Crestinismul si evolutia spirituala 9
Raspunsuri - Pagina 12
mamabear spune:
Iasmin, iubita, ia fa tu un test (doua - trei ), sa stiu si eu daca ma mai imbogatesc cu un finut sau o finuta. Cat despre faptul ca esti in somaj, ce conteaza? N-ai postat tu un text care zicea ca menirea femeii e sa-si ingrijeasca familia , de acasa, nu de la servici? Daca ti-as spune eu in ce situatie eram cand am aflat ca sunt insarcinata cu Stefan...Si cand am ramas insarcinata cu Maria, tot intr-o perioada de cumpana (financiara) eram, dar de fiecare data Dumnezeu a adus odata cu bebe si o multime de binecuvantari. Cu fiecare copil am primit si o multime de daruri si ne-a fost din ce in ce mai bine (cred ca, daca as mai fi putut face vreo doi, as fi trait ca-n rai ).
Te pup si astept sa-mi transmiti rezultatul. Daca nu-i bebe, mergi urgent la mamografie, imprumutati bani de la cineva, dar nu sta asa.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamabear Iasmin, iubita, ia fa tu un test (doua - trei ), sa stiu si eu daca ma mai imbogatesc cu un finut sau o finuta. Cat despre faptul ca esti in somaj, ce conteaza? N-ai postat tu un text care zicea ca menirea femeii e sa-si ingrijeasca familia , de acasa, nu de la servici? Daca ti-as spune eu in ce situatie eram cand am aflat ca sunt insarcinata cu Stefan...Si cand am ramas insarcinata cu Maria, tot intr-o perioada de cumpana (financiara) eram, dar de fiecare data Dumnezeu a adus odata cu bebe si o multime de binecuvantari. Cu fiecare copil am primit si o multime de daruri si ne-a fost din ce in ce mai bine (cred ca, daca as mai fi putut face vreo doi, as fi trait ca-n rai ). Te pup si astept sa-mi transmiti rezultatul. Daca nu-i bebe, mergi urgent la mamografie, imprumutati bani de la cineva, dar nu sta asa. |
Hehe, iti dai seama ca daca e, tu o sa-l botezi. Stii, treaba e ca in atatia ani nu am ramas insarcinata decat cu Codrin (pana acum) si atunci s-a intamplat in cel mai bun moment al casniciei noastre pentru a avea un bebelush. Daca e sa fie si acum asa, inseamna ca stie El Dumnezeu de ce. Azi ar fi trei saptamani. Nu stiu, ori sunt schimbari hormonale, ori bebe. Dar vedem numaidecat, ca o saptamana mai este si aflu eu. Dar iau eu si un test sa il fac maine dimineata (la 3 sapt ar trebui sa se vada). Offffff, ca nu pot deloc sa tac cand sunt ingrijorata de ceva. Tare admir fetele care tac indiferent de ce greutati dau in viata. Va pup fetelor
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Katya spune:
Hristos a-nviat!Adevarat a-nviat!
Nu stiu cum se cheama aceasta cintare cu Hristos a inviat!dar mi se pare cea mai frumoasa,ma emotioneaza de fiecare data pina la lacrimi si acuma,cum se cinta la fiecare liturghie,o cint mereu cu nod in git si cu buze tremurinde si,la fel ca si Codrin al Iasminei,si fetele mele par a o indragi si invata f repede.Oare se cheama Axion?ca si Cuvine-se cu adevarat?
Ca veni vorba de monahi,rusi si mucenicie,o sa va dau un citat al unui monah rus-Sf Siluan care a trait la Athos vreo 40 de ani si caruia Iisus i s-a aratat aievea in fata usilor imparatesti.Apoi timp de vreo 15 ani L-a tot cautat cu infrigurare si a tot tinjit dupa El,caci harul Duhului Sfint venea la el si apoi se retragea.Citind asta,am imprumutat si eu mintea Conchitei si am gindit cam asa:"hei,Domnul nu ti se arata ca sa plece,hei,Domnul daca te iubeste,nu se joaca cu inima ta"etc.Dar sa vedeti.La un moment dat,plin de deznadejde caci nu se mai putea ruga deloc,s-a ridicat ca sa se inchine la icoane si atunci a vazut chilia plina de demoni,iar unul mai tartor decit toti s-a pus intre monah si icoane,astfel incit Siluan sa i se inchine lui.Sfintul s-a lasat in jos si L-a chemat pe Domnul in ajutor:"Doamne,vezi ca demonii ma impiedica sa ma rog cu mintea curata.Invata-ma ce sa fac ca sa se departeze de la mine."Atunci Domnul i-a vorbit:
"Sufletele celor mindri sufera de-a pururea din partea demonilor".
Atunci Siluan zice:"spune-mi ce sa fac ca sufletul meu sa se faca smerit"
Si Domnul ii raspunde:
"Tine mintea ta in iad si nu deznadajdui!"
Am vrut neaparat sa atrag atentia ca acest mesaj e chiar de la Domnul,de la Insusi Domnul,prin 1906 a spus asta.Noi am interpretat in multe feluri si va mai dau citeva sensuri(interpretate de minti luminate,fireste)precum:ca sa ajungi la rai,tb sa treci prin iad sau oricit de greu ti s-ar parea traiul,precum iadul,nu tb sa deznadajduiesti etc(acuma le-am spus cu cuv. mele,dar cam astea erau unele din sensuri).
Si acuma sa va dau si citatul cu pricina:
"Sufletului mindru nu Se arata Domnul.Chiar daca ar invata toate cartile,sufletul mindru nu va cunoste niciodata pe Domnul,fiindca mindria lui nu lasa loc in el pt. harul Sfintului Duh,iar Dumnezeu e cunoscut numai prin Duhul Sfint."
"Desi e milostiv,pt mindrie Domnul lasa sufletul sa flaminzeasca si nu-i da harul cita vreme n-a invatat smerenia."
Katya spune:
Va mai spun eu daca mai vreti,citesc si eu mai incet,pe deoparte pt ca,dupa Paste,mi-a scazut puterea rugaciunii si mintea s-a pogorit mai mult catre cele terestre,pe de alta pt ca acest sfint,desi pare un scriitor simplu,iti da de cugetat la fiecare fraza,asa ca merge mai incet lectura(cartea se cheama Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei)
Oricum,atita de smerit a fost,ca abia dupa moarte a fost cunoscut.El a dobindit f repede darul Rug lui Iisus si un superior l-a laudat...deci vedeti: cum am putea noi sa scapam de mindrie cind avem atita nevoie de iubirea si recunosterea celor din jur?
Am realizat ca mindria e o tema de-o viata,e o munca de-o viata,nu stiu cum ne-am putea smeri cu adevarat...
v-am pupat!Astept si eu vesti de la iasmin.,stau si eu ca pe ace sa vad:o fi sau n-o fi bebe?Ma gindesc si la macrina ,sa ne rugam si pt ea sa nasca usor(nu-i stiu prenumele,dar Domnul i-l stie),v-am pupat!
Iasmin08 spune:
Tine-ti mintea in iad si nu deznadajdui. Pentru a intelege corect aceasta fraza, s-au propus trei sensuri posibile:
a) Un raspuns mangaietor la suferinta umana. Un mod de a spune: "Viata mea e un iad, dar Dumnezeu imi spune ca si in aceste conditii dificile, nu trebuie sa deznadajduiesc".
b) Un cuvant ca expresie a crestinismului, asa cum apare in cruce - ca moarte si biruinta asupra mortii. In acest indemn, avem pe de-o parte suferinta, iadul, moartea "tine-ti mintea in iad", pe de alta parte fericirea, nadejdea, invierea "dar nu deznadajdui". Miscare care este cea a botezului nostru - moarte a omului vechi si inviere a omului nou in Hristos - dar si cea a ascezei prin care actualizam si facem sa rodeasca harul acestui botez.
c) Un indemn de a ajunge la smerenie: "Domnul m-a invata sa-mi tin mintea in iad si sa nu deznadajduiesc, si asa invata sufletul meu smerenia (...). Asa ii biruim pe vrajmasi", scrie staretul Siluan.
Iadul nu trebuie inteles ca un loc in care Dumnezeu nu este prezent, ci ca o stare duhovniceasca, o stare a sufletului cufundat in iubirea lui Dumnezeu, dar inca mult prea opac, prea inchis, prea plin de patimi pentru a-I primi lumina si a-I raspunde.
"Nu deznadajdui", sunt cuvinte prin care ni se cere sa nu cadem in patima deznadejdii, care nu e decat o alta forma, extrem de subtila, de orgoliu, de iubire de sine, a unui eu infasurat si inchis in el insusi.
http://www.crestinortodox.ro/stiri/crestinortodox/sfantul-siluan-athonitul-96907.html
Iasmin08 spune:
Bey, am fost in oras si fiind cu treaba sa ii cumpar lui Codrin hainute si de incaltat, sotzul fiind contra cronometru, am fost asa de in viteza ca am uitat sa iau un test.
Poate iau maine, sper sa plec maine dimineata fara sa mai fiu asa de stresata si contra timp.
Pana maine va pup oricum
crinuta spune:
Katya, si eu dupa Paste sunt extrem de atacata. Ma lupt cu resentimente, gura sloboda si altele, judec, critic, parca daram tot ce am cladit.
Iasmin, stii ca si eu sunt ca tine. Dumnezeu stie de ce, pt ce, ce doreste, nu stiu, dar stiu atat: orice suferinta/neimplinie i-o poti oferi lui Dumnezeu, si stie EL cum s-o foloseasca, in folosul tau ( spiritual, of course), sau al altora.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Da, Crinuta, stiu ca sunt extrem de mult ca tine, si ma recunosc si in fiecare dintre celelalte crestine din grupul nostru. Poate de asta va iubesc eu asa mult? Ca sunteti in mintea mea ca o reflexie proprie? Ma iubesc pe mine in voi?
Ei, indiferent, s anu mai fac filozofie, important e ca suntem impreuna
crinuta spune:
Citisem undeva ca in momentul Prefacerii toti ingerii sunt prosternati in fata lui Dumnezeu, la fel si in momentul Impartasaniei.
Eu cand cant la Liturghie, deci cand ma duc cu treaba, imi sta gandul 75% la ce am de facut, si de multa ori ma surprind si inainte de Prefacere, sau cateva secunde si in timpul Prefacerii sa imi fuga gandul la piesa care vine, etc.
Duminica trecuta, am avut aceeasi ispita, pana cand mi-am imaginat clar cum ingerii si toti se prosterneaza in fata lui Isus in acel moment, si m-am considerat atat de josnica, cum de indraznesc sa nu fiu cu gandul acolo, chit ca eram in genunchi. Din acel moment am fost " acolo".
Ma ajuta enorm sa vizualizez anumite lucruri, asa patesc si la rugaciune.
La voi cum e in momentul Impartasaniei? O luati in genunchi sau in picioare?
Intreb pt ca la noi e si asa, si asa, ba mai rau, sunt tari in care se primeste in mana Ostia, lucru condamnat clar de Isus in mesajele Sale. El specifica ca in acel moment trebuie sa fim in genunchi ( sper sa gasesc citatul), si asa simt si eu, insa chiar si la noi sunt Biserici in care oamenii se impartasesc in picioare.
In schimb, la Catedrala Sf. Iosif este loc special unde ingenunchiezi si astepti sa primesti Sf. Impartasanie.
In Sarbatorile Mari fiind multa lume, sunt 5-6 preoti care impartasesc, si atunci cei de pe culoare impartasesc oamenii in picioare, ceea ce eu evit cat pot.
De regula ma duc pe mijloc si astept sa pot ingenunchia.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
Second chance
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
Iasmin08 spune:
Noi mergem in picioare,Crinuta, dar parintele zice:
"Cu frica si cu cutremur, sa va apropiati!
Deci ni se specifica cumanume sa ne apropiem de Sfanta Impartasanie, care este vie. In plus la noi este lichida, trebuie multa luare aminte sa nu se intample vreun accident si sa cada pe jos un strop.
Dar cred ca daca era sa luam in genunchi, ni s-ar fi spus: "Cu frica si cu cutremur ingenunchiati ca sa luati Sfanta Impartasanie"
Acuma depinde si de cum primim Impartasania