Adoptia unui copil bolnav
Raspunsuri - Pagina 18
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diciu Ironia si rautatile nu cred ca isi au rostul, dovedesc doar niste suflete sarace si o gandire simplista si egoista. diciu |
Numai cand ti se aplica tie, nu? Femeia aceea e deja imunizata, nu?
Ana ce sa se rezolve... e totul perfect. Ce naiba o vrea femeia aceea ajutor. Sa se descurce ca doar el al ei. Si sa nu mai puna pe tapet probleme fara rezolvare ca ne strica decorul roz bonbon al .ro .
Daca DC vrea sa cotizeze cu bani pentru ajutarea fetei, eu contribui. In rest va invit pe cele cu degetul aratator intepenit in acuzatie sa faceti voluntariat la o institutie cu bolnavi psihici, la o scoala ajutatoare. Nu mult vreo doua zile din pretiosul timp liber de weekend, puteti sa va luati si copiii cu voi si daca va puteti descurca singure fara ajutor de specialitate reveniti, cat mai des ca e nevoie de forte noi si idealuri multe.
Numai bine.
Carmenbr spune:
Eu pun pariu ca daca statul ii interneaza copilul bolnav intr-o clinica de specialitate pentru tot restul vietii cu drept de vizita, mama nu mai cere desfacerea adoptiei. Ea cere desfacerea adoptiei de frica sa nu ii fie data fata afara din clinica de specialitate, pentru ca nici unde e acum nu are garantia ca i-o vor tine, din cate am inteles si de aici i-o pot da inapoi oricand. Si chiar 5 ani sa fie, la ritmul in care se misca lucrurile in Ro, sunt nimic, se duc imediat.
Dar e mult mai usor de judecat, pe urma sa ne victimizam sau sa jignim, decat sa ne punem, chiar si pt o secunda, in papucii femeii. Dupa 10 ani de chin, de viata distrusa, cu mama moarta din cauza problemelor, e clar ca a clacat si a cedat psihic. Ce face ea acum, e de fapt mana fortata statului roman sa ia atitudine. Fara nebunia asta a ei, nimeni nu o baga in seama, asa cum nu a bagat-o nici pana acum,ca nu e prima data cand alearga sa faca ceva pentru copila aia.
Alizee spune:
Eu nu inteleg de ce s-a ajuns la cearta !
Nimeni nu a afirmat ca fata bolnava nu ar avea nevoie de ingrijire de specialitate, dimpotriva.
Ca mama a ajuns la capatul puterilor ? Asta este evident.
Dar solutia NU este sa ceara desfierea copilului bolnav, care NU este o amenintare pt nimeni, deoarece deja este internata in scoala speciala si primeste medicatia si ingrijirea corespunzatoare.
Tot circul facut de ea este pt ca ii este teama ca dupa ce va implini
18 ani, fata se va intoarce in "sanul familiei".
Pana una-alta, nu aici se hotaraste soarta copilului bolnav, ci la tribunal.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
asteryaro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Carmenbr Eu pun pariu ca daca statul ii interneaza copilul bolnav intr-o clinica de specialitate pentru tot restul vietii cu drept de vizita, mama nu mai cere desfacerea adoptiei. |
Carmen,
din pacate, expresia aceasta subliniata de mine in textul tau poate fi gasita doar in dictionarele romanesti.
Aici se cheama simplu: spital de "nebuni", balamuc.
Nu cred sa existe in Romania "clinica de specialitate".
Si nu vrea nimeni sa stie ce se petrece acolo, in interior...
Noi avem in judet Sapoca. Mai este la Iasi Socola.
Si nu stiu daca internarea acolo este cu caracter permanent.
In fine, e un caz pierdut.
Mamele de pe DC care au adoptat (din fericire au avut noroc de copil sanatos mental si fizic) o condamna pe M.
Mamele de copii "altfel" - autisti sau altceva, dar naturali, la fel inteapa acuzator cu degetul.
Despre celelalte - ce sa mai spun?
E strigatul de deznadejde al unei femei care are dreptul la viata, familie, sanatate si integritate mentala. Pur si simplu nu mai poate face fata. Statul e mut, orb si surd, din pacate. Doar televiziunile mai fac ceva rating din astfel de cazuri.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
www.dropshots.com/asteryaro6" target="_blank">(7) MY HERO
Carmenbr spune:
Allinta, tie nu ti-ar fi frica, ca dupa 5 ani, fata are toate sansele sa se intoarca acasa si sa puna in pericol securitatea ei si a familiei, ca nu va avea tratament si asistenta de specialitate?!
Intr-adevar de asta face ea scandal si daca s-ar asigura acest lucru absolut necesar unui copil cu problemele astea, nu ar mai fi nimic, nici desfiere, nici nimic. Asa cum nu a facut asta pana acum, nu ar face-o nici acum daca statul roman i-ar asigura conditii. Dar ea forteaza mana statului roman si voi o luati in suturi. Ca de obicei!
Ma repet, sa ridice piatra cel fara de pata, cel care nu a gresit niciodata.
Alizee spune:
Eu nu iau la suturi pe nimeni.
Numai ca unele se gandesc mai mult la copil, iar altele, mai mult la femeie.
Toata cearta se reduce la aceste doua motive.
Fiecare crede ca dreptatea este numai a sa. Adevarul este undeva la mijloc.
Asa cum femeia are dreptul la viata demna, tot la fel are dreptul si copilul bolnav psihic.
Ca femeia nu mai poate face fata si vrea sa renunte la adoptie, ce sa zic ? Biata femeie, de amarata ce e, s-a gandit ca i-ar fi viata mult simplificata fara povara unui copil infiat, care provoaca atatea probleme.
Cred ca nu se va ajunge la o intelegere intre cele doua "tabere".
Si de paruiala nu am chef.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
Carmenbr spune:
Chris, vino inapoi, please!
Chiar am nevoie eu de aceasta lamurire, pentru mine personal!
Chris, te rog, intreab-o pe mamica daca nu cumva stii deja. Daca statul i-ar asigura fetei loc la un spital pentru copiii cu dizabilitati si dupa varsta de 18 ani, ar mai cere desfacerea adoptiei?
Eu cred ca, chiar daca mamica nu ar mai cere desfacerea adoptiei in cazul ca i s-ar oferi un loc, tot vor fi voci care vor spune de fapt la spital e asa cum e, ca tot se distruge copilul, etc. Deci voci de condamnat tot vor fi, indiferent de raspuns.
Dar chiar as fi curioasa sa aflu ce ar decide mama in cazul acesta, daca fata ar avea loc intr-un spital/clinica.
Asteryaro, aici vroiam sa ajung. Sper ca acest scandal sa faca mai mult in sensul responsabilizarii statului roman in privinta persoanelor cu handicap (asistenta, facilitati, etc).
Madanic spune:
Nu vreau sa o judec, nu pot sa imi imaginez prin ce trece si cat de mare poate sa ii fie disperarea. Insa consider ca a pus problema gresit. In loc sa dea in judecata statul pentru desfacerea adoptiei (inutil ca miscare deoarece nu poate dovedii ca copilul manifesta simptome la data adoptiei si inainte) ar trebui sa ceara statului obtinerea unui ajutor de internare a copilului intr-o institutie specializata sau a unui ajutor de crestere a copilului cu handicap. In felul acesta ar putea avea ajutorul altor familii aflate in aceasta situatie si presiunea ar fi mult mai mare.
Dupa cum scria in presa, Romania acorda o groaza de ajutoare sociale care se duc pe apa sambetei. Decat cate putin la mai multi, mai bine mai mult la mai putini care chiar au nevoie.
Madalina
mami de Isabella Andreea si 11+
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"
kariguld spune:
in Ro nu exista, sau exista prea putine si ineficiente, centre specializate de ajutorare. balamuc, spitalul de nebuni si cam atat.
in Ro sistemul medical si social are niste lacune si goluri uriase, din aceste cauze cei cu nevoi speciale suferind umilinte si batjocuri.
in Ro pensia pentru persoanele cu dizabilitati e mizerabil de mica.
in Ro persoanele cu dizabilitati, merg periodic la comisii si stau cu orele pe la usi "sfinte" pentru a primi niste hartii cu care isi pot primi banii.
in Ro protectia sociala e zero/nula. (cu foarte mici exceptii)
in Ro ca si in oricare alt colt de lume, probleme de genul cu care se confrunta M, boala fetei- retard psihic si autism, necesita bani. bani ptr ingrijire, medicamente, terapii etc.
in Ro exista mentalitati gresite si se emit judecati cu foarte multa usurinta asupra oricui iese din tiparele gandirii noastre.
pacat ca cei care au nevoie de ajutor, nu-l gasesc cam pe nicaieri. pacat ca cei ajunsi in situatii disperate, la limita limitelor trebuie poate sa plateasca cu viata.
nici nu va inchiputi ce mult inseamna o vorba buna, una simpla spusa cuiva aflat la pamant. nu trebuie sa fii de acord cu ce face, dar o vb buna poti rosti oricand.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!