Adoptia unui copil bolnav
Raspunsuri - Pagina 17
Chuny spune:
E simplu, la topicul asta suntem 2 tabere: una care deplange in primul rand situatia mamei, iar cealalta deplange in primul rand situatia copilului. Toata lumea e de acord ca statul ar trebui sa se implice si sa asigure ingrijire medicala fetei si un loc permanent intr-un institut, toata lumea e de acord ca mama ar trebui sa primeasca daune morale. Majoritatea ( cu cateva exceptii) considera acest abandon imoral.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza
RAMONELLA spune:
E in direct la Antena 1...
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Ingerasi mici,mami,tati si Bea nu va vor uita niciodata
MTHFR C677T heterozigot, 2 sarcini oprite din evolutie la 5s si 7s
AB_AC spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diciu Sa asteptam ajutor de la stat...normal. Sigur ca ar fi solutia ideala, ca statul sa o ajute pe aceasta femeie, ca si pe multe alte mame ce au copii bolnavi, dar cum spuneam e greu de crezut ca statul va face asta asa cum ar fi trebui. Sistemul de asistenta sociala din Romania se stie cum functioneaza. |
Pai poate e timpul sa se schimbe. Si de pomana suntem dispretuitori. Un copil foarte bolnav nu poate fi in grija unica a parintelui. Pentru ca cel mai adesea acel parinte o "ia pe aratura" si ajungi si cu copilul si cu parintele in strada sau in afara controlului.
Cat despre ce vrea cu adevarat femeia aceea s-ar putea afla dupa ceva terapie, deocamdata are atitudinea unui animal incoltit, nu a unui om capabil de a gandi logic.
Revin cu o noua intrebare, daca nu obtinem ajutor de la stat intr-o forma sau alta, gata, ne descotorosim de copiii bolnavi?? Sau aici este vorba doar de cei bolnavi-adoptati?..poate am inteles eu gresit. Este vreo diferenta? |
Nu este nici o diferenta. Nu se descotoroseste nimeni. Dar daca terapia nu e inceputa devreme si nu se reuseste stabilirea unei relatii emotionala cu copilul e o situatie de tensiune fara scapare. Din cauza acestei tensiuni incet, incet parintele este izolat de societate si ramane singur. Toti cei care se pot descotorosi de parinte o vor face fara a fi asa aspru judecati. Ca si ei sunt oameni
Si ramas singur fara o supapa de descarcare uneori ce-i prea mult e prea mult si oamenii o iau razna. Definitia lui "razna" depinde de om: unii au bani si ii tin in institutii precum gunoiul sub pres, altii nu au trebuie sa duca greul si dupa un timp fac ca femeia aceea incearca sa-i abandoneze, altii isi trag un glonte in cap, altii ii tin sedati si altii sunt eroi si incearca sa-si traiasca viata pentru copilul acela si atat.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui Sibylle E simplu, la topicul asta suntem 2 tabere: una care deplange in primul rand situatia mamei, iar cealalta deplange in primul rand situatia copilului. Toata lumea e de acord ca statul ar trebui sa se implice si sa asigure ingrijire medicala fetei si un loc permanent intr-un institut, toata lumea e de acord ca mama ar trebui sa primeasca daune morale. Majoritatea ( cu cateva exceptii) considera acest abandon imoral. Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ ***** www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA Nasterea ariciului Vladimir ***** ***** Anna, o nastere cu viteza Nu. Cred ca tabara mea si a Anei este: s-a ajuns intr-o situatie in care si mama e bolnava psihic. Intai o ajuti si treci la terapie si apoi o judeci. Nu compatimesc pe nimeni. Are englezul o vorba: Cold as charity. Acolo sunt doi bolnavi care au nevoie de ajutor si nu de judecati. |
diciu spune:
Probabil ca daca are dreptul la despagubiri se va demonstra in instanta, prin probe, acum nu avem cum sa stim cu certitudine. Si daca se dovedeste ca in trecut s-a comis o ilegalitate, si va primi despagubiri, cu banii primiti din aceste daune morale, va putea ajuta copilul sa aibe un tratament corespunzator, in clinici potrivite. Este normal, este de bun simt.
Insa pana acum, nu am auzit ca ea sa fi intentat un proces in care sa ceara despagubiri pt daunele morale provocate acum 11 ani. Ea cere desfacerea adoptiei, nu cere ajutor de nici un fel pentru copil.
Strigatul ei disperat, iesirea la rampa, arata o mama disperata, incoltita care incearca sa atraga atentia, se scria mai sus....dar cum? Razbunandu-te pe copil prin abandon?
Putea doar sa deschida un proces de daune morale si materiale pentru nereguli in procesul de adoptie, in interesul copilului ei.
Eu cred ca ea nu vrea nici o terapie , ea vrea doar sa scape de copil, nimic pana acum din declaratiile ei nu mi-a demonstrat contrariul.
Ce este cert, copilul adoptat are nevoie de ajutor, daca va fi abandonat.
Natasa spune:
Diciu, perfect zis. Copilul are nevoie de ajutor si numai pe forumul asta sint citeva sute de mame care ar lua-o acasa sau care i-ar plati spitalizarea intr-un centru decent. Cu siguranta are viitorul asigurat!
Carmenbr spune:
Atatea si atatea pagini doar ca sa judecam o femeie in papucii careia nu am fost nici o secunda. Ea nu are voie sa isi refaca viata, sa fie fericita, sa se gandeasca la noua familie, insa oricare alta din noi daca am ajunge la "in unul sau in doi" am putea primi astfel de sfaturi.
Aici nu e vorba doar de un copil autist sau cu retard, e vorba de un copil AGRESIV cu el si cu ceilalti. Mai sunt mamici pe forum care au copii cu autism si nu au renuntat la ei, asa cum nici aceasta femeie nu a renuntat pana acum. Dar nu au fost agresivi, nu si-au pus viata lor si a celor din jur in pericol. Sa emigreze, locuri in institutii din alta tara...vise taica, vise. Pai ea nu e in stare sa puna copilul asta intr-un institut din tara, fara spaga, fara mare tam-tam si sa emigreze, job, asigurari. Ca sa nu mai spun ca e total nerealista ideea (scuze Luna1), dar nu cred ca gasesti asa usor o tara unde sa emigrezi cu copil bolnav iar tara respectiva sa fie constienta ca de buna voie aduce in interior o persoana la care va trebui sa cotizeze pentru n ani. Sa fim seriosi.
Nu am citit o ideea mai realista data mamicii, in afara de asistenta de specialitate pentru ea si copilul respectiv.
Care dintre toate cele cu degetul fluturand in fata mamicii va oferiti sa o ajutati cu fetita? De ce nu va oferiti ajutorul, infiati-o voi, gasiti-i o clinica de specialitate care sa ii tina copilul si sa aiba grija de el, ajutati-o lunar cu ce are nevoie si abia apoi dupa oferirea unui ajutor CONCRET, nu judecati doar din vorbe, sa veniti si sa fluturati iar degetul. Mai stiu eu un caz unde nici dupa ce s-a oferit ajutor de toate felurile si respectiva l-a refuzat mai mult sau mai putin, tot s-au gasit persoane care sa o suporte in continuare si sa o inteleaga vezi doamne.
Nu de mult a fost un caz al unei fete de pe forum care vroia sa isi interneze bunica bolnava agresiva intr-un azil pentru ca parintii ei erau la capatul puterilor, bolnavi ei la randul lor. Tot asa a fost judecata, a unblat si ea pe la o gramada de medici pentru medicatie ajutatoare, sa gaseasca ajutor, nimeni nu o ajuta efectiv iar batrana ii teroriza pe parintii ei care aveau grija de ea. Probabil ca nu a ajutat-o nimeni, nici medicii nici spitalele, pentru ca nu avea spaga corespunzatoare. Tot asa si in cazul asta, o trimiteti dupa medicatie, dupa doctori, dupa spitale. Bleah, uitati ca totul se petrece in Romania unde nimeni nu te ajuta fara mana intinsa. Probabil ca nu are suficient de dat si nu se uita nimeni la ea, iar la sfarsitul zilei e singura cu problemele ei.
Va rog eu, inainte sa ridicati piatra, uitati-va inauntrul vostru, ganditi-va daca aveti cum sa o ajutati EFECTIV nu doar dand marunt din buze si criticand si abia apoi veniti aici si ridicati piatra.
Carmenbr spune:
citat din mesajul lui Natasa Diciu, perfect zis. Copilul are nevoie de ajutor si numai pe forumul asta sint citeva sute de mame care ar lua-o acasa sau care i-ar plati spitalizarea intr-un centru decent. Cu siguranta are viitorul asigurat! |
Natasa, perfect zis. Hai sa deschidem o lista cu doritoarele (cele cu degetul ridicat de pana acum) sa vedem cate mai apar.
columbiana spune:
Andreea, ai sintetizat perfect punctul de vedere;
necazul e ca dupa modul in care e prezentat cazul prin ziare, titluri pompoase, spectacol, circ si lume flaminda de acuzatii, s-a mai dus o sansa de a se trage un semnal de alarma catre matrapalzicurile din orfelinate si spitale, si mai ales spre conditia copilului cu handicap si a familiei lui in Romania. penibil
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
diciu spune:
Presupun ca m-am facut gresit inteleasa.
Inteleg drama si suferinta femeii, ar fi foarte bine sa primeasca ajutor daca il cere, este normal sa lupte pentru dreptul ei daca s-au facut neregularitati, este de la sine inteles ca sunt pentru ingrijirea copilului intr-o institutie pentru a nu-l pune in pericol pe cel sanatos, dar sunt impotriva desfacerii adoptiei si abandonului pe care ea deja la cerut in instanta.
Aceste este punctul meu de vedere. Ironia si rautatile nu cred ca isi au rostul, dovedesc doar niste suflete sarace si o gandire simplista si egoista.