Adoptia unui copil bolnav
Raspunsuri - Pagina 4
ioanadara spune:
E tare greu sa te gandesti la o asemenea situatie cu atat mai mult sa-ti imaginezi ce ai face daca ai fi tu implicat.
Asa ca eu nu comentez decizia mamei respective.de ce a ales sa faca ce face insa de cand am citit prima postare stau si ma intreb din punct de vedere pur juridic , daca o mama naste un copil, adica o mama naturala spun eu acum si constata dupa aceea ca nu-l poate creste din n situatii , e studenta , e disperata, e bolnava, etc ea poate apela la stat sa-l "dea" spre adoptie.Deci, semneaza si de atunci incolo copil se numeste " adoptabil" de catre o alta familie sau daca nu se gaseste o alta familie el ramane in ingrijirea statului.Deci, e legal.
In cazul asta al lui Chris, mama adoptiva in momentul in care a adoptat fetita a intrat in drepturi ca si o mama naturala din punct de vedere juridic, nu?
Atunci de ce nu poate beneficia de ceea ce o mama naturala ar putea? Adica de "(re)darea copilului statului"?
Legal vorbesc doar.Mie mi se pare deja o poveste de groaza din orice alt punct de vedere insa legal vorbind nu pricep de ce i se refuza asta.Este asa cum o mama naturala da un copil statului. Faptul ca in acest caz este a doua oara este o mare drama dar asta e altceva.
Psihologic vorbind, eu nu cred ca fetita va fi bine de acum incolo daca statul o obliga de mama adoptiva sa se ocupe de ea in continuare.
adelyna spune:
Nu pot decat sa plang la acest subiesct,atat pentru copil cat si pentru familia lui adoptiva.
Cu cateva luni in urma citeam intr-o revista(in UK) despre un astfel de subiect in care o mamica a fost nevoita cu durere in suflet sa se desparta de baiatul ei(autist ,in varsta de 17 ani)pentru ca era agresiv si ii punea in pericol viata fetitei in varsta de 13 ani.Copiii erau frati ,nici unul adoptat.
In cele din urma baiatul a fost dus la un centru special si parintii doar mergeau sa-l viziteze.Chiar multumita sistemului de aici pentru persoanele cu disabilitate tot nu este usor sa te desparti de copil.
Pentru cateva secunde am incercat sa ma pun in locul mamei,sa-mi imaginez ce era in sufletul ei.
Este o adevarata drama.
Cris ,nu pot decat sa ma rog ca M sa gaseasca cea mai buna solutie .
Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani
chris spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adelyna Nu pot decat sa plang la acest subiesct,atat pentru copil cat si pentru familia lui adoptiva. Cu cateva luni in urma citeam intr-o revista(in UK) despre un astfel de subiect in care o mamica a fost nevoita cu durere in suflet sa se desparta de baiatul ei(autist ,in varsta de 17 ani)pentru ca era agresiv si ii punea in pericol viata fetitei in varsta de 13 ani.Copiii erau frati ,nici unul adoptat. In cele din urma baiatul a fost dus la un centru special si parintii doar mergeau sa-l viziteze.Chiar multumita sistemului de aici pentru persoanele cu disabilitate tot nu este usor sa te desparti de copil. Pentru cateva secunde am incercat sa ma pun in locul mamei,sa-mi imaginez ce era in sufletul ei. Este o adevarata drama. Cris ,nu pot decat sa ma rog ca M sa gaseasca cea mai buna solutie . Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007) Noemi 2 ani |
multumesc pentru raspuns, M. a ajuns la aceasta solutie pentru ca altfel practic nu are nici o sansa sa o interneze intr-un spital specializat asa cum a facut familia din UK, acuma a reusit, pe moment, dar nu se stie pentru cat timp.
dar daca statul o ia inapoi, atunci sunt obligati sa ii gaseasca un loc intr-o institutie specializata. practic nu prea are de ales - ma rog, eu asa vad.
dar asta nu inseamna ca nu a iubit-o, ca nu a incercat sa faca tot ce i-a stat in puteri pana acum.
edit: inainte de internarea acolo la centru, stateau pe rand, ea si actualul ei sot sa o pazeasca zi si noapte, 24 din 24...
andacos spune:
In Germania,atita timp cit bolnavul reprezinta un pericol atit pentru el cit si pentru cei din jurul lui,este automat internat in centre speciale,cu drept de vizita,cu vacantze(bineintzeles daca nu e agresiv)si zile libere!
Atita timp cit fetitza reprezinta o sursa de pericol atit pentru ea insasi cit si pentru cei din jur,internarea in centru specializat este solutzia cea mai buna pentru toata lumea!
Sun t sigura ca este cumplit d egreu sa iei o asemenea decizie insa ntotusi sigurantza si binele persoanei cu probleme si a celor din jur este pe primul plan!
De fapt daca tutorii nu sunt capabili (din anumite motive chjiar si sentimentale)sa ia decizii atunci automat este datoria autoritatzii tutelare s aintervina!
Dana
editez pentru ca nu stiu daca este chiar coresc spus autoritate tutelara,ca si organ,ca si institutzie care se ocupa cu drepturile copiilor!
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Leditia spune:
Mi se pare cumplit pt fetita sa fie lipsita de dragoste,sa ramana a nimanui..Ea oricum traieste o drama,nu stiu ce viitor are si abandonul de catre familie nu cred ca o va ajuta cu nimic,dimpotriva.
Imi pare sincer rau,am un copil bolnav(nu de autism,dar e o boala cronica foarte grava),dar mi-as da viata pt el si nu l-as putea parasii niciodata.Fiecare zi din viata mea e o lupta,lupta pt viata lui,pt a-i fi lui bine,eu nu ma mai gandesc de mult la mine..pt mine fericirea mea,bucuria mea,e el,cu tot chinul prin care trecem zi de zi,cu tratamente,cu analize,cu mers la dr,etc etc..Dar nu vreau sa vbesc despre mine,caci nu eu sunt subiectul..
Nu judec mama,insa nimeni nu-ti poate garanta ca propriul copil sau cel adoptat e sanatos sau nu.Unele probleme pot sa apara si mai tarziu..Nu stiu,numai ea poate lua oricum decizii in ceea ce o priveste,dar mie mi se rupe sufletul de copila aia,caci nu are nici o vina ca e bolnavioara,nu ea vrea sa fie agresiva,nu ea a ales sa fie bolnava...Insa un parinte e un adult,stie ca viata e facuta din bune si rele si nu mereu viata e roza..
Eu vad altfel lucrurile,chiar daca repet,este ingrozitor de greu.
Multa sanatate fetitei si multa intelepciune mamei.
Edit:e bine daca da statul in judecata,insa ar fi bine sa ceara daune materiale, sprijin financiar,astfel incat sa aiba bani pt copila si ea sa beneficieze de cele mai bune tratamente si conditii..aici,afara,undeva unde sa fie intr-adevar ajutata si sa aiba sansa la o viata mai normala,daca se poate.
POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David
Bazar general
Chuny spune:
dar nu inteleg de ce nu lupta pt drepturile nefericitului copil in primul rand. daca o lasa in grija si responsabilitatea statului, o vor lasa sa putrezeasca intr-un spital mai retras din tara, unde nu rea ajunge presa.
De ce nu foloseste aceleasi mijloace pe care le foloseste acum pt a o ajuta pe fata? Sa faca apel la fundatii, la avocati, la media si sa gaseasca o solutie care sa nu fie in detrimentul copilului, sa nu il abandoneze si ea. eu asta nu pot sa inteleg.
Eu nu ii neg suferinta, dar copilul acela nu a ales-o pe ea, ci ea l-a ales pe copil.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
chris spune:
citat din mesajul lui Sibylle dar nu inteleg de ce nu lupta pt drepturile nefericitului copil in primul rand. daca o lasa in grija si responsabilitatea statului, o vor lasa sa putrezeasca intr-un spital mai retras din tara, unde nu rea ajunge presa. De ce nu foloseste aceleasi mijloace pe care le foloseste acum pt a o ajuta pe fata? Sa faca apel la fundatii, la avocati, la media si sa gaseasca o solutie care sa nu fie in detrimentul copilului, sa nu il abandoneze si ea. eu asta nu pot sa inteleg. Eu nu ii neg suferinta, dar copilul acela nu a ales-o pe ea, ci ea l-a ales pe copil. Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza |
poate ca in alta tara, s-ar gasi solutii, dar uite chiar si in cazul din UK,mama nu a avut incotro si a internat copilul, si sunt si in Romania cazuri asemanatoare, chiar mai rau, cand copilul natural, agresiv, a abuzat sexual copilul de 3 ani adoptat...
daca putea face ceva, pana acuma, sunt sigura ca a facut tot ce i-a stat in putinta... in familie mie mi se pare clar ca nu poate ramane... este un pericol...
iar in Romania nu exista locuri suficiente in institutii pentru persoane cu asemenea probleme... ca in UK sau Germania
eu nu cred ca ar fi incercat sa renunte la adoptie daca i s-ar fi oferit solutii.
Alizee spune:
Eu stiu ca exista scoli pt copiii cu handicap. De ce nu da copilul acolo ?
Primariile ofera ajutoare financiare pt parintii care au asemenea copii.
Nu inteleg de ce consuma atata energie pt a se lupta cu morile de vant, cand exista solutii legale, care ii ajuta atat pe parinti, cat si pe acesti copii.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
chris spune:
citat din mesajul lui allinta Eu stiu ca exista scoli pt copiii cu handicap. De ce nu da copilul acolo ? Primariile ofera ajutoare financiare pt parintii care au asemenea copii. Nu inteleg de ce consuma atata energie pt a se lupta cu morile de vant, cand exista solutii legale, care ii ajuta atat pe parinti, cat si pe acesti copii. allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
depinde ce fel de handicap. o perioada a mers la o scoala speciala, oricum fara nici un rezultat, dar apoi tot acasa ajungea, unde apare acceasi problema. si asta se intampla cand era micuta. acum e mare.
Alizee spune:
Nici-o femeie nu ar fi fericita sa aiba copilul bolnav, chiar daca infiat, dar imi pare anapoda ca M. incearca sa anuleze adoptia fetei, pe motiv ca este agresiva cu cel mic.
Chiar si dupa ce va implini 18 ani, exista institutii care o pot primi. Nu trebuie decat sa ceara ajutorul fundatiilor, primariei sau ministerului sanatatii pt a o ajuta in privinta acestui copil cu retard si violent. Din cate cunosc, un bolnav violent face tratament, nemafiind un pericol pt el sau cei din jur.
Ceea ce ar vrea aceasta femeie imi pare gresit. Corect ar fi fost sa isi canalizeze energia pt a ajuta realmente copilul bolnav.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.