pasaport copil 5 ani

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Fetele care ati facut pasaport electronic puilor- li s-au luat amprentele digitale copiilor?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anka74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Fetele care ati facut pasaport electronic puilor- li s-au luat amprentele digitale copiilor?

No! Doar poza..si ca un pont, e bine ca piticii sa fie imbracati intr-o culoare mai inchisa, pt a contrasta cu fondul alb. Noi aveam o camasuta bleu si a trebuit sa ii pun un pulovaras...ca altfel nu dadea bine!
Am reusit astazi, pe la 2, sa ajungem, ce sa zic, destul de aglomerat, multi copii mititei, obositi si plictisiti...Al meu pitic vazand multimea de copii si parinti ma intreaba "mami, esti sigura ca nu suntem la doctor?!"
Pe 5 mai luam si actul..la ridicare e suficient un parinte cu certificatul copilului in original plus cartea sa de identitate.
Va multumesc tuturor pt sfaturi!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anka74

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

No! Doar poza..si ca un pont, e bine ca piticii sa fie imbracati intr-o culoare mai inchisa, pt a contrasta cu fondul alb. Noi aveam o camasuta bleu si a trebuit sa ii pun un pulovaras...ca altfel nu dadea bine!
Am reusit astazi, pe la 2, sa ajungem, ce sa zic, destul de aglomerat, multi copii mititei, obositi si plictisiti...Al meu pitic vazand multimea de copii si parinti ma intreaba "mami, esti sigura ca nu suntem la doctor?!"
Pe 5 mai luam si actul..la ridicare e suficient un parinte cu certificatul copilului in original plus cartea sa de identitate.
Va multumesc tuturor pt sfaturi!

Ancutza, mama, dar tu ai facut pasaport permanent? Pasaportul pentru care ai optat e electronic? (Ca ala temporar nu e electronic.) Eu stiam ca pentru electronic trebuiau sa le ia datele biometrice, pentru care, printre aletele, ar trebui facuta amprentarea digitala. De aia intreb, poate ma dumiresc si eu ce si cum, ca is cam nauca si nu mai inteleg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Baiatului meu(14 ani,spun virsta desi nu prea cred ca are importantza in cazul asta,dar ma rog n-am citit legea cap coada)i s-au luat amprentele!

Eu ca si tutore am semnat o hirtie ca sunt de acord cu asta!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Baiatului meu(14 ani,spun virsta desi nu prea cred ca are importantza in cazul asta,dar ma rog n-am citit legea cap coada)i s-au luat amprentele!

Eu ca si tutore am semnat o hirtie ca sunt de acord cu asta!

Dana

Pai asa ceva stiam si eu. Si nu numai amprentele digitale, dar si cea a irisului din cate stiam io.
Intrebare, Dana, si daca nu semnai ca esti de acord, nu ii mai faceau pasaport?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_b spune:

Pentru ca ma interesa subiectul, am intrat si eu sa vad ce mai aflu de aici. In legatura cu amprentele digitale la copii, este scris pe un site oficial, dar nu mai stiu exact pe care, ca la copiii sub o anumita varsta nu se iau acestea. Este si de inteles, pentru ca nu ai cum sa iei amprentele la un bebelus sau un copil foarte mic. Si inca o observatie, pasaportul electronic este valabil 3 ani la copiii sub 6 ani, iar la cei peste 6 ani este valabil 5 ani (pentru ca am observat ca erau discutii despre asta - tot de pe site-ul prefecturii)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Iasmin,nu vreau sa discut despre competentza lucratorilor de la consulat,ei voiau sa-mi ia copilul de linga mine sa-i ia amprente dupa voia muschiului lor de diplomatzisi le-am reamintit ca totusi nu are 18 ani si eu am drept de decizia daca i se iau sau nu amprente!

Abia apoi mi-au dat respectivul formular sa-l completez!.deci numai cu acordul parintelui s epoate face!La intrebarea daca refuz sa semnez,mi-a raspuns ca nu i se poate face pasaport fara amprente!

Nu se iau decit amprente digitale nu si a irisului!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Eh, Dana, se poarta va sa zica si la case mai mari. Dar e bine de stiut. Deci daca refuz, nu ii mai face pasaport.
Pe mine ma enerveaza chestia cu amprentele la copii. Dom'le, io sunt mare, pot sa fac cine stie ce boroboate, dar asta mititel.... Nu-mi cade bine la ficat. Hai sa zic- 14 ani, varsta ptr buletin, ma rog, desi.... Dar la cei mici?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Iasmin, eu cred ca la copii nu e vorba de infractionalitate...ci de alte chestii...rapiri, infieri ilegale, etc. Zic io, dupa logica mea...desi daca unui copil de 13 ani impliniti(cat are fata mea cea mare) nu i se iau amprentele pe motivul ca nu are 14 ani, ea face 18 ani pana ii expira pasaportul(valabil 5 ani, nu?)...si atunci e deja majora.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Mihaela, amprentele se luau pana acuma celor care comiteau o infractionalitate... Acum se iau tuturor, in caz ca cineva va infaptui vreodata o ilegalitate. Dar ptr copii mi se pare o extrema cruda si nedreapta, ca s nu mai vorbim de faptul ca nu prea cred eu ca amprentele copilului vor stopa astfel de evenimente. Ideea e sa nu se intample evenimentul (furt, infiere ilegala), ca odata ce s-a intamplat, scuza-ma....
Eu sustin inca o data, la un copil nu vad rostul. Indiferent de relele de pe lumea asta. Macar ar putea sa ma intrebe, iar eu sa imi asum in cunostinta de cauza raspunsul ''nu'', iar nu sa fiu fortata de dumnealor.

Mergi la inceput