Crestinismul si evolutia spirituala 9
Raspunsuri - Pagina 17
kariguld spune:
asta nu se poate spune pe forum!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
crinuta spune:
Kein Problem, vb pe privat.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju
Katya spune:
Hristos a-nviat!
Am crezut c-am gresit subiectul,vad ca tema e metroul,ei bine,sa stiti ca,din punctul meu de vedere,cel mai frumos e la Bucuresti,dar cel mai functional e la Montreal,imposibil sa te ratacesti aici,cel mai vechi la N. York,cel mai jegos la Barcelona si cel mai plin de poezie la Paris,eu atita am vazut.Si nici eu nu m-am descurcat niciunde,nici macar la Bucuresti(doar la Montreal e usor,cum v-am zis)dar de fiecare data am fost impresionata ca am ajuns sa pun piciorul in acele tari.Cel putin,dupa ce-am vazut Parisul,am zis ca pot sa si mor,ca n-am trait degeaba.
Despre franceza,draga Crinuta ,eu ii admir pe francezi ca tin la limba lor,desi nici macar ei n-au scapat de anglicisme,si-apoi dupa ei,tot omul de pe glob ar tb sa stie frantuzeste.
Ei nu sint ca romanii care iata,nu-si mai gasesc cuvintele in romana,e plina romana de cuvinte si expresii englezesti si la cei din Ro mai abitir decit la cei din diaspora,mare pacat.
V-am pupat.
Iasmin08 spune:
A fost o data un om foarte credincios si binevoitor, cu frica de Dumnezeu si smerit în toate. Dar iata ca s-a întamplat ca sa fie acuzat pe nedrept de o crima petrecuta în oraselul lor. Un om rau si cu multa influenta în acea împaratie, care savarsise aceasta crima, s-a sfatuit cu judecatorul cu care era prieten si au gasit de cuviinta sa puna vina asupra altui om. Trudind ei si gandind pe cine sa cada napasta au ajuns la concluzia ca acest crestin era cel mai potrivit deoarece se zvonise despre el ca este smerit, ca a mai avut conflicte cu niste oameni din orasel si el a luat asupra lui vina lor.
Si asa s-a întamplat ca acest bun crestin sa fie încercat de o astfel de întamplare si a fost adus la judecata. În zdar a încercat acesta sa explice tuturor ca este nevinovat, ca n-ar fi facut el asemenea fapta contrara principiilor sale si mai ales crestinismului. Judecatorul însa fara mila a dat verdictul: „pedeapsa cu moartea prin spanzuratoare”.
Toata lumea participanta la acest eveniment a fost foarte contrariata de verdictul dat de judecator caci îl stiau pe acest om a lui Dumnezeu ca fiind exemplar în purtarea lui. Dar judecatorul complotase cu multa sarguinta împotriva lui si gasise si martori mincinosi. În acest timp crestinul nostru se ruga Bunului Dumnezeu sa-l izbaveasca din aceasta mare încercare si sa aduca în fata tuturor pe adevaratul vinovat.
Vazand judecatorul ca multimea este nemultumita de verdictul lui, vrand cu viclenie sa dea un exemplu de clementa si sa arate ca si el se supune vointei dumnezeiesti a propus un mijloc de scapare vinovatului „nevinovat!.
Aratand tuturor ca el ca judecator drept lasa judecata în seama lui Dumnezeu propune vinovatului sa extraga cu mana lui unul din doua bilete puse în fata. Pe un bilet scrie vinovat de moarte iar pe altul iertat de Dumnezeu. Astfel biletul care va fi tras de inculpat va fi socotit si verdictul final. Astfel toata multimea a fost multumita de propunerea judecatorului aclamandul ca pe un om de cinste, dar ei nu stiau ca vicleanul facuse doua bilete cu acelasi înscris: „vinovat de moarte”.
Sarmanul crestin simtise de la început viclenia judecatorului care nu luase în seama marturiile sale de nevinovatie si se ruga cu lacrimi Domnului Hristos sa-l scoata din aceasta mare nenorocire.
Astfel în ziua judecatii fu pus în fata inculpatului cele doua biletele scrise cu viclesug de mana vandutului judecator. Judecatorul zise în fata mulsimii cu mare glas:
-„Iubiti concetateni astazi vom lasa în mana Domnului judecata acestui om care a savarsit o crima oribila! Ca nimeni sa nu spuna ca eu sunt nedrept pentru ca acest om este cunoscut în comunitate ca fiind drept si sa nu zica cineva ca eu l-am nedreptatit, astazi va extrage biletul cu verdictul sau. Avem aici doua bilete unul cu vinovat si altul cu nevinovat. Acesta va alege biletul si-l va arata tuturor ca sa se convinga fiecare de juidecata lui Dumnezeu.”
Lumjinat de Duhul Sfant crestinul lua unul din bilete îl întroduse pe loc în gura si se prefacu ca-l înghite.
Judecatorul plin de furie striga:
-„De ce ai facut aceasta criminalule?!?! Spuneai ca esti credincios, de ce ti-a fost frica sa arati lumii verdictul primit?”
Crestinul nostru însa raspunse cu calm dar cu glas mare tuturor:
-„Daca eu am înghitit biletul sa-l aratati dvs domnule judecator pe cel care a ramas tuturor, sa fie vazut de toata lumea verdictul lui Dumnezeu! Caci daca al meu bilet era cu verdictul vinovat cu siguranta în mana dvs a ramas celalalt bilet cu verdictul nevinovat si iertat de Dumnezeu!”
Pus în aceasta situatie negandita judecatorul fu fortat de împrejurari sa arate biletul ramas pe care scria vinovat si deci ca atare cel înghitit de crestinul evlavios era cu nevinovat.
Lumea cuprinsa de bucurie începu sa strige si spa laude pe Dumnezeu!
Dar crestinul nostru scoase atunci din gura de sub limba celalalt bilet si-l arata multimii.
Vazand multimea marea înselatorie facuta de prefacutul judecator pusera mana pe el si-l luara la întrebari, îl judecara si aflara adevarul acestei crime odioase.
Asa a lucrat Dumnezeu si a aratat cum îsi apara fii de uneltirile nemernicilor.
Iata ca acest crestin nu a deznadajduit si s-a rugat cu sarg Domnului sa descopere adevarul iar adevaratii vinovati sa fie pedepsiti dupa dreptate pentru ca au luat numele lui Dumnezeu în desert crezand ca El nu vede, nu aude si nu intervine.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
HRISTOS A INVIAT!
Eu una nu mai am chef de nimic, numar zilele pana ajung la Crinuta.
Katya, ce ar fi de zis. Discutia cu metroul era de fapt o prelungire a discutiei mele cu Crinuta la telefon.
Iti inteleg nedumerirea, dar aici sunt mai multe probleme care trebuie abordate delicat. Faptul ca ne-am adunat datorita credintei noastre, cred ca o stie de-acum toata lumea pe forum. Exista un "dar". Daca pun intrebari (anumite intrebari si nelamuriri) risc sa o dam in filozofie, ceea ce nu dorim, pentru ca despicarea firului in 4, 44, 444, e dificila si dureroasa. Daca discut despre altceva sunt offtopic... Daca totusi ridic o problema, trebuie sa ma uit de n-spe mii de ori nu cumva sa calc pe sensibilitatea cuiva... Chiar si intre noi- fetele ortodoxe nu suntem intotdeauna de acord. Sunt multe probleme care nu intereseaza... Stii? stau si adun... aia nu, aia nu, aia nu...Mie una mi-au ramas pildele. Si apoi, trairile noastre interioare nu le putem expune pe un forum public. Si de altfel nu se pot spune deloc.
Noua ne ramane lupta in drumul nostru, aia pe care o parcurgem zilnic, stiuta sau mai putin stiuta.
Si apoi, cum am zis, nu e nici una sfanta aici. Ma intreb ce cadere am eu sa dau sfaturi. Nici una. Nici macar binecuvantare de la duhovnic n-am. Sa vorbesc de Hristos e una, sa vorbesc despre credinta este alta. Si apoi e atat de intim si de sensibil subiectul ca nu poti sa-l fotografiezi.
Cel mai greu e ca nu mai am rabdare sa citesc.
Si ca sa sintetizez cum ma simt, o sa raspund cu cuvintele psalmistului:
"Dumnezeule, Dumnezeul meu, pe Tine te caut dis-de-dimineata. Însetat este de Tine sufletul meu, iar trupul meu dupa Tine suspina"
Iasmin08 spune:
Maria era o femeie casatorita care nu se prea întelegea cu sotul ei si din aceasta cauza în casa lor era tot timpul neliniste si razboi. Ea se credea foarte credincioasa si mereu mergea la spovedanie dar de fiecare data la alt duhovnic. La duhovnic cand se spovedea mai mult vorbea despre pacatele sotului sau si de faptul ca aproape în totalitate vina pacatelor savarsite erau din cauza lui.
Iata însa ca într-un final ajunge la un duhovnic foarte iscusit care o spovedeste. Dar si de data aceasta Maria se îndreptatea si gasea explicatii pacatelor sale în purtarea sotului ei.
Dupa o lunga spovedanie la urma preotul îi spuse asa:
-„Maria! Pentru toate pacatele savarsite vei face în fiecare zi rugaciunile de dimineata si de seara, paraclisul Maicii Domnului spre ajutor, o catisma la psaltire si…..etc, etc, fapte bune, milostenie, trezvia mintii, bunatate, blandete cu aproapele…. si cate 300 de metanii în zi!
Maria stata si asculta si consternata de faptul ca i-a dat preotul un canon asa aspru l-a întrebat intrigata:
-„Parinte! Dar de ce sa fac eu asa de multe, de ce sa-mi dati un canon asa de greu cand eu toate le fac din cauza sotului? El se cade sa-l faca nu eu!
Si parintele cu blandete i-a raspuns:
-„Maria! Se cuvenea ca tie sa-ti dau canon atata timp cat tu l-ai spovedit pe el. Tu în loc sa te spovedesti pe tine l-ai spovedit pe el. Asa ca acest canon se cuvine tie. El cand va veni la spovedanie îi voi da si lui ceva de facut spre îndreptare dar deocamdata tu l-ai spovedit pe el, l-ai judecat în fel si chip si deci se cade acum ca tu sa-i faci canonul….”
De cate ori nu mergem la spovedanie si vinovat pentru toate cate am facut e oricine numai noi nu. E vinovata si vremea de afara, si autobuzul care nu vine la timp, si soferii din trafic, si ploaia si soarele si soacra si catelul si purcelul, pana si luna de pe cer greseste fata de noi si noi smeritii fata de Dumnezeu dar numai din cauza lor.
Îndreptatirea de sine este pacatul frate cu neascultarea deoarece Adam si Eva în Rai s-au îndreptatit si au pierdut totul.
kariguld spune:
ADEVARAT A INVIAT!
io-s la recuperare! incerc niste exercitii pentru coloana, ca sa-mi treaca cefaleea. Iasmin ai dreptate, ne citeste multa lume, dar nu-i nici o problema. pentruca dincolo de credinta noastra, suntem oameni normali si cu nevoie, calatorim, ne lovim de tot felul de probleme....
am destula treaba astazi, maine vrem sa plecam la Karlovy Vary in Cehia. asa ca va doresc o zi cat se poate de buna.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Iasmin08 spune:
Kari, spor la treaba in primul rand, si drum bun in al doilea. Si nu te mai primesc acasa daca nu ne aduci pozici, clar?
Sa aveti o vreme superba (asa ca tine).
Katya spune:
Hristos a inviat!
Dar nu e cu suparare,Iasmin ,am raspuns si eu la tema...
Stiu si eu o pilda cu un cuplu,daca o stiu de la tine,cu atit mai bine,inseamna ca n-ai muncit degeaba:numai ea se ducea la biserica,el nu,zicea ca se duce nevasta si pt el si,dupa moarte,ea intra-n rai.El da sa intre si el,dar este oprit:a intrat nevasta si pt tine...
V-am pupat!
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Hristos a inviat! Dar nu e cu suparare,Iasmin ,am raspuns si eu la tema... Stiu si eu o pilda cu un cuplu,daca o stiu de la tine,cu atit mai bine,inseamna ca n-ai muncit degeaba:numai ea se ducea la biserica,el nu,zicea ca se duce nevasta si pt el si,dupa moarte,ea intra-n rai.El da sa intre si el,dar este oprit:a intrat nevasta si pt tine... V-am pupat! |
Da, Katya, de la mine o stii. E preferata mea si a sotzului (nici o legatura intre noi si cuplu cu pricina) pentru ca am vazut-o des in jur.
Sa ai o zi frumoasa. (Mey, n-ai mai zis nimic, ce-ti fac balerinele?)