Ce poate fi???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela alina spune:

Multumesc Inaioana pentru cele doua subiecte....dar de o saptamana de cand ne luptam cu scaunele astea am citit tot ce era de citit pe net inclusiv cele doua.
Nu stie gustul sucurilor din comert dar am sa iau Sprite sa am in casa zilele astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Baiatetelul meu a avut rotavirus cand avea 11 luni si norovirus la 14 luni.
niciodata nu am primit antibiotic, pt ca nu exista, deci putea lua orice, ca tot la fel era, nici regim.

Prima ora a fost saracutzul tare slabit,

Noua, atat pediatra cat si in spital ni s/a precizat ca regimul ajuta doar daca/i indigestie, la virusi, nu

acu ceva timp am scris cum ne/am tratat> pt febra, diaree, voma,

cam 1 LUNA a durat pan a revenit la normal. cand avea dureri mari si plangea saracutzul ii dadeam nurofen.

enterocolita, cunoscuta la nemtii de ex ca Mangendarm grippe sau boala mainilor murdare e des intalnita, atat la copii cat si la adult. nu exista tratament, doar rabdare, spalat tot..

sper sa caut subiectul mai vechi

multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

(...)enterocolita, cunoscuta la nemtii de ex ca Mangendarm grippe sau boala mainilor murdare (...)

Da, are sens. La noi hepatita A se numeste "boala mainilor murdare".
Tot tract digestiv, tot infestare in acelasi mod.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

am revenit cu subiectul vechi http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=122889

mai, nu e chiar asa de grav ca hep A, doar e coincidenta de subtitrare.

s/ar traduce cu gripa matzelor

off topic> io mi/am vacinat copii contra hep A, am platit vacinul, pt ca in De casele nu/l platesc, se pp ca boala e eradicata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Si Henrik a avut saptamana trecuta o enterocolita (Magendarmgrippe cum zice DidiAlex)...de luni pana duminica a facut cate 6-7 scaune moi pe zi si vreo 4 zile a si vomitat la greu.Mi se rupea sufletul de mila lui ca plangea de durere si zbiera mereu ''HILFE'' -ajutor!
Am avut noroc ca a baut mult ceai...Mancare de regim nu a vrut...a fost un chin. Insa i-am dat mult ceai de menta, electroliti, stiks-uri, painica prajita, supita cu morcov mult, paste fainoase fara ou. Acum si-a revenit si mananca de parca nu mai prinde alta masa.
Pediatrul nostru a zis ca daca se hidrateaza bine sa il las in pace cu mancarea pana la o saptamana.

Mergi la inceput

Didialex, rotavirus nu cred ca are ca nu a vomat si mai mult de 3 scaune pe zi nu a avut.Stiu ca manifestarile sunt mai dure in cazul rotavirusului.Norovirusul asta nu stiu despre el am sa caut pe net.
Enterocolita.....hmmmm nu stiu poate asa cum spunea Inaioana vreun enterovirus mai atipic. Ceva ceva are si dureaza de o saptamana.
In ce priveste regimul la noi a dat roade in sensul ca in zilele cu regim corespunzator a avut scaune "pastoase", legate in schimb azi cand i-am dat lapte a iesit de trei ori afara.
Multumesc frumos pt link, bine punctat.
Nu-mi doresc decat sa treaca, sa manace normal ca nu ii place nimic din mancarea de regim.
Miriluta si Matei bea apa si ceva ceai de menta si ar si manca dar ce ii place lui.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui DidiAlex

(...)enterocolita, cunoscuta la nemtii de ex ca Mangendarm grippe sau boala mainilor murdare (...)

Da, are sens. La noi hepatita A se numeste "boala mainilor murdare".
Tot tract digestiv, tot infestare in acelasi mod.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Este vaccinat pentru hepatita A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela alina

Of Luny noi nu am avut febra , este foarte vioi doar ca acum il ustura funduletul.
Sanatate multa si spune-mi voi ce mai mancati?

mamica lui Mateut 11.09.2003

www.prorally.ro

si eu am mers pe orez amestecat cu diverse: am facut supa-crema de radacinoase in care am pus si orez fiert, crutoane, banana cu branza de vaci, a mers bine si casul, fara reactii nasoale, si mamaliga cu branza fagaras, asta alaltaieri abia, fulgi de porumb fara zahar, taitei integrali cu branza de vaci, d-astea.. nu-s prea multe variante la regimul ptr asa ceva, si pediatra a insistat ca o saptamana sa fie regimul mai strict.. noroc ca a mancat, saracutul, desi el e tare lingav de felul lui..
ieri a mancat un castravete intreg, gol, ca poftea in piata, si azi a facut de dimi un kk tare, apoi unul moale.. deci, tot asa suntem.. deja bea laptele cu lactoza, eu ma gandesc serios ca de la el o da in kk moale.. imi refuza orice fruct in afara de banana amestecata cu diverse, desi inainte de asta, manca zilnic un mar, ananas, portocala..
nu stiu ce e.. poate se reface mai greut stomacelul dupa enteroviroza aia, asa ca ii dau tot semiregim, si cu grija, cate putin asa, ii introduc si legumele crude, fructele.. a, ieri a mancat pui cu cartof si morcov la abur..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Pai trebuie sa astepti sa isi refaca flora sistemului digestiv (vreo 14 zile de biotics/ecoflorina ceva) ca sa poata digera ceva ce e greu de digerat precum laptele.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

uite ca se leaga cu ce credeam eu.. o fi tarziu sa-i dau acum biotics?..sunt cam 2 saptamani deja..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luny

Citat:
citat din mesajul lui inaioana

Pai trebuie sa astepti sa isi refaca flora sistemului digestiv (vreo 14 zile de biotics/ecoflorina ceva) ca sa poata digera ceva ce e greu de digerat precum laptele.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

uite ca se leaga cu ce credeam eu.. o fi tarziu sa-i dau acum biotics?..sunt cam 2 saptamani deja..

Nu cred ca este tarziu sa ii dai.Cred ca este bun oricand.
Nu mi-am imaginat ca poate dura atat refacerea....eu deja imi imaginam altele.
Si Matei a avut azi un scaun cam inchis la culoare si pastos.....nici nu mai stiu cum arata unul normal.Ieri a avut trei.
Matei macar este mai mare si intelege ca nu are voie anumite alimente imi imaginez ce greu este la voi cu puiuti asa mici.
In legatura cu laptele da si eu cred ca de la el ne-am dereglat mai rau.......intrucat dupa ce revenisem la un scaun pe zi pastos, ieri i-am dat putin lapte la insistentele lui si a iesit de trei ori.
Cartof nu i-am dat deloc o sa incerc si eu dar maine ......azi incerc sa refac raul facut ieri.
Sanatate si mai intra si spune-mi cum sunteti

Mergi la inceput