Trombofilia o cauza a infertilitatii - 25 -

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreiutasg spune:

Buna fetele,

Stiti cumva daca dna.Uscatescu este saptamana viitoare la Fundeni?

Multumesc anticipat

MOTTO: Nu pot schimba directia vantului dar pot schimba pozitia velelor astfel incat sa ajung intotdeauna la destinatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Buna fetelor,

Am zis intr-un post anterior ca am descoperit muatiile MTHFR ambele mutatii heterozigote.
Am facut homocisteina (sub tratament cu B9 de o luna de zile) si mi-a iesit 10,3 , iar valoruile de referinta sunt [5-12].
Pe langa astea, am mai facut multe analize in iesind bune:
Hemograma cu form. leucocitara, Hb,Ht,indici si
reticulocite
* Numar leucocite 8.26 mii/#956;L 4 - 10
* Numar eritrocite 5.07 mil./#956;L 3.8 - 5.1
* Hemoglobina {Hb} 13.3 g/dL 11.7 - 15.5
* Hematocrit 42.6 % 35 - 45
* Volum eritrocitar mediu {VEM} 84 fL 81 - 100
* Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 26.2 pg/cell 27 - 34
* Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} 31.2 g/dL 32 - 36
* Largimea distributiei eritrocitare 13 % 11.6 - 14.8
* Numar trombocite 233 mii/#956;L 150 - 450
* Volum trombocitar mediu {VTM} 11.5 fL 7.4 - 13
* Largimea distributiei trombocitare 13.9 % 8 - 16.5

Rezistenta la proteina C activata (APCR) 4.3 Index #8805; 2.5
Antitrombina III
Test de activitate cu substrat cromogen 108 % > 80
Proteina C
Test de activitate cu substrat cromogen 117 % (70 - 130)
Proteina S
test de coagulare 94 % (55 - 140)
Mutatia factorului V Leiden
Real-time PCR LightCycler
Detectie negativ negativ
Mutatia protrombinica (factor II)
Detectie negativ negativ

Timp de protrombina QUICK
* Timp 13.2 secunde
* Procente de protrombina 98 % 70 - 120
INR 1.02
Anticoagulant lupic
neutralizare cu fosfolipide in faza hexagonala Negativ
Pentru diagnosticul de sindrom
antifosfolipidic sunt semnificative 2
rezultate pozitive obtinute la interval de
minimum 12 saptamani.
negativ
Anticorpi anticardiolipinici IgG
ELISA kit3 Negativ: <12
Echivoc: 12-18
Pozitiv: >18

Cele care se pricep, puteti sa va dati cu parerea despre aceste rezultate, va rog?
Ar fi necesar sa fac heparina in sarcina, sau e de ajung dozarea vitaminica + aspenter.

Mentionez ca am avut o sarcina oprita in evolutie la 6 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Citat:
citat din mesajul lui madyrizi

floaredemac, da' tu crezi ca eu stiu ce scrie in chinezaria aia de analize? dr. uscatescu si asistentele sunt profesioniste in meseria lor, dar sa nu asteptati vreodata sa va spuna pe limba voastra ce inseamna chinezariile din analize. e adevarat ca sunt foarte ocupate. eu am primit un raspuns frumos cand am intrebat si eu cate ceva: "ai incredere in mine? ia ce-ti dau eu si o sa fie bine". ce sa ma intrebi cand te expediaza asa elegant. eu nu m-am suparat pt. ca a fost bine.si apoi, doamne fereste sa te superi... ca ti-o iei la bot... si pa amabilitate... ca te tin minte...

apropo de clexane: la umanitare - donatii medicamente este o mamica, care are niste clexane. nu stiu daca mai este valabil anuntul ca e din 3.06. dar puteti incerca.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai

Ma gandeam ca scria clar mutatia, cum scria la cei de la synevo, acolo e subliniat pe buletinul de analize ce nu e in regula . Dar cred ca la stat e alt sistem cu analizele...asa-i. Deci sa nu sper la cine stie ce explicatii, am inteles Adevarul e ca la cati pacienti o fi avand... de unde atata timp sa lamuresti fiecare persoana! Prin septembrie cred ca voi ajunge si eu la dna dr, asta daca nu apar cumva 2 liniute pana atunci.

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dangabriela

Da, floaredemac, am doar aceasta mutatie, nu am antecedente, nu am pierdut nici o sarcina dar asta poate pt ca sunt si la prima sarcina.Am vazut ca Uscatescu urmareste in sarcina pt stabilirea dozei de Clexane , IR-le , mie insa Avram nu mi-a facut asa ceva,ci D-dimerii pe care Uscatescu cica nu-i face! Eu nu mai inteleg nimic!Pana la urma in functie de ce anume ti se da sau nu Clexane si in ce doza??!!

Mutatia Factor Laiden heterozigot, 6 +

Poate de-asta nu ti-a recomandat si clexane, nu fi stresata ca dauneaza lui bebita! Lasa ca va fi bine, fii increzatoare si roaga-te la DD, ai sanse mari sa fie bine! Daca ai trecutul "curat" in privinta cheagurilor de sange... probabil ca si dupa asta se ghideaza d-na doctor la care mergi tu.
Mie mi-a scris d-na Uscatescu din start ca voi face clexane + aspirina si ca pe tot timpul sarcinii imi va urmari homocisteina corelata cu ecografia. Acum incerc asa cum am zis sa gasesc un ginecolog cu experienta in asa ceva, am gasit de fapt si mi-a spus ca nu asista la nastere, dar el oricum nu asista decat daca este de garda, fiindca nu are timp, avand si cabinet privat... iese de acolo si la 9-10 seara. Cu ideea asta m-am obisnuit de la prima sarcina. Inca nu stiu ce sunt nici IR-urile si nici D-dimerii aia de care spuneti voi

"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Citat:
citat din mesajul lui printe

Buna fetelor,

Am zis intr-un post anterior ca am descoperit muatiile MTHFR ambele mutatii heterozigote.
Am facut homocisteina (sub tratament cu B9 de o luna de zile) si mi-a iesit 10,3 , iar valoruile de referinta sunt [5-12].
Pe langa astea, am mai facut multe analize in iesind bune:
Hemograma cu form. leucocitara, Hb,Ht,indici si
reticulocite
* Numar leucocite 8.26 mii/#956;L 4 - 10
* Numar eritrocite 5.07 mil./#956;L 3.8 - 5.1
* Hemoglobina {Hb} 13.3 g/dL 11.7 - 15.5
* Hematocrit 42.6 % 35 - 45
* Volum eritrocitar mediu {VEM} 84 fL 81 - 100
* Hemoglobina eritrocitara medie {HEM} 26.2 pg/cell 27 - 34
* Concentratie medie a Hb./eritrocit {CHEM} 31.2 g/dL 32 - 36
* Largimea distributiei eritrocitare 13 % 11.6 - 14.8
* Numar trombocite 233 mii/#956;L 150 - 450
* Volum trombocitar mediu {VTM} 11.5 fL 7.4 - 13
* Largimea distributiei trombocitare 13.9 % 8 - 16.5

Rezistenta la proteina C activata (APCR) 4.3 Index #8805; 2.5
Antitrombina III
Test de activitate cu substrat cromogen 108 % > 80
Proteina C
Test de activitate cu substrat cromogen 117 % (70 - 130)
Proteina S
test de coagulare 94 % (55 - 140)
Mutatia factorului V Leiden
Detectie negativ negativ
Mutatia protrombinica (factor II)
Detectie negativ negativ

Timp de protrombina QUICK
* Timp 13.2 secunde
* Procente de protrombina 98 % 70 - 120
INR 1.02
Anticoagulant lupic
neutralizare cu fosfolipide in faza hexagonala Negativ
Pentru diagnosticul de sindrom
antifosfolipidic sunt semnificative 2
rezultate pozitive obtinute la interval de
minimum 12 saptamani.
negativ
Anticorpi anticardiolipinici IgG
ELISA kit3 Negativ: <12
Echivoc: 12-18
Pozitiv: >18

Cele care se pricep, puteti sa va dati cu parerea despre aceste rezultate, va rog?
Ar fi necesar sa fac heparina in sarcina, sau e de ajung dozarea vitaminica + aspenter.

Mentionez ca am avut o sarcina oprita in evolutie la 6 sapt.

Dupa cat ma pricep eu,analizele sunt ok.
Dar vad ca nu ai facut gena PAI,mutatia factorului XIII...si astea sunt foarte importante.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s-MTHFR C677T heterozigot, PAI1 4G/5G genotip heterozigot

In cartea vietii, un înger a scris despre nasterea copilului meu. Apoi, închizand cartea, a murmurat: "Prea frumos pentru acest pămant!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

nu ma pricep la rez.sincer,nu-mi bat capul cu ele.ca oricum in sarcina val o vor lua razna.dovada e sarcina pierduta.nu inteleg de ce te sperii de clexane daca ele sunt pt multe dintre noi cheia fericirii.merita riscul sa nu le faci?si eu am avut anal ok si totusi,am pierdut fara clexane,chiar cu aspenter si vit.dar fiecare hotaraste pt el.nici uscatescu nu sare pe clexane.dar eu pierzand fara ele,cu tot restul,as fi luat si de nu-mi zicea gine.

mami de , premiata la concursul de dans 23+

avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

floaredemac gata primit, multumesc foarte mult.
Sa-ti dea DD cele II liniute cand vrei tu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printe spune:

Nu am facut gena PAI si fact XIII pt ca nu am mai avut bani...am cheltuit mult in ultimele 2 luni pe analize si nu am mai avut de unde sa iau inca 540 ron sa le fac pe astea 2. M-am gandit ca doar daca nu iese nimic la astea am sa mai fac un efort sa le fac si pe astea 2.

Nu ma sperii de clexane, dar urmeaza sa merg la un hematolog in Iasi si vroiam si parerea voastra vis -a vis de clexan, pt ca daca este de parere ca nu e necesar macar sa deschid subiectul sa sa vad ce zice dr. Eu prefer sa fac orice si sa iau orice tratament decat sa mai trec inca o data printr-o sarcina pierduta.

Inca o chestie: daca am facut homocisteina sub trat cu B9 influenteaza oarecum rezultatul? Se poate sa fi iesit ok rez numai datorita faptului ca luam acid folic?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui printe

Inca o chestie: daca am facut homocisteina sub trat cu B9 influenteaza oarecum rezultatul? Se poate sa fi iesit ok rez numai datorita faptului ca luam acid folic?

Asta ma intereseaza si pe mine, la synevo nu am gasit precizarea asta si as vrea sa fac analiza, dar nu stiu, sa intrerup inainte b-urile?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisa220972

floaredemac gata primit, multumesc foarte mult.
Sa-ti dea DD cele II liniute cand vrei tu.

Cu placere! Sa dea DD sa ne fie bine tuturor si sa avem copii sanatosi!

Mergi la inceput