Crestinismul si evolutia spirituala 9

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Hristos a inviat!

Vai,Iasmin ,si eu sint in soc,tocmai am aflat ca si rev Familia ortodoxa are pb,noi ne-am abonat si primeste soacra revista si ultimul nr se pare ca au trebuit sa-l retrimita la vreo 120 de familii,pur si simplu se "pierd"pe drum.Aceasta revista +Lumea credintei sint exceptionale,afli o gramada,o gramada,mai ales in ziua de azi cind timpul s-a scurtat asa de mult parca.Chiar in Lumea credintei citeam de nu stiu citi preoti ortodocsi rusi impuscati in propria biserica,unul cel putin asa de tare m-a impresionat,era asa de tinar si era un adevarat misionar,l-au impuscat musulmanii.

In Biserica romana eu nu-mi fac iluzii ca vom gasi misionari,spiritul de opozitie la romani e oricum f slab,daca Patriarhia va decide deci intreruperea revistelor,ele vor disparea..proasta veste,intr-adevar.

Crinuta ,daca vrei sa-l spuna copilul tau pe R,da-l la cursuri de franceza(ei,glumesc),ale mele nu numai ca l-au pronuntat devreme,dar au devenit chiar ririite,am mai vb cu romani care au copii mai mari si spun ca nu vor ramine asa,ca-l vor pronunta normal,cum o fi,oi vedea,o s-o-ntreb si pe Patou.

Fetelor,v-am pupat.Sanatate Iasmin si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Am intrat sa va fac o cafea,s-o gasiti miine dimineata cind v-oti scula-pt fetele din Ro.E buna?

Noapte buna!va pup!

Ps-Crinuta,am citit cu E.Stein,pe viitor pune si tu un rezumat ceva,ca nu totdeauna deschid link-urile,adica le pot deschide si salva,e plin la favorite,dar cine stie cind le citesc?Ai vazut Iasmin cum face,ne da mura-n gura,daca ne-ar da linkul doar..

Sa dormiti bine!

edit-cafeaua e si pt kariguld (doar pt cele din canada n-am,ca n-au mai scris,pt Patou cel putin n-am nicio picatura..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Hristos a inviat!

Katya, buna cafeaua! Eu doar am gustat, ca sa n-am probleme cu somnul puiului.

Si daca tot spuneai de mucenicii zilelor noastre, va recomand o carticica "Noul mucenic intru Hristos Evghenie Ostasul" .Este vorba despre un tanar rus, ostas granicer, capturat de banditii ceceni impreuna cu inca 3 camarazi. Deoarece nu a acceptat sa treaca la musulmani si avea la gat cruciulita , pe care a refuzat sa o dea jos (deci nu a acceptat sa se lepede de Hristos), a fost decapitat pe 23 mai1996, chiar in ziua in care a implinit 19 ani.
M-a impresionat tare mult povestea acestui tanar, care in cele 3 luni de prizonierat, in care a fost chinuit, ar fi putut scapa, daca s-ar fi lepadat de Hristos, dar el a ales crucea si implicit moartea. Asa as vrea sa-mi cresc si eu copiii, sa fie capabili sa-L aleaga pe Hristos, indiferent de consecinte.

Va pup! Sa aveti o zi frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

HRISTOS A INVIAT!

Hehe, mamabear azi ai scapat de facut cafeaua. Si mai e si buna, bre, ca nu-i cafea romaneasca, aiasta ii di pisti ocean Ca deh, obrazu subtiri....

Io is adormita cu totul, nu stiu ce am, n-am chef de nimic, dar de nimic. Prima zi de somaj, am atatea de facut, si eu nu simt nevoia decat sa dorm.
Eu citesc acuma altceva: Tebaida nordului-Sfinti calugari ai nordului Rusiei. Fac eu ce fac si tot la manastiri trag
Ieri am primit un mare compliment (nu e prima data, dar cu mare placere il primesc). Am fost intrebata de doamna de la care cumparam noi de obicei revistele :"De ce nu mi-ai spus ca sotul tau e preot?"
Bineinteles ca i-am zis: "Dar nu-i preot". Si a ramas masca. A zis ca amandoi aparem ca un cuplu preot/preoteasa cica ''se vede pe fata voastra". Acuma noi nu credem asa ceva, dar va spun ca vrajmasul m-a ispitit bine de data asta, ca mare placere mi-a facut complimentul.
Va pup si mai revin un pic mai incolo.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

'neata

Katya, multumesc de cafea! locuiesc in Germania, doar virtual stau in Fiji. asa ca dormeam in timp ce tu faceai cafeaua. dar a fost tare buna.

Iasmin, poate de la astenia de primavara ti se trage molesala. somnul e bun, ca te reface. spor la treburi!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Iasmin, poate de la astenia de primavara ti se trage molesala. somnul e bun, ca te reface. spor la treburi!

Bazar general pe DC

Sau o fi cu ochisori...mai stii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Sau o fi cu ochisori...mai stii?

sa fie atunci, cred ca iti doresti! io pic, nu stiu ce am...la mine sigur nu-i cu ochi.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Mi-as fi dorit foarte mult daca nu as fi tocmai in prima mea zi de somaj. Nici la primul nu am beneficiat de un ban de nicaieri. Acuma la al doilea sa fiu iar vreo trei ani legata de casa fara sa pot fizic sa fac ceva pentru familie.... Ma apuca groaza. Ma simt de parca as fi in plina furtuna pe un pod suspendat si distrus. Oricand se poate rupe si eu sa cad in hau. Dar sa vedem. Ca inca nu stiu nimic. Poate e ceva hormonal totusi.

Mergi la inceput

A fost odata un cizmar sarac care era mereu vesel. Parea asa de fericit, încat de dimineata pana seara canta de bucurie. Mereu se adunau multi copii la fereastra casei sale si-l ascultau cu atentie. Uneori se adunau si pasarelele ca sa-l asculte. Langa el locuia un bogat. Acesta nu dormea toata noaptea, caci mereu îsi numara galbenii. Abia dimineata se ducea la culcare. Ziua însa nu putea sa doarma pentru ca-l auzea pe cizmar cantand si invidia îl nimicea deoarece nu-si putea inchipui cum un sarantoc poate fi vessel.
Într-o zi îi veni o idee, un gand viclean îi sopti la ureche cum sa-l faca pe cizmar sa nu mai cante. Îl invita la el si, spre marea sa surprindere, îi darui saracului o punga cu galbeni. Cand cizmarul ajunse acasa, deschise punga. Niciodata nu vazuse atatia galbeni. Începu sa-i numere cu grija, iar copiii priveau cu atentie la el. Erau asa de multi încat cizmarului îi era frica acum sa-i nu-i fure cineva. De aceea, noaptea îi lua cu sine în pat. Dar si acolo se gandea la ei si nu putea sa adoarma. Atunci duse punga cu galbeni în pod, dar nu era sigur nici de acest loc. Dis-de-dimineata se scula si lua galbenii si-i duse în cotetul cu gaini. Dar nici cu acest loc nu era prea multumit si, dupa un anumit timp, sapa o groapa si îngropa punga cu galbeni în pamant. Stiindu-se bogat, nu mai dormea, nu mai muncea si nici nu mai canta, ci era tot timpul cu gandul la comoara sa. Din aceasta cauza era nelinistit, palid si framantat de ganduri. Nici pasarelele si nici copiii nu mai veneau sa-l viziteze. Asadar, cizmarul ajunsese tare nefericit. Ce sa faca?
Într-una din zile, cizmarul lua punga cu galbeni si-i duse înapoi bogatului. “Ia, te rog, galbenii înapoi, spuse el. Grijile pentru ei m-au îmbolnavit si nici prietenii mei nu mai vor sa stie nimic despre mine. Vreau sa fiu din nou un cizmar sarac, cum am fost odinioara”.
De atunci fericirea intra din nou în casa cizmarului.

Mergi la inceput

Într-o adunare de oameni se vorbea ceva în legatura cu potopul si corabia lui Noe.
Un tanar ce umblase prin scoli si se tinea ,,învatat mare”, lua în zeflemea cele spuse în Sfanta Scriptura despre corabia lui Noe. ,,Eu- zicea tanarul – , ca om de scoala, nu mai pot crede astazi în astfel de basme! Cum oare ar fi putut încapea toate dobitoacele într-o barca lunga de 300 de coti si lata de 50 de coti? Si pe deasupra sa aiba si mancare pentru ele!… Sa creada cine poate astfel de basme!…”

Atunci, ridicandu-se un batran credincios, grai astfel:

-Dragii mei, eu am auzit o istorie pe care o povestea mosul meu , si pe care spunea ca a auzit-o si el din ceilalti batrani.

Cica atunci, cand începusera ploile potopului, Noe a poruncit dobitoacelor sa intre în corabie. A strigat camila de la sud: Camila, intra în corabie! Si camila îndata a intrat. A strigat ursul de la nord: Ursule, intra în corabie! Si ursul îndata a intrat.A strigat elefantul si elefantul îndata a intrat.

Într-o vreme, iata, vine si magarul. Noe îl striga si pe el: Magarule, intra în corabie! Dar magarul s-a oprit cu mirare în usa corabiei, zicand: Ce înseamna aceasta barca? Uite, e numai de 300 de pasi de lunga si de 50 de lata, si Noe vrea sa ne stranga în ea pe toate dobitoacele; ba înca si mancare sa ne puna! Camila, ursul, elefantul si celelate animale au intrat pentru ca sunt dobitoace proaste si nu-si dau seama ce fac… Eu însa, care am studiat prin scoli si am învatatura multa, nu poate crede într-un astfel de lucru imposibil… Asa judecandu-se magarul, zabovea sa intre în corabie.

Atunci, ridicandu-se Noe, îi striga: Magarule! Aici nu-i vreme de ocoselile tale! Mars înauntru!… Si apucandu-l Noe de urechi, îi trase una buna magarului, mai omenindu-l si peste spate cu un bat. Si a intrat magarul în corabie si a aflat si el loc împreuna cu toate dobitoacele. De atunci are magarul urechile lungi ca chip al îndaratniciei!

-Te rog sa nu ma vatemi! Grai atunci tanarul cel ,,învatat”, între rasetele oamenilor. Si de atunci nu s-a mai apucat sa combata cele spuse în Sfanta Scriptura.

Mergi la inceput