pasaport copil 5 ani

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Dana, ai fost "dezinformata" de catre consulat! Pe pagina Consulatului de la Ambasada Romaniei in Stockholm scrie clar ca exista posibilitatea emiterii unui pasaport simplu temporar. La fel cum scrie si pe site-ul Serviciilor Pasapoarte din Ro.

Iar daca intrati pe pagina www.pasapoarte.mai.gov.ro/" target="_blank">asta puteti citi si despre valabilitatea pasapoartelor.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mihaela,nici nu mi s-a dat o alta varianta in afara pasaportului electronic!

Ei...am si eu sau o sa am pasapaort nou!

dana

editez sa spun ca personal mi s epare ilogic sa mergi dintr-un temporar in altul,mi s-ar parea a o aiureala ca legea sa accepte ceva,insasi numele de temporar ii da un anumit statut!(paspaortului ca de el vorbim)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da...dar uite ca pe mine ma ajuta chestia cu temporarul...noi la vara mergem in Ro si nu putem sta o luna(noi suntem din Satu Mare si acolo dureaza 30 de zile eliberarea unui pasaport electronic! ...fetelor le expira pasaportul in iulie si august(au fost facute acum 3 ani, cand legea era cea veche, atunci era asa cum spui Dana, copiilor pana la 14 ani li se facea pasaport pe 3 ani) si sper sa le putem face pasapoarte temporare. Daca vom merge dintr-un temporar in altul...e posibil ca da, daca legea nu se schimba, ori daca avem timp sa asteptam de la consulat un pasaport care dureaza intre 4 si 8 luni ceea ce e cam imposibil, noi calatorim destul de mult, cu copiii...dupa ce ca avem un drum de facut, taxe duble(aici costa 100 de euro taxele de pasaport), etc.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

ps Dana, pe la "noi" de ce nu mai scrii?

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

96 de euro ,itzi spun eu cu exactitate!

Miha,hai mey ca temporar stii si tu ce inseamna!Cum sa permita legea sa mergi din temporar in temporar!Bine -in legea romaneasca tot ce-i posibil ,dar atunci nu se mai numeste temporar!(ca sa nu mai spun ca e contradictzie in termeni-obligativitatea pasaportului electronic se bate cap in cap cu "pemanentza"pasaportului temporar)

Oficial(in e-mail) mi s-a spus ca dureaza pina la 3 luni,neoficial (din experientza lucratorului consular) o luna si jumatate!Am sa vad eu cit si cum!

Dana

Miha,sunt tot intr-o fuga,nu mai am timp de nimic,sa-mi mai dai adresa de e-mail sa-tzi arat de ce m-am apucat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Tocmai ne-am intors de la Pasapoarte. Nu am stat mai mult de jumatate de ora. Erau doua ghisee special pentru copii.
Intrucat am optat pentru regim de urgenta, in doua ore a fost gata (a fost sotul si l-a ridicat). Valabilitatea: un an.
Daca mai aveti nelamuriri si va pot ajuta cu vreo informatie....

Mergi la inceput

mirela, da...pe mine ma intereseaza! Ce conditii ti-au cerut pentru pasaport temporar?
Eu sunt in ceata si cu actele, pe site nu scrie nimic.
Imi puteti spune ce acte sunt necesare pentru copii? Cam stiu in mare, dar nu as vrea sa ma trezesc in Ro ca am omis ceva act si l-am lasat in Suedia.

Poate altcineva in afara de parinti scoate pasaportul electronic al ununi copil? Bunica de ex?

Am scris mai sus cu ce probleme ma confrunt, am mari dubii ca ii vor face fetei mai mici pasaport temporar pentru ca ii expira in 24 august. Noi vom fi in Ro intre 22 iunie si 3 iulie...nu avem timp sa asteptam dupa unul electronic(am citit pe site-ul ambasadei ca se elibereaza unul temporar cu cobditia sa fie depusa cerere pentru cel electronic, informatie care nu se regaseste pe site-ul directiei pasapoarte). Cea mare ramane pana in august in tara la tatal ei(suntem divortati), ei ii expira un iulie pasaportul. Daca depunem pentru unul electronic e posibil sa il ridice tatal ei(nu locuieste in acelasi oras unde am locuit noi, probabil ca ii va trebui procura...sau ce stiti, cum se procedeaza daca ati auzit de asa cazuri...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

N-a fost nevoie decat de cartile noastre de identitate (original plus copie) si de certificatul de nastere al copilului (la fel, original plus copie). Si neaparat ambii parinti prezenti sau daca se duce altcineva cu procura de la ambii parinti (procura data in fata notarului).
Editez: e nevoie si de taxe, logic.

Nu mi-au cerut sa justific de ce vreau pasaport temporar. Practic noi am tot amanat sa il facem si s-a apropiat momentul plecarii si aveam nevoie urgenta de el. Dar nu ne-a intrebat nimic.

Oricum, poti suna la ei si sa ii intrebi ceea ce te intereseaza vizavi de problema ta. Eu am sunat inainte ca sa stiu ce acte imi trebuiesc cu exactitate.
Oricum, merge repede.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Nu mi-au cerut sa justific de ce vreau pasaport temporar.

Uite aici se incalca legea!(mirela nu e nimic personal adresat tzie)!

Pai mey daca spune clar ca temporarulse face in anumite conditzii,de ce se procedeaza ca mai sus!

oricum daca al meu nu va fi gata ,plec cu titlu de calatorie si-mi fac in tzara unul temporar!

Dana

Mergi la inceput

Mda, eu ma stresez pentru ca citesc ce scrie la ei pe site...
Oricum ma bucur ca nu intreaba nimic(sau eu poate am ghinion, cine stie cum e in SM!)...

Mersi mult mirela. Actele astea le stiam si eu de acum trei ani, asa ca nu s-a schimbat nimic. Daca se poate scoate cu procura e foarte bine...se poate rezolva. Sper din suflet sa fie asa!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Andacos, mi-am dat seama ca nu ai nimic cu mine.
Sincera sa fiu, pe drum imi faceam procese de constiinta ca nu am luat biletele de avion sa vada cand este plecarea. Dar nu a fost nevoie de asa ceva.
Mihaela_s, bafta multa!

Mergi la inceput