Inca un caz
Raspunsuri - Pagina 11
ioanadara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Iulia , numarul mare care pleaca arata ca sistemul sanitar e la pamant , nu cel universitar medical asa cum ai afirmat tu . Deci pleaca pt. ca sunt bine pregatiti si au unde sa plece , nu cum ai afirmat tu . |
Numarul mare de medici care pleaca nu arata ca sistemul medical e la pamant .Arata faptul ca oamenii au o alta optiune.Nu numai de aici se pleaca si nu numai din breasla asta.
Faptul ca jumatate din medici pleaca nu da dreptul celorlalti ramasi in tara sa faca greseli si nici nu-i scuza.
Ceea ce arata ca sistemul medical e la pamant este functionarea improprie atunci cand e vorba de serviciile oferite pacientului.
Si imposibilitatea de redresare dovedita pe o perioada mult prea mare de timp.
Una din principalele cauze pentru care s-a ajuns aici este chiar invatamantul universitar medical prost condus, prost gandit in momentul de fata, corupt si cu o mare plaja de promovare a nonvalorii si a nepotismului.
ioanadara spune:
Si eu pariez pe ideea : "Xio manager de spital" nu pe cea:" Xio purtator de cuvant" pentru ca totusi cred ca nu ar fi destul de docila pentru a doua varianta.
viviana spune:
Ioanadara perfect de acord cu tine.
Deci ramane intrebarea: ce putem face noi pacientii? Cum putem colabora cu cadrele medicale pentru a preintampina diverse situatii care ne aduc atingere?
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ioanadara spune:
Viviana , eu am cedat deja.Nu mai lupt cu sistemul , nu mai pot efectiv sa-mi consum energia pentru lucruri "marete" in detrimentul familiei, al timpului meu liber, etc.
Si eu si sotul ne-am pierdut dorinta de a astepta si ne-am hotarat sa plecam. Acum deja scriu de afara dar inca sunt legata si vin des in Romania de aceea nu am schimbat profilul.
Am ajuns la o varsta la care riscul mi se pare de neconceput cand e vorba de sanatatea copiilor mei .
Este vorba tot de optiunile despre care vorbeam inainte. Faptul ca eu am plecat nu inseamna ca industria energetica (in care lucram in tara ) e la pamant.(de aia nu se zguduie sist. energetic ...) ci inseamna doar ca am avut o alta optiune si am decis asa.
viviana spune:
M-am razgandit. Nu mai vreau nici un raspuns.
De ce? Ciomu se intoarce. Tribunalul Bucuresti a anulat decizia prin care acestui medic i s-a luat dreptul de a profesa.
Naum Ciomu, medicul condamnat in 2007 pentru malpraxis, a cerut Tribunalului Bucuresti sa anuleze decizia Colegiului Medicilor Bucuresti prin care i s-a interzis sa practice medicina, sustinind ca prin sentinta data in cazul sau are interdictie sa practice chirurgia urologica, nu medicina "in general". Tribunalul Bucuresti a decis sa admita actiunea medicului
Naum Ciomu, prin care acesta a cerut instantei sa anuleze decizia Colegiului Medicilor Bucuresti prin care i s-a interzis sa practice medicina, insa decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti
Eu zic sa se apuce de chirurgie mamara.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Lali spune:
Am si eu de spus doua lucruri referitor la subiectul asta care este deja demult pe langa subiect:
Medicii si asistentele din Romania pleaca in strainatate pentru ca sunt mai bine platiti. Majoritatea covarsitoare. Nu pentru ca sunt mai buni decat altii. Pleaca din Ro si chimisti, ingineri, zidari, agricultori, economisti, croitori, instalatori, ingrijitori de bartani/ copii, etc. Marea majoritate pentru ca sunt mai bine platiti decat aici, nu pentru ca sunt mai buni decat chimistii, inginerii, zidarii, agricultorii, economistii, croitorii, instalatorii, ingrijitorii de batrani/ copii de acolo. Poate multi isi gasesc de lucru pentru ca sunt mai ieftini decat cei autohtoni. Asa ca ideea ca vai, pleaca medicii pentru ca sunt mai buni decat cei de acolo e falsa. Exista, bineinteles si exceptii, dar noi vorbim in general.
Si mai e ceva: directorul e responsabil de tot ce se intampla intr-o institutie/ firma, si daca e manager ar trebui sa stie sa faca in asa fel incat aceste cazuri sa nu se intample sau sa le rezolve in faza incipienta si sa ia masuri sa nu se repete. Xio, daca pregatirea ta medicala te duce la ideea ca saracul director, de unde sa stie el ca asistenta nu isi face treaba afla ca un manager are multe metode de control care se invata la scoala si de asemenea trebuie sa existe multe protocoale in acest sens intr-un spital inclusiv pentru controlul calitatii muncii personalului auxiliar. Iti dau un alt exemplu: stii ca un administrator de firma poate raspunde penal pentru un accident de munca. De unde sa stie el, saracul, ca muncitorul nu si-a pus casca sau nu si-a asigurat scara...
XIO spune:
citat din mesajul lui Lali Am si eu de spus doua lucruri referitor la subiectul asta care este deja demult pe langa subiect: Medicii si asistentele din Romania pleaca in strainatate pentru ca sunt mai bine platiti. Majoritatea covarsitoare. Nu pentru ca sunt mai buni decat altii. Pleaca din Ro si chimisti, ingineri, zidari, agricultori, economisti, croitori, instalatori, ingrijitori de bartani/ copii, etc. Marea majoritate pentru ca sunt mai bine platiti decat aici, nu pentru ca sunt mai buni decat chimistii, inginerii, zidarii, agricultorii, economistii, croitorii, instalatorii, ingrijitorii de batrani/ copii de acolo. Poate multi isi gasesc de lucru pentru ca sunt mai ieftini decat cei autohtoni. Asa ca ideea ca vai, pleaca medicii pentru ca sunt mai buni decat cei de acolo e falsa. Exista, bineinteles si exceptii, dar noi vorbim in general. |
Cine a afirmat ca medicii pleaca pt. ca sunt mai buni decat inginerii , electronistii sau avocatii?
Se discuta despre cu totul altceva.
Ioanadara, medicii pleaca pt. ca aici nu ai cu ce sa lucrezi nici daca vrei , nu ai sanse sa te afirmi in domeniu si nu ai bani . Pleaca din cauza ca aici castiga 250 de euro iar in alte tari incep de la 1000 si ceva cel putin. Si medicii din Germania pleaca inChina pt. salarii cu 6 cifre , dar pleaca de la salarii decente si conditii decente.
Aici iti cumperi tu ace ca sa faci frumos sutura , cauti rudele pacientului in timpul operatiei sa le intrebi daca au 200 de euro sa dea pt. un buretel sau faci cheta de la cine e prin sala.
Kiki , iti iei 7 perechi de manusi , trimiti pe cineva sa cumpere ace boante ,masca cu ochelari si te rogi sa nu iei ceva. 6 luni te feresti sa ai contact intim cu familia si te rogi sa iasa totul bine la analize.
Conchita , aici gresesti .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Lali spune:
Xio, eu nu am comparat mere cu pere, dar tu ai adus in discutie faptul ca pleaca medicii si ca uau, sunt 4000 de oferte nu stiu unde. Am spus doar ca pleaca pentru ca sunt platiti mai bine si nu pentru ca sunt mai buni decat medicii de acolo. In mare majoritate, repet.
Edit: Si in multe spitale din cauza managementului super prost exista aparatura de milioane de euro nefolosita dar nu exista materiale de dezinfectie si manusi chirurgicale. La CFR 2 din cate stiu de la mamici care au nascut acolo exista paturi sofisticate dar nu se sterilizeaza ca lumea instrumentarul. E poate tot din vina sistemului... E foarte simplu sa dai vina pe "sistem" doar nu poate fi tras la raspundere...
XIO spune:
citat din mesajul lui Lali Xio, eu nu am comparat mere cu pere, dar tu ai adus in discutie faptul ca pleaca medicii si ca uau, sunt 4000 de oferte nu stiu unde. Am spus doar ca pleaca pentru ca sunt platiti mai bine si nu pentru ca sunt mai buni decat medicii de acolo. In mare majoritate, repet. |
Din nou :
Iulia a afirmat ca sistemul universitar medical romanesc este jalnic , cu alte cuvinte absolventii de facultate nu stiu nimic , sunt in plop , sunt prosti , nu au invatat , sunt slab pregatiti si alte sinonim e.
EU AM AFIRMAT ca din moment ce pleaca atatia medici peste hotare nu sunt chiar atat de tampiti romanii , nici incompetenti , iar tarile care ii accepta considera ca sunt destul de bine pregatiti incat sa practice meseria in spitalele lor.
Nu am afirmat ca sunt mai buni decat doctorii din tarile alea , ca sunt mai blonzi , mai bronzati sau mai dotati.
Doar ca nu sunt atat de incompetenti si slab pregatiti cum ii conidera Iulia.
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Lali spune:
Xio, intelege ca la un subiect la care se discuta despre incompetenta unor oameni care a dus ca cateva cazuri tragice, este absurd ca tu sa vii sa sustii competenta... celorlati. Pur si simplu este pe langa. E ca si cum in cazul unui accident rutier ai spune ca mai erau pe strada zeci de soferi care circulau corect.
Si o intrebare totusi: cum ramane cu directorul care nu avea de unde sa stie saracul ce face asistenta si, deci nu e de vina deloc ?
P.S. Mi-a placut dantura ta ! Este un argument zdrobitor pentru aceasta discutie.