Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui T_A_T_A

Culmea este ca nu m-a determinat propria patanie ca tata pus sub interdictie in spital sa reactionez! Drama taticului de la Baia Mare mi-a aratat cat de criminal e fenomenul. Acolo era vorba de o familie fericita, care avea doi gemeni sub 3 ani. Mamica a ramas acasa cu micutul sanatos si si-a trimis sotul cu cel bolnav la spital seara tarziu. S-a confirmat temerea parintilor si a fost internat copilul. Avea o laringita acuta parca. Insa tatal a fost trimis val-vartej acasa sa faca rocada cu sotia, pentru ca nu era tolerat in spital. Copilul a ramas singur in salon, nesupravegheat, speriat si bolnav. A murit cu zile, practic sufocat.
Mama a ajuns in salon cand era deja prea tarziu. Trecusera cca 45 minute de singuratate si chin impus de oameni iresponsabili. FATALE MINUTE! Cumplita lovitura pentru o familie superba si fericita! Intre timp, rana s-a cicatrizat, iar familia s-a marit cu un bebelus asteptat de toata lumea, inclusiv de baietelul care si-a pierdut fratele geaman din cauza .... DISCRIMINARII.
Asa ca nu aruncati cu vorbe doar de dragul de a spune ceva! Incercati sa va puneti in locul acelor parinti si sa intelegeti cat de nociv si de inuman este acest fenomen. Pentru ca este inca fenomen, deoarece nu vorbim doar de cazuri izolate si rarisime.
T.A.T.A.

condoleante familiei indoliate.

dar cred ca faci o confuzie, in cazul asta pare sa fie vorba despre neglienta medicala sau altceva, daca zici ca nu a fost supravegheat copilul - in spital e responsabilitatea cadrelor medicale. cu parinti sau fara parinti, tinerea sub observatie e de datoria spitalului. dealtfel, nu avem decat versiunea ta, asa ca nu ma pronunt mai departe. insa observ biasul.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d
Nu cred ca este vorba de discriminare ci de o intamplare nefericita de care ai avut parte pe care o exagerezi in mod vadit pentru a ajunge acolo unde iti place si anume la "cat de discriminati sunt tatii".

Mirela, intamplarea nefericita e tot discriminare, caci e suficient un incident cu o singura persoana. daca nu ti s-a intamplat tie si prietenilor tai, asta nu e o dovada ca nu li s-a intamplat altora si prietenilor lor. serios acum, nici tu, nici el, nu puteti dovedi aici ca aveti dreptate, ca suntem in virtual, prin urmare nici macar nu e vorba despre cuvantul tau contra cuvantului sau, pentru ca nu ati fost participanti la acelasi incident, ci e vorba despre prezumtia de nevinovatie: amandoi spuneti adevarul pana la proba contrarie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Da, dar nu poti acuza statul sau, hai sa merg la un nivel mai mic, spitalul, pentru ca sunt oameni care fac discriminare. Intotdeauna discriminarea va exista (indiferent ca este vorba de discriminare pe baza de sex, religie, apartenenta politica, etc). Dar sa sustii ca practic este legiferata.... Sau ca intregul spital o practica....... Sau ca Romania este unica in Europa...... exprimandu-si dispretul si nu admiratia prin aceasta afirmatie...... este mai mult decat mult.
Nu are rost sa mai discut. Am spus ce am avut de spus. Nu cred ca se fac discriminari in spitalele din Romania.

Conchita, faptul ca subtil imi sugerezi ca pot minti mi se pare deja jignitor. Am mai spus aici pe forum. Nu mi-e frica sa-mi expun ideile si nu am nevoie de minciuni pentru a mi le sustine (inchipuieste-ti ca nu mi se pare o lauda faptul ca am stat internata cu copilul in spital). Daca as face asa ceva virtual inseamna ca in viata de zi cu cu zi as fi chiar un nimeni.

Va doresc o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Citat:

Da, dar nu poti acuza statul sau, hai sa merg la un nivel mai mic, spitalul, pentru ca sunt oameni care fac discriminare. Intotdeauna discriminarea va exista (indiferent ca este vorba de discriminare pe baza de sex, religie, apartenenta politica, etc). Dar sa sustii ca practic este legiferata.... Sau ca intregul spital o practica....... Sau ca Romania este unica in Europa...... exprimandu-si dispretul si nu admiratia prin aceasta afirmatie...... este mai mult decat mult.
Nu are rost sa mai discut. Am spus ce am avut de spus. Nu cred ca se fac discriminari in spitalele din Romania.

Conchita, faptul ca subtil imi sugerezi ca pot minti mi se pare deja jignitor. Am mai spus aici pe forum. Nu mi-e frica sa-mi expun ideile si nu am nevoie de minciuni pentru a mi le sustine (inchipuieste-ti ca nu mi se pare o lauda faptul ca am stat internata cu copilul in spital). Daca as face asa ceva virtual inseamna ca in viata de zi cu cu zi as fi chiar un nimeni.

Va doresc o zi buna tuturor!

nu am sugerat subtil ca minti, ti-am sugerat destul de direct ca e jignitor sa-l acuzi pe alt user ca minte, doar pentru ca tu ai avut o experienta diferita. am spus ca amandoi aveti dreptate, suntem in virtual, nu putem calatori cu masina timpului in momentul experientelor voastre si sa fim martori -> deci tu nu poti sa afirmi aici ca T_A_T_A minte.

cand un angajat al unei institutii discrimineaza, responsabili sunt sefii lui, institutia, ministerul de profil. este evident ca fiecare angajat, peste tot in lume, reprezinta institutia. deci daca un angajat tipa prin saloane "m-am saturat de tatii/rromii/whatever astia", se cheama ca prezinta punctul de vedere al institutiei, pana la proba contrarie, si anume demisia. institutia ar trebui sa aiba un sistem de triere si testare pentru angajare care sa nu permita asemenea deraieri. de aceea este demis directorul unui spital cand o asistenta nu se spala pe maini si infecteaza tot salonul, de aceea este demis ministrul sanatatii (ar trebui), cand discriminarea tatilor e fenomen prin mai multe spitale - si aici au fost si povesti care confirma povestile lui Tata, nu doar povesti care le-ar infirma.

sper ca am fost mai clara acum, n-am avut nici cea mai mica intentie sa te insult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Imi pare rau pt familia respectiva, dar zau ca nu-i inteleg.

Deci tata pleaca cu copilul bolnav, mama sta acasa cu cel sanatos. E seara tarziu, copiii sunt mici. Tatal nu e lasat in spital, pleaca acasa, fac schimbul langa copilul sanatos, pana atunci cel bolnav e lasat "singur".
Ceea ce nu inteleg: procedeul de internare dureaza cam jumatate de ora. In orice spital te lasa in camera de garda, indiferent daca cnp-ul e cu 1 sau 2. Pana la intrare in salon, mama nu putea sa vina de acasa? Ruga o vecina, sau il lua pe celalalt copil si fugea pana la spital cu un taxi? Nu cred ca dura mai mult de 10-15 minute, fiind seara tarziu, deci circulatie nu prea era, iar Baia Mare e oras destul de mic, nu ai nevoie de 45 de minute sa ajungi dintr-un capat in celalalt.
Daca e sa cautam vinovati in acest caz, eu nu cred ca regulamentul spitalului e de vina sau discriminarea e cauza mortii micutului. Vinovatii principali sunt cadrele medicale, care au lasat sa moara un copil al carui parinte nu urla dupa asistenta si dupa medic de garda, deoarece se ingrijeau de copilul lor sanatos. Parintii nu au nici o vina, doar atat, ca nu s-au miscat destul de repede sa asigure non-stop prezenta langa copilul bolnav.
Si repet, nu sunt de acord cu discriminarea taticilor, e doar prea mare spuma in jurul subiectului.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Te rog sa citesti cu atentie si sa-mi spui cand am zis ca minte! Am zis doar ca ceea ce i s-a intamplat a fost o experienta nefericita. Nicio clipa nu am zis ca nu i s-a intamplat.

Si nu vreau sa ma repet dar spitalul nu este o institutie oficiala. Daca in Ministeerul de Externe, de exemplu, iti va spune cineva ca barbatii nu au voie sa intre, atunci cred ca se pune problema diferit. Dar faptul ca in spital o asistenta (ca ele se ocupa de internari in realitate, nu doctorii) i-o fi zis ca nu are voie sa stea, nu inseamna ca a fost discriminat de spital, de stat si ca Romania este o tara de doi bani. Asa ca, ceea ce deranjeaza la TATA este concluzia pe care a tras-o dupa intamplarea in cauza. Iar "verificarile" lui.... ma lasa fara replica.

Editez ca sa fiua clara: un director de spital reprezinta spitalul in cauza, o asistenta sau un doctor nu. Nu sunt de acord cu discriminarea iar faptul ca sunt persoane care fac discriminari (peste tot in lume nu doar in Romania) nu inseamna ca suntem toti in aceeasi oala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns T_A_T_A spune:

MIRELA.D, m-ati convins ca e musai sa vin cu proba suprema. E in regula! O voi scana si o voi posta pe net,
T.A.T.A.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simpatic spune:

Citat:

Editez ca sa fiua clara: un director de spital reprezinta spitalul in cauza, o asistenta sau un doctor nu. Nu sunt de acord cu discriminarea iar faptul ca sunt persoane care fac discriminari (peste tot in lume nu doar in Romania) nu inseamna ca suntem toti in aceeasi oala.

Si decizia de a pune afise in spitale prin care pacienti sunt instiintati ca se accepta la internare doar mama si copilul cine o ia? asistenta sau directorul?

Mergi la inceput

Afisarea unor asemenea texte nu se face pentru a va discrimina. Cum am zis, numai asta va macina. Nu puteti accepta ca nu exista spatiu.
In Budimex, unul dintre saloanele de la Diabetologiee nu are toaleta proprie (este posibil sa fie mai multe in aceasta situatie dar vorbesc de cel in care am stat eu). Iar pentru nevoile fiziologice, foloseam toaleta salonului vecin. Va este clar acum care este in realitate problema? Asa a fost construit spitalul respectiv, nu are legatura cu saracia. Nici la renovarea nu au avut cee sa ii faca (am intrebat special pentru ca eu sunt destul de cu bun simt si mi-era jena sa intru in alt salon pentru a folosi toaleta).
Nu am cum sa va fac sa intelegeti ca nu va discrimineaza nimeni pentru ca o tineti pe-a voastra pana in panzele albe fara sa va ganditi macar o clipa la alte cauze care au condus la anumite lucruri (cum ar fi afisarea interdictiei in cauza). Si in Budimex existau asemenea afise cat am stat eu SI SOTUL cu copilul.
Si nu inteleg de ce tot insistati sa sustineti discriminarea cata vreme copiii vostri sunt incredintati mamelor deci, putin probabil sa trebuiasca sa stati voi cu ei in spital. Va e doar drag sa aratati inca o data (pentru a nu stiu cata oara) ca sunteti discriminati?

Ok, sunteti discriminati. Spitalele din Romania ca si orice alte institutii ale statului va discrimineaza iar Romania este o tara unica in Europa prin faptul ca discrimineaza tatii. Cu preponderenta pe cei divortati. Mi-e mila de voi. Si sunt serioasa cand zic acest lucru. Meditati voi de ce. Ca mi-e lene sa mai scriu la acest subiect. Cred ca din cauza ca va discriminez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DrgPlm spune:

Pentru mirela.d
Hm. O tinem pe a noastra pana in panzele albe.
- Faptul ca mi se spune "mai bine aduceti o vecina, o bona ceva" nu e discriminare?
- Si daca numai directorul reprezinta spitalul, doctorii asistentele infirmierele si portarii ce cauta pe acolo?
- Faptul ca sunt discriminat nu ar trebui sa ma macine?
- Ce spatiu ar trebui sa existe ca sa nu mai fiu discriminat? De ce discriminarea inceteaza numai dupa ce se face "spatiu"?

Crezi ca faptul ca pe formularele de internare apare doar cuvantul "mama" este discriminare?
Faptul ca suntem "putini" implica si faptul ca nu avem drepturi?

Mergi la inceput