Crestinismul si evolutia spirituala 9
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
Katya spune:
A,deci de la tine!
Fetele-s bine,aia mica vrea sa scape de scutece pe deoparte,pe de alta vrea sa ramina mica,mi-a propus asa:"mama,hai sa ne jucam de-a mama si de-a bebe.Tu erai mama si eu eram bebe."(si-n timpul asta imi cauta sinii...).
Am fugit!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nikole/nikole.jpg)
nikole spune:
Iasmin...ce pilde frumoase, esti o comoara la casuta noastra
Ce mi-a placut cea cu bijutierul, intr-adevar ...mare e Dumnezeu!(bunicul meu are vb asta)
Kariguld, drum bun, zile insorite sa aveti...te asteptam cu drag, cu impresii si...poze
Noi suntem bine(multumesc de intrebare) Kevin e mai calm, are zile si zile,insa per total e mai..relaxat!
Astazi m-a auzit ca-i pregateam cadita Luanei, si numai ce-l vedeam disperat cautand...ceva, nu mi-a spus ce...eu am mers in baie, i-am facut fetei baita, cand m-am intors in dormitor...el asezase langa prosopul, hainutele fetei ce i le pregatise, un prosop, un pampers, si hainute...si ursul binenteles, ma astepta sa ne imbracam copii...eu pe Luana el pe urs...m-am topit toata, sunt atat de scumpei copiii
Crinuta...ai putea sa-mi spui care istoria rozariului??
Eu sunt ortodoxa, ok...dar imi place, ma relaxeaza, calmeaza, sa fac rozariul,si m-ar interesa de unde vine aceasta rugaciune, de cand dateaza ea, care e semnificatia...
eu obisnuiam sa il citesc aproape zilnic, acum de cand o am pe Luana, pic efectiv franta seara, adorm in timpul rugaciunii, nu mai am putere, iar in timpul zilei nu ma pot concentra cu drag
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
crinuta spune:
Nikole, uite aici: http://www.profamilia.ro/cateheza.asp?catehezediverse=z1
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
www.najumary.or.kr/mary/recent/recent-2010/2010-2-28.htm" target="_blank">Naju
Iasmin08 spune:
HRISTOS A INVIAT!
Neatza iubitele mele dragi.
Cat ma bucur sa va citesc.
Nikole si tu esti un pansament ptr suflet. Binecuvantati copilasi ai, dragii de ei. Cata fericire are o mama, eu nu am fost veci mai fericita ca atunci cand am nascut baiatul.. Vai de steaua mea, cu un picior in groapa, umflata toata ca o bute, mai aveam o respiratie si... Dar io atata intrebam : ''ce am" (adica e dom'le baiat sau fata?). Si cand mi-au zis ca baiat, am zis ca gata, de-acuma pot sa mor. Eram in culmea fericirii.(Bine, stiu ca fericirea nu e atunci cand esti taiat in doua si tragi sa mori, dar...
, la mine aia a fost culmea fericirii, si a tinut si cand l-am luat ptr prima data in brate)
Crinuta multumim de link. Am incercat eu sa inteleg un pic, o sa mai incerc mai incolo.
Acuma sa va zic asa: la noi exista mataniile, pe care orice calugar le are, este un sirag de margelute fie crosetate, fie lucrate alt fel. Cele lucrate in manastiri sunt facut asa: la fiecare ''margica'' se spune o rugaciune. Cat se lucreaza pana se termina se spune rugaciune, de obicei "Doamne Iisuse". Poate fi si "Cuvine-se cu adevarat" sau "Bucura-te Marie", depinde ce odihneste pe calugar sau pe maicutza mai bine.
Noi le cumparam si normal cand faci metanii le faci: la fiecare margica spui o rugaciune. Si despre calugari (care pot avea si 180 de margele sau mai mult) se numesc ''ate". Ei spun ca au canon de facut x ate. Am auzit de canon de facut 3000 de ate, in conditiile in care aveau ascultare in alte parti.
Am vazut alalta seara o emisiune superba (n-am prins-o de la inceput), cu o manastire? (n-am inteles exact ce era) unde cresteau copilasi abandonati. Erau crescuti crestineste de maicutze. Vreau sa va spun, copii mai fericiti ca aceia n-am vazut. Iar maicile... ce sa mai zic. Grea ascultare la copii, dar uite ca ce mare folos. M-a amuzat ca pe toti ii intreba ce vor sa se faca atunci cand vor fi mari. Toti ziceau doctor, inginer, etc, doar o fetita a zis ca ea vrea sa se faca ''preot'', iar o alta (cea mai mare) a zis ca vrea sa dea la teologie.
Azi iar o multime de treaba, trebuie sa fac crema de zahar ars la puiul meu ca mi-a cerut in mod express. Si acu ma freaca de dimineata (ca el mi-a dat trezirea) si mor, parca sare pe ficatul meu, asa ma enerveaza. Pisalog copchil, parca nu ar fi facut de mine
Revin.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Rugaciune inainte de inceperea lucrului
Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai zis prin gura proorocului Tau David: "Iesi-va omul la lucrul sau si la lucrarea sa pana seara". Tu ai zis prin gura Fericitului Pavel Apostolul, ''ca cel ce nu lucreaza sa nu manance". Dar iarasi, Tu ai zis: "Fara de Mine nu veti putea face nimic".
Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul si din toate inima dumnezeiestile Tale cuvinte si cu umilinta alergand la bunatatea Ta, strig: Doamne, ajuta mie pacatosului, cu harul Tau sa pot savarsi cu pace lucrul pe care il incep, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Iasmin, Rozariul este rugaciunea recomandata cu insistenta de Sf Fecioara, Isus, sfinti, in mai toate aparitiile. Este cea mai eficienta arma impotriva celui rau.
E intr-adevar lunga, mai ales ca ne recomanda cele 3 mistere pe zi, iar un singur mister dureaza 30 de minute.
In afara acestui Rozar clasic, exista alte rozarii, tot date de Isus sau Maria, cu scopuri precise, de ex: Rozariul Convertirii, Rozariul Divinei Indurari, numit si Coronita, si altele.
La Catedrala se recita Rozariul in fiecare zi la ora 18:00, intre cele 2 Liturghii de dupa amiaza.
Nikole, sper ca esti lamurita. Bravo tie ca il faci, ma bucur pt tine, te admir. Mai faci coronita?
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Tocmai mi-a spus mama ca marti vine Icoana Facatoare de Minuni de la Guadalupe, si se vor difuza 2 filme. Sper sa ajung, incepe la 12, voi intarzia cu siguranta putin, dar vad eu cum fac.
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
Nikole, uite si aici: http://www.scribd.com/doc/3898310/Resurse-Catolice-Sfantul-Rozariu-Albert-Holenstein-
Crinuta si minunea ei
Second chance
crinuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Rugaciune inainte de inceperea lucrului Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Tu ai zis prin gura proorocului Tau David: "Iesi-va omul la lucrul sau si la lucrarea sa pana seara". Tu ai zis prin gura Fericitului Pavel Apostolul, ''ca cel ce nu lucreaza sa nu manance". Dar iarasi, Tu ai zis: "Fara de Mine nu veti putea face nimic". Doamne, Doamne, ascult din tot sufletul si din toate inima dumnezeiestile Tale cuvinte si cu umilinta alergand la bunatatea Ta, strig: Doamne, ajuta mie pacatosului, cu harul Tau sa pot savarsi cu pace lucrul pe care il incep, in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Multumim. Chiar ar trebui sa ne rugam inainte inceperii lucrului.
Crinuta si
![](bonjovi.gif)
Second chance
crinuta spune:
Rozariul Duhului Sfant: http://www.rosaryandchaplets.com/chaplets/holy_spirit_prayer.html
Crinuta si minunea ei
Second chance