Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?
Raspunsuri - Pagina 6
mihuta spune:
Mie sincer mi se pare o falsa problema chestia cu "dreptul la jena". Adica mergi la plaja de fata cu tot mapamondul dar esti foarte preocupat ca nu cumva colegul de salon sa se uite la tine cat te schimbi ?
N-am avut-o pe Sophia niciodata internata (Slava Domnului) dar sincer nu mi-ar pasa nici cat negru sub unghie cine are grija de alt copil, atata timp cat are grija.
Dar uite, in secolul 21 sunt spitale care inca aplice tactici nediscriminatorii (vechi de cand lumea ), in Buzau la Spitalul judetean nu te lasa sa stai in salon cu copilul peste noapte, fie ca esti barbat sau femeie (poate doar daca alaptezi), pentru ca copilasii SUNT LEGATI DE MAINI SI DE PICIOARE DE PAT. Astfel sunt in perfecta siguranta, asistentele isi fac linistite treaba, iar parintii pot sa stea langa usa auzind plansetele si tipetele copiilor aflati "in perfecta siguranta"...
simpatic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui beren Gabi_K si simpatic: daca tot sunt evident off-topic, atunci discutiile despre divort si custodie trebuie lasate deoparte sau delegate altui subiect. Postarile care deturneaza in mod repetat subiectul de fata vor fi sterse. Inaioana, inteleg ca te referi la o istorie complexa a celor implicati, desi ai exprimat solidaritate cu problema originala discutata aici. Atunci sa adresam problema punctual si fara trimiteri care ar putea alimenta tocmai acele activitati externe pe care le critici. |
Eu am vrut doar sa spun ca tati divortati si care nu au custodia copilului nu au ce cauta in aceasta discutie (si am adus argumente) , nu sa deturnez discutia catre alt subiect.
Revenind la subiect eu cred ca am pus o intrebare legata strict de subiect: tatii divortati care nu au custodia au sau nu dreptul de a interna copilul fara acordul mamei sau de a semna pentru orice interventie medicala de care are nevoie copilul?
T_A_T_A spune:
Eu nu am facut vorbire despre discriminarea tatalui in justitie, asa ca va invit sa comentam subiectul propus: discriminarea tatalui in unitatile spitalicesti.
Intreba cineva daca am patit-o si eu ca parinte. Ei bine DA! La "Grigore Alexandrescu" mi s-a cerut foarte ferm sa vin cu mama sau macar o femeie, desi copila era profund atasata de mine, iar mama biologica se opunea internarii in ciuda recomandarilor tuturor medicilor implicati. In fine... E bine sa dati exemple concrete atat pozitive cat si negative. Care sunt spitalele care interzic inca tatilor sa-si insoteasca copiii in spital? Numele unitatii si orasul unde se gaseste.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a condamnat public acest fenomen si a sanctionat doua spitale pentru copii din Bucuresti. Organizatia pe care o conduc nu si-a propus anul trecut sa formuleze plangeri impotriva tuturor unitatilor aflate in ilegalitate. Am crezut ca daca alegem doua spitale din Capitala, vom da un exemplu intregului sistem medical si se va renunta la asemenea practici condamnate oriunde in lumea civilizata. Iata ca ne-am inselat! Nu suntem procesomani, dar se pare ca doar cu biciul se impune legea in tara asta.
Ma bucura faptul ca marea majoritate a mamicilor condamna asemenea fenomen. Se inscriu cu siguranta in categoria celor care-si doresc tati buni pentru copiii lor, implicati in cresterea si educarea micutilor. Si cu siguranta multe dintre acestea au asemenea tip de parinte pe acasa.
La "Alfred Rusescu" si la "Matei Bals" am fost la sesizarea unor tatici din asociatie, care au reclamat abuzul administratiilor de acolo. De fata cu mine i s-a spus unuia dintre ei la "Alfred Rusescu" sa-si caute o femeie care sa ramana cu copilul in spital.
Culmea este ca sunt si manageri-barbati tributari unei asemenea mentalitati retrograde. Probabil ca mintea lor e bantuita de ganduri perverse, pentru ca altfel nu-mi explic motivatia fostului manager de la "Grigore Alexandrescu", demis si din cauza campaniei T.A.T.A., care mi-a spus verde-n fata "Prezenta tatalui in spital = PROMISCUITATE"! L-am intrebat daca se include in categoria tatilor scelerati, iar prof. Coriolan Ulmeanu mi-a zis ca domnia sa este o exceptie. Halal medic! Halal director! Halal barbat si tata!
Va rog sa ramanem la "cestiune" si sa incercam sa identificam spitalele care discrimineaza tatal si barbatul. Este un demers util societatii si nu ne vom limita la dezbaterea pe forum. De maine veti vedea ca nu sunt vorbe goale si ca tatii isi apara drepturile lor si ale copiilor lor. E vorba de tatii suficient de buni sau chiar exceptionali, adica cei care-si iubesc copiii, indiferent daca sunt casatoriti, vaduvi, divortati, recasatoriti sau celibatari. Sunt o multime, trebuie incurajati si nu blamati nefondat si nedrept!
T.A.T.A.
inaioana spune:
Gabi, problema s-a pus pentru a ni se cere suport in demersurile asociatiei respective pentru o actiune antidiscriminarea tatilor.
Ori asta ar fi ca si cand ar face Ku Klux Klan o actiune publica anti discriminarea homosexualilor sa zicem. Sigur, eu teoretic sunt pentru DAR cum as putea sa ma asociez si sa ofer suport unei organizatii care face o serie de alte discriminari si infractiuni in alta directie? (Evident pastrand proportiile.)
Prin urmare sunt de acord ca parintii nu trebuie discriminati pe criterii de gen, dar nu as acorda niciodata suportul meu asociatiei lui Draghici. Ar fi o acceptare tacita a tuturor celorlalte actiuni ale asociatiei, care imi repugna profund.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
beren spune:
citat din mesajul lui denizel Ca de obicei, nu stii despre ce e vorba, dar tii neaparat sa te bagi . Stiu despre ce vorbeste Inaioana, dar nu am avut curajul de a aduce adevarata problema in discutie, discutie care, evident nu are vreo legatura cu drepturile copilului / |
Este singura data cand iti raspund la asemenea mesaj, asa ca citeste cu atentie: stiu despre problemele pe care le-a avut inaioana, despre cat de dificila a fost lupta ei pentru custodie, si ea are toata simpatia mea pentru toate dificultatile prin care a trecut. Tocmai de aceea subiectul de fata nu trebuie deturnat deloc. No more off-topic, indiferent din partea cui.
denizel spune:
Oooof, aici nu era vorba despre Inaioana!!!! Era vorba despre credibilitatea asociatiei lui Draghici.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
T_A_T_A spune:
Culmea este ca nu m-a determinat propria patanie ca tata pus sub interdictie in spital sa reactionez! Drama taticului de la Baia Mare mi-a aratat cat de criminal e fenomenul. Acolo era vorba de o familie fericita, care avea doi gemeni sub 3 ani. Mamica a ramas acasa cu micutul sanatos si si-a trimis sotul cu cel bolnav la spital seara tarziu. S-a confirmat temerea parintilor si a fost internat copilul. Avea o laringita acuta parca. Insa tatal a fost trimis val-vartej acasa sa faca rocada cu sotia, pentru ca nu era tolerat in spital. Copilul a ramas singur in salon, nesupravegheat, speriat si bolnav. A murit cu zile, practic sufocat.
Mama a ajuns in salon cand era deja prea tarziu. Trecusera cca 45 minute de singuratate si chin impus de oameni iresponsabili. FATALE MINUTE! Cumplita lovitura pentru o familie superba si fericita! Intre timp, rana s-a cicatrizat, iar familia s-a marit cu un bebelus asteptat de toata lumea, inclusiv de baietelul care si-a pierdut fratele geaman din cauza .... DISCRIMINARII.
Asa ca nu aruncati cu vorbe doar de dragul de a spune ceva! Incercati sa va puneti in locul acelor parinti si sa intelegeti cat de nociv si de inuman este acest fenomen. Pentru ca este inca fenomen, deoarece nu vorbim doar de cazuri izolate si rarisime.
T.A.T.A.
mirela.d spune:
TATA, eu am fost internata la Grigore Alexandrescu. Si am avut voie sa stam si impreuna (eu si sotul) si separat cu copilul. Prietenii mei au fost inernati tot acolo (unul dintre spitale) si a stat, asa cum ziceam, mai mult tatal.
Nu cred ca este vorba de discriminare ci de o intamplare nefericita de care ai avut parte pe care o exagerezi in mod vadit pentru a ajunge acolo unde iti place si anume la "cat de discriminati sunt tatii". Sa inteleg ca numai tatii singuri sunt discriminati? Si sotul meu fiind casatorit nu? De ce? Crezi ca ii confer eu puteri speciale?
conchita spune:
citat din mesajul lui inaioana Prin urmare sunt de acord ca parintii nu trebuie discriminati pe criterii de gen, dar nu as acorda niciodata suportul meu asociatiei lui Draghici. Ar fi o acceptare tacita a tuturor celorlalte actiuni ale asociatiei, care imi repugna profund. |
nu stiu despre asociatie si actiunile ei, dar teoretic problema pusa in discutie este legitima si e de actualitate si merita rezolvare indiferent de cine o sustine. nu sustinem o idee dreapta pentru ca e sustinuta de oameni nedrepti (teoretic)? tatii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi in institutiile publice ca si mamele, exceptie facand infractorii sau, ma rog, acolo unde legea spune altceva. dar in discutia de fata avem de-a face cu incalcarea legii. nu stiu cat de relevanta e asociatia postantului Tata - daca membrii sunt misogini, whatever, dreptul lor, ne putem impotrivi actiunilor punctuale care au potential de discriminare la randul lor. eu asa vad lucrurile.
denizel spune:
citat din mesajul lui mirela.d TATA, eu am fost internata la Grigore Alexandrescu. Si am avut voie sa stam si impreuna (eu si sotul) si separat cu copilul. Prietenii mei au fost inernati tot acolo (unul dintre spitale) si a stat, asa cum ziceam, mai mult tatal. |
!!!!!!!!!!!
Da??? E mai clar acum?
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.