Trombofilia o cauza a infertilitatii - 25 -
Raspunsuri - Pagina 20
dangabriela spune:
Fetelor eu sunt bulversata! Vin de la medicul meu ginecolog si sunt un pic dezamagita! In primul rand m-a suparat atitudinea ei cand a aflat ca mi-a iesit ureaplasma si ca sunt insarcinata! Dar nu mi-a dat nimic pt asta.Apoi desi aveam eco facuta ieri la medlife, a vrut sa fie sigura si mi-a facut si ea alta eco, sa se convinga ca ii bate inimioara!
Despre Laiden m-a intrebat daca am fost la hematologie pt analize, dar nici nu prea s-a uitat pe ele, i-am spus eu ca mi-au iesit bine D-dimerii.Mi-a dat in continuare Aspenter.
Ce m-a nedumerit a fost ca mi-a prescris utrogestan 200mg, de 3 ori pe zi dar pe cale orala , desi in prospect zice ca pt sustinerea sarcinii se administreaza vaginal si in plus ca nu e recomandat in caz de tromboflebita.Mai mi-a spus ca , chiar daca imi provoaca ameteli, greturi sa le i-au in continuare asa, oral. As vrea sa stiu daca voi luati asa ceva si in ce mod!! ( Imi vine sa schimb dr, pt ca am plecat de acolo deprimata si nu la asta ma asteptam)!!
Mutatia Factor Laiden heterozigot, 7 +
mrnscmnc spune:
fetelor eu va urmaresc din ianuarie de cand am pierdut sarcina si incerc sa va spun parerea mea poate ajuta.Dangabriela daca ai mai avut sarcina pierduta nu te baza pe ce spune ginecologul, mai ales ca fff multi habar nu au de afectiunea asta, trombofilia.Eu am pierdut 2 sarcini doar pt ca eram "fff bine" dupa unii medici si am stat linistita. Daca ginecologul ti-a dat utrogestan este pt ca ai probleme si daca mai ai si antecedente cu sarcini pierdute nu este suficient tratamentul. In ianuarie eram insarcinata în 11 sapt, sub tratament cu Elevit, acid folic, no spa, metroclopramid si duphaston si tot am pierdut bebe. Cand am ajuns la Fundeni la hematologie era deja prea tarziu.Dar de atunci merg lunar la d-na Uscatescu si cred cu adevarat ca de data asta voi reusi.Mergi si la Fundeni ca daca Uscatescu zice de Clexane inseamna ca asa trebuie.Sunt fff ocupate doamnele de acolo dar sunt minunate.La usa cabinetului sunt zilnic 20-30 de paciente dar daca ai rabdare se ocupa de fiecare si niciodata nu se plang. Trebuie doar rabdare si bun simt.Chiar daca veniti de departe pana la Bucuresti la Fundeni sa stiti ca merita. Azi am fost la Sensiblue la Unirii-Aripa Splai si aveau Clexane de 0,4 deci daca aveti nevoie grabiti-va pt cele care cautau. Vad ca unele dintre voi mai aveti cate un bebe acasa, dar ganditi-va ca eu nu am, in schimb am RH negativ, nu pot lua deloc Aspenter ca sunt alergica si tot ma incurajez si merg inainte. Va pup si vreau sa scrieti cat mai multe de acum incolo sa spuneti ca aveti 2 liniute ca si eu lucrez in sensul asta si as vrea sa fim mai multe ca sa ne sfatuim.
floaredemac spune:
dangabriela, eu la prima sarcina am renuntat sa merg la un dr bun fiindca nu eram deloc pe aceeasi lungime de unda cu el. Daca simti acest lucru si crezi ca nu e medicul potrivit pt tine, mai consulta unul. Sarcina ta e inca la inceput, ai timp sa gasesti medicul in care sa ai incredere. Eu asa as face.
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
lorena_86 spune:
buna fetelor.
nu am mai intrat aici la trombofilie, insa sunt ceva sanse sa ma alatur voua
anul trecut am avut 2 sarcini pierdute fara nici un motiv. prima la 8 s si a doua la 6s
la amandoua am fost suspecta de sarcina ectopica pt. ca beta nu crestea cum trebuie si sarcinile nu se vedeau la eco, nici la 6 nici 8 saptamani cand le-am pierdut.
progesteronul nici el nu era mare, aprox 20-25, in conditiile in care in ziua 21 am aprox.19.5
imi este foarte frica sa nu am trombofilie. in rest am facut multe analize: infectioase, autoimunitate, la eco totul este normal mai putin faptul ca dupa ovulatie si pana la cateva zile dupa ciclu nuna viitoare am o cantitate destul de mare de lichid in douglas.
toti medici mi-au zis ca nu am nimic ca sunt tanara si sanatoasa si sa mai incerc ca sigur am pierdut sarcinile datorita unor aberatii cromozomiale, de formare.
eu insa nu prea vreau sa-i mai cred, am suferit prea mult ca sa mai risc.
asa ca va rog sa-mi spuneti unde sa fac aceste analize de trombofilie in bucuresti si cam cat costa.
eu am vazut pe net ca se fac la synevo. a mai facut cineva acolo?
va 

pe toate
Sper din tot sufletul sa devin, cat mai curand, mamica.
floaredemac spune:
Draga Lorena, daca vei citi din urma vei vedea ca si eu am trecut prin aceleasi framantari ca si tine, cu unele diferente (eu am deja un copil si am pierdut doar o sarcina). Eu am hotarat sa elimin toate cauzele care se pot afla. Nu stiu daca am facut bine sau nu, am auzit si parerea ca era mai bine sa nu cercetez atata. Asa am aflat ca am doua mutatii care ar putea fi cauza pierderii sarcinii. Dar la fel de bine cauza ar putea fi una cromozomiala, in cazul meu, si nimeni nu poate spune 100% ca, daca la urmatoarea sarcina nu voi lua medicamente, sarcina va fi OK sau din contra, cu probleme. La mine varsta si teama de a mai trece printr-o noua trauma psihica m-au facut sa iau decizia sa nu ignor aceasta problema. De-asemenea, teama ca inca un chiuretaj la un uter deja cu cicatrice (cezariana) mi-ar putea induce o infertilitate prematura. Toate aceste motive m-au convins ca varianta ideala pt mine va fi tratamentul cu anticoagulante injectabile, si in prezent "lucrez" la acceptarea acestei situatii.
Daca te hotarasti sa afli "adevarul", eu (probabil si multe din fetele de aici) iti recomand sa mergi la synevo. Pe mine m-au impresionat in mod placut. Pentru cele genetice iti va trebui un formular, daca citesti mesajele anterioare vei vedea despre ce este vorba. Mie nu imi este clar daca la Fundeni aceste analize se pot face gratis. Daca locuiesti in Sibiu, poate ti-ar fi mai convenabil alt centru synevo, la Cluj de exemplu. Iti doresc sa ai cat de curand un bebe sanatos!
P.S. Eu mi-am facut si analizele pt tiroida, poate nu ar strica.
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
samira33 spune:
fetelor...azi mi-am facut intreg profilul de trombofilie plus AMH si am platit la Centru Meidical Matei Basarab-835 ron.
am zis ca poate fi utila informatia asta...cu atat mai mult cu cat mi se pare cea mai convenabila-finnciar vorbind.
sa auzim numai de bine si sanatate tuturor
dangabriela spune:
Nu am mai avut sarcini pierdute, sunt la prima sarcina! Mi-am facut analizele la hematologie la Coltea, si se pare ca deocamdata e ok daca i-au doar Aspenter in fiecare zi. In plus mai iau: acid folic /2 pe zi, omega 3, magne B6, vitamina C si utrogestan/ 3 pe zi. Cu utrogestanul ma impac cel mai rau: mi s-a recomndat sa-l iau oral, dar am ameteli groaznice, nu ma pot ridica din pat, zici ca sunt beata. Am incercat sa-l administrez vaginal, asa e mai bine, dar ce ma fac ca merg la servici, cum fol eu 3 pe zi?
Mutatia Factor Laiden heterozigot, 7 +
jasmine30 spune:
Fetele voi stitit daca sub tratament cu fraxiparine ai voie sa stai la soare? Ca mie doctora mi-a recomandata acest tratament din prima zi de menstruatie si ma gandesc ca o sa plec in concediu si vreau sa fac si eu plaja...
floaredemac spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui jasmine30 Fetele voi stitit daca sub tratament cu fraxiparine ai voie sa stai la soare? Ca mie doctora mi-a recomandata acest tratament din prima zi de menstruatie si ma gandesc ca o sa plec in concediu si vreau sa fac si eu plaja... |
Buna intrebare! Eu am aceeasi nedumerire, dar legata de aspirina...