Sezatoarea canadiana (180)
Raspunsuri - Pagina 13
ankalaura spune:
CGE - apai daca nu au ceva printese sau macar un hello kitty... nu's bune...
Cand am zis eu la un subiect ca emigrez pentru ca m-am saturat sa calc in rahati de caine, mi s-a zis ca "si aici sunt rahati de caine, nu iti face griji" (era vorba de Europa). Daaa... sunt doi rahati la interval de 2 luni, si aia eventual la radacina unui copac care e oricum imprejmuit cumva... In Ro faceam slalom printre 30 de rahati numai pe aleea de langa bloc, in primii 20 de m... Defintely e mai bine aici!
PITI - o sa fie la primaire. Si au cod de culoare, pantaloni sau fusta/rochie bleumarin si bluza alba. Si no jeans allowed. Evident ca nu am gasit nici un pantalon bleu fonce, dar nah, tipa mi-a zis sa nu imi fac griji, ca poate veni in blugi pana la vacanta... Ca idee insa, ma intreb unde or exista pantaloni bleumarin de fetita!!
Ma duc sa termin cu ghizdanul si cu reorganizarea cutiei cu lunch-ul...
DanaMario spune:
Ankalaura, Zavalita bun venit in Canada.
Ankalaura pantaloni bleumarin , camasi albe gen uniforme de scoala se gasesc la Children Place si H&M
Eu i-am luat de aici (pt baietei)
http://www.childrensplace.com/webapp/wcs/stores/servlet/category_10001_10001_-1_2690626601%7C26906_big%20boy%7Cschool%20uniforms
Lunch boxurile se gasesc peste tot uite aici la Bentley are Hello Kitty au si reduce
http://www.onlinebags.com/en/Products/Lunch-Bags-101.aspx
ankalaura spune:
Dana, multam de linkuri. Posibil sa nu fi cautat eu corect, cautam ceva mai colorat si mai cu desene, nu genti de-astea ca de om mare... Probabil sa fie mai putine, daca nu e sezon de inceput de scoala...
O sa vad maine ce mai aflu la fata locului...
pitilache spune:
Sa scriu si aici de strada aia rau famata, Walkley, ca poate o sa mai aiba si altcineva nevoie. Eu zic ca atata timp cat nu stai pe ea, cam intre Fielding/Somerled si Ch. Cote St Luc este ok. Si sa nu te plimbi pe jos pe acolo.
Eu zic sa nu sperie lumea chiar asa. Sa fim seriosi, cred ca sunt alte strazi mult mai centrale, chiar si in Vieux Port, unde vezi drogati si cersatori la tot pasul si arata dubios rau de tot dar daca nu-i bagi in seama, nu ai probleme. Chiar si pe St Catherine mai sper est... sau in Hochelaga... sau in St Henri... Si pe Walkley este o zona unde sunt majoritari cei de culoare, mai apar altercatii, dar in general numai intre ei. Dupa cum ziceam daca nu ai treaba la ei in zona, este ok. Cam asta...
Anka gasesti boite a lunch-uri de toate culorile si formele. Am vazut acum cateva sapatamani si la Winners chiar, dar probabil cum ai zis, in august o sa gasesti mai multe, ca-i sezonul. Eliza e la primaire, dar ce clasa ca nu inteleg, ca la primaire este de la maternelle pana la clasa a 6-a. Bafta!
Laurajr felicitari pentru casa si mutat! Sa va fie bine in ea!
Doloress spune:
Zavalita uite niste linkuri :
Kijiji
Craig list
www.trouveunappart.com/listing.php?lid=®ion=NDG&renttype=&useunitsize=&unitsize3=TRUE&rentmin=&rentmax=®ion_map=choose&submit.x=63&submit.y=18" target="_blank">Trouver un appart
Si nu ma pot abtine sa nu-ti pun si prin zona mea
App Lasalle
monicutza_bb spune:
Zavalita bine ai venit in Canada. O sa te obisnuiesti cu timpul cu tot ce acum este nou pentru tine. Singura problema o vad eu in a face comparatii cu locul de origine (Constanta in cazul tau).
Legat de locuinte, eu am stat pe Bois de Boulogne. Gasesti 3 1/2 pana in $700 (totul inclus), uite aici un link http://www.capreit.net/Properties/Property.aspx?id=1995
Avantaje: aproape de parcuri, colegiu B. de B., Marche Adonis (cu mancare apropiata de gustul nostru, al romanilor), Marche Central cu multe magazine, statie de autobuz care te duce in 10 min la metrou Sauve sau in 15 min la Cote-Vertu, spitalul Sacre Coeur la 10 min, promenada pe Gouin pe malul raului si pista ciclabila, Centre Rockland la 15 min de mers pe jos cu magazine mai de lux (si nu numai), banci la distanta mica (Desjardins, Laurentides), aproape de statia de tren B de B, era o strada relativ linistita, pe jumatate de strada sunt manoire cu batrani.
Dezavantaj: multi arabi
Acum, eu cred ca este important sa stai langa prieteni/rude/cunostinte si/sau langa viitoare locuri pe care le veti frecventa des: scoala(universitate, colegiu), job (dar asta e greu de stiut dinainte), mijloace de transport in comun (nu neaparat metrou, orice va aranjeaza pe voi... ca exemplu, eu in primii 3 ani nu am avut nevoie de metrou, am gasit job la care ma duceam cu autobuzul, pe care il luam aproape din fata blocului )
Si inca ceva: cant vizitezi un apartament, incearca sa ti-l imaginezi cu lucrurile tale in el, aranjat si decorat pe gustul tau, s-ar putea sa iti schimbe putin perspectivele.
Si inca ceva: incearca sa faci bail pe max. 12 luni, daca se poate, sau chiar mai putin. Ca daca dupa 2-3 luni vezi ceva mai frumos sa nu fii legata de un apartament 2 ani (asa am avut eu primul bail).
Stai in Laval acum? Da un pm, poate te scot la o cafea daca esti pe langa mine
Bafta
Cu mare intarziere si cu miile de scuze de rigoare, La multi ani Tudora de Nelia si Patrick de Doloress
Miki felicitari pt job si pt mutare. Esti tare, ce mai Sa stii ca nu era deloc nasol cu transportul din B de B, ca locuiam spre Acadie cu Sauve si aveam autobuze la 5 minute, apoi mai era unul pe Acadie la vreo 10 min, stateam chiar intre statiile de metrou Sauve si Cote Vertu, iar trenul cred ca m-ar fi dus rapin in downtown (nu stiu, ca nu am mers niciodata cu trenul in Mtl)
Anka cum bine te-a indrumat Roxana, gasesti boite a lunch la Bentley, magazine specializate pe genti, pe care le gasesti prin centre comerciale (eu stiu unul in place Cote Vertu, unul in Carrefour Laval, unul in Rockland). Legat de atitudinea si/sau competenta angajatilor din marile magazine gen Walmart, Zellers si Canadiantire, sunt 3 aspecte: sunt angajati platiti cu salariu minim si rotiti prin diverse departamente (deci unii nu au habar despre produse si nici nu sunt prea motivati sa invete); 2 - unii quebsi au o indolenta nativa, un je m'en fous catre tot ce misca (sper sa supar pe cineva cu afirmatia asta, dar asa cred eu Ira ) si 3 - tonul face muzica (explicatie: trebuie sa fii atenta cum vorbesti cu angajatii, ca ti se poate raspunde pe acelasi ton sau mai rau). Data viitoare roaga vanzatoarea sa iti arate exact locul, si daca nu e ce doreai tu mai intreab-o o data sau cere sa vina un comis de pe zona respectiva, care cunoaste produsele mai bine.
Donia sa va fie de bine Disney-ul
Simo ce ai hotarat pana la urma pt Catrinel cu gradi? (parca te sunase una pt un loc)
Ktrinel cum e jobul nou? Dar Julica mica? fetele
Podeanu spune:
mai apar si eu pe aici...
Zavalita nu te pot ajuta cu sfaturi, eu am aterizat si ramas in South Shore. dar apart din lasalle pus de Doloress arata traznet de bine. In orice caz ce am retinut eu de la Ione, musai sa-ti faci asigurare la bunurile din apart, sa nu ai ghinion ca ea.
Apropo Doloress, o singura data am fost prin lachine, chiar la malul lacului si aceeasi impresie de liniste am avut-o.Mi-ar fi placut sa locuiesc acolo.
Donia, sa mai ne povestesti de Disney. Mie chiar Epcot-ul mi-a placut cel mai putin,chiar zborul ala pe Marte m-a infricosat. dar apoi am fost la Honey I shrunk the kids si mi-am revenit. Am traversat cu vaporul in cealalta jumatate a parcului si am luat masa. Zi repede care restaurant ti-a facut cu ochiul de acolo
valen, tu ce mai faci? Cred ca te-am vazut intr-o poza pe FB cu dragaica...
Mimitete tu esti ok?
Si restul fetelor care nu mai scriu, sper ca e totul ok si doar sunteti ocupate momentan.
Noi ne mai intilnim ptr SATC sau nu?
mamaana, am vizionat pozele...chiar si alea de la Craciun. Ce casuta frumoasa au primit fetele tale In legatura cu comportamentul lor fata de cei din jur... cam asa au fost si copii mei. Cred ca se multumesc una cu cealalta si de aia nu mai simt nevoia sa se uite in jur. la scoala, daca ti le separa in clase diferite (aici in Qc mi-au zis ca e regula si mi i-a separat) vei vedea ca se vor schimba.
ankalaura spune:
PITI - e clasa 1. Azi am aflat si eu.
Hartia de la comisia scoala e destul de generala. De exemplu asteptam eu mult si bine sa ma sune soferul de autobuz, cum scrie acolo. Am vorbit azi la scoala, si m-au lamurit. De maine o ia autobuzul. E super ca nu va mai trebui sa o scot si pe Erika asa devreme, ci o lasa sotul meu ca tot pleaca la ora aia...
Cu boite a lunch-ul m-am linistit, gustarea e oferita de la scoala si masa de pranz cred ca o vom lua tot de acolo. Costa .. ta naaaaa... 35 de dolari pe luna, asta daca nu cumva te incadrezi la reducere, 10 dolari pe luna, cum se poate asta nu mi-e foarte clar, de ce nu e 7 dolari, dar am intrebat de doua ori si asa mi-a confirmat!
Deci nu mai e o urgenta, si mai improvizam pe parcurs.
Scoala mi-a placut, profa e quebecoasa, e draguta tare si copiii sunt dragalasi!
MONICUTZA - eu am fost foarte politicoasa cu tantica de la magazin, doar ca incercam sa ii explic ce doresc... Nu m-a deranjat ca m-a indrumat gresit sau ca nu stia ca nu au exact ce doresc eu...
Eu ma misc greu cu magazinele, nu am fost in nici un centru comercial, ma rog, in afara de plaza cote vertu unde am tot mers la canadian tire sa mai iau o cratita, un robot, un cantar... Si in rest, magazine de papica...
In centru nu am ajuns, si pana acum nu am facut decat sa ma ocup de acte, de scoala fetei, de formulare si de casa.
ZAVALITA - cred ca nu zicea nimeni ca aici nu sunt lucruri trendy, cica lumea nu se imbraca musai trendy, ci mai degraba practic - daca nu chiar putin bizar pentru gustul meu, care nu inteleg cum poti merge in slapi si picioarele goale cand sunt 8 grade afara
Eu am intrat in cateva magazine de-astea de cartier, centre cu diverse chestii utile, un Pharmaprix, un Dollarama, un Supermaxdepot si altele de gen,... in afara de un Zellers si la Walmart o data, si unele mi se par mult bizare si ruginite fata de magazinele din RO, din Bucuresti sau fata de City Mall din Cta, unde totul straluceste si sclipeste de numa' si vitrinele sunt brici de zici ca esti pe Champs Elysees...
Aici sunt o groaza de carpe si unele puse de parca e second hand, iar usile astea cu metal si aluminiu zici ca sunt coclite, fata de cum arata ele in RO.
Din cate am inteles, magazinele de aici din centru sunt cu totul si cu totul altceva, dar pana una alta mie mi se pare aiurea sa fie atata straluceala in ro, cand toti fumeaza si arunca chistoacele unde nimeresc, ambalaje si toate cele peste tot, iar la 1 m de la intrare sunt vesnicii rahati de catei si mizeria de pe lume, borduri nearanjate si badaraneala.
Mai bine usile astea coclite din cartier si oameni practici, decat toata impopotoneala aia din metroul bucurestean, cu Bvulgari dat peste bluza de ieri si machiaj strident.
Mie imi place mai mult asa, decat toata impopotoneala si nasurile pe sus din RO, ca vanzatoarea de la un magazin de fite se uita de sus la tine, ca pari fara bani, cum sa iti permiti tu geanta aia de 300 de dolari - ca si cand ea si-ar permite-o!!
Ce m-a frapat a fost sa vad ca aici tinerii sunt mai decenti ca in RO, chiar daca au un cercel in spranceana, nu le ies toate cele pe afara. In ro, si la tv la stiri, nu se poate zice o stire fara sa iti iasa breteaua de la sutien, sau direct tzatza in ecran... De fete nu mai zic ca sunt cu fundul gol efectiv si cu burtile pe afara adesea, ca decolteul oricum e pana la buric. Si machiajul curcubeu. aici am vazut mai multa decenta peste tot, cu toti cerceii lor in nas...
nelia spune:
Inca nu am citit ce ati scris, dar voiam sa-i spun Ankai: acum e greu sa gasesti costume bleomarin pentru ca e aproape de vacanta, in august sigur sint. Dar eu am vazut de curind in L'Aubainerie. Vezi daca ai magazin aproape de tine. Erau si sarafane, si fustite si pantaloni, camasi sau tricouri albe si la preturi acceptabile: http://aubainerieconceptmode.com Si mai e un magazin la metrou Atwater care are inca uniforme, dar sint mai scumpe.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
cge spune:
Nelia, si eu am vazut aceleasi lucruri ca tine la Aubainerie din Laval.
Deci, cred ca au bagat in toate magazinele Aubainerie.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005