pasaport copil 5 ani
Raspunsuri - Pagina 5
andacos spune:
Amprenta digitala va deveni obligatorie pe pasaport pentru totzi cetatzenii indiferent de natzionalitate!
Probabil ca peste citziva ani vor exista doar genul asta d epasapoarte,asa ca zau,drept sa spun ,nici nu mai are rost sa facem comentarii,ca de' trebuie sa ne supunem legilor!![]()
Iasmin,nu e vorba ca se intimpla si la case mai mari,pentru ca in definitiv cei de la consulat sunt tot lucratori scolitzi in Romania,insa e vorba de atitudine si...da...nerespectarea anumitor drepturi ale tale ca individ!
Dana
www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit
Iasmin08 spune:
Pai si legile alea au fost facute tot de oameni si pentru oameni, in slujba oamenilor, nu?
Faptul ca e lege, nu inseamna automat ca nu e nedreapta, si nici ca trebuie sa aplaud cu foc si sa fiu de acord cu absolut tot. Atata lucru mi-a ramas deocamdata ca libertate: libertatea de a comenta. Nu-mi place si spun, asta e.
Sau cum ar zice englezu: "We agree we disagree".![]()
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
andacos spune:
Ei...e internatzionala legea asa ca...nue e facuta d ecapul nostru!![]()
Dana
Iasmin08 spune:
Correct, asta stiu ca nu e facuta de capul nostru.
Dar, Dana, pe mine tot ma doare, mai, mama, ca al meu pui e considerat atat de crud ca fiind un viitor infractor. Ma doare si nici o alta explicatie nu imi poate potoli durerea. Daca nu era asa, mi s-ar fi dat dreptul sa pot refuza.
Apropos, ar fi fain de facut un subiect (tu mi-ai dat ideea): suntem tutori dar ce hotarari putem lua asupra propriilor copii? Doar in cele mici, nu? In cele mari exista deja legi, nu mai e loc de intors.
andacos spune:
Si pe mine ma doare,numai gindul ca amprentele copilului meu sunt MOMENTAN(pentru ca atunci cind va fi generala situatzia va fi alta treaba,insa noi suntem defavorizatzi in acest moment)alaturi de totzi raii pamintului!![]()
Insa incerc sa iau partea buna,partea pozitiva,poate totusi e o masura de ingradire a raului!
Dana
Natasa spune:
In strainatate sint spitale unde se iau amprentele (minutelor si picioruselor) inca din prima zi si nu pentru ca ar fi considerati infractori ci pentru a avea un ajutor in plus in caz de rapire sau mai stiu eu ce nenorociri.
Pina in virsta de 6 ani nu se iau amprente pentru pasaport, am fost eu azi si baietelul meu nu a fost amprentat. Hai sa nu mai dramatizam luatul amprentelor ca nu are sens. Traim intr-o lume din ce in ce mai plina de pericole si direct proportional din ce in ce mai controlata. Daca umblam si ne plimbam prin ea, asta e, ii acceptam regulile.
Anka74 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Iasmin08 Ancutza, mama, dar tu ai facut pasaport permanent? Pasaportul pentru care ai optat e electronic? (Ca ala temporar nu e electronic.) Eu stiam ca pentru electronic trebuiau sa le ia datele biometrice, pentru care, printre aletele, ar trebui facuta amprentarea digitala. De aia intreb, poate ma dumiresc si eu ce si cum, ca is cam nauca si nu mai inteleg. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Mai , al meu nu are inca 6 ani, abia in sept. implineste 6 ani. Acum, ce sa zic, as fi preferat sa fie pasaportul valabil 5 ani (nu 3) si sa fie amprentat copilul… amprentarea sunt sigura ca are numai rol de identificare. Nu mi se pare nimic exagerat…iar piticania s-ar fi distrat la culme! Ne-au intrebat doar ce culoare au ochii…si recunoasc ca m-am uitat la ochii lui, ca ba sunt negrii , ba caprui! Depinde de soare, dar cum in birou nu prea era soare, am optat pt caprui!
Pe mine nu amprentarea m-a deranjat….ci costul pasaportului. Mi se pare enorm de mult, in fond e doar un act de stare civila. Dar probabil si costurile sunt stabilite la nivel international…de unde sa stie aia de salariile noastre!
Iasmin08 spune:
Natasa a dramatiza este una, a vrea sa fii respectat ca fiinta umana, e alta. Sa facem diferenta, plzz?
De unde pana unde nu mai este omul considerat apriori nevinovat? Prin amprentare este considerat vinovat si cu asta basta.
Adica nu mai am voie sa ma enerveze ceva care pune la indoiala nevinovatia copilului meu ca gata dramatizez?
Am zis: Nu-mi place si gata. Crezi ca daca o sa imi pui stampile o sa-mi placa deodata?
Si ce daca li se iau amprentele in spitale si in maternitati? Sunt sau nu tutorele copilului meu? Sunt considerata sanatoasa mintal? Am dreptul sa fiu constienta de consecinte in cazul in care refuz? Pai nu prea. Deci pana una alta, eu zic sa ne respectam ca parinti si sa terminam odata cu datul ochilor peste cap atunci cand vine vorba de sentimentele parintilor fata de proprii copii. Daca imi iubesc copilul, acuma dramatizez, am mai auzit una! Ei, na ca m-am infuriat.
Natasa spune:
Iasmin, te-ai enervat degeaba. Probabil asa s-au enervat si unii din stra-stra bunicii nostri cind si-au permis sa le faca acte la primarie. Pasaportul are niste elemente de SIGURANTA pentru a nu putea fi falsificat (sau pentru a ingreuna asta). Aici nu e vorba de vinovatie sau nevinovatie, e vorba despre un document de identitate. Si cind ne nastem primim un cod numeric, cind ne facem buletin ne fac poza si primim iarasi o serie doar a noastra, putem sa dramatizam si sa spunem ca nu vrem sa fim tratati ca oile si vrem sa fim liberi, nu? Aici nu e vorba ca ne iubim sau nu copiii si de sentimentele noastre nobile, dar evident ca daca vrei sa faci caz de asta, esti libera. Poti sa alegi sa nu-i faci nici buletin, ca doar nu e vinovat de ceva, de ce-i fac poza?
Iasmin08 spune:
Natasa, m-am calmat intre timp, am venit sa sterg raspunsul, dar uite ca deja raspunsesei.
Buletin ii voi face, poze are deja jde mii, ca sunt nebuna se poate, dar ca nu imi iubesc copilul ci ca joc teatru, aka dramatizez, de asta nu ar trebui nimeni de pe pamant sa ma invinovateasca.
Evident ca sunt libera sa cred ce vreau, sunt libera sa cred in ce vreau, si atata timp cat imi cresc copilul sa fie un cetatean onorabil si bun nu vad problema asupra viziunii mele in privinta cuvantului ''dreptate''.
Faptul ca nu imi place aceasta amprentare, nu-mi place, eu nu am zis ca sunt impotriva amprentarii adultilor. Ca si eu pot la un moment dat sa imi pierd sangele rece dintr-o cauza sau alta si cine stie ce mai sunt si eu in stare sa fac. Dar nu vreau copiii nevinovati, atat vreme cat sunt nevinovati, sa fie monitorizati astfel. Adica nu-mi place si indiferent cine si cu ce argumente vine mie tot n-o sa-mi placa.
Acuma am fost mai clara cumva?
(O sa fie : verba volant, amprenta manet
)