K2 or Annapurna
Raspunsuri - Pagina 13
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iulianm Un mic exemplu din avertismentele luate de Guestus...? |
Martie 2010. Pentru limbaj echivalent de murdar cu ce au scris altii ulterior. Hint.
iulianm spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Martie 2010. Pentru limbaj echivalent de murdar cu ce au scris altii ulterior. Hint. |
Multumesc frumos, Beren. Pt mine e premiera, recunosc. Guestus scrie la foarte multe si e greu de cautat/gasit. Daca te induri sa precizezi si subiectul, acelasi multumesc- citesc deseara.
Guestus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui iulianm
Multumesc frumos, Beren. Pt mine e premiera, recunosc. Guestus scrie la foarte multe si e greu de cautat/gasit. Daca te induri sa precizezi si subiectul, acelasi multumesc- citesc deseara. "Double, double, toil and trouble; fire, burn; and caldron, bubble." |
vrei sa vezi cum am fost rastignit si pedepsit. asta vrei sa vezi...este...cum eram umilit si etc etc plin de cartonase rosii ...recunoaste
cica a disparut subiectul si nu o sa mai ai satisfactia asta...
daca vrei facem recosntituirea
o caseta cu mine cum cint la vioara nu vrei...
Llaura spune:
Citat: |
citat din mesajul lui AB_AC In general densitatea scade cu altitudinea |
In plus, jumatate din masa atmosferei e concentrata sub 6000m.
Cu care din propozitiile urmatoare tinzi sa fii de acord?
A) la munte aerul e mai rarefia si curat.
B) la munte aerul e mai dens (ignora e rog curatenia aici, inca nu s-a discutat).
Hint. (da, este un model care foloseste average conditions; asta si inseamna "in general": in medie si "in majoritatea locurilor".
Puteti sa ma jigniti pe mine cat vreti, dar "ai dreptate daca zici ca ai"? tztztz does not work like that, sorry.
xenocid spune:
La nivel de terminologie daca acceptam existenta unui cuvant precum vulgarizarea popularizarea stiintei ar trebui sa ne obisnuim si cu antonimul sau care n'are insa nici o legatura cu numarul ci cu gustul. Sa'i zicem insipidizare.
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Guestus ac dc..tu tot stergi..adaugi...etc etc. crezi ca sta omul numai cu ochii pe tine nonstop...scrie si lasa cum ai scris |
Am adaugat mama un paragraf dedicat tie... nu tin sa-mi cresc numarul de mesaje. Dar cine stie daca tot te uiti poate-mi inveti si nick-ul ca eu nu te-am botezat pe tine guestus-questus.
Beren vasta majoritate ne-am oprit cu fizica in liceu. Nu-s eu vreun caz special. Te rog frumos daca-mi folosesti cuvintele foloseste-le in spiritul a ceea ce am vrut sa comunic. Repet: Guestus spune rautati si scapa cu ele. Daca n-ar scapa mult prea des, n-ar mai fi multi asa de incrancenati contra lui si ar judeca mai mult inainte de a scrie. Asta era pointul meu.
Llaura sunt mai mult de acord cu rarefiata decat cu b). Uita_te la primul meu post unde am zis ca-n general e a). Problema esta daca nu stii de ce esti de acord nu intelegi restul fenomenelor. Primul meu post scrisese dependenta prost si trasa de maneca l-am corectat. La fel putea fi corectata si Iulia. E fun sa-ti dezmortesti neuronii in directii demult uitate, dar atmosfera ar trebui sa fie mai destinsa. Ca altfel in loc sa vorbim din amintiri si rezultatele scoase de creion pe hartie ajungem sa ne batem in link-uri.
A mai fost o singura data o incercare similara de jucat de-a stiinta si a sfarsit ceva mai bine desi au fost blunder-ururi destule. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134053&whichpage=1 Pacat de subiect.
Vad ca s-a umplut cerdacul de verdictele DC-istilor "supiriori".
Nu-s inca toti, dar inca un pic de efort mai vin vreo cativa ....
capcaunul spune:
1.
In medie, presiunea atmosferica in Bucuresti se invarte in jurul atmosferei, ~1000 mbar.
Presiunea atmosferica la statia meteo Omu, 10 metri distanta de cabana Omu, este pe la 750 mbar, adica 3/4 din presiunea din Bucuresti.
Pe Everest, intre 300 si 350 mbar (deocamdata nu avem statie meteo pe varf).
Variatiile in jurul acestor valori medii, datorate vremii, sunt de cateva procente doar.
2.
Oxigenul are o molecula usoara comparativ cu moleculele poluantilor, majoritatea grele. Masa mai mare rezulta energie mai mica la aceeasi temperatura. Poluantii raman la campie si in vai.
Sus pe munte ramane aerul rarefiat (1) si curat (2).
beren spune:
Capcaunule, multumim pentru date. Vorbeam aici despre densitate, nu presiune (care scade pe verticala in orice model de echilibru). Adica trebuie raportata presiunea la temperatura.
Tocmai am facut un calcul acum: presupunand o scadere liniara a temperaturii cu altitudinea, exista o solutie exacta. O pot trimite prin PM cui o avea curiozitatea .
AB_AC, got it.
Iulianm, gasesti usor subiectul daca vrei. Nu vad de ce l-am expune aici din nou.
Llaura spune:
Dragilor si ABC: io m-am enervat (rau) pentru ca absolut toata lumea stia, si de ce e gresit ce-a fost gresit, si cum e mai corect si de ce; si cu toate astea fun-ul a fost inexistent, s-a dat la gioale fara scrupule, bre.