pasaport copil 5 ani
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Anka74 spune:
Of…nu mai ajungem astazi, ca tati nu poate pleca de le serviciu, maine in pauza de pranz o sa ne incercam norocul. Nu prea inteleg eu de ce costa totusi asa de mult, pana la urma e doar un pasaport, taxe se apropie de jumatatea salariului minim pe economie...si nici nu e valabil o perioada mai mare, eventual 5 ani, macar stii ca platesti odata si nu mai ai treba ceva vreme.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Iasmin08 spune:
Pasapoartele temporare sunt valabile 1 an. Dar se poate face pasaport temporar dupa aceea? Sau este obligatoriu ca pasaportului temporar sa ii succeada pasaportul electronic?
Puiului meu ii expira pasaportul in iunie 2011. Si va trebui sa aplic pentru unu temporar. Ma gandesc ca trebuie sa fac asta anual? Sau sunt obligata sa ii fac pasaport electronic in 2012?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Natasa spune:
E pagubos pasaportul temporar, costa 2 milioane, trebuie sa justifici de ce ai nevoie de el si nu faci unul definitiv si in plus in anul viitor o iei de la capat.
http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexBucuresti.htm
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lavi02/lavi02.jpg)
lavi02 spune:
Noi am fost vineri dimineata chiar la deschidere. Era plina antcamera la copii asa ca a venit un nene si ne-a luat, pe ultimele familii venite si ne-a imprastiat pe la alte ghisee unde erau cozi mai mici. A fost un avantaj pt ca acolo mi-a luat si mie actele, nu numai cele ale copilului. Pana la urma, per total tot ne-am petrecut vreo ora acolo.
Termenul de ridicare ni l-a dat 2 saptamani.
LYADA spune:
Noi am fost joi pe 15 aprilie si avem bon sa il ridicam pe 29 aprilie, pasaport valabil 5 ani (copilul are 8 ani)- asadar 10 zile lucratoare
Cred ca pontul cu finalul programului e bun, cel putin la noi asa a fost, nimeni la coada la 4.30.
atentia ca taxa de pasaport trebuie platita pe numele copilului, eu nu am stiut si am alergat inca un drum la CEC sa modifice eroarea. Pe net nu am gasit info asta, era in schimb scris mare si cu rosu pe afis la intrare la pasapoarte.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LYADA Noi am fost joi pe 15 aprilie si avem bon sa il ridicam pe 29 aprilie, pasaport valabil 5 ani (copilul are 8 ani)- asadar 10 zile lucratoare Cred ca pontul cu finalul programului e bun, cel putin la noi asa a fost, nimeni la coada la 4.30. atentia ca taxa de pasaport trebuie platita pe numele copilului, eu nu am stiut si am alergat inca un drum la CEC sa modifice eroarea. Pe net nu am gasit info asta, era in schimb scris mare si cu rosu pe afis la intrare la pasapoarte. Bianca |
Valabil 5 ani? Wow, asta da schimbare pozitiva. Chiar ma bucura.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/andacos/andacos.jpg)
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Natasa E pagubos pasaportul temporar, costa 2 milioane, trebuie sa justifici de ce ai nevoie de el si nu faci unul definitiv si in plus in anul viitor o iei de la capat. http://www.pasapoarte.mai.gov.ro/indexBucuresti.htm |
Eu nu intzeleg notziunea asta de pasaport temporar!
Intzelesesem ca aceasta varianta este acceptata pina la intriducerea obligativitatzii pasaportului electronic!
![](icon_smile_cool.gif)
Noi am depus la consulat la inceputul lunii aprilie si nici macar nu ne-a fost data varianta de pasaport temporar!(care mie mi-ar fi convenit foarte mult,pentru ca vin in tzara la sfirsitul lui mai si as fi avutposibilitate sa fac acolo pasaport)
Lydia esti sigura ca e valabil 5 ani,ca eu stiam ca pina in 14 ani au alt termen de valabilitate?
Dana
Iasmin08 spune:
Aia ma mira si pe mine, ca eu stiu ca e valabil doar 3 ani pentru copilasi. Dar daca s-a schimbat si e la 5 ani, pai e mult mai bine.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaela_s/mihaela_s.jpg)
mihaela_s spune:
Dana, ai fost "dezinformata" de catre consulat! Pe pagina Consulatului de la Ambasada Romaniei in Stockholm scrie clar ca exista posibilitatea emiterii unui pasaport simplu temporar. La fel cum scrie si pe site-ul Serviciilor Pasapoarte din Ro.
Iar daca intrati pe pagina www.pasapoarte.mai.gov.ro/" target="_blank">asta puteti citi si despre valabilitatea pasapoartelor.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Iasmin08 spune:
Mihaela, am priceput acum. Prima data cand am facut pasaport copilului avea 5 ani (clar sub 6 ani) deci valabilitate 3 ani. Acuma ca e de 8, la anu' va fi de 9, valabilitatea va fi de 5 ani (ca e peste 6 ani varsta copilului).
Multumim!