K2 or Annapurna

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Aaaa, am inteles acum, muntii in chestiune sunt pe Soare. E, in cazul asta face perfect sens, aveti dreptate: masa atmosferei creste cu altitudinea, iar in munti sunt zeci de mii de masini care polueaza cu oxizi de azot, de carbon, sunt fabrici chimice care trag in aer hidrocarburi si veri de ai lor cu molecule mici etc etc. De ce n-ati spus asa de la inceput? pe soare asa o fi, ca aici pe Pamant lucrurile stau taman pe dos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

?? sunt 2 chestii diferite: de ce scade densitatea cu altitudinea (raspuns: din echilibrul hidrostatic si variatia de temp), si cum e posibil sa fie mai dens aerul la munte (raspuns: se poate da-i instabil).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Beren, nu amesteca parintii de pe DC in discutia asta. E mai mult decit trasa de par sugestia de cautat rezolvari la teme pt acasa pe forum, si foarte transparenta tentativa ta de a te retalia. La fel de transparenta ca preferinta pentru si suportul neconditionat acordat lui Guestus (si cum ai dedus tu treaba cu viata mizerabila cind discutia era despre parcurile nationale trashuite de ton p'tit protege, ori de inaltimile muntilor, tot nu-mi dau seama).

Iar Shroedinger si Rayleigh Taylor sunt (nu-i asa) household items, multi discutind de ele la cina ori cind ies la o tigara pe balcon.

In ceea ce ma priveste, la macar trei interventii dai dovada de lipsa de obiectivitate, corectitudine si buna credinta. Ce ar fi sa faci abstractie de ton si ambalaj, si sa te concentrezi pe continut, si la continuturi similare sa ai aceeasi reactie si sa aplici acelasi sistem de masuri. In ultimele doua zile efectiv cauti nod in papura.

Eu nu am pus limite la discutie, am facut referire la nivelul discutiei. Si nu am sustinut ca e in regula sa servesti o explicatie gresita la laymen (asta e formularea ta, nu a mea), iarasi ma refeream la nivelul explicatiei.

- daca ai gresit, recunoaste sincer

Da, da, asa cum ai recunoscut tu ieri, legat de greseala ta cu bolduitul, respectiv observatia ta cu gramatica, pct 09 din regulament (ori hinturile is doar unidirectionale?). Predici ceea ce nu practici. Si mai aduci vorba de sinceritate, respect si de orgolii.

Fa din tintar armasar, si invoca principialitatea. Vorba aia, graphene m-ai facut. Pooof!

Dar daca ti-ai rezolvat o problema importanta, tot ai scos ceva pozitiv din greseala mea si perseverenta ta, in afara de schadenfreude.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Asa cum bine stim pamintul nu este rotund....corect iulianm?...
si raza lui variaza destul de baban...20 km diferente.
20 de km = 20 000 m = de 2.5 ori K2
si atunci de ce nu sint asa mari variatii ale oxygenului intre diferite puncte ale pamintului unde raza e mai mica si unde e mai mare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
[Guestus tu ai un talent special in a impinge populatia DC-ista catre limita incompetentei.

nu fac nimic rau...yo testez cele 7 teorii ale bisericii cu pacatele capitale..daca nu este una este alta.....dar multe merg mina in mina. ce crezi?

(enervarea..miinia) wrath, (lacomia)greed, (puturosenia )sloth, (mindria)pride, (desire of flesh ) lust, (invidia ) envy, and (lacomia iar...adica supra consumul) gluttony

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Beren multam de explicatie.Cei doi or fi locali dar eu ii pot doar asculta sa discut ar presupune sa pot participa. Daca sa ma uit la Star Wars si sa visez e una, mi-ar fi placut sa pricep mai mult despre entanglement in spin chains, si da despre inverse scattering.

Llaura nu mama, nu te ambala. Pe Pamant suntem. In general densitatea scade cu altitudinea, dar daca o inversie de temperatura apare, apare si una de densitate. Si netraind in gazul ideal asta se intampla des.
Cum unghiul de refractie variaza cu densitatea apar mirajele.
Daca tu ai avea dreptate Canada si alte zone mai reci ar ramane iarna fara asa miraje frumoase si imaginatia noastra ar fi mai saraca. Ca sa nu divagam complet uite aici o explicatie destula de corecta: http://mintaka.sdsu.edu/GF/mirages/mirintro.html
si niste pozne cu explicatii:
http://www.atoptics.co.uk/opa_mir.htm

Asta cu densitatea versus temperatura e si o explicatie pentru cei care au dificultati de respiratie si se simt mai bine in aerul de iarna prerabil uscat. Pentru ca-i mai rece, densitatea e mai mare si capeti mai multe molecule de oxigen pe imbucatura de aer. Daca iarna e si uscata corectia aceea de umiditate face sa fie si mai multe molecule de oxigen.

Guestus ma descurc binisor si cu romana n-am nevoie de traducere. Io-s mai umanista de fel si zeflemeaua regateana fara vreun scop precis nu o gust.

Mergi la inceput

ac dc..tu tot stergi..adaugi...etc etc.
crezi ca sta omul numai cu ochii pe tine nonstop...scrie si lasa cum ai scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Iulianm:

Hint, hint, hint ...

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC
Guestus tu ai un talent special in a impinge populatia DC-ista catre limita incompetentei. Si apoi a arata aria in care nu se pricep in loc de a scoate din ei ce-i mai bun.

Nici macar n-am spus-o eu, cineva care s-a oprit cu fizica la liceu a spus-o.

Hint.

Acum, ca au aflat despre calitatea stiintei :)) si a aerului in Santa Fe, oare ce alte lucruri utile pot afla membrii DC si cei care citesc anonim aici?

P.S. (Hint) Guestus provoaca discutii potential utile, nu da cu ciocanul. Si ia avertismente cand e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

Hint.

Acum, ca au aflat despre calitatea stiintei :)) si a aerului in Santa Fe, oare ce alte lucruri utile pot afla membrii DC si cei care citesc anonim aici?

Hint

Concluzia asta generalizatoare o tragi dintr-un singur blunder, nu-i asa? Buna statistica.

Dar pt gloria personala, avind in vedere ca stiinta e plina de blunders, la toate nivelele, iti sugerez sa mergi dupa pestii mai mari. Poti sa incepi cu Einstein.

Si ai grija, ca pina si fiintele perfecte se mai impiedica, din cind in cind, si cind se asteapta mai putin.

In rest, membrii DC pot afla despre vinatoarea ta de vrajitoare, aka simulacrul de sedinta de partid, cu infierarea "dusmanului de clasa". Ce urmeaza? Asteptam fetele de la APACA, baietii de la IMGB, eventual minerii...?

Ti s-a zis ieri bine, intr-un mesaj sters ulterior, ca daca greseala era facuta de oricine altcineva, ramineai cu un zimbet in coltul gurii si treceai mai departe. Asa cum ai ignorat alte comentarii, similare comentariilor melee, la adresa celor pe care ii simpatizezi, dar ai facut mare caz de cele postate de mine. Deci nu sunt singura care gindesc asa. Or mai fi si altii.
Hint: aceeasi masura ti se cere, Beren, in judecarea tuturor postarilor. Indiferent de simpatiile ori antipatiile tale, ori ce polite simti ca trebuie sa platesti.

Citat:
citat din mesajul lui beren

P.S. (Hint) Guestus provoaca discutii potential utile, nu da cu ciocanul. Si ia avertismente cand e cazul.

Asta-i buna de pus la pastrare intr-o caseta speciala pt arhiva forumului. Autor: Beren, moderator, 05/05/2010. Raspuns la observatia legata de a sa lipsa de obiectivitate, corectitudine si buna credinta.

Un mic exemplu din avertismentele luate de Guestus...?

Mergi la inceput

hai iulianm...te enervezi asa de dimineata
stai si tu mai incet..atita patos...esti ca un diriginte de moda veche.

Mergi la inceput