Cainii si poporul -2-
Raspunsuri - Pagina 14
paulina85 spune:
Am un caine despre care cred ca este om. Si vreau sa-mi mai iau unul ca sa am si eu totusi un caine.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui DanaAlex salutare!!! am citit foarte putin din ce s-a scris... imi expun si eu parerea in legatura cu maidanezii, poate conteaza, poate nu...inainte cand nu eram mama nici nu-i bagam in seama, am crescut si eu caine in casa, am avut si o pisica, pe scurt iubesc animalele de companie in masura in care sunt tinute in lesa, ingrijite, bine hranite...in prezent am o fetita de 4 ani si un baiat de 3 ani si observ mai atent ce e in jurul meu, adica sunt mereu pe faza sa ii feresc de excremente sau de cainii fara stapan de peste tot, plus alte pericole care nu intra in discutia de fata. traim intr-o tara mizerabila din multe puncte de vedere, strazile nu sunt curatate, parcurile nu sunt ingrijite...mintea mea nu poate intelege care sunt considerentele pentru care ramanem nepastori noi cetatenii si la acest subiect...maidanezii nu sunt niste catelusi simpatici gen zdreanta, majoritatea sunt dulai, de talia unui ciobanesc german, violenti, nemancati...de exemplu ieri la un loc de joaca dintre blocuri a atacat unul o fetita de 9 ani...a avut "noroc" n-a muscat-o decat de picior, pentru ca au sarit 2 barbati si au gonit cainele...asta in constanta, nu pe camp. plus alte si alte exemple de oameni atacati de maidanezi...nu e normal concluzie:eu una doresc eliminarea acestor jivine prin orice mijloace, nu ma intereseaza cum numai sa dispara din orase. si inca ceva: si pisicile maidaneze ar trebui eliminate. toate cele bune... |
Si ciorile. Evident si porumbeii , ca pot da boli serioase , plus ca muradresc atatea cladiri...eident sobolanii si soarecii si crd ca si melcii ar trebui. Tu ai vazut cati ies dupa ploaie?
A , stai , pe astia oricum ii strivesc diverse peroane asa ca e ok , gandacii la fel , o parte sunt striviti dar mna ...
altceva mai e de omorat? sau trecem la oameni?
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui DanaAlex pe scurt iubesc animalele de companie in masura in care sunt tinute in lesa, ingrijite, bine hranite... |
Chiar asa sau e doar o exprimare nefericita?
Cei care iubiti "animalele de companie in masura in care sunt tinute in lesa, ingrijite, bine hranite" si care vreti sa dispara maidanezii "nu conteaza cum" sunteti tot cei care atunci cand va aduc copiii de afara cate un pui de caine/pisica il aruncati la gunoi?
ramoneloo spune:
fiind tot din constanta,ii recomand dnei concetatene sa-si duca copilasii la piticot,in parcul tabacarie,unde locul de joaca este ingradit,pazit si etc.cu toata seriozitatea.nu cu bascalia cu care alti concetateni imi recomanda mie sa-mi duc jivina la plimbare in padure!
ramoneloo spune:
cat despre pisici,probabil o deranjeaza miorlaitul acestora cand intra femelele in calduri.e gratuita sterilizarea la punctul din medgidia sau cernavoda.un mic efort,pt propriul comfort.noi asa am procedat,am pus mai multi bani pt combustibil,pana in 30 ron pana in medgidia dus-intors,am mai imprumutat transportoare pt ca cele din dotarea personala nu erau suficiente,am facut programare,le-am comunicat nr animalelor,le-am dus frumusel,le-au tinut post-operator si dupa 3 zile ne-am dus si le-am luat inapoi.
si da,avem si alte lucruri mai imp de facut,unii nu au timp,altii nu au bani,cativa n-au mijloc de transport,dar fiecare a contribuit cu ce si cat a putut.insa cand vii cu o afirmatie de genul,sa dispara,nu ma intereseaza cum,numai sa dispara...de la sine inteles ca acel om este unul dezinteresat,comod,care are asteptari numai de la ceilalti.
ramoneloo spune:
si inca o chestie:noi sterilizam cu mari sacrificii atat caini,cat si pisici.mare parte sunt date in adoptie.cu ce drept,un astfel de om dezinteresat isi da acordul pt ca acele animale sa fie eutanasiate fara drept de apel?
ramoneloo spune:
si acum o sa fiu eu si ceilalti cativa din cta care ne-am implicat,nu,NU din cauza noastra sunt caini si mai nou,pisici pe strada,noi NU am returnat in teritoriu.cu exceptia unor pisici prea salbaticite,capturate cu greu,sterilizate,pt care adoptia pica din start.pisicile nu sunt animale pe care le vezi oricand,oricum,stau ascunse,in mare parte a timpului.
cainii i-am tinut contracost la pensiune canina,am adus veterinar pt deparazitare,vaccinare.pt cei adoptati in afara,cipare,pasaport.
diferenta intre cei care adopta din tara si cei din afara,este asta:cei din afara insista sa-ti plateasca toate cheltuielile,considerand ca asa este normal.la noi,este traditia de a plati o suma modica,pt sanatate.
personal,verific din cand in cand situatia animalutului adoptat,desi de multe ori adoptatorii sunt cu un pas inaintea mea si-mi trimit poze,filmulete,ba chiar ne si vizitam,atunci cand ajung in cta,sau invers.
eu consider ca ceea ce facem,facem BINE.cu seriozitate si responsabilitate.si dc noi putem,pot si altii.asta in masura in care cei platiti din banii contribuabilului nu fac nimic.si asta se vede cu ochiul liber.
DanaAlex spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui XIO
A , stai , pe astia oricum ii strivesc diverse peroane asa ca e ok , gandacii la fel , o parte sunt striviti dar mna ... altceva mai e de omorat? sau trecem la oameni? ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
deviezi rau de la subiect...esti prea tanara, nu ai copil, poate discutam dupa ce te musca un maidanez sau dupa ce iti desfigureaza copilul...vei vedea din alta perspectiva totul cand vei fi mama
DanaAlex spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabidaniela
Chiar asa sau e doar o exprimare nefericita? Cei care iubiti "animalele de companie in masura in care sunt tinute in lesa, ingrijite, bine hranite" si care vreti sa dispara maidanezii "nu conteaza cum" sunteti tot cei care atunci cand va aduc copiii de afara cate un pui de caine/pisica il aruncati la gunoi? Legea compensatiei echivalente, exact ca si legea lui Newton in fizica, este precisa, implacabila si imuabila |
cati caini de pe strada ai adoptat tu? sau esti din aia care duc apa si resturi de mancare la maidanezii din jurul blocului si se bucura la gandul ca scutura cineva din coada cand vin acasa , gandindu-se ca au catel....tot respectul insa ia-l, vaccineaza-l, deparaziteaza-l, tiner-l in casa sau in curte si acorda-i sansa la o viata mai buna.
gabidaniela spune:
citat din mesajul lui DanaAlex cati caini de pe strada ai adoptat tu? sau esti din aia care duc apa si resturi de mancare la maidanezii din jurul blocului si se bucura la gandul ca scutura cineva din coada cand vin acasa , gandindu-se ca au catel....tot respectul insa ia-l, vaccineaza-l, deparaziteaza-l, tiner-l in casa sau in curte si acorda-i sansa la o viata mai buna. |
Te invit pe la mine cand ai drum in Sibiu