Crestinismul si evolutia spirituala 9
Raspunsuri - Pagina 15
crinuta spune:
Vorbim pe privat.
Urat metroul din Paris, iac, nu mi-a placut deloc. Daca ai bagaje, ala esti, le cari pe scari, iar galeriile alea de metrou arata ca niste catacombe. Macar asta de Bucuresti e mult mai frumos si comod.
Am vazut pe net cum arata metrou din Moskova, wow, opera de arta.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Era un împarat tare mandru, care nu-l cinstea pe Dumnezeu. Printre supusii sai se afla un om credincios ce avea meseria de bijutier. El avea mereu o vorba: ,,Mare este Dumnezeu!”
Împaratului nu-i placea acest cuvant, ci ar fi dorit sa auda: ,,Marea este împaratul!” De aceea îi cauta pricina sa îl bage la închisoare, asa ca l-a chemat pe bijutier si i-a spus:
-Îti dau acest inel cu sigiliul meu sa-l cureti si peste trei zile mi-l aduci.
-Da, împarate, ca mare este Dumnezeu! A raspuns bijtuierul.
Împaratul s-a dus sa împacheteze inelul, dar i-a scos piatra pretioasa si a aruncat-o în mare. Apoi, i-a dat bijutierului inelul fara piatra.
A doua zi, cand bijutierul a desfacut pachetul si a vazut inelul lipsit de piatra a început a plange, stiind ca îl asteapta mania împaratului. I-a spus si sotiei sale necazul ce-i asteapta si a plans si ea. S-au rugat apoi la Dumnezeu sa-i scape de acest necaz, apoi sotia s-a dus sa cumpere peste.
Acasa, cand l-a pregatit, mare i-a fost mirarea cand a gasit în maruntaiele pestelui o piatra pretioasa. Femeia s-a dus cu ea la sotul ei, iar acesta a recunoscut piatra de la inelul împaratului. Bucuros bijutierul a pus piatra la inel si a exclamat: ,,Mare este Dumnezeu!” apoi s-a dus cu inelul la împarat
-Gata inelul? A întrebat împaratul.
-Gata, ca ,,Mare este Dumnezeu.”
Împaratul a luat inelul si cand a vazut piatra la locul ei, a ramas mut de uimire. Bijutierul i-a spus unde a gasit piatra, iar împaratul a exclamat.
-Într-adevar, Mare este Dumnezeul tau.
Daca am avea putin din credinta acestui om, am face lucruri minunate, cun noi însine în primul rand si pentru cei din jurul nostru!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Iasmin08 spune:
Un om bogat voia sa mearga la Ierusalim, sa se închine la locurile sfinte si a luat cu el, ca tovaras de drum, un om sarac ce nu avea bani sa ajunga acolo, dar dorea si el sa ajunga pe urmele Mantuitorului.
Cand se facea seara, omul cel bogat poposea la oameni avuti, iar saracul gazduia la cei nevoiasi, bolnavi si necajiti pe care îi ajuta cum putea. De multe ori întîrzia si îl retinea din drum pe cel bogat pentru a-i ajuta pe cei în necazuri si suferinte.
O data saracul pregatea o înmormantare, dar cel bogat nu l-a mai asteptat, ci a mers singur la Ierusalim ca sa nu piarda sarbatoarea Învierii Domnului si sa-si opreasca locul din frunte la slujba de Pasti, ca un om bogat ce era.
La Sfanta Liturghie din noaptea Învierii, cel bogat l-a vazut chiar langa Arhiereu pe consateanul sau cel sarac si s-a suparat si l-a mustrat pentru obraznicia lui de a sta chiar langa Arhiereu. Dar cel sarac s-a jurat ca el nu a mai ajuns la Ierusalim, caci a întarziat ajutandu-i pe cei nevoiasi.
Atunci si-a dat bogatul seama ca mai rasplatit a fost cel sarac pentru dragostea lui si ajutorul pe care l-a dat aproapelui sau, decat el care a participat, fara folos însa, la slujba Învierii, la Ierusalim.
Cand noi credem ca întaietatea nostra în fata lui Dumnezeu consta în lucruri de suprafata si lipsite de adancul iubirii de aproapele, ne înselam si ne furam pe noi însine!
Iasmin08 spune:
Doi frati care traiau în gospodarii alaturate, au avut un conflict. A început cu o mica neîntelegere si a luat amploare pana cand s-a produs dezbinarea între cei doi. Totul a culminat cu un schimb de cuvinte dure, urmate de saptamani de liniste…
Într-o dimineata, cineva a batut la usa fratelui mai mare. Cand a deschis usa, a vazut un barbat cu unelte de tamplarie.
“Caut de lucru pentru cateva zile, a zis strainul. Poate aveti nevoie de mici reparatii aici, în gospodarie, eu v-as putea ajuta”. “Da, a zis fratele mai mare. Am ceva de lucru pentru dumneata. Vezi acolo, pe partea cealalta a raului, locuieste vecinul meu. Ma rog, de fapt este fratele meu mai mic. Vreau sa construiesc un gard de doi metri înaltime, nu vreau sa-l mai vad. Eu plec la camp, la treburile mele, dar as vrea ca pana ma întorc diseara, daca se poate, sa fie gata”.
Tamplarul a muncit mult, masurand, taind, batand cuie. Aproape de asfintit, cand s-a întors de la camp fratele mai mare, tamplarul tocmai terminase treaba. Uimit de ceea ce vede, fermierul a facut ochii mari si a ramas cu gura cascata. Nu era deloc un gard de doi metri. În locul lui era un pod care unea cele doua gospodarii peste rau.
Tocmai în acel moment, vecinul lui, fratele cel mic, venea dinspre casa lui si, coplesit de ceea ce vede, si-a îmbratisat fratele mai mare, si i-a spus: “Esti un om deosebit, sa te gandesti tu sa construiesti un pod asa de frumos dupa tot ce ti-am spus si ti-am facut! Iarta-ma, frate!” Si s-au iertat.
Tamplarul, vazandu-si treaba terminata, începu sa-si adune uneltele, ca sa plece întru ale sale. “Asteapta, stai, i-a zis fratele cel mare. Mai stai cateva zile. Am mult de lucru pentru dumneata”. “Mi-ar placea sa mai raman, a spus tamplarul, dar mai am multe poduri de construit…”
Iasmin08 spune:
Crinuta iubita, nu stiu unde ai vazut tu metroul ala urat la Paris, da eu am vazut si am calatorit cu metrouri noi si superbe- erau aproape in intregime transparente. Mie mi s-au parut de vis. Iar inauntru vedeai exact o harta electronica si vedeai cum merge metroul intre statii si se apropie de statia urmatoare, cum se numeste statia, etc. Si apoi se anunta in difuzor: urmeaza statia cutare, atentie".
Senzatia era de zbor, ca aveai vedere de jur imprejur, vedeai efectiv cum te deplasezi, peste tot, ca fiind transparent iti dadea senzatia de zbor.
Pune link cu metroul ala din Moscova, sa ne minunam si noi
crinuta spune:
Nu la trenuri ma refeream, ele erau asa si asa, cam inguste in comparatie cu cele din Bucuresti care sunt spatioase.
Catacombele alea mi se pareau oribile si m-am tot plimbat cu metroul prin Paris. A fost chinul de pe lume cu bagajele, a fost crunt.
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
http://www.youtube.com/watch?v=g3vIFBarAF0&feature=related
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta http://www.youtube.com/watch?v=g3vIFBarAF0&feature=related Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! Second chance www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy |
Pai ala e tipul vechi, acuma au bagat transparente, cum iti spun. Acuma nu ma crezi pe mine???
crinuta spune:
Pai si cu catacombele alea ce fac? Si cu peroanele alea inguste rau?
Crinuta si minunea ei
Second chance
beren spune:
Daca-mi permiteti sugestia, cred ca una dintre voi vorbeste despre metrou iar cealalta despre RER . Metroul are statii cu peroane foarte inguste (zona Quart. Latin), dar RER C sau B spre nord sunt cum spune Iasmin. E o diferenta imensa.