au ascuns pe vreun-alt site, sare iepurasul de Donia !
Zavalita, bine ai sosit ! Fetele te sfatuiesc bine de ce zone sa alegi, eu cu sfaturi in directia ceruta nu te pot ajuta ! Dar depinde si daca va luati servici, sa fiti aproape de job ori bus, daca n-aveti masina; daca mergeti la scoala, sa cautati sa fiti in apropiere...
Mikiin, felicitari, vad ca ai inceput jobul nou, sa fie intr-un ceas bun !
Donia, ce faceti, n-ati mai dat nici un semn de viata, si eu care asteptam impresii de la Disneyland...cum li s-a parut copiilor ? Asa cadou de ziua Roxanei mai zic si eu :).
Noi avem de-acuma aproape 2 saptamani de cand ne-am mutat, mai avem cateva cutii de plasat la locul, lor, restul e aranjat, cartierul e ff fain, cu parcuri multe, paduri, trebuie sa ne apucam de explorat serios. Ioana e fericita ca la a 2a casa de noi a descoperit o familie de romani, au 5 sau 7 copii, nu ne-am dat seama cati sunt...sunt asa dragalasi si bine crescuti cu totii !
E o vreme...ma bag sa ma uit putin la tv, apoi pregatesc cina si in pat, ca maine la 5.30 tre' sa plec la Toronto...bleah !