Ce poate fi???
M-ar ajuta foarte mult experienta si sfaturile voastre.
Matei(6,5ani) de o saptamana nu are scaune foarte bune.
Mai exact vinerea trecuta s-a vaitat de dureri de burtica,sambata a avut trei scaune moi, curgatoare.L-am trecut de smabata pe regim si i-am dat debridat(cu care rezolvam astfel de probleme).Dupa al treilea scaun i-am dat un smecta si am sunat pediatra.Mi-a spus ca e plin bucurestiul de astfel de cazuri si sa ii dau saruri de rehidratare daca face mai mult de trei scaune si sa pastrez regimul.
Duminica nu a facut deloc, luni a facut foarte tare insa marti a facut moale, un singur scaun.Am vorbit din nou cu pediatra mi-a spus ca doar un singur scaun nu inseamna nimic, sa ii dau copilului mancare dar sa tin cont de orez, paine prajita.
Ok ca sa fiu mai sigura am continuat regimul, i-am oprit debridatul si i-am dat Biotics(din proprie initiativa) si nu facea moale .Era ceva legat , pastos o singura data pe zi.
Ei azi dimineata la insistentele copilului i-am dat putin lapte cu catve cereale si deja are doua scaune moi.Am vb din nou cu pediatra si mi-a spus sa ii dau Sanzime si aceleasi precauti.
Am vrut sa ii duc azi "scaunul" pentru teste dar nu am gasit pe nicaieri sa il primeasca .Luni il voi duce......dar sunt tare ingrijorata.Nu am avut probleme cu diareea , doar cate un scaun rebel pe care intr-o zi doua cu regim trecea.
Va multumesc si m-ar interesa daca ati trecut prin asta cum s-a rezolvat.
Raspunsuri
sdcristian spune:
noi avem acum aceeasi problema, suntem mai mici, 1 an si 4 luni
in afara de tratament nu-i pot da deloc lapte cu lactoza, fructe (doar banana) si doar supa de orez cu morcovi si paine prajita. abia astept sa ii treaca ca saracul copil vrea mancare si nu intelege de ce nu primeste
luny spune:
ceva asemasnator si la Mateiul meu.. pediatra ne-a spus ca e epidemie de enteroviroze.. a avut si el diaree, insa de cateva ori in prima zi si 2 zile febra, dar dupa 5 zile de tratament cu sumetrolim si debridat+ regim, are un scaun moale, aproape apos, unul tare, unul pastos, si tot asa.. asta de cand am inceput treptat sa-i dau laptele cu lactoza.. noua ne-a spus sa fim atenti la cruditati, dar usor, sa revenim la mancare normala.. au trecut aproape 2 saptamani, azi vad ca a fost ok.. sunt curioasa maine..
Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)
Life is to precious to worry about stupid Shit!
mirela alina spune:
Tot de o sapatamana???
Exact problema asta o am si eu cu el...ii este foame si nu ii place mancarea de regim.Nici nu mai stiu ce sa ii dau.
I-am facut ciorbita de perisoare din piept de pui si orez bineinteles, dovlecei umpluti cu carne din piept de pui, morcov si orez, paine prajita, sticksuri, vesnicul pilaf, i-am facut chiar si mucilagiu de i-am dat cu banana.
mirela alina spune:
Of Luny noi nu am avut febra , este foarte vioi doar ca acum il ustura funduletul.
Sanatate multa si spune-mi voi ce mai mancati?
inaioana spune:
Pai trebuie sa astepti sa isi refaca flora sistemului digestiv (vreo 14 zile de biotics/ecoflorina ceva) ca sa poata digera ceva ce e greu de digerat precum laptele.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
inaioana spune:
Enzima care transforma lactoza astfel incat sa se poata digera laptele este numita lactaza, si este localizata la suprafata celulelor mucoasei intestinale. Daca copilul a avut un enterovirus este foarte probabil ca enzimele si bacteriile care ajuta la digestie sa trebuiasca refacute in numarul lor normal.
Peste 70% din populatia globului nu digera laptele, lactaza nu e prezenta decat in copilaria mica (pentru a digera laptele matern). Oricum, laptele nu aduce decat aport de proteina, calciul din lapte nu se absoarbe asa cum gresit este mitul.Proteine poate lua dintr-o gramada de alte alimente. Pe scurt: nici nu e nevoie de atata lapte si cu atat mai putin cand sistemul digestiv nu ii poate face fata.
sdcristian spune:
nici nimic dulce nu e voie
noua ne-a dat un antibiotic, encefuril, si deja ieri (a doua zi de tratament) scaunele sunt normale. dupa encefuril luam si debridat. si el are fundicul foarte ranit, ca e cu pampers, si cred ca era foarte aacid scaunul.
i-am dat lapte fara lactoza, ca el inca are doua bibe de lapte pe zi, cam o jumatate de litru, si plangea de mi se rupea sufletul dupa laptic
si ceai de menta
mirela alina spune:
Sdcristian si mie mi-a prescris dr. de familie encefurile(sau ercefuril)dar am zis sa merg pe mana pediatrei.
Nu i-am dat nimic dulce, laptele,mi-a spus pediatra ca nu e contraindicat, dar sa i-l prepar cu orez. Probabil de la el a avut azi scaune moi si in consecinta am sa mai astept cu introducerea lui.I-am facut branza de vaci in casa i-am dat si telemea(zicese ca e buna in astfel de probleme) si nu a avut probleme in zilele respective si am zis ca merge
Bem si ceai de menta dar cate putin ca nu bea ceai de obicei.
mirela alina spune:
Inaioana, multumesc pentru informatii.
Daca ar fi avut vreun enterovirus nu ar fi facut si febra?
Cu ce il mai pot hidrata in afara de sarurile acelea?II vine sa vomite de la ele. Doar apa si putinul ceai de menta este suficient?
Apropos a mai facut un scaun, al treilea pe ziua de azi ...parca mai legat....nu mai stiu ce sa zic.
Multumesc
inaioana spune:
Cu toata placerea!
La trei scaune pe zi nu e obligatoriu sa ia sarurile daca nu ii plac, apa e suficienta. Daca vrea si ii place ii poti da Sprite pentru echilibrarea electrolitica.Se da rece si cu inghitituri mici.
De regula de la virusuri se face febra dar nu e obligatoriu, in orice exista forme atipice. In orice caz, viral sau nu, e de presupus ca flora digestiva e perturbata si nu e bine sa ii testam limitele.
Uite alte doua subiecte cu aceeasi tema:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=131160
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=123840&whichpage=1 (ultimul apropo de Sprite, ca poate ti se pare ciudat ca recomandare pentru diaree, in Romania e mai rar intalnit. )