Bostana cu cei mai dulci PEPENASI iul/aug'08 (183)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Aida bea 200ml lapte seara si 200 dimineata.

Acum cu ce ma confrunt eu: nu reusesc sa o conving sa faca kaki la olita . Desii spune inainte sa faca, sta pe olita cand o pun, pipi face la olita dar numai dimineata, ei bine kaki vrea sa faca doar stand in picioare . Deci zice inainte sa faca, o pun la olita, sta acolo mult si bine, se mai ridica din cand in cand si protesteaza ca vrea sa faca, si imediat dupa ce ii pun pampersul face.
Na, eu nu m-asi stresa cu subiectul asta deloc, dar e cam frustrant ca zice, sta pe olita, numai ca nu vrea ea sa faca acolo, si nu stiu cum sa o dezvat de facut stand in picioare.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Neata!

Intru o sec de la treaba.
Cu laptele noi de cand am intrat la lapte praf dormim toata noaptea doar cu trezire pentru a verifica daca sunt cu ea si apoi la nani. Multa rabdare mamicilor incercate noaptea.

Didi ai incercat sa o lasi cu chilotei si pantalonasi toata ziua sa vezi cum reactioneaza? La noi a functionat. AAa si folosim carticele sau reviste, reclame pe olita ca un om mare, ajuta la dezinhibare

Pupici gravidutelor si nastere usoara cu refacere rapisa si bebelusi sanatosi si papaciosi

O zi frumoasa tuturor si spor in toate!

Nasterea unui zambet
Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

dr_anca, carticele folosim si noi. La scutece ma gandeam sa renuntam la vara.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

neata

fetili am nevoie de un sfat. probabil mamicile cu bebei mofturosi ma vor intelege cel mai bine, sper ca cele cu bebei nemofturosi sa nu ma blameze baby de 3 saptamani nu mananca altceva decat cartofi ca si leguma. aaa...si rosii crude. dar ca si garnitura nu vrea decat cartofi de preferat prajiti cred ca m-am prins si de ce vrea asa - pt ca nu mananca decat singura, nu mai vrea hranita, si prefera sa manance cu mana desi stie sa foloseasca tacamuri si le foloseste da' la iaurt acum a luat o lingurita de piure de cartofi si apoi nu a mai vrut. cum pot inlocui cartofii prajiti cu o alta leguma pe care sa o poata lua cu mana? mai mananca si ceapa verde

meniul ei zilnic:

9:00
130 ml lapte bauti cu paiul si cu cereale dar cerealele le ia cu mana dintr-un alt castronel

12:00
friptura/ ficatel/ parjolute cu cartofi prajiti sau iaurt cand nu vreau sa ii mai dau atatia cartofi...

16:00
un bol maaare de fructe si suc din 3 portocale

19:00
din nou carnita cu cartofi sau iaurt

22:00
130 ml lapte

si ATAT! fetili, asta mananca cupilu meu de 3 saptamani. nu vrea nimic altceva si cand spun nu vrea spun ca e in stare sa nu manance nimic da' nici de farfurie nu se atinge. ii dau vitamine, dupa cum vedeti fructe mananca, insa a slabit 1 kg. am plans ieri ca nu mai stiu ce sa ii dau sa manance si cum sa ma inteleg cu ea la masa. stam amandoua, pun la amandoua acelasi lucru in farfurii, etc...cand e tat-su acasa mai ciuguleste de la el din farfurie da' cum pleaca cum nu ii mai trebuie ce mancase el daca ii fac separat.

un sfat, 2, 3...analizele sunt ok

-----

Mami de roza + 19 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

mai3, dorul de tata sa fie?
per total mie nu mi se pare ca ar manca putin... doar ca sunt cartofii prajiti....si de cateva saptamani doar asta...
ce sfat as putea sa-ti dau cand Sofia imi face cam la fel?
Apropo, incearca fasolici sau mazare. Sofia le mananca bob cu bob din farfurie

----------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08
----------------------------------------

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

marina ii e dor de tat-su, stiu...vine la mine cu placuta aia magnetica de desenat sa il desenez pe tata, apoi pe mama cu bebe si pe ea in mijloc vb cu el la telefon, sambatat dimineata il striga de parca ar sti ca e sambatat si a venit...da' nu mai dureaza mult situatia asta

am sa incerc si cu fasolici. m-am uitat si pe www.wholesomebabyfood.com/babyfingerfood.htm" target="_blank">sit-ul dat de madairl si diseara cred ca incercam ceva va spun cum a iesit

-----

Mami de roza + 19 s
MINUNEA DE LA DOAMNE-DOAMNE

Slava Tie, Doamne!

The colder the winter the warmer the spring

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Mai3, nasol cu mofturile, io nu pot decat sa-ti zic ca eventual sa-i faci cartofii la cuptor, la punga, sau am vazut odata (da' nu mai stiu unde nici sa ma tai) o scula de la Tefal, un fel de friteuza care facea cartofi prajiti cu doar 2 linguri de ulei.

Da' daca-i mai dai si alte chestii pe care le poate manca cu minuta ei nu papa? Ca io-i dau lu' garga morcov fiert, snitel taiat bucatele, omleta facuta cu doar o lingurita de ulei si branza rasa in ea, tot bucatele, crenvustel curatat de pielita taiat in bucatele care se pot pescui din farfurie... A mea acum e deja maestra in bobinat ciorbita cu lingurita, aproape ca nu se mai murdareste deloc, am fata mare nene...

cu laptele a mea soarbe 250 ml inainte de fiecare somn, de fapt laptele e trigger pt nani, daca nu bea lapte, nu doarme. Dimineata s-a tras americanca si nu bea decat suc de portocale

Didi e o faza, si Nancy la fel face, zice de caca doar cand e deja jumate in chiloti si apoi plange pt ca nu-i place ca-i murdara, da' nici nu vrea sa faca pe oala. Eu nu-mi bat capu', cum am spalat j'de perechi de chiloti si pantaloni pana acum, o s-o mai fac un timp. Sunt convinsa ca la gradinita o sa se conformeze si va fi bine.

In rest acum intram in faza lui "nu", nu numai in ceea ce priveste olita si e cam amarata, ca ea zice "nu", io spun "bine mami" si apoi e confuza si amarata ca lucrurile nu se intampla cum vrea ea si zice "da"

Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Mai3 sau sa-i faci bile de mamaliguta amestecata cu branza rasa si date tot prin branzica sa arate ca niste bomboane, s-o inveti sa manance cu scobitori, betisoare de frigarui, poate sa va jucati si cu alte feluri de mancare care se merg servite bucatele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mai3, Boti, eu cu copil ne mofturos ma sperii de ce scrietzi voi. A mea mananca, dar daca face mofturi ramane cu ele. Mai nou deschide frigideru si cauta ea acolo. Asa ca negociem : mananci legumele si apoi ce ai luat din frigi.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Vic eu incercam s-o ajut pe Mai3 cu ceva sugestii ca si io fac ca tine cu fi-mea pt ca n-am niciun stres daca nu mananca, are de unde slabi Plus ca daca face mofturi, cu ele ramane, ca io nu car de ex la buni 7 feluri de mancare, iau unul si daca nu-i convine se alege cu lapte sau suc de portocale...

Ieri am fost atat de uituca incat seara mi-a cerut cupilul singur de mancare (prima data in viata ei cand cere mancare), mi-a zis, "mami, maca'e, ciobisa" , io uitasem si ea avea doar vreo 3 pufuleti mancati toata dupa masa, si aia jumuliti de la alta fetita din parc...

Mergi la inceput