Adoptia unui copil bolnav

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si eu sunt de parere ca trebuie sa lupte pt drepturile copilului, sa obtina ajutor pt un centru special unde sa stea sub tratament si unde sa poata sa fie vizitata de familie care sunt sigura ca s-a atasat de ea, doar au copila de 10 ani nu?
Asa daca ajunge pe mana statului va ajunge poate intr-un centru vai si amar undeva la cucuietii din deal unde va avea viata de cosmar ca nu sunt bani, nu exista ajutor specializat si mai ales nu exista omenie.

Si as mai vrea sa spun ceva care au sarit direct la jugulara...cati dintre voi ati adopta un copil cu probleme mintale grave? Sincer! Eu recunosc ca nu as putea sa il adopt, daca asta ma face animal asta este, imi asum numele dar nu veniti cu falca in cer si una in pamant daca nici voi nu ati adopta copilul respectiv stiind ce probleme grave are.

Mamica in cauza a crezut ca adopta un copil sanatos, EA A DORIT UN COPIL SANATOS, si i s-a dat in schimb un copil cu retard grav. Nu l-a abandonat, la crescut 10 ani si acum a devenit un pericol pt el si pt cei din jur.
Sa nu ceara, ajutor? sa nu i se ofere sprijin?

Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Imi pare tare rau pentru experienta acestei mamici.

Nu pot insa sa nu ma intreb, retoric de altfel, ce ii face pe unii parinti (adoptivi sau nu) sa lupte pana la capat alaturi de copilul lor (pe care nu il alegi niciodata, nu stii ce nasti la fel cum nu stii ce adopti) si sa faca asta cu iubire iar altii sa capituleze?

Pentru un moment de inspiratie Chris poate ar fi bine sa citesti si tu si mamica in cauza povestea Bellei, subiect postat tot aici la generale, poti citi si blogul lor, tot o fetita adoptata pentru care parintii, la nevoie, chiar s-au dezradacinat si s-au mutat in alta tara, tocmai pentru a ii oferi tot ce este cu putinta fiicei lor.

Mi-e greu sa inteleg poate situatia acestei mamici, mi-e greu sa cred ca, daca fiul meu cel mare Doamne Fereste ar fi suferit de retard si autism, l-as fi inlaturat ca este "defect". Imi place sa cred ca mi-as fi petrecut timpul pe la toti medicii de renume, din Romania sau nu, sa incerc sa patrund in lumea lui inchistata care probabil l-ar speria si pe el.

Mi-e greu sa cred ca daca acest copil ar fi fost copilul natural al mamicii respective l-ar fi dat statului asa usor. Ca s-a comis o eroare? Fara doar si poate! Insa eroarea e fost facuta, chiar fetita aceea n-a reusit sa patrunda in inima mamicii astfel incat ea sa uite ca a luat-o de la stat si n-a nascut-o? Si da, spun cu mana pe inima, solutii exista mai presus decat abandonul.

Iar in general o mamica merge pana la Dumnezeu si mai sus pentru copilul ei, nu se gandeste unde sa-l abandoneze.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Imi pare tare rau pentru experienta acestei mamici.

Nu pot insa sa nu ma intreb, retoric de altfel, ce ii face pe unii parinti (adoptivi sau nu) sa lupte pana la capat alaturi de copilul lor (pe care nu il alegi niciodata, nu stii ce nasti la fel cum nu stii ce adopti) si sa faca asta cu iubire iar altii sa capituleze?

Pentru un moment de inspiratie Chris poate ar fi bine sa citesti si tu si mamica in cauza povestea Bellei, subiect postat tot aici la generale, poti citi si blogul lor, tot o fetita adoptata pentru care parintii, la nevoie, chiar s-au dezradacinat si s-au mutat in alta tara, tocmai pentru a ii oferi tot ce este cu putinta fiicei lor.

Mi-e greu sa inteleg poate situatia acestei mamici, mi-e greu sa cred ca, daca fiul meu cel mare Doamne Fereste ar fi suferit de retard si autism, l-as fi inlaturat ca este "defect". Imi place sa cred ca mi-as fi petrecut timpul pe la toti medicii de renume, din Romania sau nu, sa incerc sa patrund in lumea lui inchistata care probabil l-ar speria si pe el.

Mi-e greu sa cred ca daca acest copil ar fi fost copilul natural al mamicii respective l-ar fi dat statului asa usor. Ca s-a comis o eroare? Fara doar si poate! Insa eroarea e fost facuta, chiar fetita aceea n-a reusit sa patrunda in inima mamicii astfel incat ea sa uite ca a luat-o de la stat si n-a nascut-o? Si da, spun cu mana pe inima, solutii exista mai presus decat abandonul.

Iar in general o mamica merge pana la Dumnezeu si mai sus pentru copilul ei, nu se gandeste unde sa-l abandoneze.

da, parintii, la plural, s-au ocupat de copil, asa-i, dar pe ea a parasit-o primul sot... si poate acei parinti au avut posibilitati materiale, au avut ce sa vanda, ea ce sa-si vanda? viata?
si cum am spus, nu ii e usor, nu stiu de ce tot spuneti asta, ca il da asa usor...

Mergi la inceput

Pai si un copil natural trebuie internat intr-un centru specilizat daca sufera de retard sever si e un pericol pt el si cei din jur sau nu? De cand inseamna asta abandon?
E plin forumul cu subiecte in care se cere ajutor pt internarea, mamei, tatalui, bunicii, soacrei, de ce nu se poate interna si copilul daca asta e nevoie diagnosticului pus?
Cate familii isi permit sa stea cu copilul 24 de ore pe zi sa nu se omoare, sau sa dea foc la casa, sau sa isi raneasca fratii, parintii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro
Mamica in cauza a crezut ca adopta un copil sanatos, EA A DORIT UN COPIL SANATOS, si i s-a dat in schimb un copil cu retard grav. Nu l-a abandonat, la crescut 10 ani si acum a devenit un pericol pt el si pt cei din jur.

Blackpanterro la fel sunt sute de mii de femei care isi doresc sa DEA NASTERE unui copil sanatos, iar cand acest lucru e imposibil iar ele nasc un copil cu probleme ele isi cresc puii, cu iubire si daruire. Copilul nu-i o marfa. Da, are autism si retard. Autismul nu se poate diagnostica la o varsta asa mica cum a avut aceasta fetita cand a fost adoptata. Ca au descoperit ca lua fenobarbital, pai din pacate majoritatea copiilor abandonati sunt drogati ca sa doarma sa nu deranjeze. Asa ca da, poti adopta un copil cu probleme care n-au fost diagnosticate inca, la fel cum poti da nastere unui astfel de copil. Sa inteleg ca putem pune o clauza la legea adoptiei ca se pot returna in nr de X zile?

Scuze, poate sunt rea, insa eu nu vad ca mamica lupta pentru copilul ei ci si-a adus aminte ca e adoptat si vrea sa-l dea inapoi. Ii pot intelege durerea dar solutia nu statea in returnarea copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu cred ca mai degraba este vorba despre faptul ca M. nu vrea sa-si puna in pericol noua familie, din cauza unui copil adoptat in casatoria anterioara, care s-a destramat tocmai din cauza bolii fetei.
Imi pare rau pt suferinta ei, dar isi plange prea mult de mila; de aceea nici nu vede lucrurile corect.
Vrea doar sa scape de responsabilitatea acestui copil, care probabil ii afecteaza viata in familie.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Blackpanterro la fel sunt sute de mii de femei care isi doresc sa DEA NASTERE unui copil sanatos, iar cand acest lucru e imposibil iar ele nasc un copil cu probleme ele isi cresc puii, cu iubire si daruire. Copilul nu-i o marfa. Da, are autism si retard. Autismul nu se poate diagnostica la o varsta asa mica cum a avut aceasta fetita cand a fost adoptata. Ca au descoperit ca lua fenobarbital, pai din pacate majoritatea copiilor abandonati sunt drogati ca sa doarma sa nu deranjeze. Asa ca da, poti adopta un copil cu probleme care n-au fost diagnosticate inca, la fel cum poti da nastere unui astfel de copil. Sa inteleg ca putem pune o clauza la legea adoptiei ca se pot returna in nr de X zile?

Scuze, poate sunt rea, insa eu nu vad ca mamica lupta pentru copilul ei ci si-a adus aminte ca e adoptat si vrea sa-l dea inapoi. Ii pot intelege durerea dar solutia nu statea in returnarea copilului.

Am raspuns mai sus, eu nu vad problema ca si copil adoptat vs natural, pt mine e clara situatia ca si diagnostic. E un pericol pt ea si pt cei dun jur, eu in asa situatie as interna copilul indiferent cada e natural sau adoptat si l-as vizita mereu, ar ramane pe veci copilul meu.
Bine daca mi-as permite as avea pe cineva, o sora medicala sau asemenea ca ajutor acasa 24 de ore pe zi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chris spune:

Citat:

si care ar fi solutia? in afara de a-l seda, droga, lega, etc...
si in conditiile in care s-a interesat sa o interneze si i s-a spus in fata ca nu sunt locuri, nici sa nu isi faca sperante...?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Eu nu cred ca M vrea sa se "descotoroseasca" de copil in adevaratul sens al cuvantului. Ar fi avut timp s-o faca in atatia ani de zile, nu ar mai fi crescut-o.
In tara asta e aproape imposibil sa gasesti un loc civilizat unde sa internezi o persoana care, oricat de dur ar suna, nu-si gaseste locul in societate. NU ESTE NORMAL ca un om cu astfel de probleme, fie el tanar sau batran, sa traiasca in alta parte decat intr-un loc specializat, unde i se poate oferi ingrijirea necesara.
Parerea mea e ca M. , epuizata de cautarea zadarnica a unui astfel de loc sau macar a unei modalitati de a avea asisteta permanenta, incearca sa "paseze" aceasta problema in grija statului, asta neinsemnand ca va abandona fata si nu o va vizita cu anii, acolo unde va fi internata.
Toti cei care au copii sau alte rude cu probleme, se plang ca statul nu face nimic pt aceste categorii defavorizate. Ea a gasit doar o modalitate de a "forta" statul sa gaseasca o solutie . Astea sunt probleme pe care n-ar trebui sa le judecam nici macar in gand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui chris

Citat:

si care ar fi solutia? in afara de a-l seda, droga, lega, etc...
si in conditiile in care s-a interesat sa o interneze si i s-a spus in fata ca nu sunt locuri, nici sa nu isi faca sperante...?

...si, atunci, s-a gandit ca e mai simplu sa dea statul in judecata ca i-a dat un copil bolnav ?!
Sunt sigura ca exista solutii legale, doar sa se vrea.
Si cum adica "i s-a spus in fata" ?
Exista minister care se ocupa de asemenea situatii + fundatii.
Aceasta femeie NU are nici-o scuza pt ceea ce incearca sa faca : sa se spele pe maini de copilul bolnav.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput