Inca un caz

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Nu salvezi un om de la moarte doar ca sa-ti ridice cineva statuie ci o faci pentru ca atunci cand ai decis sa devii medic sau asistenta ai facut-o pentru a trata oamenii indiferent ca sunt sau nu purtatori de virus B,C sau sunt infectati cu HIV,sau acei nefericiti care poate sunt asa tot din vina noastra,ar trebui lasati sa moara?Am lucrat ani buni cu pacienti care erau purtatori de virus B sau C si de cele mai multe ori nu aveam manusi sa ne protejam in conditiile in care involuntar intram in contact cu sangele lor dar niciodata nu am refuzat sa recoltam,sa punem o branula,o perfuzie sau o transfuzie doar pentru ca respectivul pacient era purtatorul unui virus,nu zic ca nu aveam inima stransa dar nici nu lasam omul sa moara.Dupa parerea ta de viitor medic pe acesti oameni cine ar trebui sa-i trateze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balerrina spune:

Citat:
citat din mesajul lui iulianm

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Iulia , sincer , nu inteleg ce spui.

Marele cui, ani si ani de-a rindul, a fost fizica. Cheia intrarii consta in capacitatea candidatilor nu de a memora pe de rost manualul de biologie, ci in talentul de a rezolva probleme, clar, rapid si la obiect. Listele erau pline de absolventi de mate-fizica. Intreaba medicii care au de la 35 de ani in sus, or sa-ti explice ei ce si cum.

Aici pot sa confirm. Am facut liceu de matematica-fizica si mai mult de jumatate din liceu dadea (si intra) la medicina. Asta in niste vremuri cand se pica cu niste medii astronomice.

-- C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:

Balerinam da , eu nu stiu cum ar putea sa supravegheze el .
Normele sanitare nu le face directorul spitalului, prin urmare directorul trebuie sa se bazeze pe competenta asistentelor si pe simtul lor civic.
Asistenta aia este vinovata pt. ca ea stia ca trusele folosite atunci erau desterilizate , directorul probabil era la el in birou ingropat in referate pt. medicamente.
Vina lui este ca nu si-a triat bine angajatii si ca au ajuns astfel de oameni in spital.
Este ca la un restaurant : patronul nu are de unde sa stie daca unul din bucatari scuipa in mancare sau nu , se bazeaza pe bunul simt si pe simtul lui civic.
Sincer , cum crezi ca putea directorul sa stie ca trusele sunt desterilizate?

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Ei bine, Xio, aici te inseli si, te sfatuiesc ca, atunci cand vei fi tu manager de spital (un lucru realmente posibil) sa nu te lasi doar pe mana "simtului civic" si a "competentei" asistentelor, pentru ca, trecand peste faptul ca in multe cazuri acestea lipsesc cu desavarsire, asistenta este un om, supus greselii, si cu o pregatire medie, iar managerul este "taticul" lor, a tuturor, care stie, vede si repara tot. Asta inseamna management: nu numai de fonduri, ci si de resurse umane. Mi se pare normal sa nu verifice personal directorul dezinfectia WC-urilor sau serilizarea instrumentarului, insa ar trebui tu sa ne spui cine verifica "simtul civic" al unor asistente. Ca vezi tu, un scurt circuit in "simtul civic" al unei asistente inseamna moarte de om.
Deci, in loc sa te contrazici pe tema asta (scuzand, intr-un fel breasla din care faci parte), mai bine te-ai gandi concret: cine (in afara de o asistenta) ar trebui sa previna o greseala sora cu moartea?

PS: un patron (bun) de restaurant stie cand angajatii scuipa in mancare. Am vazut cu ochii mei filmari cu camere ascunse, camere montate de patroni care vor sa stie tot ce misca pe mosia lor. Repet: care vor sa stie tot ce misca.
Directorul de spital nu este, insa, un patron, iar spitalul nu-i mosia lui; de ce s-ar chinui sa gandeasca? Din "spirit civic"?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui kiki31

Nu salvezi un om de la moarte doar ca sa-ti ridice cineva statuie ci o faci pentru ca atunci cand ai decis sa devii medic sau asistenta ai facut-o pentru a trata oamenii indiferent ca sunt sau nu purtatori de virus B,C sau sunt infectati cu HIV,sau acei nefericiti care poate sunt asa tot din vina noastra,ar trebui lasati sa moara?Am lucrat ani buni cu pacienti care erau purtatori de virus B sau C si de cele mai multe ori nu aveam manusi sa ne protejam in conditiile in care involuntar intram in contact cu sangele lor dar niciodata nu am refuzat sa recoltam,sa punem o branula,o perfuzie sau o transfuzie doar pentru ca respectivul pacient era purtatorul unui virus,nu zic ca nu aveam inima stransa dar nici nu lasam omul sa moara.Dupa parerea ta de viitor medic pe acesti oameni cine ar trebui sa-i trateze?

Nu am spus ca pacientii cu boli infectioase nu mai trebuie tratati ci ca trebuie tratati cu grija, fara sa iti pui tu ca dr viata in primejdie.
De fapt chiar asta inveti la SMURD , ca viata salvatorului primeaza , adica nu intervii sa salvezi o victima punandu-ti viata ta in pericol.
Ba mai mult , daca salvatorul nu doreste sa faca respiratia artificiala in cazul primului ajutor acesta nu este obligat de lege sa o faca.
Si eu am lucrat cu pacienti cu virus B , C , HIV , si fara manusi dar mi-am dat seama ca a fost o greseala din partea mea ca nu m-am protejat.

Rufus , evident m-am referit la cazurile vazute de noi toti la TV , cu angajati care scuipa in mancare. Dar pana sa ii prinda au avut timp sa tot scuipe. C a si in cazul de fata.
De asistenta aceea raspunde asistenta sefa, nu directorul.
Si nu as ajunge director de spital in veci

Iulia , numarul mare care pleaca arata ca sistemul sanitar e la pamant , nu cel universitar medical asa cum ai afirmat tu . Deci pleaca pt. ca sunt bine pregatiti si au unde sa plece , nu cum ai afirmat tu .

La ce intrebari nu ti-am raspuns?
Si ai impresia ca noi ne conversam aici ca sa ma bagi tu pe mine in vreo categorie? Na LOL.Te-am intrebat frumos cand ai facut afirmatia ca nu suporti studentii aia si aia daca te-ai referit la mine. Din moment ce eu sunt studenta si cu mine discutai banuiam ca la mine faci referire si nu este doar o cugetare de-a ta asternuta pe internet.
Nu stiu ce explici tu de azi dimineata , observ cum ai manageriat discutia despre sistemul universitar medical pentru care ne-am lungit totalmente aiurea o zi intreaga doar ca sa spui ca de fapt esti de acord cu mine dar vroiai sa spui ca nu pleaca doar romanii in alte tari , ca mai apoi sa spui ca sistemul sanitar e la pamant. Ok , amandoua erau logice si cunoscute de toti.

Fizica este una dintre materiile care mi-au placut , alaturi de geometrie. Biologia nu am invatat-o pe de rost , am luat meditatii si am invatat totul logic , inclusiv la anato care e mai mult de toceala.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulianm spune:

Citat:

Iulia , numarul mare care pleaca arata ca sistemul sanitar e la pamant , nu cel universitar medical asa cum ai afirmat tu . Deci pleaca pt. ca sunt bine pregatiti si au unde sa plece , nu cum ai afirmat tu .

La ce intrebari nu ti-am raspuns?
Si ai impresia ca noi ne conversam aici ca sa ma bagi tu pe mine in vreo categorie? Na LOL.Te-am intrebat frumos cand ai facut afirmatia ca nu suporti studentii aia si aia daca te-ai referit la mine. Din moment ce eu sunt studenta si cu mine discutai banuiam ca la mine faci referire si nu este doar o cugetare de-a ta asternuta pe internet.
Nu stiu ce explici tu de azi dimineata , observ cum ai manageriat discutia despre sistemul universitar medical pentru care ne-am lungit totalmente aiurea o zi intreaga doar ca sa spui ca de fapt esti de acord cu mine dar vroiai sa spui ca nu pleaca doar romanii in alte tari , ca mai apoi sa spui ca sistemul sanitar e la pamant. Ok , amandoua erau logice si cunoscute de toti.

Fizica este una dintre materiile care mi-au placut , alaturi de geometrie. Biologia nu am invatat-o pe de rost , am luat meditatii si am invatat totul logic , inclusiv la anato care e mai mult de toceala.

QED

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Citat:

conteaza foarte mult omul in sine si nu meseria.
Stiu un anestezist care s-a infectat cu virus B de la un pacient caruia ii salva viata . Nu i-a ridicat nimeni statuie , omul era sa moara , a stat si in coma pt. ca a facut o forma urata de tot .Ba chiar cei care generalizeaza l-au jignit pe omul asta care si-a periclitat viata pt. un pacient.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Pai Xio, nu tu singura ai declarat ca nu te atingi de un pacient cu HIV? Unde e calitatea umana (de care scrii mai sus ca e importanta) aici?

Si nu mai comenta despre nevinovatia directorului care nu stia ce face asistenta, cind nu era prima data cind se intimpla asta, am scris dar te faci elegant ca nu vezi ce nu te avantajeaza, ca sectia aia fusese deja inchisa cu doua saptamini inainte pentru aceeasi problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Si nu as ajunge director de spital in veci.

Nici nu merita. Ai face o cariera mult mai stralucita ca purtator de cuvant al ministerului sanatatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Olina87

Citat:

conteaza foarte mult omul in sine si nu meseria.
Stiu un anestezist care s-a infectat cu virus B de la un pacient caruia ii salva viata . Nu i-a ridicat nimeni statuie , omul era sa moara , a stat si in coma pt. ca a facut o forma urata de tot .Ba chiar cei care generalizeaza l-au jignit pe omul asta care si-a periclitat viata pt. un pacient.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Pai Xio, nu tu singura ai declarat ca nu te atingi de un pacient cu HIV? Unde e calitatea umana (de care scrii mai sus ca e importanta) aici?

Si nu mai comenta despre nevinovatia directorului care nu stia ce face asistenta, cind nu era prima data cind se intimpla asta, am scris dar te faci elegant ca nu vezi ce nu te avantajeaza, ca sectia aia fusese deja inchisa cu doua saptamini inainte pentru aceeasi problema.

Nu , eu am declarat ca NU ESTE NORMAL sa trebuiasca sa asisti o nastere fara echipament de protectie la o pacienta cu HIV si ca nu as face asta cu o pereche de manusi si atat, ca iti risti viata.

Capcaune , sunt sigura ca as apara sistemul sanitar in care nu ai nici ace corespunzatoare , salariul e de toata jena, conditiile jalnice , manusi doar o singur marime samd

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Capcaune , sunt sigura ca as apara sistemul sanitar in care nu ai nici ace corespunzatoare , salariul e de toata jena, conditiile jalnice , manusi doar o singur marime samd

ai uitat buzunarele tot o singura marime, anume extra-large si inimile cam micute. bine ca are cine sa apere un sistem corupt, neomenos, jalnic, in schimb pe pacient nu-l apara nimeni, nici macar viitorii medici, daramite aia actuali. Xio, Xio...:-((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Buuun,sa presupunem ca esti de garda,vine o femeie sa nasca(infectata cu HIV),apar complicatii si trebuie sa-i faci cezariana,trusa speciala n-ai ,doar o pereche de manusi te protejeaza,ce faci atunci?ca zici ca n-ai spus ca cei infectati trebuie lasati sa moara dar nici n-ai intervenii doar cu o pereche de manusi,deci cum ai proceda tu?

Mergi la inceput