Crestinismul si evolutia spirituala 9
Raspunsuri - Pagina 13
crinuta spune:
Pai la noi nu are cum sa cada ca se tine farfurie.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Vad ca si Papa incurajeaza ce ziceam eu: http://www.youtube.com/watch?v=A3zHpo3gtN0
Crinuta si minunea ei
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Am gasit ceva interesant: http://www.ewtn.com/library/BISHOPS/KNEESLOV.HTM
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Ei, scumpa, stii cum e la noi: stam in picioare mai tot timpul, si oricat de simplu ar parea, de fapt este extrem de obositor, mai ales sa stai nemiscat.
Iar noi stam in genunchi in momentele importante (acuma in perioada pana la Inaltare nu mai stam pentru a celebra bucuria invierii). Dar la noi se sta iubita in genunchi cred ca aproape o ora, fara momentul Sfintei Evanghelii si Vohodul mare (care si acela dureaza o bucata buna).
Eh, daca r fi sa stam in genunchi doar 5 minute, dar ne ingheata genunchii jos, ca e frig, mai ales iarna, si stai asa...cate o ora, fara sa te misti, sa vezi ca pe urma nu te mai poti ridica de jos, iti amortesc picioarele.
La noi de pilda stam in genunchi atunci cand se face Sfanta Jertfa, adica atunci cand se jertfeste de catre preot Sfantul Trup. Si pentru noi Sfanta Jertfa , adica momentul cand este jertfit Hristos pentru pacatele noastre este extrem de important. Noi trebuie sa ne apropiem de Hristos curati, ai vazut ce am zis, stiu si fetele ca de multe ori, majoritatea posteste post aspru- nu o zi ci multe multe zile, isi face obligatoriu rugaciunile, acasa, fireste, si abia apoi indrazneste sa se apropie cineva de Trupul si Sangele Domnului.
Deci indiferent cum e privita problema, noi nu avem o abordare necorespunzatoare doar pentru ca nu stam in genunchi.
Dar ma bucur pentru tine ca tu traiesti asa smerenia si evlavia fata de Hristos.
La noi daca nu esti pregatit, apoi nici nu te poti impartasi.
De pilda stiu de la un parinte, incerca sa impartaseasca pe cineva care se vede treaba ca nu era pregatit, si impartasania a sarit din gura omului inapoi in Sfantul Potir, ptr ca e vie. Si tot asa, sotul meu s-a spovedit si s-a dus sa se impartaseasca, dar era suparat pe o boacana a tatalui sau. Asa tare era suparat, cand a ajuns in fata Sfantului Potir, gura i s-a inclestat si nu a putut primi Sfantul Trup si Sangele. Asa ca s-a dus si s-a impacat cu tatal sau si iarasi s-a spovedit, si pe urma a doua zi s-a impartasit. Deci, vezi tu, ca nu depinde nici de noi.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
crinuta spune:
Ingenunchierea este doar un aspect, si ti-am spus ca si la catolici sunt biserici sau preoti unde se primeste in picioare Impartasania. Asta nu inseamna ca eu aprob.
Nu e vital asta, bineinteles ca trebuie pregatire inainte, spovada obligatoriu, dar asta e deja altceva.
Eu ma refeream strict la momentul Impartasaniei. Eram curioasa cum e la voi, atata tot.
pup
Crinuta si minunea ei
Second chance
nikole spune:
Iasmiiiin...m-am gandit la tine de vreo doua zile-ncoace, dar nu am reusit sa mai si scriu.
Noi iti suntem alaturi , cu gandul, ruga si nu numai...cu orice ar fi nevoie
Stiam ca in Osaka este parohie ortodoxa, se astepta si in Tokyo un preot ortodox, dar...nu au fost fonduri, nu stium exact motivul, cert e ca la mijloc au stat...banii.
Multi romani din Tokyo il asteptau, e f greu, noi toti mergeam la biserica ortodoxa, doar preoti rusi si japonezi, nu te poti spovedi, nici comunica...e frustrant, si asta e motivul ptr care am inceput sa merg mai rar.
Pe Kevin l-am botezat la o biserica mica ruseasca, un preot rus l-a botezat, am avut translator, a fost frumos...a spus cateva cuvinte si in romaneste..a fost fff frumos...o slujba superba
Rusii s-au mobilizat f bine, au contribuit financiar au facut cereri peste cereri pe la ambasada, s-au zbatut si in final...au o bucatica de casa in propria lor biserica, chiar pe teren "strain".
Pe Luana sper sa reusim sa o botezam luna viitoare, asteptam sa ne intalnim cu viitorii nasi(de fapt noi le vom propune) si cred ca o vom boteaza la biserica ortodoxa din oraselul vecin(30 min cu masina) la preotul ce-l gasisem aici.
Trebuie sa-l sun sa stabilim data, dar astept sa vad daca avem sau nu nasi(sper sa nu refuze)
Tot atunci il voi impartasi si pe Kevin.
Merg sa citesc ultimile doua pagini, am citit pe sarite, cu Kevin in spatele meu...
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Iasmin08 spune:
HRISTOS A INVIAT!
Trebuie sa fac eu cafeaua, azi sunt de rand. Nu e cafea canadiana ca a Katyei care a fost probabil indulcita cu maple syrup, dar sper ca se poate bea
Astazi m-am trezit un pic cam ametita de cap, ba inca ma si doare, in special deasupra ochiului stang, parca tot incearca cineva sa-mi bage un cui pe-acolo. In fine.
Am uitat adormita dimineata sa strang proba. Dar am reusit sa cumpar un test. Fratilor, da e scump, bre, sa fii graviduta pe-aici. Auzi, un test de sarcina 8 lei (al mai ieftin!!!). La banii astia ma gandeam sa merg acasa sa astept o saptamana ca ies mai bine. Ei, noi sa fim sanatosi. Mai astept oricum pana maine dimineata, sper sa nu uit din nou sa strang proba
PS De cand cu reclama asta idioata la Pampers, vad ca nu imi mai functioneaza butoanele pe partea dreapta atunci cand scriu un mesaj. Ma chinui cumva, ca altfel nu pot.
Va pup pe toate
crinuta spune:
Ai facut testul?
Crinuta si minunea ei
Second chance
Iasmin08 spune:
Pai nu, bre, n-auzi ca am uitat sa strang pipilica, dormeam pe mine? Dar este si maine o dimineata.
Sau la trei saptamani ar trebui sa iasa la orice ora din zi? Parca nu, numai in urina de dimineata, io asa stiam.
crinuta spune:
Pai crezi ca noi avem rabdare pana maine?
Crinuta si minunea ei
Second chance