Taticii sunt interzisi in multe spitale pt. copii?
Raspunsuri - Pagina 4
beren spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Beren, despre ce clasificari vorbim? |
"Falsa problema", "exagerari", "tragedii", "brodatul".
denizel spune:
- falsa problema = falsa problema.
Pe langa discriminarea taticilor, hop si discriminarea barbatilor. In Romania. Discriminarea barbatilor. Suna ca... ca o falsa problema, sa zicem...
- tragedii + brodatul = vezi articolul din Ev. Zilei
- exagerari: copilul iti e smuls din brate fiindca esti barbat + esti considerat potential agresor.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
beren spune:
Sunt convins ca opinia ta a fost inregistrata, Denizel. Loud and clear.
Jocurile de cuvinte la asemenea subiecte sunt ... nepotrivite, in opinia mea. Nu a spus nimeni aici ceva despre discriminarea barbatilor in Romania, ci despre discriminarea tatilor, mai ales cand sunt parinti singuri. Se intampla ca tatii sunt adesea barbati.
Un copil care are doar tata este discriminat de situatiile descrise mai sus. Asta e singurul lucru care conteaza. Iar cei care vor sa se organizeze impotriva acestei stari de fapt pot s-o faca pe acest forum. La fel cum organizarea actiunii impotriva violentei asupra copiilor a avut sprijinul comunitatii si nu a fost subminata in nici un fel.
Postarile peiorative si fara continut nu isi au rostul la nici un subiect, oricum.
adra_bell spune:
Fetita mea a fost internata pentru o zi la Spitalul Judetean Giurgiu, am stat amandoi cu ea, de la ora 14 pana la 23, chiar m-a surprins ca nu ne-a zis nimeni nimic. Salonul avea 6 paturi despartite printr-un fel de paravan cu geam, asa ca aveai impresia ca esti intr-o camaruta desi vedeai celelalte paturi.
Pe de alta parte, acum ceva timp, am stat peste noapte, la camera de urgenta. Era un salon mizerabil, cu 4 paturi, eu, un adolescent si un nene cu figura dubioasa, nu m-as fi urcat langa el in lift. Dupa vreo ora, adolescentul a plecat si am ramas cu nenea dubios, m-am panicat foarte tare. Norocoasa de mine, de garda era tot un barbat, cand a venit sa se uite la perfuzia mea, i-am spus ca mi-e frica si s-a mirat f tare, cred ca nu-si pusesera problema
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
about Eva
secolul XX la subiectiv
Inseamna si asta ceva dar nimeni nu intelege ce
mirela.d spune:
Cat am stat internta cu copilul in spital, am stat amandoi.
De curand niste prieteni au avut niste probleme cu copilul si au stat aproximativ 3 saptamani in doua spitale. In ambele au stat amandoi o data sau cu randul.
Parerea mea este ca autorul subiectului cauta numai sa arate cat de discriminati sunt tatii (fara baza reala) dar nu am vazut ca acelasi autor sa se implice in alte subiecte referitoare la cresterea copiilor (poate nu am vazut eu, desi...).
blackgirl0 spune:
Si in Spitalul de Copii Brasov tatii, chit ca nu sunt parinti unici, sunt acceptati alaturi de copil. Contra unei sume, cu chitanta, insa nu cred ca mai conteaza asta, nu?
Si noi, adica eu si sotul, am stat cateva ore bune in spital, internati fiind amandoi alaturi de copil. Si cred cu toata convingerea ca daca eu eram in imposibilitatea de-a sta cu cel mic (ca am revenit inca doua zile la rand pt perfuzii) sotul putea sta linistit alaturi de copil, fara niciun fel de problema.
Cat despre autorul subiectului...
conchita spune:
citat din mesajul lui T_A_T_A Astazi, 24 aprilie, am verificat personal daca Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" si Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" permit tatilor sa-si insoteasca in spital proprii copii. Realitatea a fost socanta. Tatii sunt pusi sub interdictie. Doar mamele sunt agreate. In caz de forta majora sunt acceptate bunici, matusi, bone etc. Cu conditia sa fie FEMEI asadar! Am facut haz de necaz si am intrebat daca este necesara operatia de schimbare de sex, pentru a ne veghea ca tatici copilasii in spital. S-a ras in hohote, pentru ca la varianta asta nu se gandise nimeni. Ce se intampla cu taticii vaduvi, divortati, cu sotii grav bolnave sau retinute acasa motivat (ex. mame care alapteaza bebelusi, adica pe fratiorii sau surioarele mai mici ale copiilor care au probleme de sanatate)? Raspunsul cadrelor medicale si ale oficialilor din spitale este probabil "SA FIE SANATOSI!". Anul trecut au fost sanctionate pentru ca discriminau tatal/barbatul alte doua spitale din Bucuresti: "GRIGORE ALEXANDRESCU" si "Victor Gomoiu", dar se pare ca fenomenul rezista inca. Suntem unici in Europa si la capitolul asta! Din pacate! Mai sunt parinti care au patit-o, care au aflat ca TATII nu sunt agreati in spital, ca nu-si pot insoti copilasii bolnavi si ca sunt interzisi doar pentru ca sunt tati/barbati? T.A.T.A. |
in primul rand, daca ai verificat realitatea asta pe pielea ta, imi pare rau. daca e copilasul tau implicat, ii urez sanatate.
discriminarea este evidenta, eu te cred. nu trebuie sa fie un fenomen generalizat la intreg universul, ti se putea intampla doar tie dintre toti barbatii planetei si tot discriminare se cheama. numele institutului citat de tine e clar discriminatoriu. :-)
argumentele ca e discriminare sunt evidente: spitalele sunt de stat, tu platesti asigurari si taxe, deci mi se pare culmea nedreptatii sa nu fi acceptat intr-o institutie pe care o finantezi, ca si cetatean roman platitor de angarale la stat. si daca era spital privat, tot discriminare s-ar fi chemat. iar daca e sa ducem rationamentul total pana la capat, discriminat e si copilul, pentru ca i se interzice sa ramana alaturi de unul dintre parinti - tatal, in speta -, in favoarea altei rude de sex feminin, doar pentru ca aceasta e de sex feminin! in plus, se discrimineaza si femeia-mama, bunica, matusa: nu are dreptul, in nici o circumstanta, sa ramana unde e si unde o avea treaba, pentru ca spitalul accepta numai femei insotitoare?!
prin urmare, caile tale de actiune trebuie sa fie cele legale. daca ai martori si tot, da-i in judecata, reclama-i la OPC, fa plangere inregistrata la ministerul sanatatii, cauta si alti tati in situatie. nu accepta discriminarea.
mirela.d spune:
Conchita, numele institutiei in cauza nu este deloc discriminatoriu. Asa se practica in toata lumea. Tu de ce crezi ca in timp de calamitati sunt salvati intai copiii, femeile si batranii. Din motiv de discriminare? Stii ca armata era obligatorie pentru barbati nu si pentru femei. Crezi ca tot din cauza discriminarii?
Si daca este vorba de discriminare, sa dau in judecata firmele care atunci cand fac reclama la aspiratoare sau cuptoare arata o femeie folosindu-le invariabil? Este o reclama recenta (sincera sa fiu nu stiu la ce) in care femeia da cu aspiratorul si barbatul sta in pat. Crezi ca ma ia cineva in seama daca ii reclam pentru discriminare?
In ceea ce priveste autorul subiectului, alt interes nu am vazut ca are decat oprimarea tatilor/barbatilor. Nu am vazut sa se intereseze cat trebuie sa manance un copil la o anumita varsta, sau cum trebuie sa reactioneze cand copilul pune cine stie ce intrebari si alte asemenea probleme.
In fine, am scris cam mult. Sper ca am fost coerenta.
XIO spune:
citat din mesajul lui T_A_T_A Astazi, 24 aprilie, am verificat personal daca Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" si Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu" permit tatilor sa-si insoteasca in spital proprii copii. Realitatea a fost socanta. Tatii sunt pusi sub interdictie. Doar mamele sunt agreate. In caz de forta majora sunt acceptate bunici, matusi, bone etc. Cu conditia sa fie FEMEI asadar! Am facut haz de necaz si am intrebat daca este necesara operatia de schimbare de sex, pentru a ne veghea ca tatici copilasii in spital. S-a ras in hohote, pentru ca la varianta asta nu se gandise nimeni. Ce se intampla cu taticii vaduvi, divortati, cu sotii grav bolnave sau retinute acasa motivat (ex. mame care alapteaza bebelusi, adica pe fratiorii sau surioarele mai mici ale copiilor care au probleme de sanatate)? Raspunsul cadrelor medicale si ale oficialilor din spitale este probabil "SA FIE SANATOSI!". Anul trecut au fost sanctionate pentru ca discriminau tatal/barbatul alte doua spitale din Bucuresti: "GRIGORE ALEXANDRESCU" si "Victor Gomoiu", dar se pare ca fenomenul rezista inca. Suntem unici in Europa si la capitolul asta! Din pacate! Mai sunt parinti care au patit-o, care au aflat ca TATII nu sunt agreati in spital, ca nu-si pot insoti copilasii bolnavi si ca sunt interzisi doar pentru ca sunt tati/barbati? T.A.T.A. |
La infectioase in TM sunt lasati taticii . Stiu ca avenit un baietel care era pt. internare si profesoara noastra l-a intrebat pe unchi daca nu pot sta el sau tata (mama era acasa cu fratele de cateva luni).
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Gabi_K spune:
dincolo de suferintele copilului, care bineinteles e prioritar in caz de boala si spital, cand ajungi acolo ca insotitor sau insotitoare, normal ca nu-ti sta capul la prostii.
Dar si daca sunt o anexa de gradul doi sau trei pe langa copilasul meu bolnav, tot OM sunt si eu, si da, am dreptul la jena, la intimitate, am dreptul sa fiu tratata ca un om.
Sunt impotriva discriminarii tatilor, dar dragi tatici, despre ce vorbim? Cat timp am stat prin spitale cu copiii, am vazut un singur tata o singura noapte. In rest mamici si bunici.
Tatii au voie in spitale, ziua am vazut multi barbati, insa noaptea personalul spitalului prefera mamicile, sau in general persoanele de sex feminin. Asta nu inseamna ca-ti ucizi copilul, nici ca-l abandonezi.
Autorul se pare ca exagereaza putin.
In Germania varul meu a patit la fel. Putea sa stea cu fiul lui de 6 ani peste zi, dar noaptea a fost rugat sa cheme o ruda se sex feminin in locul lui, pt motive de... "dreptul la jena" sa citez un forumist nou-venit.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert